Şimdi Ara

Üniversitede Not Ortalamasının Önemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
6.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar üniversiteden mezun olduktan sonra bu ortalamanın düşük veya yüksek olmasının herhangi bir önemi var mı?

Not: Ortalamam düşük değil, merakımdan soruyorum.

• bende merakla bekliyorum cevabı
  • İş başvurularında o kadar önemli olduğunu zannetmiyorum. Şirketler daha çok CV'ye bakıyor. Üniversite hayatında ne yapmışsın, kendini nasıl geliştirmişsin diye bakıyor.

Not ortalaması yüksek lisans, master gibi ileri düzey eğitim için önemli.
  • Kendi isini kuracaksan onemli degil ama kimle konustuysam ilk islerde not ortalamana bakarlar ortalama yap bisiler dediler .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek lisans, doktora gibi akademik kariyerde önemli diye biliyorum. Özel sektörde dikkate alınıyor mu bir bilgim yok. Fakat memuriyette hiç bir etkisi yok. Her şey kpssye bakıyor.
  • iş konusunda önemli değil de, akademik olarak bir şeyler planlıyorsan önemi var. en azından 3'ün üzerinde tutmak lazım. ben hiç önemsemedim, son dönem dank etti. tabi artık 2.91'de kalınca o kadar krediden not yükselmez dedik, başladığımız seviyede bitirdik.
    tübitak vs. bursları oluyor, 3.00 istiyorlar.
    gerçi tübitak artık hayvanat bahçesinden müdür tayin eden bir kurum ama yine de gözardı etmemek gerek, bazen hakeden bilim peşindekilere ödenek sağlayabiliyorlar.
  • tabiki var o sizin kimliğiniz olacak artık.değiştiremeyeceğiniz için nüfus cüzdanı diyebilirim.ona göre yatın üniversitede.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gerek yok. Ama olur da bir gün çap, yandal , yatay geçiş, yüksek lisans yapıyım dersen ihtiyacın olur. O yüzden yüksek tutmakta fayda var.
  • Yukarıda yazmışlar bende yazayım . İş hayatında pek bir önemi yok . Ancak akademik kariyeri tercih edeceksen yüksek tutmalısın .
  • akademik kariyer düşünüyorsan önemli,üniversiteye girerken puanın tam hatırlamıyorum ilk bilmem kaç içindeysen.ingilizce okuduysan sınavla da uğraşmadan mezun olunca Tubitak da çalışmak istersen ortalama önemli,özel sektörde ilk işe girerken iyi yerlerde önemli. yoksa da 2 yıl sürünürsün,işi öğrenir sonra sağlam şirketlerin kapısını aşındırmaya başlarsın.tanıdık varsa hiçbir şeyin önemi yok. ilana yazar da yazar askerlikten tecrübeye kadar.işe giren eleman yeni mezun bunu çok gördüm. bunları boşverin ailen akraban organize olun, işe yarar insanlarla tanışın. bu süreci kolaylaştırırsınız. özel sektörle bağı olan hocaların da yardımı olabiliyor.biraz çevirileri,yazılarını yaz, projelerine yardımcı ol.

• Peki arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim

• Bölüme bağlı hukuk, tıp gibi bölümlerde önemsiz çünkü eğitim düzeyi zaten ağır olduğundan mezun olmanız yeterli oluyor.
    Mühendislikte de ilerde işinize yarayacağı için önemli. Bu sizin hedefinizle alakalı. Bir işte karar kılıp o işle ilgili kendinizi geliştirmeniz not ortalamanızdan daha önemli olabilir ancak idealleriniz ve bilim tarihine katmanız gereken şeyler olduğunu düşünüyorsanız PhD gibi şeyler için ortalamanın önemi had safhada.
    Ayriyeten bazı kurumlar yeni mezun mühendisleri alırken kıyaslama yapmak amacıyla ortalamayı göz önünde bulundurur. Burada göz önünde bulundurulan aldığınız derslerin tamamı değil; Atatürkçülük ve Inkılap Tarihi, Tarih, Edebiyat ve uyduruk seçmeli dersler gibi mesleğinizle alakasız dersler çıkarıldıktan sonra bölüm derslerinizde gösterdiğiniz başarıdır. Çoğu üst düzey okul (Amerika, Avrupa gibi) sadece bölümünüzle alakalı derslerden aldığınız notlara bakarak sizi seçer. Bu sebeple ortalama önemlidir. Kısaca akademik kariyer istiyorsanız kesinlikle önemli, iş hayatı için daha az önemli.
    Ama mesela hemşirelik okuyorsanız değildir.

edit: Söylediklerim memuriyet haricidir. Memuriyet için KPSS yeterli kimse diferansiyel denklemlerden AA almanıza bakmaz. Zaten anlayan adam da devlet kurumunda bulunmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilm-i yorum -- 9 Haziran 2014; 1:32:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Doom

İş başvurularında o kadar önemli olduğunu zannetmiyorum. Şirketler daha çok CV'ye bakıyor. Üniversite hayatında ne yapmışsın, kendini nasıl geliştirmişsin diye bakıyor.

İş başvurularında gayet önemlidir.Şirketler alacağı adamları o kadar insan içerisinden kara kaşına kara gözüne bakıp seçmiyor.
  • Mühendislikler için bence önemli senin çalışkanlığının göstergesi. Şimdi sana iki mühendis adayı geldi ikisi in bildiği program vs aynı.
    Biri 2.40 ortalama diğeri 3.40 ortalama hangisini seçersin?

Diğer bölümlerde farklılık gösterebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leo Minor -- 9 Haziran 2014; 1:31:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trapped Under Ice

İş başvurularında gayet önemlidir.Şirketler alacağı adamları o kadar insan içerisinden kara kaşına kara gözüne bakıp seçmiyor.

O yüzden mülakat yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batman

İş başvurularında o kadar önemli olduğunu zannetmiyorum. Şirketler daha çok CV'ye bakıyor. Üniversite hayatında ne yapmışsın, kendini nasıl geliştirmişsin diye bakıyor.

Yüksek Lisans mezunu biri ile 4 yıllık mezun biri arasında fark var mı yani avantaj anlamında ,Yüksek Lisans yapan adam daha mı yüksek maaş alır? Ayrıca devlet üniversitelerinde yüksek lisans yapmak yıllık en az 20 bin tl ye mal oluyor diyorlar bu kadar pahalı mı ve bedavaya yapmanın yolu yok mu,?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akademik kariyer düşünenler için önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: Leo Minor

Mühendislikler için bence önemli senin çalışkanlığının göstergesi. Şimdi sana iki mühendis adayı geldi ikisi in bildiği program vs aynı.

hiç de öyle değil, not ortalaman yönetim becerini ortaya koymuyor. iki eşit aday gibi bir şey hiçbir zaman olamaz. hayat o kadar ucuz parametrelerden oluşmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathLost

quote:

Orijinalden alıntı: Batman

Yüksek Lisans mezunu biri ile 4 yıllık mezun biri arasında fark var mı yani avantaj anlamında ,Yüksek Lisans yapan adam daha mı yüksek maaş alır? Ayrıca devlet üniversitelerinde yüksek lisans yapmak yıllık en az 20 bin tl ye mal oluyor diyorlar bu kadar pahalı mı ve bedavaya yapmanın yolu yok mu,?

İşten işe değişir durum ama genel olarak yüksek lisans yapan kişiler daha avantajlıdır ve daha yüksek maaş alır. Çünkü yüksek lisans, eğitim aldığı branşta uzmanlaşmasıdır. En az 20 bin TL demek saçma olur ama evet, belli bir miktarda para veriliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

Orijinalden alıntı: Leo Minor

Mühendislikler için bence önemli senin çalışkanlığının göstergesi. Şimdi sana iki mühendis adayı geldi ikisi in bildiği program vs aynı.

hiç de öyle değil, not ortalaman yönetim becerini ortaya koymuyor. iki eşit aday gibi bir şey hiçbir zaman olamaz. hayat o kadar ucuz parametrelerden oluşmuyor.

Ben basit düşünüyorum o zaman. Ben olsam ilk not ortalamasına bakarım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.