Şimdi Ara

uno ya hangi jant daha uygun 13 mu 14 mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
68.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fiat uno arabam var. jantlarını değiştirmek istiyorum 13 yada 14 inç takmayı dusunuyorum ama bazı teredutlerim var.13 yerine 14 takarsam benzin tüketiminde bir artış olur mu. 13 yerine 14 takarsam yol tutusu bi nebze olsun artar mı. sizce hangisini taksam daha iyi olur.

UNO için En Uygun Jant Ölçüsü: 13" mu Yoksa 14" mü?

Fiat UNO'nuz için doğru jant boyutunu seçmek, hem performans hem de estetik açısından önemlidir. İki ana seçenek, 13" ve 14" jantlardır ve her birinin kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır.

13" Jantlar:

• Daha düşük maliyetlidir: 13" jantlar genellikle 14" jantlardan daha ucuzdur.
    • Daha iyi yakıt ekonomisi: Daha küçük jantlar daha az ağırlık taşır, bu da yakıt tüketimini azaltabilir.
    • Daha iyi yol tutuşu: Daha küçük jantlar, daha düşük bir ağırlık merkezine sahiptir, bu da virajlarda daha iyi yol tutuşu sağlayabilir.
    • Daha sert yolculuk: Daha küçük jantlar, daha sert bir yolculuk sağlayabilir, çünkü lastiklerde daha az esneme payı vardır.
    • Daha sınırlı tekerlek seçimi: 13" jantlar için daha az tekerlek seçeneği mevcuttur.

14" Jantlar:

• Daha şık bir görünüm: 14" jantlar, 13" jantlara göre genellikle daha şık bir görünüm kazandırır.
    • Daha iyi sürüş konforu: Daha büyük jantlar, daha fazla esneme payına sahip lastiklerle birlikte gelir, bu da daha yumuşak bir yolculuk sağlar.
    • Daha geniş tekerlek seçimi: 14" jantlar için daha geniş bir tekerlek seçeneği mevcuttur.
    • Daha yüksek maliyet: 14" jantlar genellikle 13" jantlardan daha pahalıdır.
    • Daha az yakıt ekonomisi: Daha büyük jantlar daha fazla ağırlık taşır, bu da yakıt tüketimini artırabilir.

Önerilen Jant Ölçüsü:

En uygun jant ölçüsü, sürüş tercihlerinize ve bütçenize bağlıdır. Daha sportif bir sürüş ve daha iyi yakıt ekonomisi tercih ediyorsanız, 13" jantları tercih edebilirsiniz. Daha rahat bir sürüş ve daha geniş bir tekerlek seçeneği arıyorsanız, 14" jantları tercih etmelisiniz.

Not: Fiat UNO'nuzun orijinal jant ölçülerini kontrol etmeniz önerilir. Bazı modeller, belirli jant boyutlarına özel olarak üretilmiş olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 14 takarsan yakıt tüketimi az da olsa artabilir ve performansın azalmasıda sözkonusu olabilir ama 15 de 16 da taksan unonun yol tutuşu düzelmez
  • 14 inç tak
    13'e göre yol tutuş artar
    mesela 165 70 r13 175 65 14 olur 185 55 15 riskli olur ama yayla filan süper olur
    -ESKİŞEHİR-
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12-13 liraya ne araba önerirsiniz
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • isterseniz 17 inç jant bile kullanabilirsiniz fakat burada dikkat edilmesi gereken bir kaç nokta var..orjinal 13 inç jantı 14 e çıkardığınızda yuvarlanma çapını dengelemek için lastik yanak genişliğinden taviz vermeniz gerekir..yani lastikte taban genişliği sabit olmak üzere 1 inç jant büyütülmesine 10 mm yanak daraltılması önerilir..siz unoya hangi lastik uygun diye topic açmışsınız...uno ya en uygun lastik fabrikanın üretim bandından çıkan lastiktir....
  • uno 70 s inki 155 x 70 x 13

uno 70s ie ninki 165 x 65 x 13

bendede uno 70 s vardı. ben araca 165 x 65x13 ebat lastik taktım. arac yaklaşık 2,5 cm alçaldı. yol tutuşu bayağı hoş oldu.tavsiye ederim. unolar zaten yüksek,küçük ve hafif araç. bence aracı dahada yükseltecek işlemlerden kaçın. aksi taktirde birde pilotaj eğitimi alman gerekir.
  • Benimki 99 s .önde 155 70 r13 vardı sonra çıkma 165 70 r13 aldım direksiyon ağırlaştı acaba kalınlaştığı için mi yoksa lastiğin yapısından dolayı mı oldu anlayamadım. Bir süre sonra yeni lastik taktırcam ama karasızım orjinal ebat olmasından yanayım.
  • uno 70s ile uno 70 ie arasında enjeksiyon ve otomatik cam vb aksesuar dışında hiçbir farklılık yok. kasa aynı kasa, motor haricinde hemen hemen herşey aynı. ben kafamdan yapmadım.ankarada birkaç lastik firmasına danıştım. genede sen bilirsin. gönlünün rahat olmasını istiyorsan her iki aracın teknik özelliklerini karşılaştır.

14" lastikler daha pahalı zaten ne gerek var

ama 155 onların genişlik 165 alırsan yol tutuşun artar daha iyi olur

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • orjinaline bozmaya gerek yok
    o arabaya ne yaparsan yap ayaklı tabut olarak kalacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avdr -- 14 Ekim 2006; 16:30:36 >

http://www.lastix.com/haberler.asp?nws=14
  • Arkadaşlar 4 yıldır 155 70 R13 kullanıyorum hem de çelik jant ile. marka belirtmek istemezdim ama hankook tavsiye ettiler.yazın biraz kızakladığı olmuştu ama kışın süperdi.Bir yol kazası neticesinde önleri yeniledim.Lastikçi arkadaşımdı ve aurorayı ısrarla tavsiye etti.Hankook fabrikasında üretiliyor dedi bilmem ne kadar doğru.Ama bir şeyi farkettim,araçtaki seste azalma oldu.paylaşmak istedim.Kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kapadoky_ali -- 1 Kasım 2009; 3:10:38 >
    Sözüm odun olsun,Hakikat olsun,tek!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.