Yüksek Lisans Kayıt Dondurma Tecile Etkisi
Ağustos ayında tezsiz yüksek lisansa kaydoldum ve 2027 ye kadar askerlik tecilli gözüküyor e devlette. Kaydımı dondurduğum takdirde bu durum nasıl olur tecil bozulur mu devam mı eder bilgisi olan var mı
İç Dökme öneri tavsiye ne varsa bekliyorum.
S
Tezsik Yüksek Lisans Tecil
Dün (24.07.2025) tarihinde tecilim bitti. Aynı gün tezsiz yüksek lisansa kaydoldum. E devlette yoklama dönemi olarak gözüküyor 31.12.2025 kadar. Tecil olması için benim bir işlem yapmam gerekiyor mu askerliğim sayfasında erteleme başvurusu yapmak istiyorum seçeneğine bastım ancak devam edince eğitim bilgisi olarak hala lisans mezuniyeti gözüküyor yüksek lisans gözükmüyor. Öğrenci belgesi sorguladığımda ders kaydı henüz başlamadığı için pasif olarak gözüküyor bununla alakalı olabilir mi ? Ne yapmam gerekiyor bu durum için
Tecil Bitişi Yüksek Lisans
Merhaba, tecilim temmuz 24’ünde bitiyor. Yüksek lisans için başvurduğum üniversitelerin kayıt tarihleri ağustos başında olacak. Tecilim bittikten sonra ağustos ayında bunlara kayıt olabilir miyim bir problem çıkar mı tecilim bitmeden yoklama yaptırmam vs gerekiyor mu bilgisi olan varsa çok sevinirim
Bedelli Askerlik Tecil Hakkında Kritik Sorular
Merhaba,
Üniversite mezuniyetimden dolayı 24/07/2025 tarihine kadar tecilim var. Bu tarihten sonrası içinse aklıma takılan bazı hususlar var. Biraz uzun olabilir bilen arkadaşlar cevaplayıp yardımcı olursa çok sevinirim.
Soru 1-) Örneğin tecil bitmeden Nisan ayında ücreti yatırdım ve ben 2026 Eylülde bedelliye gitmek istedim. Bu süre zarfında yani Nisan - 2026 Eylül arasında askerlik durumum ne olarak gözüküyor? Kamu için açılan sınavların, alımların çoğunda askerlikle ilişiği bulunmamak şartı mevcut. Bu süre zarfında onlara başvurabiliyor muyum? Kazanırsam göreve başlayabiliyor muyum?
Soru 2-) Ücret ödemesi yapmadım 24/07/2025 de tecilim bitti. O tarihten sonra ne oluyor yoklama kaçağı mı oluyorum bakaya mı kalıyorum bedelli hakkım yanıyor mu ne yapmam lazım? 2-3 ay sonra eylül ekimde yüksek lisansa başvuru yapmama engel teşkil ediyor mu? Bu 2-3 aylık sürede askerlikle ilgili bir sıkıntı yaşar mıyım? Bu 2-3 aydan sonra Yüksek lisansa başvurup tekrar tecil ettirebiliyor muyum?
Soru 3-) Bir arkadaş ilk tecilim bitmeden yani 24/07/2025 den önce aile hekimine gidip rapor aldıktan sonra istersen 1 yıl tecil ettirebilirsin dedi. Bu söylediği tam olarak nedir böyle bir şey gerçekten var mı?
Soru 4-) Yoklama kaçağı olmak , bakaya almak ayrımı tam olarak nedir hangi durumda söz konusu olur bunların olması bedelliye engel teşkil eder mi
14.11.2020 Covid-19 testim pozitif çıktı
|
Önemli Soru Yardım!!!
|
Yeditepe Hukuk Yazacak Var Mı?
|
|
KYK HAKKINDA UZMANLIK SORUSU
|
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 118
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 146)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 15 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
6 Yanıt
0