Şimdi Ara

UNTIL DAWN | Only On PlayStation 4 (Türkçe) (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.004
Cevap
18
Favori
71.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    şaltere koşmak yerine Mike'i kurtarmayı secince oluyormus
    , 5,6 yerde kıpırdama diyor. ben kıpırdamamak icin nefesimi tutuyorum, ellerim falan terliyor ..
    keşke şaltere kosmak yerine Mike'i kurtarsaydim cok pişmanım cok.. oyunu gece 03:00 de bitirmistim

bu nasil bir heyecan bu nasil bir gerilimdir yahu..

OYUNU BITIRECEKLER BAKSIN >> :
    Final sahnesinde sakin şaltere kosmayin,Saklanin ve Mike'i kurtarin

27:50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 6 Ocak 2016; 14:43:53 >

• kralexx42 kullanıcısına yanıt
    Şuan çekler bitti ve satıcı zam yaptı ürüne 319 TL oldu fiyatı.. Mal gibi bekledim kaçırdım mis gibi fiyatı :) Beyaz olan modelini alıcam sanırım.
  • Merhabalar konu silindiği için mesajıma tam cevap alamadım, ondan tekrar buraya yazıyorum.

ben yurtdışında yaşıyorum bir süre Türkiyedeydim şimdi ise ülkeye geri döndüm (İsveçe) Türkiyeden alınma UNtil Dawn exteded oyunum var oyunu oynamaya başladım ama kodu girip eksta kısmıda oyun eklemek istiyorum. Psn ana hesabım İsveçten alınma yani kendimde ordayım.

Bu işin yolu yordamı nedir bu kodu girmek için ana hesabıma nasıl bir tr hesabı açıcağım ? sonra o eklenti kısımıda benim ana hesabımda oynayabilirmiyim ?

bu kodu girip yükleyeceğim kısıma, yere tr hesabı açmadan kodu girmeyi denesem, işe yaramazssa kodu kullanmış mı olurum ? (zaten yeni aldığım ps4'ten birde 2 aya yakın bir süre uzak kaldım, tuşların yerini dahi karıştırıyorum, 13 küsür yıl sornasında aldığım ilk konsol sayılır) Birileri anlatabilir ve video vs varsa koyabilirse çok memnun olurum. Teşekkürler. :)

Bir arkadaş bu konu için ikiside pal bölgesi olduğu için birşeye gerek yok direkt kodu yaz yüklemekte problem yaşamazsın dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennnn -- 15 Ocak 2016; 0:44:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: matador_mirkhan

quote:

Orijinalden alıntı: Carcharies

Oyunun kutusunun arkasında ps4 kamera kullanılabilirliği yazıyor. Ne işe yaradığını bilen veya deneyimleyen var mı?

Oyunda yaptığımız secimleri ds4'ü sağa sola kaydırarak yapmamızı sağlıyor.hiç işlevsel değil. Kontrolcüyü sağa sola kaydırcam diye uğrasıyorum sadece R3 yada L3 ile yapabileceğim bi işi.
    Oyuncu yürürken karakterin kafasını sağa sola oynatabiliyoruz kontrolcüyü kamera önünde hareket ettirirken. Yada feneri istediğimiz yere tutuyoruz kontrolcüyü fener gibi tutarak. Buda çok mu gerekli dersen, gereksiz oyuna katkısı yok.
    Ama bi özellik var ki çok hoşuma gitti. Bunu oyunu biraz oynadıktan sonra anasayfa ekranına gelen KAMERANIN KAYDETTİKLERİ diye yeni bi menüye girince gördüm. Kamera, korku anlarında gizliden bizim o anlarımızı çekiyor ve çok komik görüntüler çıkmış oluyor. Anlık hoplamalar, gözlerin büyümesi,ufak çığlıkllar xD
    Kısacası kamera bence gerekli değil, oyun için kamera alınmaz. Bende kamerayı amazondan black friday ile kargo dahil 93 liraya düştü diye sanal gerceklik kasklarına ön hazırlık olsun diye aldım. Daha sonra bi foto paylasırım o menüden..

Iyide zaten kendinizi çekmek dışında ki kısım için kameraya gerek yok ki. Diğer söyledikleriniz kamera olmadan çalışıyor. Bir notu okumak için kontrolcüsü çevirmek vs. daha büyük bir kolaylık. Tabi kişiden kişiye değişecek birşey bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kennnn

quote:

Orijinalden alıntı: matador_mirkhan

quote:

Orijinalden alıntı: Carcharies

Oyunun kutusunun arkasında ps4 kamera kullanılabilirliği yazıyor. Ne işe yaradığını bilen veya deneyimleyen var mı?

Oyunda yaptığımız secimleri ds4'ü sağa sola kaydırarak yapmamızı sağlıyor.hiç işlevsel değil. Kontrolcüyü sağa sola kaydırcam diye uğrasıyorum sadece R3 yada L3 ile yapabileceğim bi işi.
    Oyuncu yürürken karakterin kafasını sağa sola oynatabiliyoruz kontrolcüyü kamera önünde hareket ettirirken. Yada feneri istediğimiz yere tutuyoruz kontrolcüyü fener gibi tutarak. Buda çok mu gerekli dersen, gereksiz oyuna katkısı yok.
    Ama bi özellik var ki çok hoşuma gitti. Bunu oyunu biraz oynadıktan sonra anasayfa ekranına gelen KAMERANIN KAYDETTİKLERİ diye yeni bi menüye girince gördüm. Kamera, korku anlarında gizliden bizim o anlarımızı çekiyor ve çok komik görüntüler çıkmış oluyor. Anlık hoplamalar, gözlerin büyümesi,ufak çığlıkllar xD
    Kısacası kamera bence gerekli değil, oyun için kamera alınmaz. Bende kamerayı amazondan black friday ile kargo dahil 93 liraya düştü diye sanal gerceklik kasklarına ön hazırlık olsun diye aldım. Daha sonra bi foto paylasırım o menüden..

Iyide zaten kendinizi çekmek dışında ki kısım için kameraya gerek yok ki. Diğer söyledikleriniz kamera olmadan çalışıyor. Bir notu okumak için kontrolcüsü çevirmek vs. daha büyük bir kolaylık. Tabi kişiden kişiye değişecek birşey bu.

Bende işlevsel olmadığını zaten söyledim. Mevzu kameranın ne yaptıkları. Kameranın korku anlarını kaydetmesi dışındaki bütün özellikleri nerdeyse ds4 ile yapılabiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyunu biraz önce bitirmiş bulunmaktayım.

Heavy Rain den sonra bu tarz oynadığım en iyi oyundu. Oynanış süresi kısa olmasına karşın bence tadında bırakılmış ve hiç sıkmadan oynatıyor.

Bu tarzda oyunları severlere tavsiye ederim.

Not: 3 kişi ile oyunu bitirdim :)

• bende oyunu az önce bitirdim oyun en kısa süren oyunlardan kısa derken yinede deliksiz 3-4 akşamınızı vermeniz gerekiyor.

şimdiye kadar hayatımda oynadığım en şahane korku oyunuydu. korku filmi olarakta "gizli gerçekteki" suyun altında elini tutma sahnesi 1. sırada gelir. ancak bu oyunda ne 1i ne 5i sürekli bir kafanızı çevirme isteği oluyor. yaş ilerlemiş 300kmlerin üzerinde süratler görmüş birisi olarak oyun gerçekten korkunç ötesi. oyunun bazı yerlerinde "lanet olmasın oynamak istemiyorum" dediğim oldu. heleki oyun tuttu beni madenlere indirdi neymiş efendim anahtarı bulacakmışım. lan kalsın olm anahtarına sokim senin illa bizi kitleyecek.

ps4 + lcd tv + ses sistemi ile bu oyunu kızlar zaten zor oynar ben sakin oynayabilecek erkek adam varmıdır bilmiyorum. birde ps1 de ilk resident evil 1 de üstten bir yaratık düşmüştü o sahnede korkmuş titremiştim ama o zaman yaş 20 ve sadece 1 sahneydi. lan bu oyun baştan sona ... korkusu içinde geçti. bunda en büyük etki oyun değilde sanki bir sinemada korku filmindeki karakterleri siz oynuyormuşsunuz gibi olduğundan kaynaklanıyor. kendi türünde oynadığım ilk ve tek oyundu normalde bu tür oyunları hiç oynamam bana biraz kızsal gelir. ve gerçekten oyunun bazı yerleri mesela ipucu bulmalar, arkadaşlar ile konuşma cevap verme seçenekleri ve bunlara tepkileri, el feneri kullanma vs bunlar biraz kızlara hitap eden oynama tarzı.

ilk başlarda patır patır millet öldü. ben ortalara gelince anladım meseleyi. oyunun türü ile ilgili hiçbir bilgim yoktu arkadaştan öylesine aldım belki oynarım diye. ortalara gelince artık bir bölümünü gündüz oynadım çünkü böyle gece 2-3lere kadar 7+1 ses sitemi + ışıkları kapatıp oyuna abandıktan sonra rüyamda kendimi kaçarken buldum.

artıları
    +en korkunç oyun filim artık nederseniz.
    +gençlik filimleri genelde aptalca oluyor bunda yapay zeka iyiydi
    +korkutan 3 ana konu var ve konular arasındaki bağlantıyı mantıklı yapmışlar. oyunda korkulabilecek hem piskopat var hem yaratıklar/ölmeyen zombiler var hemde hayaletli bir mekan var. yani 3 ayrı filimde görebileceğiniz korkutucu şeyler tek bir oyunda toplanmış.
    +Playstation1 de resident evil ve winning eleven oynamayan boşuna ps1 almış demekti. hani game boy=super mario gibi. ps2de gran turismo oynamayan boşuna almış ps2 derdim. ps3 aldırtan bir oyun olmazken move özelliği+killzone3 ps3 aldırtabilecek bir özellikti ama o da tam randıman vermedi. ps4 te ise gta5 belki ama bilgisayarda oynanış daha iyi, ancak bu until dawn bana playstation-1 deki resident evil-1 tadını verdi daha az oynanıp daha kısa sürüp daha korkunç olan bir oyundu. bence nasıl silent hill + resident evil filimleri çıktı ve 2. 3. sü çekildi bu until dawn da filimi çekilebilecek oyunlardan biri bence.

eksileri
    -oynanış çok zayıf bazen kolu bırakmak istiyorsunuz çünkü filim sahneleri çok güzel ve uzun.
    -yürüme ilerleme çoğu zaman tek yön en fazla 2 yön var. yani oyunda nereye gidecem diye düşünmenize gerek yok. oyun oynarken sadece %10unda beyninizi kullanıyorsunuz oda üçgenemi basım yoksa sağdakinimi seçim gibi çok basit şeyler.
    -oyunda bir geri dönüş yok yani ilerleye ilerleye illaki oyun bitiyor hani biryerde ölüp turu tekrar başlatma yok o yüzden oyunun biteceğini bildiğinizden buda oyun bitsinde ne olacacksa sonunu görelim gibi oyunu oynamayı biraz teferrüat haline getiriyor.
    -komutlar çok basit r2 ye bas kolu sola çevir oyunun başından sonuna kadar bu. öyle kombo... aduket vs hareketler yok. 0-6 yaş komutları. komut yönünden en fakir oyundu. doğru yanlış testi çözüyor gibisiniz ve yanlışlar doğruyu götürmüyor yani atın gitsin gibi oyun zevkini baltalıyor bu. tabi ben oyunun yarısını bilmeyerek böyle oynadım patır kütür vahşet sahneleri içerisinde adamların ölmesini izledim.
    -oyun değilde filimi oynuyorsunuz ancak refleksleriniz her an hazır olmalı burda bir paradoks var. filim gibi oyun oynadınızmı e haliyle şöyle bir görselliği vs izleyim diyorsunuz pat o anda bişeye basmanız gerekiyor ve kaçırıyorsunuz yani hem adamı gevşetiyorsun sonra birden e hadi basacaktın bak kaçırdın. yani battlefield oyunundaki reflexleri bizden istiyor. orada bir tezatlık birbirine uymayan iki yapıyı bir arada kullanmışlar. refleksleri hep hazırda tutsanız bu seferde konu yüz ifadeleri sahneler bunları izlerken hiçbişey anlamazsınız sürekli etrafa bakmaktan esas konuyu kaçırırsınız.

netice olarak=
    bu oyun için gerçek sinema sanatçıları ve müzikleri için gerçek orkestra kullanmışlar. oyun yazarı gerçek hikaye yazarı. ve sinema oyuncular her hareketi sanal bilgisayarda canlandırmış. bazen diyordum hatta ya bu kadar iyi nasıl çizip hareket ettirmişler meğerse stüdyoda gerçek insanı sanal ortama aktarmışlar. konu yapım süreklilik ses görsellik kalitesi en iyi oyun. eksileri bu oyunun gerçek eksileri değil çünkü oyun korku oyunu ve amacı korkutmak ve sizde korkuyorsunuz geriliyorsunuz. oyun amacını fazlasıyla gerçekleştiriyor ve sizi doyuroyor. gerisi teferrüat.

ps4 ünüz varsa + lcd tv zaten vardır bu oyun alınmalı derim. nasıl move direksiyon sanal gerçeklik vs alınıyor farklı zevkler için bu oyunda farklı bir zevk ve ps4ün görüntü kalitesi olarak hakkını veriyor. + 5.1 ses sisteminiz varsa emin olun ses evin içindenmi geldi kapımı çaldı muslukmu açık kaldı vs gibi kalkıp bakabilirsiniz. yani tadından yenmez bir korku oyunu bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 21 Ocak 2016; 1:55:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: etihadb

bu nasil bir heyecan bu nasil bir gerilimdir yahu..

Böyle bir oyun yok ya.Çok uzun süre sonra ilk kez bir oyun beni bağladı yani, ben bu kadar gerildiğimi, acaba diğer türlü davransaydım ne olurdu diye meraktan çatladığımı hatırlamıyorum.Oyunu 3 kez falan bitirdim ama utanmasam yine oynayacağım doyamadım resmen.1 kez bitirip bırakan arkadaşlara şiddetle diğer seçenekleride denemelerini tavsiye ederim, inanın çok şey kaçırıyorsunuz..Öyle az buz bir fark oluyor diye düşünmeyin sakın.

• Çok güzel bir yapımdı gerçekten bende matt dışında herkes yaşadı

Anlamadığım olay ise

matt fişeği verdim o direk ateş etti yukarı garip olan o normalde yanına alıyordu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün notları okuyarak, bularak eksiksiz ilerledim ama yine de okuduğum bazı küçük detayların oyuna etki edeceğini tahmin edemedim, bu da bir karakterin ölümüne neden oldu bu yüzden hala oynamamış olanlar ya da yeni başlayanlar notların anlattığı şeyleri aklınızdan çıkarmadan oynayın.

Nasıl bir devam oyunu yapacaklar nerede geçecek, konu falan... işleri zor. Birkaç çok zorlamayan ama güzel bulmaca da koysalar çok iyi olacak, yapısı çok uygun.

En son Dead Space 1 bu bağımlılığı yapmıştı. İnsan tırsacağını bile bile oynayası geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennnn -- 24 Ocak 2016; 22:43:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fast_Tortuga

Anlamadığım olay ise

matt fişeği verdim o direk ateş etti yukarı garip olan o normalde yanına alıyordu.

Hocam radyo kulesine gitmeden önce Emily teklifte bulunuyor gitmek için hatırlarsanız, orada ''Radyo kulesine gitmek iyi fikir değil, kulübeye geri dönelim.'' seçeneğini seçerseniz Matt fişeği ateşlemiyor saklıyor.O seçtiğiniz seçeneğe ve fişeğin kullanımına göre de 4-5 farklı senaryo var.Muazzam yapım gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rai-gy -- 23 Ocak 2016; 4:54:12 >

• Oyunu trophy arkadaslara danismak istiyorum önce finis sonrami trophy. Bu kadar met edildigine gore tadını aliptami kupa kassam
  • İlk oynayışta dört dörtlük bitirmek zor iş. Açıklarsam biraz seni yönlendirmek olur. İlk oynayışta herkesi kurtaran, herşeyi bulan varsa da şansı yaver gitmiştir.

Ben oyunun son 1:30 saatine kadar herkes yaşattım sonra arka arkaya 3 kişi mefta oldu.

Oyundan maksimum keyif almak için yalnız, iyi ses sitemi ya da kulaklık ile mutlaka gece oynayın, her bulduğunuz notu belgeyi okuyun bir yere yetişme derdiniz olmadığından da etrafı araştırın.

Unutmayın ki bu hikaye odaklı bir oyun ve hikayesi de iyi. Hızlı hızlı zıplaya hoplaya giderim ben diyorsanız çok keyif almazsınız. Kesinlikle spoiler yemeyin.

Once adam gibi oynayıp sonra amacınız trophy yapmak mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennnn -- 27 Ocak 2016; 13:59:41 >
  • Oyun bitti. Umduğumdan daha iyi buldum. Seçimlerimiz oyunu gerçekten etkiliyor. Oynanış tatmin edici. Quantic Dream ders alsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rai-gy

quote:

Anlamadığım olay ise

Hocam radyo kulesine gitmeden önce Emily teklifte bulunuyor gitmek için hatırlarsanız, orada ''Radyo kulesine gitmek iyi fikir değil, kulübeye geri dönelim.'' seçeneğini seçerseniz Matt fişeği ateşlemiyor saklıyor.O seçtiğiniz seçeneğe ve fişeğin kullanımına göre de 4-5 farklı senaryo var.Muazzam yapım gerçekten.

ben fisegi Matt'e verdim. hic kullanmadi

• bu altyazı neden çok küçük tv yi baya yaklastirdim anca okunur oldu diğer bazı oyunlarda da boyut sorunu ar güncelleme ile bunu düzeltmeleri gerekiyordu yalan olmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: waynei

quote:

Orijinalden alıntı: Rai-gy

quote:

Anlamadığım olay ise

ben fisegi Matt'e verdim. hic kullanmadi

Orada birkaç farklı kombinasyon var. Umarım yeni oyunda daha derinleştirirler işleyişi ve oynanış mekaniklerini.

Tam neye göre oluşuyor durum anlamadım Matt ve Emily arasında ki ilişki durumuna bağlı olması muhtemel, bazen fişeği ateşliyor bazen sonra kullanmak için saklıyor. Mesela ilk ölen karakterim matt oluştu. Fişeği Emily'de tuttum çöken kulede sonra da Wendigo biz kendimizi koruyacak bir şeye sahip olmadığımız için Matt'i kancaya asıyordu. Demek ki Fişeğin elimizde olduğu ve Vendigo ile karşılaştığımız bir senaryo da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennnn -- 6 Şubat 2016; 0:46:24 >

• Oyun kesinlikle muazzamdı çok rahat 9/10 hakediyor. Kısa diyenler olmuş yaklaşık 9-10 saatte bitti, bence gayet yeterli bir süre.

Birdaha bitirmeyi düşünüyorum hikayede bazı değişiklikler yapmak için. Ana menüde bölümler kısmından atıyorum 4. Bölüme girip değişiklik yapsam ve direk 10. bölüme girsem hikaye değişmiş mi oluyor? Veya böyle bir taktik varsa anlatırsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nathan - Drake

Oyun kesinlikle muazzamdı çok rahat 9/10 hakediyor. Kısa diyenler olmuş yaklaşık 9-10 saatte bitti, bence gayet yeterli bir süre.

Birdaha bitirmeyi düşünüyorum hikayede bazı değişiklikler yapmak için. Ana menüde bölümler kısmından atıyorum 4. Bölüme girip değişiklik yapsam ve direk 10. bölüme girsem hikaye değişmiş mi oluyor? Veya böyle bir taktik varsa anlatırsanız sevinirim.

4. bölümden yeniden başlarsanız, sonraki bölümler de sıfırlanır. Yani 4'ü oynayım, sonra açıp 7yi oynayım olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: andreapirlo21

quote:

Orijinalden alıntı: Nathan - Drake

Oyun kesinlikle muazzamdı çok rahat 9/10 hakediyor. Kısa diyenler olmuş yaklaşık 9-10 saatte bitti, bence gayet yeterli bir süre.

4. bölümden yeniden başlarsanız, sonraki bölümler de sıfırlanır. Yani 4'ü oynayım, sonra açıp 7yi oynayım olmuyor.

Anladım hocam. O zaman en baştan başlamak en iyisi gibi duruyor.

• 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.