Şimdi Ara

Üniversiteye giriş sınavları...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nabi Avcı: "Üniversiteye giriş sınavı kaldırılacak. Üniversiteler gelişmişliğine göre 3'e ayrılacak. Yüksek öğretime geçişte de merkezi yazılı sınavlar yapılacak. ABD'de üniversiteye yerleşmede olduğu gibi bir model belirlenecek. Liseden mezun olan öğrenci dosyasıyla üniversiteye yerleşebilecek." dedi.

ABD' de olduğu gibi spordaki, sanattaki başarılara, diploma notlarına bakılarak üniversitelere ogrenci alınacakmış. Bu bence ilgili kişilerin nasıl bir hayal dünyasında yasadigini gösteriyor. Olimpiyatlarda sporcuya en çok ödülü verince spor desteklenmiş olmuyor. Özeli veya devleti farketmez, adamına gore notu torpille sisirilen liselerden cikma öğrencileri muhtemelen yine torpille üniversiteye yollayinca da amerikan modeline geçilmiş olmuyor.

Okulların, dersanelerin, sınav sisteminin durumu ortadayken bu kadar ülkeden uzak yasamak...

Not: Bakanın dediğinin olacağını varsayarak tartışalım diyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 20 Ocak 2014; 19:41:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle şeyler Türkiye'de tutmaz bildiğin torpil ile üniversiteye alacağız artık demek bu olay. Adam gibi bir sınav yapılsın sorular önceden kimseye servis edilmesin en mantıklısı bana göre. Lise ağırlığıda kalksın arkadaş, parasını veren karneyi fullüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozcan

Böyle şeyler Türkiye'de tutmaz bildiğin torpil ile üniversiteye alacağız artık demek bu olay. Adam gibi bir sınav yapılsın sorular önceden kimseye servis edilmesin en mantıklısı bana göre. Lise ağırlığıda kalksın arkadaş, parasını veren karneyi fullüyor.

Aynen katılıyorum.zaten yapboza döndürdüler bir şey diyorlar ya anında uyguluyorlar ya da sonra yerine başka bir fantezi geliştiriyorlar.Millet de şaşırdı ne yapacağını.Ayrıca Lise yine 3 yıla insin.Gereği yok milleti oyalamanın.Sınavda sade şekilde her dersin 1-2 si olmadan tek sınav olsun.Öğretmenlerin performansını öğrenci oylasın.Üniversite hocaları zaten anlatıyor o dersleri ne gerek var lisede her şeyi doldurmaya.Yatan,bir şey öğretmeyen hoca ile devamlı ayakta kendini parçalayan,sürekli nasıl daha fazla öğrencime faydalı olurum daha fazlasını öğretirim diyen hoca aynı maaşı almasın. performansa göre maaşa ek para verilsin. Derste oturup iddaa oyanyan hocalar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonelyhawk84 -- 21 Ocak 2014; 3:17:56 >

• Sürekli yeni sistemler, modeller düşünüp uygulamaktansa en basit adımı uygulasalar tüm sorunlar çözülecek. Bir ülkede denetim olmadan hangi modeli getirirsen getir başarısızlık vuku bulur. Maalesef ülkemizde denetim sıfır bu nedenle dayısı olan malı götürüyor diğerleri de hani bana hani bana diyor...

• iyi universiteler bu sefer kendi ic sinavlarini yapacaklar. bir sey farketmeyecek. bu sefer tek ortak merkez sinavi yerine birden fazla universitenin yil boyunca yayilmis seksensekiz tane sinavi olacak. bu da o (guya) kaldirmaya calistiklari yarisi daha da percinleyecek. hem ilk seferde yerlesemeyenin durumu yine mechul. ustune ustluk bunlar egitim kurumlari arasindaki fark azaltilmadan ve sistem duzenlenmeden hallolacak is degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: lonelyhawk84

quote:

Orijinalden alıntı: bozcan

Böyle şeyler Türkiye'de tutmaz bildiğin torpil ile üniversiteye alacağız artık demek bu olay. Adam gibi bir sınav yapılsın sorular önceden kimseye servis edilmesin en mantıklısı bana göre. Lise ağırlığıda kalksın arkadaş, parasını veren karneyi fullüyor.

Aynen katılıyorum.zaten yapboza döndürdüler bir şey diyorlar ya anında uyguluyorlar ya da sonra yerine başka bir fantezi geliştiriyorlar.Millet de şaşırdı ne yapacağını.Ayrıca Lise yine 3 yıla insin.Gereği yok milleti oyalamanın.Sınavda sade şekilde her dersin 1-2 si olmadan tek sınav olsun.Öğretmenlerin performansını öğrenci oylasın.Üniversite hocaları zaten anlatıyor o dersleri ne gerek var lisede her şeyi doldurmaya.Yatan,bir şey öğretmeyen hoca ile devamlı ayakta kendini parçalayan,sürekli nasıl daha fazla öğrencime faydalı olurum daha fazlasını öğretirim diyen hoca aynı maaşı almasın. performansa göre maaşa ek para verilsin. Derste oturup iddaa oyanyan hocalar var.

Öğretmenlerin yeterlilik sınavına girmesinin bende istiyorum, acı ama derste iddia oynayan hoca ile bende karşılaşmıştım .

• Boşuna uğraşıyorlar. Nasılsa iki sene sonra ondan da vazgeçerler. Mübarek yap-boz tahtası gibi olduk.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar gerçekten eleştiriyorsunuz ama neyi eleştirdğinizin farkında değilsiniz. Ha bu olunca tr de torpil oluyor ama Abd aynısını uygulayınca torpil olmayacak. Başka bir nokta ise elbette ileri yönelik üniversiteler kendi sınavlarını yapmalılar, başarı için uğraşılmalı.

Eski sistem iyimiydi sanki Ben o sistemleri gören biriyim. Meslek liselerinin önünün kapatıltığı zamanı birebir yaşayarak geldim. Kalkıpta yap boz tahtası deyip duramayın. Bugün tekrar önü açıldı meslek liselerinin, daha iyi bir eğitim modeli elbette oluşturulacak ama bu zaman alacak, eskiden soruların çalınması olaylarını doğu illerinde sınava girme olaylarını iyi biliyoruz.

Dershane konusunda hata yapıldı aceleye getirildi ama bu demek değilki herşey kötüye gidiyor.
  • 2 sene sonra canları sıkılır bunu da değiştirirler.
  • Üniversitelere gerek yok.

Eğitim sisteminden çok etiket derdinin ortadan kalkması lazım ülkede, birçok insan etiket derdine okuyor, vizyonsuzca.
  • Kendi düşündüğüm sistemi yazayım madem,

Eğitimin başladığı ilk andan son bulacağı(aslında bulmayacak) ana kadar üniversitelerdeki ders seçme sistemi olmalı, eğer öğrenci seçtiği derslerde başarı gösterirse o dersin bir üst sınıfını seçebilmeli ve seçtiği derslerdeki başarı oranına göre kariyeri belli olmalı bir alanda çok başarılı olursa ve hem sinavlari hem hoca değerlendirmeli hemde objektif bir şekilde yapilacak diğer değerlendirmeler bu yöndeki başarısının yüksek olduğunu gösteriyorsa daha üst eğitimler almasının önü açılabilmeli.

Uzaktan eğitim modeli yerleşmeli bu sayede okul bittikten sonra uzaktan eğitimle belki okulda alamadığı seviyedeki eğitimi alabilmeli en azindan uzaktan eğitim herkese iyi kötü aynı seviyede eğitim verecektir.(Burda bahsedilen o gün okuldan geldikten sonra, yani akşamı)
    Dersler kayıt altında olduğundan sürekli tekrar imkanıda olucaktır.

Okul saatleri gereksiz uzun olmamalı yani okul milletin işten gelinceye kadar çocuklarina bakicilik yapsin diye verdikleri yer olmamalı.

Hayatboyu öğrenme yerleştirilmeli bu sayede kişinin sürekli kendini yeni şartlara hazırlamasının önü açılmalı.

Meslekler ve gelirleri iyileştirilmeli, Akademik eğitim etiket için değil akamedik başarılar için başvurulmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rezilsiniz_DH -- 21 Ocak 2014; 16:10:02 >

• Ve her sınıfa en az bir kamera konulmalı, şikayet anında delil olması açısından, bu sayede yerini haketmeyen öğretmenler görevlerinden alınmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

Arkadaşlar gerçekten eleştiriyorsunuz ama neyi eleştirdğinizin farkında değilsiniz. Ha bu olunca tr de torpil oluyor ama Abd aynısını uygulayınca torpil olmayacak. Başka bir nokta ise elbette ileri yönelik üniversiteler kendi sınavlarını yapmalılar, başarı için uğraşılmalı.

Eski sistem iyimiydi sanki Ben o sistemleri gören biriyim. Meslek liselerinin önünün kapatıltığı zamanı birebir yaşayarak geldim. Kalkıpta yap boz tahtası deyip duramayın. Bugün tekrar önü açıldı meslek liselerinin, daha iyi bir eğitim modeli elbette oluşturulacak ama bu zaman alacak, eskiden soruların çalınması olaylarını doğu illerinde sınava girme olaylarını iyi biliyoruz.

Dershane konusunda hata yapıldı aceleye getirildi ama bu demek değilki herşey kötüye gidiyor.

Her ülke de torpil olur.ABD de beleş torpil yerine üniversiteye para basabilecek zengin iş adamların çocuklarının nazı çekiliyor.Böylece araştırma çalışmalarına,vb kaynak ayırıp üniversitenin imkanları artmış oluyor.Biz de partili,cemaat grubuna bağlı olması yetiyor ne getirisi var üniversiteye koskoca sıfır. Ayrıca sınava girerken donumuza kadar kontrol etmeye hevesli,bize terörist muamelesi yapan bir zihniyet var.Neredeyse her sınavda sorular çalınmış,servis edilmiş daha ortaya çıkanlar.Kaç tane Kpss den 100 alan çıktı sadece eğitim kısmını tekrarladılar.Onlara bir şey olmadı.Ayrıca geldikleri zamandan itibaren tüm Bakanlık,memur alımları şaibelidir.İşin içinde olduğumdan neler döndüğünü biliyorum.Bir önceki yılda o soyadlar alım sonucu listelerinde yokken şimdi 5-10 ar hep siyasi kesimin akrabaları tabi öncelik onların. Meslek liselerinin durumu siyasi inat.İMAM HATİP Lisesi dini alanda çalışmak isteyenlerin,donanımsız dolandırıcı sözde din adamlarından insanlar dini öğrenmesin,halk ibadetini kaliteli insanlarla yapsın diye açılmıştır.Ne işi var imam olacağım diyenin avukatlıkta,doktorlukta, bilmem nerede orayı bitiren de İlahiyat Fakültesine gitmesi sınavsız olmalı.Tanınabilecek en büyük ayrıcalık bu olmalı.Dini yaz kursları,vakıf,derneklerden öğrenir zaten.olmazsa imam hatipler ücretsiz kurs açar yine öğretir. Sırf bu inat uğruna kalifiye eleman,pratik eğitimi almış donanımlı teknik eleman,özellikle mühendis yetiştiremedik.Üniversite de slaytlardan,yurt dışındaki dersleri araklayıp papağan gibi ezberletip,lab. uygulaması bile yapmadan o dersi geçiştirdik. Öğrenci mezun olup çalışmaya başlayınca hiçbir şey bilmediğini fark ediyor. Doğru dürüst ölçü bile alamıyor. Yapboz konusunda da haklıyız.Sınavların ismini değiştiriyor sanki reform yapmış gibi. Küçücük çocukları farklı okullara sınava göndermiş cehennemin dibine kendi mahallesi de değil. millet komşusuna yalvarıyor 3 çocukta sınava giriyor.Anne zaten yol iz bilmiyor Ulusta bilmem ne ilköğretime vermişler utana sıkıla soruyor. 3. çocuk için komşuya yalvarmışlar sınav yerine götürüver diye bu ne rezillik. Dershane olayı da hepimiz hoca kalitemizin yetersiz olduğunu yaşadık yaşamazsak dershaneye gitmezdik. Kimi hoca maaşını beğenmiyor o maaşı özelde üni. bitiren meslek dalları alamazken beğenmiyor.Kendimi ne yoracağım elin bebesi için edasında.Böyle davranan hoca da emekli oluyor yukarıda ondan dedim performans diye.Ailemde öğretmen çok bu tipler bizimkilere demiş ne yoruyorsun hoca kendini değer mi bunlara demiş.Müdürün yalakası,akrabası maaş ikramiyesi alıyor bak sana da vermemişler filan demiş. Annem de Allah var yukarıda önemli olan onun görmesi demiş. Gerçekten de öğrencilerinden hazırlığı kurssuz ders kitabının fazlasını öğrettiği için atlayan çok olurdu. Veliler teşekküre gelirdi oğlumun notlarından ben de ingilizce öğreniyorum diye. Ama emeklilikte,maaşta aynı parayı aldılar. tembel hoca daha sağlıklı yıpranmadı. Dershane,özel üniversite,özel okul gibi ticaret yuvaları verdikleri eğitime göre çok yüksek fiyatlar çekiyor.Onu da denetleyen yok.Millet uyandı o paraya yurt dışına yollarım diyor ailesi cesur olanlar. Bana kalırsa eğitime harcanan süre verimli kullanılmalı ilkokul 4 yıl orta okul 3 yıl lise 3 yıl 10 yılda üniversiteye girmeli üniversitede 3 yılda bitmeli hazırlıklarla, sene kayıplarıyla 25-26 yaşında mezun olan adam var.Uzak doğu ülkeleri anaokulunda başlamışlar yazılımı öğretmeye android programlamayı eklemiş. Çünkü ne alanda çalışana ihtiyacı olacağını biliyor.Biz de eşeyli üreme,eğrelti otu, bilmem ne. bilgisayar labı açılmış ilk dönemler bozarlar diye lab dersini verdirmiyor.böyle zihniyetler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonelyhawk84 -- 23 Ocak 2014; 22:14:55 >

• Herkes üniversite okumak zorunda değil, herkes mühendis olmak zorunda değil, herkes doktora , yüksek lisans yapmak zorunda değil.

Ama gerçekten okumak isteyenlerde bunları yapabilmeli, bunlari yaparken herhangibir çıkar beklentisinde olmamalı, etiket beklentisinde olmamalı kendi kişisel mutluluğu ve tatmini için yapabilmeli.

Yani imam hatip okudum bunda para yokmuş mühendis olayim onda para var yada doktor olayim onda para var düşüncesi olmamalı.

Yakında fark ediceksiniz bunlarda da para kalmadı. Para ve gelir beklentisiyle okumak isteyenler boşa okumasınlar.
  • Her şehre üniversite yapacaklarına keşke belirli şehirlere adam gibi üniversite yapsalardı. Bir yığın üniversite ve bölüm açıldı. Şimdi bazı açılan bölümler öğrenci yetersizliğinden dolayı kapanıyor. İşsizlik oranını saklamaktan başka bir işe yaramıyor. Aslında bu ülkede hangi sistemi denedilerse de sonucu hep aynı oldu. Zenginin parası, fakirin ise aklı konuştu. Bir müddet daha böyle gider bu iş.
  • türkiye gibi müslüman (?) ülkede o sistem olmaz..tayyibin kızı gibileri bu sefer tıp fakültesine bile yerleşebilirler o ortalamalarıyla.
  • bakalım bu sefer kaç gün yada kaç ay gidecek bu sistem
  • quote:

Arkadaşlar gerçekten eleştiriyorsunuz ama neyi eleştirdğinizin farkında değilsiniz. Ha bu olunca tr de torpil oluyor ama Abd aynısını uygulayınca torpil olmayacak. Başka bir nokta ise elbette ileri yönelik üniversiteler kendi sınavlarını yapmalılar, başarı için uğraşılmalı.

------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:33:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

quote:

Meslek lisesinin önü mü açıldı ?

Yanlış anlamayın ama düz liselerinde anadolu lisesi olmasıyla meslek lisesine en donanımsız öğrenciler giriyor. Seviyesi belkide ilkokul düzeyinde olan bu öğrencilere üstüne birde ygs/lysde sorulan dersleri vermeyip sonra önünü açmak ne demektir ? Göz boyamaca...

Meslek lisesine giden birinin zaten tıp fakültesi, hukuk fakültesi istemesi mantıksız. Ne için giriyorsun meslek lisesine ?

Biz Müslüman ülkeyiz -mucit çıkmaz- , eyvallah. Ama bu durumda teknik eleman da yetişmeyecek gibi.

Bak güzel kardeşim ben Makina öğretmenliği mezunuyum ve meslek liselerini az çok bilirim. Öncelikle meslek lisesine giden biri neden buralara gidemesin. Normal liseye giden biri Makina Mühendisi olabiliyorken veya farklı olan Hukuğa gidebiliyorken neden meslek lisesine gidemesin. Meslek lisesi ara eleman olmak için ortaya çıkmamıştır, uygun şartlarda tercih edilmesi için meslek sahibi olunması için ortaya çıkmıştır. SInıfsallaştırmaya gerek yok. Ayrıca bu sadece devletle alakalı bir mesele değildir. Zamanında Mühendisliklerle Öğretmenliklerin puanları birbirine yakınken şimdi çok kötü durumda ise bunda herkesin payı vardır.

Ayrıca amaç sadece teknik eleman yetiştirmekse bunun için liseye ihtiyaç yok emin olabilirsin. Mesele otomotiv yetkili servislerinde yapılan normal bskımların birçoğunu biraz takiple sizde yapabilirsiniz. Yani Meslek liseleri çok üstün ara elamanı yetiştirmiyor. Asıl işi piyasada küçük yaşta öğreniyor öğrenciler. Öğretmenlerde bunu bildiklerinden staja önem veriyorlar

Bunların dışında düşünürsek herkes çok zeki olmak veya matematik fen gibi dersleri çok iyi bilmek zorunda değil. Bunları fark etmek zaman almadı biliniyordu sadece bu zamandaki gibi değiştirilmek için uğraş sarfedilmedi. Bu kadar çok açık olunca sistemde dolayısı ile sürekli yeni şeyler ekleniyor. Ama emin olun eski sistemden çok çok iyidir. Benim 2 kardeşim var elbet şikayet ettiğim kısımlar var ama şimdi başarılarına yönelik sürekli sınav oluyorlar ve bu lisede etkili olacak. Sonra Üniversite tabi nasipse. Yani eskideki gibi sadece bir öss ile ve okul puanı ile kurulan bir sistem tam yeterli olmuyor. Elbette eksikler var ama eskite göre iyi olduğunu düşünüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

quote:

Meslek lisesinin önü mü açıldı ?

Yanlış anlamayın ama düz liselerinde anadolu lisesi olmasıyla meslek lisesine en donanımsız öğrenciler giriyor. Seviyesi belkide ilkokul düzeyinde olan bu öğrencilere üstüne birde ygs/lysde sorulan dersleri vermeyip sonra önünü açmak ne demektir ? Göz boyamaca...

Meslek lisesine giden birinin zaten tıp fakültesi, hukuk fakültesi istemesi mantıksız. Ne için giriyorsun meslek lisesine ?

Biz Müslüman ülkeyiz -mucit çıkmaz- , eyvallah. Ama bu durumda teknik eleman da yetişmeyecek gibi.

Bak güzel kardeşim ben Makina öğretmenliği mezunuyum ve meslek liselerini az çok bilirim. Öncelikle meslek lisesine giden biri neden buralara gidemesin. Normal liseye giden biri Makina Mühendisi olabiliyorken veya farklı olan Hukuğa gidebiliyorken neden meslek lisesine gidemesin. Meslek lisesi ara eleman olmak için ortaya çıkmamıştır, uygun şartlarda tercih edilmesi için meslek sahibi olunması için ortaya çıkmıştır. SInıfsallaştırmaya gerek yok. Ayrıca bu sadece devletle alakalı bir mesele değildir. Zamanında Mühendisliklerle Öğretmenliklerin puanları birbirine yakınken şimdi çok kötü durumda ise bunda herkesin payı vardır.

Ayrıca amaç sadece teknik eleman yetiştirmekse bunun için liseye ihtiyaç yok emin olabilirsin. Mesele otomotiv yetkili servislerinde yapılan normal bskımların birçoğunu biraz takiple sizde yapabilirsiniz. Yani Meslek liseleri çok üstün ara elamanı yetiştirmiyor. Asıl işi piyasada küçük yaşta öğreniyor öğrenciler. Öğretmenlerde bunu bildiklerinden staja önem veriyorlar

Bunların dışında düşünürsek herkes çok zeki olmak veya matematik fen gibi dersleri çok iyi bilmek zorunda değil. Bunları fark etmek zaman almadı biliniyordu sadece bu zamandaki gibi değiştirilmek için uğraş sarfedilmedi. Bu kadar çok açık olunca sistemde dolayısı ile sürekli yeni şeyler ekleniyor. Ama emin olun eski sistemden çok çok iyidir. Benim 2 kardeşim var elbet şikayet ettiğim kısımlar var ama şimdi başarılarına yönelik sürekli sınav oluyorlar ve bu lisede etkili olacak. Sonra Üniversite tabi nasipse. Yani eskideki gibi sadece bir öss ile ve okul puanı ile kurulan bir sistem tam yeterli olmuyor. Elbette eksikler var ama eskite göre iyi olduğunu düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:33:24 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.