Şimdi Ara

'ÜNİVERSİTELER GEREKSİZDİR' SAFSATASINA İNANAN ZAVALLI MAHLUKLAR... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Üniversitelere değil ülkemizdeki kurumların kalitesizliğine söylenen sözdür. Söylediğin şeyleri zaten bu üniversiteler yapamıyor 10 kadar üniversiteyi çıkarsan gerisi genç işsiz yetiştirme merkezi

• Boş muhabbet üni mezunlarını da görüyoruz herkes farklı meslek gruplarına dağılmış durumda kimse mezun oldugu işi yaptıgı yok bunun sebebi ise belli üni enflasyonu kimse kimse kandırmasın fırsat nerdeyse oraya yönelmek herkesin hakkı

• quote:

Orijinalden alıntı: firatkrky

Çalışmanın detaylarını burada paylaşmamın doğru olmayacağını bilirsiniz.

Ama pek çok perio, protez profesörü ile görüştük çalışmayı çok beğendiler son derece özgün olduğunu ve yapılabilirse bu ürünü kullanabileceklerini söylediler. Hayvan deneylerini görüştüğümüz bi çene cerrahisi profesörüyle yürütmeyi planlıyoruz.

Biz bu çalışmayı o dandik dedikleri üniversitelerin birinde yürütmüyor olsaydık dediğiniz gibi tedavisi yalnizca ağız bakımı ve kontroller olacaktı. Elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin dişini fırçala ve sigarayı birak dediğiniz kaç hastanız o günden sonra dişlerini duzenli fırçalayıp sigarayı bıraktı?🙂

Tanesi 10 bine implant yok ama implant tedavilerine sıklıkla 10 binlerce lira harcandığını siz benden iyi biliyorsunuz. Demek istediğim hastanın cebinden cikan para.

Bu arada fizyoterapistim. Şimdi diş hekimliği okuyorum aynı zamanda kök hücrede yüksek yapiyorum. Eşim de fizyoterapist ve bir üniversitede biyomuhendislik doktorası yapıyor. Projenin fikrini ben verdim ve çalışmayı o üniversiteyle birlikte yürütüyoruz.

Alıntıları Göster

eeee şimdi kendinle çelişiyorsun. ftr olmuşken beğenmeyip bir daha üniye girmişsin. Okuduğun fakültenin önemi olmayan bir bölümdesin şuan zaten. Mezun olunca ftrlik yapmayacağında aşağı yukarı kesin(kar zarar hesabına göre  ) İlk üniversiteni beğenmeyip 2. bölüm okuduğuna göre Üniversitelerden bazıları gereksizmiş demek ki. Yaptığın araştırma ve yüksek lisansın 2 bölümle de ilgisiz. perio protez cerrahi profesörüne nasıl bu kadar kolay ulaşıp derdini anlatabildin orasını anlamadım tabi. Öğrenciyken böyle bir araştırma nasıl yapıyorsun onu da anlamadım.

he bu arada 300k ile girdim demiştin 300k ya ftr veya diş var mı???????????? Bence bütün hikaye yalan

• Üniv mezunları torpilsiz adam gibi maaş ile iş bulmayı bırak asgari ücretle zor iş buluyor.

• ZUHAHHAHAHAHAHA

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isimsiz755

eeee şimdi kendinle çelişiyorsun. ftr olmuşken beğenmeyip bir daha üniye girmişsin. Okuduğun fakültenin önemi olmayan bir bölümdesin şuan zaten. Mezun olunca ftrlik yapmayacağında aşağı yukarı kesin(kar zarar hesabına göre  ) İlk üniversiteni beğenmeyip 2. bölüm okuduğuna göre Üniversitelerden bazıları gereksizmiş demek ki. Yaptığın araştırma ve yüksek lisansın 2 bölümle de ilgisiz. perio protez cerrahi profesörüne nasıl bu kadar kolay ulaşıp derdini anlatabildin orasını anlamadım tabi. Öğrenciyken böyle bir araştırma nasıl yapıyorsun onu da anlamadım.

he bu arada 300k ile girdim demiştin 300k ya ftr veya diş var mı???????????? Bence bütün hikaye yalan

Alıntıları Göster

Bu nası bi yazı anlamış değilim her cümle birbirinden alakasız.

-Bölümün 300 binden alması 300 binle girdiğin anlamına gelmez

-Bölüme giren benim demedim

-Profesör sana ders anlatıyor kolay ulaşmayı geçtim bazılarıyla halı sahaya bile gidiyoruz.

-Diş hekimliği okuyan benim biyomühendislikte doktora yapan eşim.

-Bölümleri başlığıyla sınırlandırıyorsan mis gibi cehalet kokuyorsun. Biyomuhendislikteki profesörümüz Abd de bana lisansimi bi kişi bile sormadı sadece kağıt üstünde yazıyor diyordu. Burada masallah forumda bile önce bölüm beğendirmeye çalışıyoruz.

-Öğrenciyken böyle veya bunun gibi bi çalışmayı yapamayan üniversitelere bok atmasın becerememesi kendi beceriksizliğidir.

-Diş hekimliği okumam ftr yi istememem değil diş hekimliğini istememdir. Her halta ofansif yaklaşmayın. İnsanlar bi şeyleri istemediği için değil istediği için seçebilir Tr de buna alışmamış olmanı anlıyorum.

-İki bölüme de 20k altında girdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çalışmaya öğrenmeye meraklı adam bu devirde her türlü bir yerlere gelebilir, eskiden dediğin geçerli olabilirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Redmi K20 Pro

Çalışmaya öğrenmeye meraklı adam bu devirde her türlü bir yerlere gelebilir, eskiden dediğin geçerli olabilirdi.

Üniversite birini bir yere getiren bi kurum değildir ki. İnsanlarin meseleye bakış açıları yanlış bi kere. Kendini geliştirdikten sonra insanlığa faydası olacak ciddi bir çalışma yapmak istediğinde zenginlerin peşinden koşup kendini anlatmak bir çözüm değil. Sana maddi ve teknik desteği verecek olan yerler üniversitelerdir. En basitinden geliştirildiğin bi tekniği insan üzerinde uygulamak istediğinde sana bir ameliyathane, cerrahi ekibi, ekipman desteği kısacası hastane ortamı gerekir. Hepsinden önce de gerekli izinleri alabilmen için bir üniversite ve bünyesindeki alanında uzman kişilerin onayıyla birlikte resmi bir başvuru yapması gerekir. Sen bugun kanseri yok edecek bir teknik geliştir bir üniversitenin kapısını çalmadan uygulama yapmak istediğin hastayla bırak tedaviyi tokalaşamazsın bile. Bu imkanı kendin sağlayamazsın ama bir üniversitede bu imkanlar senin kullanman için zaten var. Kuruluş amaçları birini bi yere getirmek değil bi yere gelmiş kişilere fırsat sunmak.

• Pek çok üniversite gerekisiz, bence %90'dan bile fazlası olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Üniversite birini bir yere getiren bi kurum değildir ki. İnsanlarin meseleye bakış açıları yanlış bi kere. Kendini geliştirdikten sonra insanlığa faydası olacak ciddi bir çalışma yapmak istediğinde zenginlerin peşinden koşup kendini anlatmak bir çözüm değil. Sana maddi ve teknik desteği verecek olan yerler üniversitelerdir. En basitinden geliştirildiğin bi tekniği insan üzerinde uygulamak istediğinde sana bir ameliyathane, cerrahi ekibi, ekipman desteği kısacası hastane ortamı gerekir. Hepsinden önce de gerekli izinleri alabilmen için bir üniversite ve bünyesindeki alanında uzman kişilerin onayıyla birlikte resmi bir başvuru yapması gerekir. Sen bugun kanseri yok edecek bir teknik geliştir bir üniversitenin kapısını çalmadan uygulama yapmak istediğin hastayla bırak tedaviyi tokalaşamazsın bile. Bu imkanı kendin sağlayamazsın ama bir üniversitede bu imkanlar senin kullanman için zaten var. Kuruluş amaçları birini bi yere getirmek değil bi yere gelmiş kişilere fırsat sunmak.

Alıntıları Göster

Hocam konunun başından beri sadece tıptan örnekler veriyorsunuz, hatta onda bile dar bir alandan örnekler veriyorsunuz. Dünyada sadece insanların üzerinde deneyler yapıp ilaç geliştirmek isteyenler yaşamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Ayvansaray Üniversitesi 2.sınıf öğrencisi meriçcan bildirdi.

Ayvansaray olsa gene iyi sütçü imamda falan okuyordur kesin.  

Üstelik üniversite tamam sana belli başlı dersler veriyor bir eğitim alıyorsun fakat gelecekte bunlarla ilgili bir planın yok ise zaman kaybı. Mesela su ürünleri mühendisliği okudun ileride bir balık çiftliği açmayı düşünmüyorsan boş bir bölüm. Bunun yerine elindeki imkanlar ve planlarına göre mesela elimde 10000 lira para var ne okusam ben bu paraya göre bir şeyler yaparım diyip işte elektronik mühendisliği okuyan biri o para ile basit bir dükkan açıp belkide mahallesinde milletin arızalanan elektronik aletlerini tamir edecek, piyasaya kazandıracak ilerleyen yıllarda belkide kendisi bir probleme çözüm bulan cihaz tasarlayıp patentini almak suretiyle bir yerlere gelecek. Bu 2. Anlattığım örnekteki gibi bir planı varsa üni okumak mantıklı ama ya illa bir şey olurum bir şey öğrenirim kafasıyla üni okursa avcunu yalar. Yani anlayacağınız olay yine kişide bitiyor. Bugğn bir yerlere gelmiş adamların geçmişine bakın hiçbiri sırf okumuş olmak için bölüm okumamış. Mesela steve jobs adam imkanları dahilinde okulunu yarıda bırakmış ve o imkansızlıkta ne yapabilirim diye düşünürken kaligrafi dersi almaya karar vermiş. Kaligrafi dersinde öğrendiği bilgileri ileride tasatladığı mac bilgisayarlarda kullanmış. Bu işte faydalı bir eğitimdir mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heisenbergin asistanı

Ayvansaray olsa gene iyi sütçü imamda falan okuyordur kesin.  

Üstelik üniversite tamam sana belli başlı dersler veriyor bir eğitim alıyorsun fakat gelecekte bunlarla ilgili bir planın yok ise zaman kaybı. Mesela su ürünleri mühendisliği okudun ileride bir balık çiftliği açmayı düşünmüyorsan boş bir bölüm. Bunun yerine elindeki imkanlar ve planlarına göre mesela elimde 10000 lira para var ne okusam ben bu paraya göre bir şeyler yaparım diyip işte elektronik mühendisliği okuyan biri o para ile basit bir dükkan açıp belkide mahallesinde milletin arızalanan elektronik aletlerini tamir edecek, piyasaya kazandıracak ilerleyen yıllarda belkide kendisi bir probleme çözüm bulan cihaz tasarlayıp patentini almak suretiyle bir yerlere gelecek. Bu 2. Anlattığım örnekteki gibi bir planı varsa üni okumak mantıklı ama ya illa bir şey olurum bir şey öğrenirim kafasıyla üni okursa avcunu yalar. Yani anlayacağınız olay yine kişide bitiyor. Bugğn bir yerlere gelmiş adamların geçmişine bakın hiçbiri sırf okumuş olmak için bölüm okumamış. Mesela steve jobs adam imkanları dahilinde okulunu yarıda bırakmış ve o imkansızlıkta ne yapabilirim diye düşünürken kaligrafi dersi almaya karar vermiş. Kaligrafi dersinde öğrendiği bilgileri ileride tasatladığı mac bilgisayarlarda kullanmış. Bu işte faydalı bir eğitimdir mesela.

Alıntıları Göster

Plandan bahsetmiş haspam. Önce hakkında hiçbi sey bilmedigin insanlarla alay etmeyi bırak sonra kariyer planları yapacak zaman bulursun belki.

• quote:

Plandan bahsetmiş haspam. Önce hakkında hiçbi sey bilmedigin insanlarla alay etmeyi bırak sonra kariyer planları yapacak zaman bulursun belki.

Alıntıları Göster

Ne yapacağımı sana mı soracağım? Kendi fikrimi ifade ettim seni alakadar etmez.

• şimdi bu adamlara bilim felsefesini, bilim tarihini ve kıçlarıyla oturdukları koltuğu hangi ünili genconun! icat ettiğini falan anlat.

bu üni sorgulama yeni oldu ve çok da iyi oldu bence. hadron içün master+doktora+prof+ordinaryusluk falan gerekiyor ama hepsinin totalde bu kadar çaba ve para ile neler elde ettiğini düşününce sorgulanması normal. üniler insanlardan para emikleme aracından başka bir şey gibi gözükmüyor. ing bilen varsa amerigadan falan birkaç makale atabilirim hatta. orada bile var yani. para verenin girebildiği özel bir topluluk bilgiyi alıyor satıyor kendi özelinde. burjuvalar için harikalar diyarı. diğerlerinin girmesi yassah. öyle de b*ktan.

buram buram eleştiriliyor lan üniler. siz ne diyorsunuz.

bu sorgulamanın iyi olmasının nedeni de insanlara güven gelmesi olabilir. bir şeyler üsretmek için ünilere gereksinim duyulmamalı. tamam yazılımda bunu zaten fark ettiler ama fizik, biyoloji, matematik... bunlar topluma indirgenmeli ve yapılmaları için üst düzey olmak gerekmemeli. çünkü düşününce ve ilgi duyulunca o kadar da zor değiller. illa okulunu okumadan da öğrenebilmeli ve üretebilmelisin. bunun önü açılmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papaz Yahnisi -- 4 Eylül 2021; 23:48:10 >

• Sunulan argümanlara, yazan kişilerin yaş ve tecrübelerine, ve kullanılan dile göre iki taraf da haklı ya da haksız olabiliyor bu konuda. Türkiye'de inanılmaz çok para tuzağı, boş üniversite açıldığı doğru, ama kendisi hayatta henüz hiçbir şey başarmamış çocukların üniversite gereksiz söylemlerinin saçmalık olduğu da doğru. Her konuda ekstremden kaçınmak lazım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.