Şimdi Ara

Üniversitede Lise Gibi Mi ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
5
Favori
8.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes de üniversitedeki adamların çıkar için yanımıza sokulduğunu söylemiş bu doğru olabilir fakat herkes aynı şeyi söylüyor bunu 1000 defa duydum bu forumda kim bu kalleş adamlar :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • falımım kullanıcısına yanıt
    Yani hiç mi çıkarcı olmayan insan yok? Kimlerden oluşuyor bu universiteler böyle ya.

• Hocam ben de senin gibi asosyalim ama üniversite hayatı biraz farklı. Herkesin bi arkadaşlık grubu var hep onlarla takılıyor. Neyseki ben de kendim bi grup bulmuştum. Tabi bulunduğun sınıf ve hocalar da durumu etkiliyor. Grup ödevi, staj falan zaten insanlarla mecburen tanışıyorsun bu tanışmalar sonradan işine yarayabilir. Ama işte sınıfa da bağlı. Mesela bizim sınıfın WhatsApp grubu vardı ders ile ilgili her şeyi oraya yazıyorduk. Hatta bazen bazı arkadaşlar üst sınıftan bulduğu notları bu WhatsApp'dan atıyordu herkese. Kendine saklayan tipler de vardı işte öyle bencil insanlardan uzak durmak lazım.

Yani özetle en azından bir kişiyle samimi ol, zaten gerisi gelir.

• falımım kullanıcısına yanıt
    Evet o aranan çıkarcı arkadaş benim sırf ders notu ve yerime imza atılması için arada beleş sigara çay va otlanmak için çevremde sağımlık insanlar ararım nihahaha

• Ben de kimseyle tanışamıyorum yav.Biri benle konuşsun ki arkadaş olayım.Lisede dershanede falan işe yaradı bakalım unide ne olacak

• Üniversitede iyi insanlara denk gelirsen güzel geçer, buda senin elinde aşırı saf değilsen kim seni kullanmaya çalışıyor/çalışmıyor ona göre arkadaşlarını seçersin.

Ne olursa olsun kişiliğinden verme ezilip büzülme, gerekirse yalnız kal. 2-3 sağlam arkadaşın olsun yeter onlarla ortama gir çık.

Her güleni de arkadaşın sanma hadi bakalım
  • Bu birazda sosyallikle alakalı mesela benim okadar çok arkadaşım var ki seçmek zorunda kalıyorum, biraz aktif ol biraz sosyal insanların seveceği konular hakkında en azından muhabbet edecek kadar bilgili ol gerisi gelir zaten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • OCEANIAN kullanıcısına yanıt
    Hangi üni hocam

• Üniversitede sınıflarda genelde herkesin 3-4-5 kişilik çekirdek arkadaş grupları olur ve genelde üniversite hayatını bu arkadaş grubuyla geçirir. Onun dışında kalanlarla merhaba, merhaba.
    Kulüplerdeyse belli hobileri ve ilgi alanları olanlar bir araya gelir ve birbirleriyle tanışıp vakit geçirir.

Hazırlık sınıflarında biraz daha herkes birbirini tanıma hevesinde olur. Hazırlıkta rahat arkadaş edinebilirsin.
  • benim de omü olması olası al 1 kişi buldun bile bunlar dert edilcek şeyler değil insanları fazla önemseme
  • Bilgisayar muhendisligi okuyan bir arkadasim yatay gecisle gecmisti omuye,gittim gordum ve omu kampus olarak cidden cok guzel bir okul bence lise gibi olmaz ancak arkadasimin dedigine gore muhendislik egitimi gercekten kalitesiz ve hoca az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Risni -- 8 Ağustos 2017; 11:30:43 >
  • Girişken olmak lazım yoksa yalnız kalmak çok olası

• hayır, üniversite daha özgür serbest biryer, lisede mecburiyetten arkadaşlık kuruluyor ama üniversite de kimse kimdeyi takmaz, girişken olmassan 4 sene okul-yurt yaparsın

• Eğer doğru davranır çalışırsan, her yeri kendine cenette çevirebilirsin
  • Ders arasında yanında oturduğun kişiyi çaya davet et, çay içene kdr anlarsın zaten kafa dengi olup olmadığını olmadı tekrar dene. Çay sevmiyorsa da baştan elendi zaten. Hazırlık okuman lazımsa otur çalış geç, bildiğin lise 5 hazırlık
  • Hayatınızın en güzel öğrencilik yılları lisedir.İstisnalar olabilir ama lisede samimiyet çocukluk üniversitede bu la maz sı nız
  • Üniversitede sosyalliğin uç noktalarını yaşıyorsun. Şöyle; eğer aktif olmazsan, insanlara uzak durursan yalnızlığın dibini yaşarsın. Lisede sınıflar çok kalabalık olmadığından mecburen diğerleriyle bi yakınlık arkadaşlık meydana geliyor ama üniversitede öyle değil. Çok kalabalık oluyor ve gruplar kurulmaya başladığı zaman işin çok zor oluyor. Ama aktif olursan da çevrelerden çevre beğenirsin kendine ; kulüpler, sınıfındakiler, fakültendekiler bir sürü çevre yaparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

Ben de kimseyle tanışamıyorum yav.Biri benle konuşsun ki arkadaş olayım.Lisede dershanede falan işe yaradı bakalım unide ne olacak

Aynı tas aynı hamam :(

• quote:

quote:

Ben de kimseyle tanışamıyorum yav.Biri benle konuşsun ki arkadaş olayım.Lisede dershanede falan işe yaradı bakalım unide ne olacak

Aynı tas aynı hamam :(

Hocam bu kadar erkenden umutsuzluğa kapılma daha kaç gün oldu açılalı
  • Jokerberg kullanıcısına yanıt
    aynen dediğiniz gibi de olabiliyor maalesef
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.