Şimdi Ara

Üniversitede yalnız Kalma Korkusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
4
Favori
5.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yalnızlık çoğu zaman iyidir. Tabi ara sıra bir şeyler yapabileceğin birileri de olmalı. Çok insanın olduğu yerden hayır çıkmaz.

• Street of dreams S kullanıcısına yanıt
    Değerlendireceğim zaten :)
    Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FA02F67BE

Yalnız olmuşum hocam. Anonim dediğin nedir ki. Tek bir tuşla bir daha asla göremeyeceğin birine derdini anlatıyorsun; kimdir, nedir, necidir? Biliyor musun? Hayır. Tanıyor musun? Hayır. Herkes kendi derdi neyse anlatıyor ve ardından toz olup gidiyor. Ben buna yalnız olmamak diyemem. Gece kafamı yastığa koyduğumda kalbim bomboş ise, bir iyi geceler diyenim bile yok ise. Ben yalnız değilimde neyim?

duygulandırdın reis  

• izayoi kullanıcısına yanıt
    Ne duygulanıcan hocam boşver ya. Hayat üzülmek için kısa.

bunu diyende ben :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FA02F67BE

Ne duygulanıcan hocam boşver ya. Hayat üzülmek için kısa.

bunu diyende ben :)

hocam dikkat ediyorum öyle yalnız olan biri gibi de durmuyorsunuz gerçek hayatta bulamamanız ilginç aslında, demek ki zor güveniyorsunuz

• izayoi kullanıcısına yanıt
    Evet, genel olarak sosyal bir yapım var ancak güven konusunda herkese güvenemiyorum. Tabii tek problem bu da değil. Kimseyle anlaşamıyorum ben. Çok nadirdir anlaşabildiğim insanlar, onları kaybetmemek için uğraşırım ama bazen her şey istediğimiz gibi olmuyor.

• Sağlıklı bir insan yalnızlığı sevemez. Evrimsel süreçte genlerimize işlenmiş şeylere aykırı. Bir insanın merhamet, empati, vicdan, yardımseverlik gibi duygularının olmaması gibi, yerdeki bir yaprağın üstüne basar gibi rahat şekilde bir yavru köpeğe veya bir bebeğe basamaz sağlıklı bir insan. Genlerimize işlenmiş olan şeylere aykırı çünkü o da.

Şizoid Kişilik Bozukluğu veya Çekingen Kişilik Bozukluğu denilen durumlardan birine sahip olma ihtimalin var. Bilişsel davranışçı terapi gibi yollarla ilaç kullanmadan tedavi edilebiliyorlar. Bir psikiyatriste veya psikoloğa gidip teşhis koyup koymayacağına bakmanı öneririm. Gitmezsen; İnsanın, istemediği şeylerin kendisinde olduğunu inkar etme eğilimi nedeniyle tedavini geciktirebilirsin. Sonradan "Hayattan çok daha fazla zevk alıyorum, keşke daha önceden gitseydim." dersin ve kaybettiğin yıllara yanarsın.

https://madalyonklinik.com/blog/kisilik-bozukluklari

https://www.memorial.com.tr/hastaliklar/kisilik-bozukluklari-belirtileri-nedir-tedavi-yontemleri-nelerdir

• SnowyOwl kullanıcısına yanıt
    Hepsinin farkındayım, yalnızlığı seviyorum diyerek kendimi kandırdığımın da, yıllarımı kaybettiğiminde.

Şu anda hiç bilmediğim bir şehirdeyim. Kimseyi tanımıyorum, onlarda beni tanımıyor. Bambaşka yüzler, bambaşka dostluklar ve bambaşka ilişkiler..
    Her şeyi düzeltebilmek için bir fırsat, değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA02F67BE -- 8 Eylül 2021; 14:22:2 >
  • Hocam sen Selçuk cengte misin Konya Teknikte mi?

Bu sene 1. sınıf mı olacaksın?

• Hilal Bıyıklı Bozkurt kullanıcısına yanıt
    Selçuk ceng 1. Sınıftayım :)

• Olsun umurumda mı

• Yalnızlığı öven asosyal tayfa şaka mı ? :D aga bu arkadaşların gazına gelip ıssız adam moduna girme sakın ünide herkes senin gibi farklı farklı yerlerden çok yüksek ihtimalle okulda 0 arkadaşı olarak gelecek yani herkes birbirini tanımak dostluk kurmak istiyor başlarda. Rahat ol güzel ilişkiler kurmaya çalış kendi kendine olur bir şekilde zaten

• BİZ VARIZ YA HOCAM BU SAATTEN SONRA SENİ YALNIZ BIRAKANA KOYİM

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Biliyorum tabikide

• asosyal şişkolar toplanmış gibi

• Üniversitede yalnız kalmamak için yapman gereken tek şey kulüpçülük. 100 tane insan tanıyacaksın, 95'i sarmayacak, belki yarısı çöp tipler olacak ama 5 tane insan kazanmış olacaksın. Kim bilir belki birine aşık olacaksın.

Üniversite relax ortam. Kendini istediğin kadar tanıtırsın birine, ergenlik sohbetleri azalarak bitmeye başlar. Güzeldir yani.

Edit: Ayrıca yalnızlık güzeldir lafları böyle bonkörce kullanılmamalı. Şimdi yukarıda okudum böyle mesajlar. Yalnızlık güzeldir ama istemli olunca. O an istemli olarak yalnızsın, arkadaşların var ama sen kafa dinliyorsun. Ne ala. Yalnız kalmayı bilmeyen insan bu hayatta çok bi şey beceremez kanaatime göre. Çünkü odaklanmak, bir şey üzerine düşünmek en iyi yalnızken oluyor. Ama yalnızlığın da bir hududu var. Hep yalnız kalan insan da çok mutlu olamaz.

İnsan öyle böyle sosyal bi canlı. Mecbursun sosyalleşmeye. Miktarını ve kimlerle olacağını belirlemelisin elbette fakat yokluğu iyi değildir. Takma kafana denilecek bir şey değildir. Çabalayın, açın kendinizi, zorlayın. İnsan tanıyın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 8 Eylül 2021; 16:56:53 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.