Şimdi Ara

Üniversiteye ÇİN'e gidiyorum !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
3
Favori
6.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadaşımın tanıdığı 2 sene önce gitti az çok anlatıyor, özel bir okul (şuan için adını bilmiyorum) 4 yıl toplam maliyeti 30.000 35.000 TL, okulda ingiliz edebiyatı, çince ingilizce ve ek bir dil olarak kendi seçeceğim bir dili öğreneceğim.. size danışma amacım tam olarak okul ile ilgili değil zaten gideceğim okulda birçok değişik ülkeden insanlar geliyor yani amerikalısından tutun japonuna kadar her çeşit insanların geldiği bir okul.. Bir arkadaşımla iki kişi olarak gideceğiz zaten odalar iki kişilik o açıdan bir sıkıntımız yok, gelelim merak ettiğim konulara ;

Çin'e giden veya Çin hakkında bilgi sahibi üyelerden yardım istiyorum, yaşam şartları nelerdir, gece hayatı ? yani eğlence hayatı, yemek sorunu yaşarmıyım ? insanları nasıldır kültürleri nasıldır bunları araştırıyorum fakat ne kadar doğru bilmiyorum giden gören varsa veya bilen birisi bana yardımcı olursa sevinirim. Gideceğim okul Çin'de gayet güzel bir okul bana anlatılanların az çoğu.. yakında ismini öğreneceğim yani İstanbulun Kadir Hası gibi düşünün.

Bir işe girip orada para kazanmak istiyorum kaldığımız odalara istediğimiz eşyaları alabiliyormuşuz onun için gitme isteğim arttı, bir playstation ve bir televizyon alıp can sıkıntımızı giderebiliriz diye düşündüm.. neyse asıl konumuz çin'de sıkılırmıyım neler yaşarım, kızları nasıldır (yazları Türkiyeye geleceğim) , birazda amacım hayatımda biraz değşiklikler olsun istiyorum yabancı ülkeleri görmek istemişimdir hem okur hem gezerim diye düşündüm. Yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden Teşekkür Ediyorum.

• Arkadaşım hangi bölgesine hangi şehre gideceksin ? Ona göre çinde genel yaşam tarzı ve şehir hakkında bilgiler verebilirim.
  • Sanırım shanghai veya beijing bu ikisinden birisi
  • Bizim kiracının kardeşi Rusya'ya gitti çocuğun kafasını gözünü kırıp bir de üstüne gasp etmişler.. Gittiğine gitçeğine pişman..

Karate marate ayağı olmasın hocam
  • Beijing dediğin yer bildiğimiz Pekin.Annem gitmişti Çin'e, açık konuşayım pek beğenmemiş.

Senin en büyük sorunun orda yemek olur.Türkler çoğu restorantların önünden burunlarını kapamadan geçemiyormuş.Bırakın görmeyi çoğu yemeğin kokusu bile mahvetimiş annemi.
  • Tebrikler.
  • çinde olmaz ama rusya'da normal böyle şeyler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanya'ya gideceğim.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gökhan Yıkılkan'da diyordu -Çin'e gidiyorum abi! diye

edit youtube linki;
    http://www.youtube.com/watch?v=EYAPQ47XE00

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menladi -- 14 Nisan 2010; 2:19:41 >
  • Hayatımda gitmek isteyeceğim en son ülke kesinlikle Çin'dir... Ne yedikleri yemek,, ne içtikleri içecek.. Hayat standartları çok düşük... İnsanlar it gibi çalışıp artıkla besleniyorlar... Vahşiler, insan hayatına saygısız olduklarına adım gibi eminim...

Bence o paraya daha güzel ülkelere gidebilirsin... Mesela Rusya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 14 Nisan 2010; 2:26:29 >
  • En baştan yolculuktan başlıyalım.

Eğer pekine gideceksen oraya Türkiyeden en iyi şekilde
    THY direk uçuş 9,5 saat
    Emirates Dubai aktarmalı
    Qatar Doha aktarmalı uçaklarından birini seçmen gerekecek . Benim sana tavsiyem Air chinadan biletini alman ve THY uçağına binip direk uçman . Air china ile thy ortak uçuş yaparlar yani uçak THY uçağıdır. AirChina dan biletini alırsan daha ucuza gidersin. THY çok pahalı satıyor.
    Ama sen gezerek gidecem dersen ve zamanım bol dersen dubai aktarmalı da gidebilirsin. Emirates uçak biletini aldığın için 25 dolara dubai vizesi verebiliyor çıkıp bir dubaiyi görme şansın olur.

Bildiğin gibi Pekin Çinin başkenti ve tam anlamıyla bürokrasi şehri. Shangai ya göre sıkıcı biryer. Kışın kuru bir soğuk (kemiklerine işleyecek kadar) yazın bunaltıcı bir sıcağı var. Gece hayatıda shangai gibi değil ama yinede istanbuldan daha canlı ve tabiiki çok daha ucuz.
    Yiyecek konusunda şunu söyleyebilirim.Çine gittim aç kaldım filan diyen ya yalan söyler ya da tam bir maldır kafası süper markete gidemeyecek kadar hiç birşeye çalışmıyordur kafası. Çünkü hemen her semtte buradaki 3m migroslar kadar hatta daha büyük marketler var ve bazı bakliyat türleri (fasulye, nahut gibi.. ) dışında hemen herşey bulabilirsin.

zaten şehrin belli yerlerinde urunçilerin uygur Türklerinin müslüman lokantaları var türk yemeklerine kebablara hasret kaldığın her zaman gidip yersin . İstanbula göre bedava denecek kadar ucuzdur.

Metro ile şehrin her köşesine ulaşma imkanın var. Otobüsler bizim 15 kuruş filan zaten.

Şimdilik bu saatte bu kadar yazıyorum çok geç oldu pekinin devamı ve shangai için daha sonra tekrar yazarım.

Merak ettiklerin hakkında ve uçak bileti konusunda bana PM atabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

Hayatımda gitmek isteyeceğim en son ülke kesinlikle Çin'dir... Ne yedikleri yemek,, ne içtikleri içecek.. Hayat standartları çok düşük... İnsanlar it gibi çalışıp artıkla besleniyorlar... Vahşiler, insan hayatına saygısız olduklarına adım gibi eminim...

Bence o paraya daha güzel ülkelere gidebilirsin... Mesela Rusya

Bu hikayeleri neden duydun arkadaşım? Ne zaman gittin en son çine ?? Hangi şehrinden bahsediyorsun?
  • orda herkes birbirine benziyo valla,dikakt et sınıf arkadaşın diye hocalara el şakası yapma.
  • @
    Akhunturk

Bi ülkeyi tanımak için illa gitmek mi lazım ?

Haberlerden, belgesellerden, gurme programlarından aklımda kalan çini anlattım orada...
  • Çin'de ki uygur katliamı
  • I.Cadde eğer Shangi Üniversitesine gidecek olursan, orada eskişehirli bir arkadaş okuyor...
    zaten toplasan Üniversitede 40-50 Türk vardır demişti bana geçen yaz.

En son olaylardan sonra Türk'lere kötü bakıyorlarmış, hatta arkadaşın şahit olduğu olaylardan biri ;
    Lokantada yemek yerken, arka masada oturan Anne'nin biri çocuğuna uslu dur yoksa seni Türk'e veririm demiş

Yemek olayında kafan rahat etsin, yukarıda bir arkadaşın anlattığı gibi marketlerde herşey var ve Türk yemekleri baya yaygınmış...

1TL'ye 1 öğün yemek yiyebiliyormuşsun tıka basa... Yani günlüğün maximum 5TL ye gelir diye düşünüyorum...

Ev kiraları ucuzmuş TL bazında, benim arkadaş 350TL'ye dublex havuzlu bir evde kalıyordu 1 arkadaşıyla birlikte...

Benimde gitmek vardı planlarımda fakat bazı gönül engelleri var önümde :)

• Bende yurt dısında okumak istiyorum ve ilk hedefim Rusyaydı
    Ama bu konuda yazılanları görünce Çinde iyi bir yer gibi geldi
    Biraz bilgi verirmisiniz ..
    Misal ;
    Ünilerin burda denklıgı varmı ?
    Ünilerde hangi bölümler var ?
    Ev kiraları ne kadar ?
    Bir ögrencının orda rahat gecine bilmesi için ayda kaç paraya ihtiyacı var ?
  • çinden baska gidecek bi yer bulamadinmi olm :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: black jack

Bende yurt dısında okumak istiyorum ve ilk hedefim Rusyaydı
    Ama bu konuda yazılanları görünce Çinde iyi bir yer gibi geldi
    Biraz bilgi verirmisiniz ..
    Misal ;
    Ünilerin burda denklıgı varmı ?
    Ünilerde hangi bölümler var ?
    Ev kiraları ne kadar ?
    Bir ögrencının orda rahat gecine bilmesi için ayda kaç paraya ihtiyacı var ?

TR'de denkliği varmı bilemicem fakat mesela Shangai
    Üniversitesinden sağlam bir bölümden mezun olanların hepsi sağlam şirketlerde çalışıyorlar... ABD- AVRUPA-

Hangi bölümlerin olduğunu Üni'lerin kendi sitelerinden öğrenebilirsin.

Ev kiraları 150TL - 500TL arası değişiyor

Benim arkadaş aylık 550TL alıyor ailesinden, ve gayet rahat şekilde geçiniyor...

+ şöyle bir avantajı var... Üni'de okuduğun bölüm üzerine iş bulamadın diyelim hadi...
    Çince, İngilizce ve seçtiğin herhangi bir dil'i daha öğrenmiş olacaksın okulu bitirdiğinde :)
    bence bu seni parmakla gösterilen kişilerden biri yapar TR'de...
    Zaten ilk 1-2 yıl sırf çince öğreniyorsun... Arkadaş 1 yılda sadece gazete okuyacak kadar öğrenebildim, daha yazamıyorum pek diyordu 1 yıl daha hazırlık okuyacam vs..vs.. sayıklıyordu birşeyler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWing -- 14 Nisan 2010; 4:07:55 >

• Çince öğrenilebilecek bir değil yaaa, bildiğim birşey olduğundan söylemedim ama ingilizce bile bu kadar zor gelirken çince nasıl öğrenilir.. Hep sadece çince de değilmiş.. Çince + ingilizce + yabancı birr dil daha + haa birde bu arada Türkçeyi unutmayacaksın.. Sırf bunlarlada bitmiyor.. Bu dilleri öğrenip anlayabilecek seviyeye geleceksinki bu diller ile derler görüp üniversite okuyacaksın.. Sınava giriyorsun soruyu anlamadan önce çince olarak ne demiş Türkçe oalrak düşüneceksin sonra cevabı ingilizce ooooo...

Çok basit mi düşünmüyorum diye soruyorum ama bundan daha farklı olamadığını sanıyorum.. Zor bee..

• çince ögrenmek = çinli olmak

ben çince ögrenen herkezin böyle oldugunu gördüm bu dili ögrenince kendi dilini bile konusamaman lazım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.