Şimdi Ara

uno enjeksiyon sokme ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar nerden cikar bilginiz varmi temizlemek istiyorum enjeksiyon nasil sokulur soken varmidir icinde 2 kalin vida var inlarlami sokuluyor yardimlar icin tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Enjeksiyonda basınçlı yakıt vardır. Bilmeyen kişiler tarafından sökülmesi tavsiye edilmez. İllaki sökecekseniz kontak falan kapalı olsun dikat edin. Zira söksenizde temizleyemeyeceksiniz zaten bence boşuna uğraşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Enjeksiyonda basınçlı yakıt vardır. Bilmeyen kişiler tarafından sökülmesi tavsiye edilmez. İllaki sökecekseniz kontak falan kapalı olsun dikat edin. Zira söksenizde temizleyemeyeceksiniz zaten bence boşuna uğraşmayın.

benzini siboptan boşaltabiliyoruz diye biliyordum yanlışmı biliyorum
  • Bence de kendiniz uğraşmayın sıkıntı çıkabilir.İyi bir ustaya götürün temizletin derim çok büyük paralar istemiyorlar zaten ki tanıdık felan bulursanız baya ucuza yaptırabilirsiniz en azından risk almamış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

quote:

Enjeksiyonda basınçlı yakıt vardır. Bilmeyen kişiler tarafından sökülmesi tavsiye edilmez. İllaki sökecekseniz kontak falan kapalı olsun dikat edin. Zira söksenizde temizleyemeyeceksiniz zaten bence boşuna uğraşmayın.

Benzini boşaltmana gerek yok araca göre değişir yakıt kütüğü boşver uğraşma sen. Ufak araçlarda o kadar basınç yok ama yine de tehlikeli. Common rail dizel motorun yakıt hattını bilinçsiz söküp fışkıran mazotun elini mermiden daha beter bir şekilde delip geçmesiyle sakat kalan ustalar var.

• quote:

quote:

quote:

Benzini boşaltmana gerek yok araca göre değişir yakıt kütüğü boşver uğraşma sen. Ufak araçlarda o kadar basınç yok ama yine de tehlikeli. Common rail dizel motorun yakıt hattını bilinçsiz söküp fışkıran mazotun elini mermiden daha beter bir şekilde delip geçmesiyle sakat kalan ustalar var.

anladım teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

Kontak kapalıyken de olabiliyor mi böyle şeyler hocam ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    selenoid valf lazım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dediğim gibi motora göre değişir. Normal araçlarda kontak kapalı iken yakıt pompası durur. Bilinçli olmak uğraştığımız motorun detaylarını bilmek lazım. Bu bir iş makinesi ya da jeneratör motoru ise sistem farklı tasarlanmış olabilir. Common Rail de yakıt basıncı 2000 barlara kadar çıkabiliyor. Basıncı geri dönüşe kısıtlayarak yükseltmek için yakıt kütüğünde basınç ayarlayıcı regülatör kullanılıyor. Basınç varken bir civatanın gevşetilmesi ölümcül sonuçlar doğurabilir.

UNO gibi bir araçta bu kadar risk yok tabi ama basınçlı bir şekilde fışkıran benzin gözüne denk gelir, spray şeklinde fışkırır tutuşur yangın çıkar vs. detay bilinmeden uğraşılmaması gereken işler kısaca.
  • quote:

Dediğim gibi motora göre değişir. Normal araçlarda kontak kapalı iken yakıt pompası durur. Bilinçli olmak uğraştığımız motorun detaylarını bilmek lazım. Bu bir iş makinesi ya da jeneratör motoru ise sistem farklı tasarlanmış olabilir. Common Rail de yakıt basıncı 2000 barlara kadar çıkabiliyor. Basıncı geri dönüşe kısıtlayarak yükseltmek için yakıt kütüğünde basınç ayarlayıcı regülatör kullanılıyor. Basınç varken bir civatanın gevşetilmesi ölümcül sonuçlar doğurabilir.

UNO gibi bir araçta bu kadar risk yok tabi ama basınçlı bir şekilde fışkıran benzin gözüne denk gelir, spray şeklinde fışkırır tutuşur yangın çıkar vs. detay bilinmeden uğraşılmaması gereken işler kısaca.

Bir kere cikarildigini gormustum hic benzin gaz akmadi iki vida acildi cikti adam tinerle yikadi enjeksiyonu takti buysa temizlik ne varki bunda ??

• Onda bir şey yok. Bilinçli bir şekilde söker takarsın sorun olmaz. Ama konuyu hiç bilmeyen birisine sök bir şey olmaz dersek sıkıntı olabilir

Zaten benzin hattını tinerle yıkayıp temizlik yapıldığı düşüncesi başlı başına yanlış.
  • uno da 3 bar falan var olabilir. kontak kapalı iken sökülür en garantisi benzin deposu gidiş geliş hortum uçlarından birini çıkar. gözüne falan fışkırmadan. enjektörleri tinerle temizlemenin faydası olur mu bilemeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zambakzumbak121 -- 8 Eylül 2013; 15:15:19 >
  • Usta iyi bir çözüm olabilir
  • quote:

Onda bir şey yok. Bilinçli bir şekilde söker takarsın sorun olmaz. Ama konuyu hiç bilmeyen birisine sök bir şey olmaz dersek sıkıntı olabilir

Zaten benzin hattını tinerle yıkayıp temizlik yapıldığı düşüncesi başlı başına yanlış.

Yanlisim varsa duzelt ama en son temizlettigim usta o sekilde temizleyip takti ! Enjeksiyon temizligi bu sekilde deilmi bizimi düdüklüyorlar

• Temizlik sonrası enjeksiyondan ne çıktı peki?

Cevap: Hiçbir şey :)

Benzin zaten tiner gibi çözücü özelliğe sahip, birde yüksek basınçla püskürtülüyor ordan ve enjeksiyondan önce yakıt filitresi var, orada nasıl bir pislik kalabilir ki? Depodan bir pislik gelipte enjektörü tıkarsa (arada filitre olduğundan çok düşük ihtimal) söker enjektör bakımı yaparsın. Diğer türlü söktük tinerle temizledik falan pek bir işe yaradığını düşünmüyorum açıkçası :)
  • quote:

Temizlik sonrası enjeksiyondan ne çıktı peki?

Cevap: Hiçbir şey :)

Benzin zaten tiner gibi çözücü özelliğe sahip, birde yüksek basınçla püskürtülüyor ordan ve enjeksiyondan önce yakıt filitresi var, orada nasıl bir pislik kalabilir ki? Depodan bir pislik gelipte enjektörü tıkarsa (arada filitre olduğundan çok düşük ihtimal) söker enjektör bakımı yaparsın. Diğer türlü söktük tinerle temizledik falan pek bir işe yaradığını düşünmüyorum açıkçası :)

Haklisin yanliz benzin kullanmiyorum lpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanDURSUN -- 8 Eylül 2013; 18:57:30 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.