Şimdi Ara

Üniversiteden Kayıt Sildirip Başka Üniversiteye Geçerken Askerlik Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
3
Favori
12.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar soru budur , şuan bir ünide kayıtlıyım kaydımı sildirip başka üniversiteye geçicem. Askerlik mevzusu sorun olur mu ? Yaş 25 bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başka üniversiteye geçiş dediğim lys ile yani. Girdim sınava tercih yapıcam

• Hocam hangi bölümü kazandın? Üniversiteler askerlik durum belgesi istiyor. Onu şubeden alman gerek. Daha sonra okuldan kaydını sildirip diğer üniversiteye kaydını yaptırırsın. Ne olur ne olmaz diyip yeni okulundan askerlik durum belgesini alıp askerlik şubesine götürüp tekrar tecil ettirmende fayda var. Okul tecil işlemini yapmazsa şu anki tecilin biter ve asker kaçağı olursun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Growfru

Hocam hangi bölümü kazandın? Üniversiteler askerlik durum belgesi istiyor. Onu şubeden alman gerek. Daha sonra okuldan kaydını sildirip diğer üniversiteye kaydını yaptırırsın. Ne olur ne olmaz diyip yeni okulundan askerlik durum belgesini alıp askerlik şubesine götürüp tekrar tecil ettirmende fayda var. Okul tecil işlemini yapmazsa şu anki tecilin biter ve asker kaçağı olursun.

Hukuk yazıcam. Şu an okuduğum okuldan kaydımı sildirmeden önce mi belge almam gerek ? Belge sadece askerlik durum belgesi mi bu e devletten çıkartabildiğimiz belge mi yoksa farklı bir belge mi acaba ? En son baktığımda 2020 ye kadar tecilli gözüküyodu.

• Bence kaydını sildirmeden al. Çünkü okul kaydını sildirdiğini direkt belirtirse tecilin bozulur. Hangi belgeyi istediklerini kazandığın okula sorman gerek. Bazı okullar e devletten çıkarılanı kabul etmiyor, detaylı bir belge istiyor. Onu da ancak askerlik şubeleri veriyor.

• quote:

Bence kaydını sildirmeden al. Çünkü okul kaydını sildirdiğini direkt belirtirse tecilin bozulur. Hangi belgeyi istediklerini kazandığın okula sorman gerek. Bazı okullar e devletten çıkarılanı kabul etmiyor, detaylı bir belge istiyor. Onu da ancak askerlik şubeleri veriyor.

Kaydımı sildirmeden alırım ama kaydımı sildirmeden alıcağım belge e devletten kendi çıkardığım belgeyle aynı olur. Bir de bu belgenin geçerlilik suresi nedir acaba yeni okula verene kadar arada zaman olucak.

Belge almayıp okuldan kaydımı sildirsem ve tecilim de bozulsa , daha sonra kayıt olurken belge alıp tekrar tecil ettirebilir miyim ? Yoksa okula kayıt olamama askere gitme gibi bir durum olur mu ?

• Mesajım bulunsun. Yaş 20 durum aynı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşte o kısmı bilmiyorum. Bence askerlik şubesine gidip yetkili birine sorman daha mantıklı. Ama bence yerleştirme sonuçları açıklandığında bunların hepsini 1 2 gün içinde yap. Zaten daha sonra kaydını yaptırırsın direkt. Aradaki zaman dilimi ne kadar uzarsa sıkıntı yaşama ihtimalin o kadar artar.

• benimde durum aynı tercih yapıcam yeni üniversiteyi kazandığımı görünce eski üniden kaydımı aldırıcam yeni üniye kayıt yaptırmaya gidicem, bir sorun çıkartmazlar heralde?
  • quote:

İşte o kısmı bilmiyorum. Bence askerlik şubesine gidip yetkili birine sorman daha mantıklı. Ama bence yerleştirme sonuçları açıklandığında bunların hepsini 1 2 gün içinde yap. Zaten daha sonra kaydını yaptırırsın direkt. Aradaki zaman dilimi ne kadar uzarsa sıkıntı yaşama ihtimalin o kadar artar.

Peki sence yerleştikten sonra mı kaydımı sildireyim diğer okuldan ? Yoksa şimdiden sildireyim mi ?

• Bence bi üniversiteye yerleştiğini gör ondan sonra zaten 2 3 gün bile olsa vaktin olacak. Eski okulunda kayıt silme işlemlerinin nasıl yapıldığını öğren. Formlar dalan vardır onları doldur yerleştirme sonuçları açıklandığı anda sildirirsin işte.

• erkek arkadaşım üniversiteye 13" girişli. okula başladığında askerliği 2020 ye tecil edilmişti. 2016 mart ayında okuldan kaydını sildi. şimdi e-devletten baktık, kaydını sileli yaklaşık 5 ay olmasına rağmen askerlikle ilgili herhangi bi sorun gözükmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ilayda7

erkek arkadaşım üniversiteye 13" girişli. okula başladığında askerliği 2020 ye tecil edilmişti. 2016 mart ayında okuldan kaydını sildi. şimdi e-devletten baktık, kaydını sileli yaklaşık 5 ay olmasına rağmen askerlikle ilgili herhangi bi sorun gözükmüyor

Üniversiteler askerlikle ilgili güncellemeleri kayıt döneminde yapıyor heralde o yüzden öyle olabilir.

• Yok mu daha önce böyle birşey yapan tecrübeli birisi ?

• arkadaşlar benim sıkıntım daha beter geçen yıl mart ayında kayıt sildim ağustos ayında baktığımda bile 2022 yılına kadar tecil görünüyordu geçen yıl tercih verdim ama yerleşemedim bu yıl sıralama falan bölüme yetiyor tercih verdim sıkıntı olmaz sandım ama geçen gün yolda uygulamaya takıldım yoklama kaçağı görünüyormuşum durumu anlattım bi kağıt verdiler elime 15 gün içinde tecili yapmazsan ceza yersin dediler askerlik şubesine gittim bi 15 gün falan verirler umuduyla bana gidip üniversiteden kaydı sildiğine dair belge alman lazım denildi yok mudur bunun bi çıkar yolu 2 hafta sonra tercihler açıklanır kayıtlar başlar boş yere o kadar yol gitmek istemiyorum bu şekilde bırakırsam üniversite kaydımı da almıyor
  • Merhaba bende sizin durumunuzdayım üniversiteye kayıt olurken askerlikten muaf olma işini nasıl hallettiniz

• Kayıt yaptıracağınız üniversitenin istediği belgelere bakın örneğin benim olması muhtemel okullar 1989-1990 öncesi doğanlar için istemiş tecil belgesi bu durumda benim tecil belgesi almama gerek diye düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hukukinşallahh -- 22 Temmuz 2019; 18:3:4 >
  • neden hep ben N kullanıcısına yanıt
    bu sene üniye kaydolduğun zaman askerliğin otomatik tecil olacak merak etme.Sonra e devletten o tecil kağıdını çıkartıp seneye kayıt yaptırırsın sorun olmaz bence.
  • illa boğaziçi kullanıcısına yanıt
    teşekkürler güzel bilgi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.