< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Hayatım boyunca yalnızdım bu saatten sonra yalnız olsam kaç yazar. Yalnızlığı seviyorum :)
|
Beni tanımıyorsun, nereden bilebilirsin ki? Ben yalnız yaşamayı seviyorum. Reelde 0 arkadaşım var. Hepsi online. Eskiden online da yoktu :)
|
Size yönelik söylememiştim. Ayrıca okudum, gayet haklısınız. Farkında olmanız da, bunun üzerine konuşmanız da bence kimsenin cesaret edemeyeceği bir şey. İnsanlar en ufak konuda en ufak bir eleştiriye dahi gelemiyorken böyle bir şeyi aşmanız gerektiğini düşünmek bence ancak ve ancak takdir edilesi |
Hepsinin farkındayım, yalnızlığı seviyorum diyerek kendimi kandırdığımın da, yıllarımı kaybettiğiminde.
Şu anda hiç bilmediğim bir şehirdeyim. Kimseyi tanımıyorum, onlarda beni tanımıyor. Bambaşka yüzler, bambaşka dostluklar ve bambaşka ilişkiler.. Her şeyi düzeltebilmek için bir fırsat, değil mi? ![]() |
Üniversitede yalnız kalmamak için yapman gereken tek şey kulüpçülük. 100 tane insan tanıyacaksın, 95'i sarmayacak, belki yarısı çöp tipler olacak ama 5 tane insan kazanmış olacaksın. Kim bilir belki birine aşık olacaksın. Üniversite relax ortam. Kendini istediğin kadar tanıtırsın birine, ergenlik sohbetleri azalarak bitmeye başlar. Güzeldir yani. Edit: Ayrıca yalnızlık güzeldir lafları böyle bonkörce kullanılmamalı. Şimdi yukarıda okudum böyle mesajlar. Yalnızlık güzeldir ama istemli olunca. O an istemli olarak yalnızsın, arkadaşların var ama sen kafa dinliyorsun. Ne ala. Yalnız kalmayı bilmeyen insan bu hayatta çok bi şey beceremez kanaatime göre. Çünkü odaklanmak, bir şey üzerine düşünmek en iyi yalnızken oluyor. Ama yalnızlığın da bir hududu var. Hep yalnız kalan insan da çok mutlu olamaz. İnsan öyle böyle sosyal bi canlı. Mecbursun sosyalleşmeye. Miktarını ve kimlerle olacağını belirlemelisin elbette fakat yokluğu iyi değildir. Takma kafana denilecek bir şey değildir. Çabalayın, açın kendinizi, zorlayın. İnsan tanıyın. |
Yaşamazsın hocam rahat ol. Yeter ki üniversite başlayınca eyvah yalnız kalıcam diyip herkesle arkadaş olmaya çalışma :)
|
Reelde 0 olması önemli değil mi? Tüm gün pc başında oturmaktan bıktım usandım ama bu da aslında bir nebze iyi bir şeydi çünkü şu anda her şeyi kendi başıma yalnız yapıyorum, yalnız yaşıyorum. Kimseye ihtiyacım yok.
|
Dünyaya gelirken yalnızdın doğumhanede karşıladılar. Dünyadan giderken yalnız gideceksin, kalan bedeninle tören edecekler sonra yine yalnızsın kara toprakla Yaşarken yanındakiler yarar uğruna yanındaydılar Her insan bilir, özünde yalnız insan sevişmekten başka neye yarar bu beden, yalnızsın onun içindeyken |
Biliyorum tabikide
![]() ![]() |
Üniversitede Yalnız Kalma Korkusu
Üniversite, yeni insanlarla tanışmak ve ömür boyu sürecek dostluklar kurmak için harika bir yer olabilir. Ancak, üniversitede yalnız kalma korkusu pek çok öğrencinin yaşadığı yaygın bir sorundur. Bu korku, yeni bir ortama girmek, arkadaş edinmekten çekinmek veya sosyal kaygı gibi faktörlerden kaynaklanabilir.
Üniversitede Yalnız Kalmanın Etkileri
Yalnızlık, üniversite deneyimini olumsuz yönde etkileyebilir. Yalnız kalan öğrenciler şu sorunları yaşayabilir:
Yalnız Kalma Korkusunun Belirtileri
Üniversitede yalnız kalma korkunuz varsa, şu belirtilerden bazılarını yaşayabilirsiniz:
Yalnız Kalma Korkusuyla Başa Çıkma
Yalnız kalma korkusuyla başa çıkmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır:
Sonuç
Üniversitede yalnız kalma korkusu, birçok öğrencinin karşılaştığı yaygın bir sorundur. Yalnızlık, üniversite deneyiminizi olumsuz yönde etkileyebilir. Ancak, yalnız kalma korkusuyla başa çıkmanın yolları vardır. Kendinize meydan okumalı, küçük adımlar atmalı, başkalarıyla bağlantı kurmalı ve gerekirse profesyonel yardım almalısınız. Bu adımları takip ederek yalnız kalma korkunuzu yenebilir ve üniversite deneyiminizin tadını çıkarabilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
|
Dünyaya gelirken yalnızdın doğumhanede karşıladılar. Dünyadan giderken yalnız gideceksin, kalan bedeninle tören edecekler sonra yine yalnızsın kara toprakla Yaşarken yanındakiler yarar uğruna yanındaydılar Her insan bilir, özünde yalnız insan sevişmekten başka neye yarar bu beden, yalnızsın onun içindeyken |
|
|
|
|
Herkesle arkadas olmazsan kiminle yakin olacagini nasil belirleyeceksin. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Evet o konuda haklisiniz ama Bence siz de yalniz devam etmek yerine universiteyi sosyallesmek icin bir firsat olarak degerlendirebilirsiniz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |