benim burada yazdıklarımın yarısı şaka yarısı ciddi. çok önemseme. sana ben öneri verecek durumda değilim ancak kendi tecrübemi söyleyebilirim. üniversite de bir yere kadar. asıl önemli olan senin majör olarak ne istediğin neyi hedeflediğin. üniversiteyi kazanmayı, okumayı ya da bitirmeyi hedef olarak alma. elbette bunlar da hedeflerin olmalı dersleri geçmek diploma almak. ama hep bir adım sonrasını görmeye çalış. herkesten bir adım sonrasını planla. asla korkak olma. bak bu çok önemli. risk al ve girişimci ol. anlıyorum ve biliyorum bunları benden önce ana dediler ve benden önce de bin defa duydun ama gerçekler de değişmiyor. sen nesin hedefin ne kendini dünya için nasıl konumluyorsun amacın ne bu sorulara ne kadar erken cevap verip ne kadar ön alırsan o kadar iyi olur. ben bu soruları zamanında sorup cevap vermediğim için istemediğim bir yapamayacağın yapsam da nefret edeceğim bir fakülte tercih ettim. baştan yanlış giden şeyler sonradan düzeltilemiyor ya da onu düzeltmek için uygun ortam bulunamıyor. mühendislik seçme cesaretim olsa şimdi her şey benim için farklı olurdu. işte senin böyle bir sorunun yok ancak kendi mesleğin içinde doğru kararları vermen için önce bilgili sonra cesur olman gerekiyor böyle yaparsan tecrübe kazanırsın. senin okuduğun alanla ilgili spesifik bir şey demem olası değil sadece genel geçer şeyler diyorum. |
Üniversiteler artık açılmalı (5. sayfa)
-
-
Teşekkür ederim hocam, söyledikleriniz çok değerli. Yanlışım olduysa affola. Sağolun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu pandemi en az 2 yada 3 sene süreceği için üniversite hayatı göremeden uzaktan eğitimle mezun olacaksın bu da dert olsun sana
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Klasik üniversite açılma konularında olduğu gibi bu konu da boş yorumlarla dolmuş taşmış. Forumdaki bazı arkadaşlara gerçekten batıyor bizim üniversiteye gitmemiz. Yıllardır içlerinde tutuyorlardı sanki de böyle bir şey olmasını bekliyorlarmış gibi patlamışlar. He aynen kardeşim s*x yapıcaz zaten s*x yapmak için gidiyoruz üniversitelere Yazık kafanıza ya. Bu kadar da üzülmeyin arkadaşlar lütfen. Siz bi tarafınızı yırtsanız da biz bir gün gideceğiz. Ben de ağlama konularınızı keyifle okuyacağım :))
Bu arkadaşları "Beşiktaş şampiyonluk kutlaması, kafelerin, restoranların açılması" gibi durumlarda gıkının çıktığını görmezsiniz. Fakat konu üniversiteye geldiğinde, onları 'ben asosyelim banane onlar da asosyel olsun' düşünceleriyle, "siz s*x yapmaya gidiyorsunuz boşuna okumayın" yorumlarıyla görebilirsiniz :)
-
Muhtemelen üniversite okumadınız veya üniversite hayatınızı asosyal olarak geçirdiniz ki bu kadar kin kusuyorsunuz :)
2013-2017 arası okudum ve hayatımın en güzel dönemleriydi diyebilirim :)
Bana sorulacak olursa bazı üniversiteler toptan kapatılmalı.Masraf yük yandaşıydı bilmem neyiydi torpiliydi bunlar hep vatandaşa yük.Havadan yağmıyor para bu gereksiz betonarmelere.
Hepsini özelleştirip 15 tanesini devlet eline alacaksın.
Burslu hakediyorsa özeller kendi öğrencisini kendi seçecek.
Üniversite okumanın anlamı kalmadı.Birşeyi herkes yaparsa değeri olmaz.Sayısı artarsada kalite düşer.
-
quote:
Orijinalden alıntı: JaReD22
2013-2017 arası okudum ve hayatımın en güzel dönemleriydi diyebilirim :)En güzel dönem kendimden de biliyorum 2007-2012 dönemi mis gibiydi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: barbarmuzo
Şimdi genel olarak şöyle bir durum var. Üniversitenin varolma amacı öğrencilere meslek kazandırmak, onları zengin etmek değildir. Üniversitenin amacı öğrenciyi akademik olarak geliştirmek, bilim insanı yetiştirmektir. Üniversite kişinin ufkunu geliştirir. Farklı farklı yerlerden gelen farklı farklı insanlarla tanışırsınız. Üniversitenin kapsamlı kütüphanelerinden faydalanırsınız. Kulüplere katılır çevrenizi genişletirsiniz. Oldukça iyi eğitilmiş insanlardan çok güzel dersler alırsınız.Üniversitelerin meslek kazandırmak gibi bir amacı yok yanlış biliyorsun.
Sadece vizyonunu geliştirmek bakış açını olaylar karşısında artırmak hepsi bu.Üniversite akademik bir yapıdır.Kişilerin algılama metodolojilerini geliştirmeni sağlar.Çok yönlü düşüneme vs.
Senin ülkende ise ekmek kapısı gözü ile bakılıyor ekonomik durumdan dolayı ki bu hatalı bir mevzu.
Üniversite mezunu artıkça senin ulaşman gereken seviye artar malum istihdam oranı artırmıyor.
Eskiden kalifiye mezun seçici iken artık işveren seçici çünkü mezun çok.Bu nedenle giderek bir dil bilme yok iki dil yok 2-3 üniversite bitirme vasatlık seviyesine gelecek yada yüksek lisans doktora çünkü gereksiz bir yığın var bunla beraber kalitede düşüyor.
Aslında kontenjanlar baya azaltılmalı.Kalite yükseltilmeli imkanlar artmalı.
Yıkılan sovyet sonrasına dönmüş ülken.Üniversite sadece işsizliği öteleyen bir unsur olmuş.
-
daha durun lan ne üniversitesi 3. dünya savaşı geliyor cepheye sürüleceksiniz çoğunuz şu covid ile filistin israil meselesi bitsin
ekonomik kriz kapıda irana saldıracaklar daha çini boş bıraktıklarını falan düşünmeyin uzaktan izliyorlar
iklim değişikliği kapıda engellenemez
hepsini yeni güncellemede yazıcam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 19 Mayıs 2021; 17:28:16 > -
Keşke o günler geri gelebilse
Hocam dikkatli okursanız sizinle ayn fikirde olduğumu görürsünüz :)
Hocam kesinlikle katılıyorum. Dağ başına da üniversite yaptılar, şehrin ortasında 3-4 katlı binaları da üniversite yaptılar. Artık üniversiteler eskisi kadar saygın değil bunun farkındayız ama hâlâ köklü, torpilin diğer üniversiteler de yayıldığı gibi yayılmamış üniversiteler de var.
quote:
Orijinalden alıntı: BalkanGöçmeniBirBeyifşa olmak istamiyorum.
kusura bakmayın.
bölümle şehri söyleyince nasıl ifşa olcan okudugun okulda sadece senmi okuyon
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06Edaha durun lan ne üniversitesi 3. dünya savaşı geliyor cepheye sürüleceksiniz çoğunuz şu covid ile filistin israil meselesi bitsin
ekonomik kriz kapıda irana saldıracaklar daha çini boş bıraktıklarını falan düşünmeyin uzaktan izliyorlar
iklim değişikliği kapıda engellenemez
hepsini yeni güncellemede yazıcam
sana kalsa her sene 3. dünya savaşı çıkıyor zaten
-
quote:
Orijinalden alıntı: barbarmuzo
Hocam kesinlikle katılıyorum. Dağ başına da üniversite yaptılar, şehrin ortasında 3-4 katlı binaları da üniversite yaptılar. Artık üniversiteler eskisi kadar saygın değil bunun farkındayız ama hâlâ köklü, torpilin diğer üniversiteler de yayıldığı gibi yayılmamış üniversiteler de var.Tanamda sen varolan kaliteyi dibe çekiyorsun.
Köklü denenlerde çürüyor oda üniversite mezunu şuda e adam iş alacak maliyete bakıyor tecrübe kazanacak vs ama işte mezun çok olunca seninde işin zor oluyor mücadelen bitmiyor öyleki gittiğin yolda vasatlık diz boyu oluyor öyleki herkes birşey yapmaya çalışınca sen olmuyor deyip yüksek giryorsun sonra doktora dil derken demiyorsun ben ne için çabalıyorum diye.
Köle olduğunu anlamıyorsun.
İstihdam artsa neyse derim ama senin ülkende ne olduda bu kadar mezun vermek için kontenjan arttı büyüme rakamların küçük sanayin küçük iş potansiyelin küçük ekonomin çöp.
Dün liseli vasıfsızlar vardı bugün üniversiteli vasıfsız oldular ama fark şu birde maliyeti var bunun buna sitem ediyor çoğu kişi misal.
Toplasan 10-12 üniversite anca var.
sen bunların imkanını genişlet.Buraya olan ulaşımı düzenle fazlası zarar.
Çöp mezun dolu etraf.Meslekler ele ayağa düştü.
Eğitim kaliteli olsa gam yemeyeceğimde uzaktan devam etsin en azından daha az masraflı olur.Hatta alternatif bir seçenek sunulsun kişilere.Bu şekilde.
Çok büyük külfet vergi olarak sana dönüyor öyle böyle değil.İsraf.
Zorunlu olarak uygulamalı olan ve telafisi güç olan sağlık dışında açılmasada olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 19 Mayıs 2021; 19:8:43 >
-
Konu tartışma başka yerlere kaymış. Daha önce bı yorum yapmıştım ekleme olarak şunu söyleyim.
Kademeli şekilde ilkokul ortaokul lise üniversite diye gidicekti daha liselerde sınavları yapamadılar ne üniversitesinden bahsediyorsunuz arkadaşlar. Aşılama yaz sonunda da bitmez. Umarım biter de o derslikler de görürüm ben sizi. Memlekette bu kadar ders eğitim sevdalısı arkadaşların olduğunu görmek.. aglicam galiba....
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Peter Jonessana kalsa her sene 3. dünya savaşı çıkıyor zaten
Alıntıları Gösterher sene değil ben tahmini olarak 2020---2030 arası en geç 2035 yılına kadar çıkacak diyorum gözlemlerim sonucu bir tahminde bulunuyorum
Gaybı Allah c.c. bilir ama artık dünyanın arındırılma saatinin yaklaştığını düşünüyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X