Şimdi Ara

ÜNİVERSİTEYE BU SENE GİDECEK OLAN ARKADAŞLARDAN ORMAN MÜHENDİSLİGİNİ SEÇMEK İSTEYEN VARMI. VARSA GEL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
34.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BEN ORMAN MÜHENDİSLİĞİ OKUYORUM. BİLGİ ALMAK İSTEYEN VARSA SÖYLESİN.....

yani bizler ormanları düzenleriz. agaclarn kesim planlarını yaparız. ve o kesilen agacları orman endüstri müh. alır ve işlerler. işlerler derken o agacları masa kanepe dolap vs seyler yaparlar.
    ve orman müh. isterlerse yaban hayatınlada uqrasabilirler ve buda özelde para basmak demektir...
  • teşekkürler bilgi için.Acıkcası bana yazsam geliyor ama orman mühendisligini hiç düşünmedim cevre müh. yazim diyorum ama iş imkanı yok en önemlisi bu.özel sektor imkanı var mı 4 sene sonra ataması nasıl olur buda önemli biraz iş imkanlarından bahsedermisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldkings -- 31 Temmuz 2010; 20:10:23 >
  • 4 sene sonra ne olur bilemem ama simdi is imkanları var tabiki. özel sektörde kagıt fabrikalarında mühendis olarak. yaban hayatı bölümü var. turizm e dayalı. ve mühendislik üniversiteler arasında en avantajlı mühendislik orman mühendisliği
  • Arkadaşım nerede okuyorsun ? Gerçekten bölüm anlattığın kadar avantajlı mı ? Hiç bir bilgim yok genel olarakda pek bilgili olduğumuzu sanmıyorum en iyi kaynaklar siz bölümün öğrencilerisiniz. Kimya müh çevre müh harita müh ve orman müh. hangisini seçmemi önerirsin ?
    3.çevre müh.
    4.kimya müh.

harita müh. yeni yükselise geçmeye basladı yavas yavas yükseliste. iş güzel
    orman müh. devlette iş imkanın var. özelde agac üzerine olan fabrikalarda müh. olarak ihtiyac var. kendi özel şirketini kurabilirsin. yada müh. bölümünün içinden kendi bir bölümünü secer o bölüm üzerinden iş kurabilirsin.
    çevre müh. olmak güzeldir. ama onun için çevren olması gerekir. yani dayın olması gerekirki belediye de görev bulasın. ttanıdıqın yoksa işin zor.
    kimya müh. pek rabet görmeyen bir bölüm. burdan mezun olan arkadaslarım suanda ilac firmalarında calısıyor. yada eczanelere ilaç satmakla görevliler

bana göre sıralamalar budur.....

• adanalı cok teşekkürler bilgilendirmen için orman muhendisilini araştırcam iyice devlet atamalarında yaş sınırı var mı benim yas 23 bitinte 28 falan olcak ayrıca ktu orman mühendisligi okumak icin güzel üni 235 binle almış ben 250binlerdeyim.orası gelmezse hangi şehri önerirsin.birde dersler zor mu nasıl okuması?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldkings -- 1 Ağustos 2010; 0:59:29 >
  • adanalı mühendislikler arasında en avantajlı orman yazmışsın ama acaba inşaat, makine okuyanlar boşunamı okuyor. sanki bu bölümlerden daha iyiymiş gibi orman. orman fakültesi okuyan arkadaşlarım vardı ve hala işsizler. devlette şu anda iş bulmak çok zor diyorlar. alım çok çok az yapılıyormuş.
  • Konu cok eski ama yinede okuyacak arkadaslar vardir. Gidin adam gibi muhendislikler yazin. Arkadas hikaye anlatiyor bakmayin siz ona . Ha bu arada artik devlete atanmak bi cok muhendislikte zordur. Hemen atanmak istiyosaniz saglik bolumlerine falan yonelin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1 sene tekrar hazırlanmak daha mantıklıydı. Şimdi okul puanımın yarısıda kesilecek. ÇOK PİŞMANIM.
  • Ya ben orman mühendisliği istiyorum aslında puanın kötü değil 300 puan üzerinde. İş bulma imkanıni sorun etmiyorum calisirsam bolum birincisi bile olurum iyi bi puan alır atanirim zaten üniversitede de çok tanıdık hoca var ama asil merak ettiğim bi bayan için nasıl bi iş araziye gondermeyip masa başı bi iş verirler mi bilgilendirirseniz sevinirim.

• adanali_rsl A kullanıcısına yanıt
    Bana yardimci olabilir misiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: banutkdz

Ya ben orman mühendisliği istiyorum aslında puanın kötü değil 300 puan üzerinde. İş bulma imkanıni sorun etmiyorum calisirsam bolum birincisi bile olurum iyi bi puan alır atanirim zaten üniversitede de çok tanıdık hoca var ama asil merak ettiğim bi bayan için nasıl bi iş araziye gondermeyip masa başı bi iş verirler mi bilgilendirirseniz sevinirim.

ORMAN MÜHENDİSLİĞİ- ORMANCI

benim de bölüme girdiğim puan kötü değil. bölümde ilk 10 dayım. (istanbul üni.)
    fakat iş bulma sorunu var. okulların 2 yılda mezun ettiği orman müh. sayısı ile 2 yılda açılan devlet kadrolarını kıyaslayınız. (girmemiz gereken kpss iki yılda bir gerçekleşiyor.)
    6000 orman mühendisi atama bekliyor bu yıl. 2 yılda açılan kadro 250 olsa bile sadece istanbul üniversitesi 300 kişiden fazla mezun veriyor.
    sence bu kadar insan başarılı olup atanıyor mu?

tanıdık hoca olup olmaması önemli değil. hocalar değerlendirmeleri objektif yapıyor zaten kimseye ek puan falan vermez.
    hocaların hepsi yardımcı oluyor. okul yönetimi de çok iyi bunlara lafım yok. ama büyük bir işsizlik sorunu var. her yılda kontenjanı arttırıyor yök.

kadınlar için daha zor bir meslek. görev 9-5 klasik memurluk gibi değil.sabah 9 akşam 9 gibi düşün. çünkü ormanda iş bitmiyor.
    her gün orman arazinde türlü tehlikeler içinde kilometreler katedeceksin ve görevini yapacaksın. kadınlara uygun bir meslek değil ormancılık.
    kadın orman mühendisi olunca zaten o kişi haberlere çıkıyor. çünkü çok nadir gerçekleşiyor. bölümdeki kızlar şimdi peyzaj mimarlığı okumak istiyor.
    orman mühendisliği sandığınız gibi bir meslek değil. kadınlar köylerde sözünü geçiremiyor. köylü bir iş için geliyor şefi soruyor. kadın ben şefim ben imzalayayım diyor ama köylü kadının orman işletme şefi olmasını kabullenmiyor illa erkek olacak diyor. orman muhafaza memurlarıda kadın şefin sözüne itibar etmez. türk toplumundaki ataerkil yapıyı çok iyi hissedersin eğer bölümü okuyup herhangi bir yere atanırsan.

masa başı iş 250 kişi içinde 4 kişiye falan denk geliyor. onlarında arazi ücretleri olmadığı için göreceli olarak 400 lira kadar daha az maaş alıyor.

----------Bu altdaki yazıyıda
    www.derszamani.net
    Orman Mühendisliği Taban Puanları Başarı Sıralaması 2018 2019
    http://www.derszamani.net/orman-muhendisligi-taban-puanlari.html
    adresinde yayınlamıştım belki okumamışsındır.---------------

quote:

ORMAN MÜHENDİSLİĞİ SEÇMEK İSTEYEN BAYLAR/BAYANLAR BU SİZE UYARI OLSUN. OKULDAN SONRA İŞSİZ KALACAKSINIZ. BOŞ HAYALLERE KAPILIP ORMAN FAKÜLTESİNDE OKUMAYIN. ORMANCI OLUCAM YA DİYE SENELERİNİZE YAZIK ETMEYİN. ÇOK AZ KİŞİ KPSS DE BAŞARILI OLUP İLGİLİ YERLERE ATANIYOR. İNANMIYORSANIZ TWİTTERDA İŞSİZ ORMAN MÜHENDİSİ YAZIP ARATIN. BAKANLARDAN KADRO DİLENİYORLAR. 1 yıl daha iyi çalısıp iş sorunu olmayan bir bölümü seçmeniz daha mantıklı olacaktır. Kafanızın dikine gidip orman mühendisliği yazmayın tercih listenize. Sonra tekrar ygs’ye hazırlanacaksınız ve seneye okul puanınız %50 kırılacak. Ailenize başaramadığınızı ve bir yıl hazırlanacağınızı söyleyin. Sırf üniversite kazanmış olmak için orman mühendisliği yazmayın. Ben geçen sene istanbul üniversitesine ilk 10 kişi arasına girerek okula yerleştim. Allahın dağında eğitim görüyorum. Ulaşım çok zor. Hocalara lafım yok, okul da iyi yönetiliyor fakat işsiz mezunlar ordusuna katılmış olacaksınız. Kızlar da bu mühendisliği tercihlerine yazarken erkeklere göre bir kez daha düşünmeleri gerekli çünkü orman arazisinde dağ bayır demeden çalışacaksınız ve yangınlara siz de koşacaksınız. GELECEĞİNİZİ MAHVETMEYİN İŞ OLANAĞI ÖZELDE DE OLAN BÖLÜMLERİ SEÇİN! Sorularınız varsa cevaplayabilirim. Şuan hiç olmadığım kadar üzülüyorum yanlış tercihlerime.

Kaynak Linki :
    www.derszamani.net
    Orman Mühendisliği Taban Puanları Başarı Sıralaması 2018 2019
    http://www.derszamani.net/orman-muhendisligi-taban-puanlari.html

Ayrıca twitterda orman mühendisi yazıp aratırsan işsiz sayılarını görmüş olursun. insanlar kadro dileniyor bakanlardan.
    TIKLAYINhttps://twitter.com/search?q=orman%20m%C3%BChendisi%20atama&src=typd&f=realtime

• 19 üniversitede bölümü var , 12 tanesi kontenjan dolmamış.İş imkanları kısıtlı bir bölüm galiba.
    Pardon Orman Endüstri Müh. ile beraber yazmışım.Arasındaki fark nedir ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek Kural Ahmet Kural -- 27 Nisan 2014; 18:12:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

19 üniversitede bölümü var , 12 tanesi kontenjan dolmamış.İş imkanları kısıtlı bir bölüm galiba.
    Pardon Orman Endüstri Müh. ile beraber yazmışım.Arasındaki fark nedir ki?

tek farkı orman endüstride devlete atanma şansın daha düşük. 100 orman mühendisi alınsa 1 tane orman endüstri mühendisi alımı yapılıyor.
    orman endüstri, ağaçtan hammadde üretimi ile ilgilidir.
    orman mühendisiliği ise ormandaki ağaçların çobanı gibi işte.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.