bilgisayarımı biraz güncellemek istiyorum genel olarak internet kullanıcısıyım oyun oynamıyorum mevcut sistemime ram almak istiyordum aslında ama ddr2 ram fiyatları pahalı olduğundan bilgisayarından miyadı dolmaya basladığından bir güncelleme yapayım istedim
değiştirmek istediğim parcalar anakart işlemci ve ram
şuan mevcut parçlar
Q9300 Asus P5Q Deluxe 4x1 Gb OCZ Reaper HPC OCZ2RPR10661G
bu parçları almayı düşündüm , fiyat eksen bilgisayarda KDV Dahil Toplam: 1.096,09 TL tutuyor
eskiden bu forumda cok arkadasa yardım etmişliğim vardır ama uzun zamandır bilgisayar piyasasından uzak olduğumdan yeni bileşenler hakkında konuya fransız kaldım
bu yazdığım parcalar uyum olarak bir sorun yaratırmı acaba birde sormak istediğim bu cpu mobo yu aldığım zaman içinde onboard ekran oluyor dimi ayrıca ekran kartı almama gerek varmı ??
sizin tavsiyeleriniz varsa yardımlarınızı bekliyorum tesekkürler
FRED BAKER
kullanıcısına yanıt
Ekran kartı almanıza gerek yok anakartın girişlerine bakın alırken sizdeki monitör çıkışına uyuyor mu diye.
İ5 4690 eğer sonrada gtx970 r9 290x gibi kartlar almucaksanız fazla gibi geldi bana i5 4460 da yeterli gelir.Yada i5 4590 ile i5 4690 arasında 50-60 tl fark varsa i5 4590 alınız aradaki farka değmez 200 mhz cpu hızı farkı var sadece
Eksende hyperx savage ram kalmadı heralde seçtiğiniz ramde uygundur bütçe varsa corsair cl9 ram alın yoksa zorlamaya gerek yok cl9 - cl10 ram arasındaki farkı hissetmezsiniz zaten
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: FRED BAKER
sa arkadaşlar
bilgisayarımı biraz güncellemek istiyorum genel olarak internet kullanıcısıyım oyun oynamıyorum mevcut sistemime ram almak istiyordum aslında ama ddr2 ram fiyatları pahalı olduğundan bilgisayarından miyadı dolmaya basladığından bir güncelleme yapayım istedim
değiştirmek istediğim parcalar anakart işlemci ve ram
şuan mevcut parçlar
Q9300 Asus P5Q Deluxe 4x1 Gb OCZ Reaper HPC OCZ2RPR10661G
bu parçları almayı düşündüm , fiyat eksen bilgisayarda KDV Dahil Toplam: 1.096,09 TL tutuyor
eskiden bu forumda cok arkadasa yardım etmişliğim vardır ama uzun zamandır bilgisayar piyasasından uzak olduğumdan yeni bileşenler hakkında konuya fransız kaldım
bu yazdığım parcalar uyum olarak bir sorun yaratırmı acaba birde sormak istediğim bu cpu mobo yu aldığım zaman içinde onboard ekran oluyor dimi ayrıca ekran kartı almama gerek varmı ??
sizin tavsiyeleriniz varsa yardımlarınızı bekliyorum tesekkürler
sistemin gayet iyi, oyun oynanmayacaksa değişikliğe de gerek yok bence. diskin eski olduğundan sistemde yavaşlamaya neden oluyor olabilir. bence boş yere para harcamak olur.