Şimdi Ara

Upper Lower Programım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2. Ayım bitti. Fbden bu programa geçtim sizce nasıl? 190 boy 79 kilo(skinny fat) yaş 21, omuz 115, kol soğuk 33, göğüs 94, bel 92,baldır 57 bu da programım:

Üst vücut:

Göğüs:
    Chest Press( serbest ağırlıklı makine) 3x12
    Incline chest Press("""""""") 3x12
    Width chest Press (""""""") 3x12

Ön kol:
    Barbell curl 3x12
    Hammer dumbell curl 3x12

Omuz:
    Dumbell lateral raise 3x12
    """""" Front raise 3x12

Sırt:
    T-bar row 3x12
    Latt pulldown 3x12
    Seated cable row 3x12

Arka kol:
    Cable triceps pushdown 3x12
    Rope pushdown 3x12

Alt vücut
    Squat 3x12
    Leg extension 3x12
    Seated leg curl 3x12
    Leg Press 3x12
    Lunge 3x12
    Kalf machine 3x12
    İç bacak 3x12

• Gereksiz çalışma hacmi var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torata90 kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani hocam?
  • Bir kas grubu için çok fazla set ve tekrar var yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ne gibi değişiklikler yapmamı önerirsiniz?
  • Temel hareketler çevresinde ilerle, en fazla 1 izole hareket yeterli kol,omuz vs. için. Ve 2-3 tane press veya row yapmana gerek yok. Bench press yanına 1 tane daha press yeter, makine row yanına lat pull down yeter, squat yanına lunge yeter. Fazla fazla doldurmana gerek yok yani şu an için.

Yani evet bu programı aylardır salona giden insanlar yapıyor. Her ay program değiştirmek lazımmış gibi davranıyor salon ptleri. Full body her bölgeden iki hareket devam mı etsem sizce?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    work and travel
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: JesterKafa

Yani evet bu programı aylardır salona giden insanlar yapıyor. Her ay program değiştirmek lazımmış gibi davranıyor salon ptleri. Full body her bölgeden iki hareket devam mı etsem sizce?
    Sürekli program değiştirmek çok aptalca bir durum, salon ptlerinin çoğu böyledir. Uzak dur bu adamlardan. Bence fullbody devam edebilirsin.

• Usta böyle upper lower programı mı olur? Üst vücut gününde yukarıda yazdığın hareketlerin hepsini yapıyorsan o idman bitmez. 36 set yapılır mı 1 günde? Alt vücut da 21 set. Dörder setten dört hareket idealdir. Şu programı ikiye bölsen bile fazla.

• Sadece Ölüler Görür kullanıcısına yanıt
    Sizce ikiye bölsem nasıl olur, göğüs- omuz- ön kol ve sırt-arka kol- bacak olarak. Çarşamba off vererek. Her gün için de toplam 21 set. Veya fb nasıl devam etmem gerekir?
  • JesterKafa kullanıcısına yanıt

Deneye deneye kendine en uygun sistemi bulursun zaten. 5-10 dk. ısınma, 1 saat sporu geçmeyecek şelilde ayarla. Tek günde 12 hareket 36 set gibi garip şeyler yapmadığın müddetçe ne yaparsan yap gelişirsin. Belli bir seviyenin üstündeki kişiler hariç programın filan çok bir önemi yok. Her kas grubunu haftada 2 kez, toplamda 24-30 set çalıştır geç. İleri seviye sporcular hariç çok kafa yormaya gerek yok. Sen ben en optimum programla 12 ayda geleceğimiz noktaya, salona gidince 2 bölgeden üçer hareket seçip kafamıza göre çalışsak da 11 ayda geliriz. Bizim için çok bir fark olmaz.

Ben şu anda göğüs /arka kol - bacak/mide - sırt/ön kol - omuz - off şeklinde çalışıyorum. Çift bölge, dörder setten 2-3 hareket. Omuzu da offtan önceki gün tek başına 4 hareket yapıyorum.

• Sadece Ölüler Görür kullanıcısına yanıt
    3 bölge olarak ayırıp haftada 2 çalıştırmayı düşünüyorum. Göğüs omuz ön ve sırt arka bacak olarak. 20-25 set arası.
  • sadece temel hareketler yeter diyeni ciddiye alma, izole hareketlere de yer ver, sonra neden ağırlıklarım artıyor vücudum gelişmiyor diye yakınırsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.