Bu özel yurtlar nasıldır? Hiç bilmiyorum. Giriş çıkış saati var mı? 1.ogretim ve 2.ogretim öğrencileri aynı odada tutuyorlar mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Üniversitede yurtta kalmış olan var mı?

-
-
3 senedir kalıyorum ama hiç özel yurtta kalmadım. O yüzden up
-
Kyk damı kalıyorsun hocam yoksa cemaat vs mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk sene KYK, devamında İTÜ yurtları.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
1.5 ay kaldim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben özelde kaldım. Özel güzel kanka temizliğe vs. çok dikkat ediyorlar. Ama sözleşmeyi iyi oku, kitleme şansları var. Bir de giriş çıkış yurda göre değişir. Bizim yurt gece 23.00, sabah 6'ydı ama kapıdaki abi, ablalarla iki muhabbet sohbet edince 12'de de gelsen bir şey olmuyor, pek ses etmiyorlar. Sonra odalar genelde değişken oluyor. 1,2,3,4,5,10 kişilik falan. Cüzdanına göre oda seçebiliyorsun. Bazı yurtlarda yemek olayı değişiyor. Bazısında ne kahvaltı ne akşam yemeği var. Bazısında ise sadece kahvaltı ya da akşam yemeği var hani çoğunda kantin falan var. Ama sana önerim çıkacaksan mutfağı falan olan bir yurda çık. Öbür türlü yemek işine çok para harcarsın. Varsa soruların daha beklerim.
-
Mesela kanka 1.ogretim ve 2.ogretim aynı odada mi duruyor? Mesela vizeler yada finaller başladı. 1.ogretim adam çalıştı uyuyacak. 2.ogretim adam daha yeni geliyor yeni başlıyacak falan kavga çıkmasın?
Sözleşmeler nasıl oluyor? Mesela güz dönemi ve bahar dönemi diye ayrılıyor mu? Örneğin ben yurda kayıt oldum. 1. Dönemi bitirdim sınıftan bir arkadaşla eve çıkmaya karar verdim. Yurttan çıkarken 2.donemin parasını da alırlar mı?
Duş ve tuvalet nasıl hocam? Her odada ufak bir banyo ve tuvalet var mı?
Yurtta çok hırsızlık oluyor mu? Mesela laptopla işim bittiğinde direk dolaba atıp kilitlemek mi gerekiyor?
Alkol ve sigara durumu nasıl? Balkonda sigara içmeye izin vardır diye düşünüyorum. İçki durumu nasıl? Çok içici değilim ama arkadaşla hadi birer bira içek sabaha kadar oyun oynayak dedik içerken yakalanınca direk atarlar mı? Uyarırlar mi sadece?
Yurtta kalmadım ama ara sıra ünideki kanepelere kıvrılıp sabahlamışlığım var. Fena olmuyor. Çantaya bir eşofman bir tişört atıp bir de diş fırçası getirirsen öyle yaşarsın. Sadece duş lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: crux07Mesela kanka 1.ogretim ve 2.ogretim aynı odada mi duruyor? Mesela vizeler yada finaller başladı. 1.ogretim adam çalıştı uyuyacak. 2.ogretim adam daha yeni geliyor yeni başlıyacak falan kavga çıkmasın?
Sözleşmeler nasıl oluyor? Mesela güz dönemi ve bahar dönemi diye ayrılıyor mu? Örneğin ben yurda kayıt oldum. 1. Dönemi bitirdim sınıftan bir arkadaşla eve çıkmaya karar verdim. Yurttan çıkarken 2.donemin parasını da alırlar mı?
Duş ve tuvalet nasıl hocam? Her odada ufak bir banyo ve tuvalet var mı?
Yurtta çok hırsızlık oluyor mu? Mesela laptopla işim bittiğinde direk dolaba atıp kilitlemek mi gerekiyor?
Alkol ve sigara durumu nasıl? Balkonda sigara içmeye izin vardır diye düşünüyorum. İçki durumu nasıl? Çok içici değilim ama arkadaşla hadi birer bira içek sabaha kadar oyun oynayak dedik içerken yakalanınca direk atarlar mı? Uyarırlar mi sadece?
Kanka kalırsın, olmadı zaten rastgele odaya koymuyorlar seni. Gidip istediğin odayı seçebiliyorsun. Mesela 4 kişilik istiyorsun gidip odaları geziyorsun - boş olan- bakıyorsun odadaki elemanlara gözün kesiyorsa seç. Bir de şeye çok dikkat et, odanın ışık almasına. Benim oda harikaydı tam böyle loş bir havası vardı gece gündüz loş ve serindi oda. Odadaki elemanlara bak kanka sor olmadı bunlar 1. öğretim mi 2. öğretim mi falan diye ona göre seçersin odanı. Hadi oldu ki biri 2. öğretim biri 1. öğretim genelde etüt odaları oluyor oraya çökersin ses çıkmaz oralarda. Orası doluysa da odandakilere " beyler yarın sınav var sessiz olun " dersin çocuklar sessiz olur. Hani baktın arıza bir tip 1-2 kere uyar baktın hala devam ediyor mallıklara. Git yurt müdürüne de ya bunu alın odadan ya beni de onlar halleder. Ama dalarsan direkt, hem sözleşmen yanar hem yurttan atılırsın. Kavga olayına çok dikkat ediyorlar.
Kanka sözleşmeler yurda göre değişiyor. Ama dönemlik yapmazlar sanırım yıllık yaparlar. Benimki yıllıktı, eğer yurttan ayrılırsan kalan dönemin %30-20 ücretini ödüyorsun mesela yıllık 12k'ya anlaştın aylık 1000'den. 6 ay geçti 6k verdin zaten geriye kaldı 6k. 6*20/100= 1,2 k yaptı. öder çıkarsın yurttan ha bazılarının sözleşme farklıdır bilemem.
Kanka benim yurtta olan odalar da vardı olmayan odalar da vardı ama her katta kesin vardır banyo tuvalet. Yoksa da girme zaten o yurda. Git iyice gez tuvaleti banyoyu. Genelde günlük olarak temizlerler katları, banyoları vs. Tuvalet işi biraz şans kanka. Katındaki elemanlardan sıçıp bırakmayan da oluyor, tertemiz yapıp çıkan da oluyor biraz kısmet işi.
Kanka ben hiç hırsızlık olayına denk gelmedim. Hani benim arkadaş laptopu odada bırakıp 15 gün tatile gitti geldi laptop hala orada duruyordu. Hani ama tabi sen yine de dikkat et. Odana giren çıkan bellidir zaten eğer bir bokluk sezersen odadakilerde, ona göre dikkat et. Kız yurtlarında çok oluyor hırsızlık olayı. Erkek yurtlarında eleman kızla buluşacak diyelim, kıyafet vs ister eğer yakınsanız 1-2 günlük verirsin hani vermezsen de eyvallah der gider. Hırsızlığa denk gelmedim pek.
Sigarayı balkonda, pencerede her yerde içersin, odanda da içersin yakalanmadığın sürece ama riskli bir olay bir de odadakileri rahatsız etmeye gerek yok. Balkonda içersin, terasta içersin, bahçede içersin olmadı yurt müdürüyle karşılıklı içersin. Hani özel yurtlar daha rahat devlet yurtlarına göre. Oturup müdürle, sekreterle sohbet ediyordum ben. Kanka alkol biraz riskli gibi ya. 1'er biradan bir şey olmaz da yakalansan da, çok abartırsan çekerler kenara uyarı verirler. Depozito verdiysen onu da yakarlar. Onu yakmak için fırsat kolluyorlar zaten, çok dikkat et. Eğer geldiğinde kırık, buruk bir şey varsa fotoğrafla falan olmadı hademeye söyle gelsin düzeltsin. Sonra bunu sen yaptın demesinler.
Sen DGS'ye mi giricektin kanki? Nasıl hedef neresi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İTÜinş -- 6 Ağustos 2020; 16:59:14 >
-
Kanka DGS ye girmiştim Fırat uni bilgisayar mühendisliği geldi. Gidesim gelmedi bir sene hazırlanayim dedim. Ekim ayında ürtiker oldum. Tüm hayatım bu hastalıktan etkilendi. Ders calisamadim. Pazar günü DGS var işte giricem artık. Ümidim yok ama olsun gireyim.
Firata gidicem büyük ihtimal.
quote:
Orijinalden alıntı: crux07Kanka DGS ye girmiştim Fırat uni bilgisayar mühendisliği geldi. Gidesim gelmedi bir sene hazırlanayim dedim. Ekim ayında ürtiker oldum. Tüm hayatım bu hastalıktan etkilendi. Ders calisamadim. Pazar günü DGS var işte giricem artık. Ümidim yok ama olsun gireyim.
Firata gidicem büyük ihtimal.
Çok geçmiş olsun kanka. Fırat'ın mühendisliği hiç kolay değil diye duydum hani kaliteli eğitim veriliyor diye ama şehir olarak çok ters kalıyor. Umarım gidip istediğin şekilde devam edersin. DGS nasıl kanka zor mu sence? Sınavda başarılar bu arada.
-
Kanka evet şehir terste kalıyor ama mecbur alışılır ya. Tıp okuyanda geliyor bir şekilde bitirir iyi Bir mesleğim olur diye. Bende o hesap bilgisayar mühendisliği iyi diye gidicem. 1.donemi iyi kötü bitiririm. Baktim olmuyor dayanamıyorum 2.donem dgs çalışmaya baslarim. Sene sonunda DGS ile başka üni geçebilirsem geçerim ve bu sene verdiğim dersleri saydiririm. Win win olur.
Dgs de zorluk olarak tyt nin bir tık düşüğü gibi.
Elazığda özel yurtta kalmıştım. Kaldığım yurt çok rezaletti. Elazığda özel yurtlara dikkat etmekte fayda var. Kyk yurtları fena değil.Ortam önemli daha çok. Hıyar herif çok. Genellikle dağ başındaki Ahmet Kabaklı KYK yurdu çıkıyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: crux07Kanka evet şehir terste kalıyor ama mecbur alışılır ya. Tıp okuyanda geliyor bir şekilde bitirir iyi Bir mesleğim olur diye. Bende o hesap bilgisayar mühendisliği iyi diye gidicem. 1.donemi iyi kötü bitiririm. Baktim olmuyor dayanamıyorum 2.donem dgs çalışmaya baslarim. Sene sonunda DGS ile başka üni geçebilirsem geçerim ve bu sene verdiğim dersleri saydiririm. Win win olur.
Dgs de zorluk olarak tyt nin bir tık düşüğü gibi.
Mantıklı bir hareket kanka. Hem dersleri saydırırsın hem yıl kaybın olmaz hem daha iyi ünide okursun. Git en azından dene bakalım bi. Başarılar kanki.
-
Özel yurtlarda ortak banyo muhabbeti var. Arkadaş anlatıyordu, biri banyoya büyük tuvaletini yapıp kaçıyormuş,bunlar nöbetleşe banyonun başında beklemeye başlamışlar. Eleman gelir gelmez döveceklermiş. Beklemişler beklemişler gelen giden yok 1 hafta sonra aynı manzarayla karşılaşmışlar. Muhtemelen içlerinden biri yapıyor ama kimseyide suçlayamıyorlar. Kişisel banyo olması önemli. Kyklarda bile oda içinde banyo wc var. Özel yurtlarda standart olmalı. 40 kişinin kullandığı banyo tuvaletten her haltı kaparsın ne kadar temizleseler dahi.
ODTU yurtlarinda gece yarisina kadar giris cikis serbest, ancak gece yarisindan sonra, mazeret bildirmek kosuluyla iceri ogrenci aliniyor. Dosyaya mazeretinizi yazip kart okutup giriyorsunuz.
ODTU'de 2. ogretim opsiyonu yok.
Yurtlarda yemekhane yok fakat kantin var, kantine para harcamak istemiyorsaniz dogu yurtlara 10 dk yurume mesafesinde yemekhane var.
Kaldigim yurt 8 kisilikti (2+2+2+2), ancak 4 kisilik (2+2), 2 kisilim ve tek kisilik yurtlar da mevcut.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X