Merhaba arkadaşlar, 12. sınıfta bir anadolu lisesi öğrencisiyim. Viyana üniversitesine yerleşmeyi düşünüyorum. Kalacak yerim var, ama aklımda bazı sorular var. Cevaplayabilecek arkadaşlar var mı? Mesela ben başvurulara başlasam ne kadar zamanımı alacak? Danışmanlık hizmeti almak şart mıdır? Başvuru olayı bana ne kadara mâl olur? Almancam pek iyi değil, her şey kesinleşirse deli gibi almanca çalışmaya başlayacağım. Buna rağmen almanca yeterlilik istiyor mu? Teşekkür ederim şimdiden.
Oss yle gelecegin icin kesinlikle 1 donem kaybin olacaktir. Yerlestirme sonuclari aciklandiktan sonra hemen basvuru yapmani oneririm. Eger 5 eylule kadar basvuru yaparsan rahatlikla marttaki doneme yetismis olursun. Danismanlik firmalariyla yaklasik 1500 tl ye okul kabulu icin anlasabilirsin. Yalniz bireysel olarak da basvurabilirsin. Almanca yeterlilik tabiki isteniyor. Osd nin veya goethe nin b2 sinavini basariyla verirsen direk baslayabilirsin okula. Aksi takdirde 2 donemlik universitenin gosterdigi almanca kursuna gidiyorsun ve ardindan okula basliyorsun,