Şimdi Ara

Universitede Aylık Ne Kadar Giderim Olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi araba alacaklar i20 polo tarzı benzinli olacak teyzeme aldığımız i20 8.8 yakıyor ama teyzem devirsiz kullanıyor ilk arabası ben daha devirli kullanırım
    arabayla baya gezerim ayda 1 depo yerim eve falanda arabayla giderim 1.5 depo desek 300tl

Her evde oturmam evin ulaşımından ziyade içi önemli ve tek yaşarım gerçi ailem ev satın alır kiraya çıkmam bunu geçelim

Haftada 1 defa steakhouse
    1defa lahmacun
    1 defa iskender
    1 defa kebab
    1 defa tost(kendim yaparım)
    1 defa ton balığı gömerim
    1 defada çiğköfte
    ortalama 100tl tutar haftada öğlen unide yerim zaten ucuz

ayda 400 de yemek + kahvaltılık cips vs de 100 desek 500
    benzinle 800 eder

başkada harcamam olmaz kıyafet ayakkabı zart zurt babamlar alır zaten

Eskişehirde 800tl sabitim olur + kafe gezme tozmamda 400 desek 1200tl eder bizim kirada ki evin kirasıda 1500tl onu direk alırım yeter gibi

Sigara alkol kullanmıyorum alkolü en fazla 1 bardak bira şeklinde ayda 1-2 defa belki tüketirim onuda eve almam dışarda bara vs gidersem

Eksik var mı bütcede yeter mi beyler ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendin cevaplamışsın bize ne soruyon daha

• Kendin hesaplamışsın kendin cevaplamışsın işte, neyi soruyorsun anlayamadım
  • Ne gideRi HayıRdıR aqa?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardesim tam 1200 tl tutar gibi gozukuyoe hadi kg

• Faydalı konu up

• "Haftada 1 defa steakhouse

1defa lahmacun

1 defa iskender

1 defa kebab

1 defa tost(kendim yaparım)

1 defa ton balığı gömerim

1 defada çiğköfte"

İki senedir üniversite okuyorum bu kadar disarida bu kadar yemedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne zaman askere giderim???
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evde ne yapabilecem ki

• 1 iskender olmuş 20 tl. günde tek öğünle mi besleneceksin ? makarnaya abandığın halde aylık 1000 lira giderin olacak.
  • Kabız on the way. Oraya aylık müsil ilacı yazmanızı rica ediciğim.

• Artık arabada yatarsın
    Kafanı avm de el sabunuyla yıkarsın
    Ayakkabı falan eskiyince yamarsın vs.
    Karnın doysun sorun kalmaz
  • Bıktım şu çocuğun param var konularından blok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExMilitary -- 2 Nisan 2017; 20:22:44 >
  • ExMilitary kullanıcısına yanıt

• Ot gibi yaşayınca 400tl yeter. Bunun üstüne lüks leri eklersen 800. Arabayı eklersen 1200. Eger her gün disarda yemeyi planlıyorsan 1600 yeter.

• Seni tanıyorum.Sen ban yedin iphoneum var konulari aciyordun hatirladin mi beni ? Benim sayemde ban yemistin hatta.

• NaughtyDogg kullanıcısına yanıt
    geçen sene ban yiyen bi hesabım vardı o zamanda iphone değil s7 edge vardı

• Berkecan MoMoNTi FiltReSiZz PelİnnSu EceLeRr yavrU arAbA VAr alİYM mİ banA GeceRİZ yHaa !! Zzz

• Kardeşim durumunu belirtmek için konu açıp saçma yorumlar yapıyorsun yeter artık

Neyse ben insan gibi cevap vereyim sana

izmirde köyde okuyorum. bildiğin köy. kyk çıkmadı tek başıma mükemmel bi ev tuttum 800 her şey dahil

ailem bana 900 yolluyor

harcama ortalama 500 civarı. köyde yaşanacak en iyi şekilde yaşıyorum alkolüm vs arada merkeze iniyorum istediğimi yapıyorum. m

ama ben minimalistim. eşya kıyafet almam boş harcama yapmam. yeme içmeye harcarım starbucksa giderim. bünyem farklı. 2 öğün yemek yerim fastfood sevmem. dışarı çıktığımda saçma sapan yemek yemek yerine 2 bira içerim. kendim sulu yemek yapmayı öğrendim market harcaması zaten dışarıdan yemeye göre az olur.

ev harcaması da yok gibi. temizlik temel ev harcamaları vs için toplu alır kenara koyarsın uzun süre düşünmezsin.

daha ilk senem. geçen dönem artan paramla gittim fotoğraf makinesi aldım (2 yıldır uğraşıyorum hobim olduğu için babam da destekledi)

sorun olursa sorabilirsin her türlü.

edit: benzinli araba alma dizel manuel candır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zig Zag -- 2 Nisan 2017; 20:43:16 >

• aylık 700 harcıyorum ortalama her şey dahil babam da o kadar yolluyor zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • okudum ama bu yazdıklarının hepsi emin ol üniversiteye başladığında değişecek. Kendimden biliyorum sınava hazırlandığım sene ve öncesinde hep şöyle yapıcam böyle yapıcam diye planlardım ama üniversite ortamına daldığın anda birden plana uymadan ilerlemeye başlıyor hayatın. Mesela senin şuanki planların benim durumuma yakın. tek başıma evde kalıyorum istanbuldayım sana planında olmamasına rağmen çıkabilecek bazı ekstra masrafları yazayım. O 1-2 ayda bir içtiğin bir bardak bira yavaş yavaş artmaya başlıycak, hele eskişehir diyosun eskişehir rahattır oradaki yeni arkadaş grubun sıkça içiyor devamlı da seni çağırıyor olacak. İlk başta dirensen de yavaş yavaş sık içmeye alışacaksın ama araba kullanıyor olduğun için hiçbir zaman 1 biranın üstüne çıkamayacaksın. Sonra evde tek yaşamak demek kafana göre misafir almak demek. Arkadaşlarını çağıracaksın bir süre sonra arkadaşların belki de kız arkadaşın olacak ikişer bira kapıp sana gelecek yani o alkol yavaş yavaş artacak. Artan alkolle birlikte yanında sigara içen arkadaşlarından hiç içmedin mi? dene istiyosan. diyip sigara uzatan biri illa ki olacak. En sonunda bir gün dayanamayıp yanlışlıkla denersen kafan hafif iyiyken yandın, biranın yanında hadi bi de sigara yakalım demeye başlaman uzun sürmüyor. Eğer ortamlara fazla kaptırırsan kendini (ki bu da olası cebinde paran varsa üniversitenin rahatlığı adamı baya yoldan çıkarabiliyor) alkolün de pek sınırı yok, sigaraya başlaman da olası hele yine eskişehirde kullanılan tek kafa yapıcı maddeler de bunlar değil. yanlışlıkla birgün bir arkadaşından farklı bir sarma sigara içersin hayatındaki bütün kafanın iyi olması anlayışı değişir sonra al başına onun belasını. Hani sonuç olarak masraf olarak beklentinin dışında çok şey çıkabilir diyorum. Çünkü ben de senin gibiydim lisedeyken aynı böyle planlar kuruyordum kafamda üniversite hayatıyla ilgili. Niye bu kadar uzun bi yazdım bilmiyorum ya da okuyan olmuş mudur onu da bilmiyorum. ama yazdım. bilmiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.