Şimdi Ara

Üniversite ve Gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ergen Kardeşlerim uzak dursunlar yüzden yada olgunca yorum yaparlarsa onlarında görüşlerini beklerim :)

Merhaba abiler, ablalarım. Yoğun bi şekilde tavsiyelerinize ihtiyacım var. Üniversite 1'e bu sene başladım ve okulu bırakmak istiyorum. Farkındayım ilk yıl sendromu, aile özlemi veya gittiğin yere alışmamazlık gibi bi durum söz konusu değil. Asosyal bir insanda değilimdir. Ama çevremdeki insanların kararsız yorumları yüzünden, benim aklıma gelenleri daha önce hiç yaşamayıp tecrübe edinmediklerinden, 1,5 yıldır üyelik yapmadığım donanımhaberdeki sizlere soruyorum belki tecrübe edeniniz veya sağlam fikirleri olanlarınız vardır aranızda.
    ol
    Ben İstanbul'da doğup büyümüş, üniversiteye'de illa büyükşehirde yaşamayı sevdiğimden Antalya'ya geldim. İşletme Birinci öğretim kazandım.Fakat aklıma takılan soruları uzatmadan madde madde sormak ve daha rahat anlaşılmak istiyorum.

1- Üniversiteye lise bittikten sonra bi sene dershaneye giderek 19 yaşımda girdim. Mezun olduğum ve askerliği filan yaptıktan sonra yaşım 24-25 civarına geliyor. Okuduğum bölümden ötürü işsiz kalma ihtimalim var. Çünkü Türkiye'nin en çok okunan bölümlerinden biri.
    2-Üniversite başlamadan daha ağustos ayının sonunda çalıştığım şirketten yeni ayrıldım. Stajyer olarak girdiğim şirkette zekam ve yeteneklerimden ötürü lisem bittikten sonrada normal muhasebeci olarak çalışmaya devam ettim.Üniversiteye gitmeseydim 1,5 milyar maaşla+sigorta+yol ve yemek parası gibi ücretlerle calışmaya devam edecektim.
    3-İlk maddede dediğim gibi bizim bölümden mezun olan çok insan var. Bunlardan biride ablam. Daha geçen sene Dumlupınardan mezun olup, haftalarca iş aradıktan sonra bir bankanın çağrı merkezinde asgari ücretle zor iş bulabıldi.

Şimdi ben şehir dışında yaklaşık ayda bir milyar masraf edip, 4 sene okul okuyup, erkek halimle 24-25 yaşında asgari ücretle çalışmak istemiyorum. Yada bir bankada veznedar gibi 1200-1500 TL maaşla calışmak istemiyorum. Daha 19 yaşımda astronomik ücretlerle, İstanbul gibi bi şehirde calışılan bir firmada 1.500 TL maaşla iş başı yapabilecekken 4 sene bi diploma parçası için milyarlarca masrafa girmek istemiyorum. Tam olarak iki arada bi derede kaldım. Aileme okulu bırakmak istiyorum desem, bi sene boşuna mı masraf yaptık, yok üniversite okumayan iş bulamıyor gibi çeşitli çeşitli söylemlerde bulunacaklar.

Farkındayım diploma şart diye, açıköğretimden veya sınava tekrar girip iki yıl özelde okusam sonra 4 seneye tamamlayıp diploma alsam yinede olmaz mı?

Umarım durumumu anlatabilmişimdir.Fikirleriniz, önerileriniz, düşünceleriniz kısacası her türlü görüşünüzü bekliyorum..

• şimdi sen 1500 tl maaş alabileceğin bir iş sahibisin ve neden okumuyorum mu diyorsun ?

bazı şeylere açıklık getirmek lazım ? öncelikle hangi ildesin , bölümün ne ? bölümünden en iyi kim çıkmış , şuan da nerede ?

ne okuduğunu ya göremedim ya da yazmadın.... misal öğretmenlik falan... bu işler belli olmaz... bakarsın bi ihtiyaç olur , seçim olur atamalar fırlar...

ya da ne biliyim özel bir yerde şans yüzüne güler kaliteli bir iş sahibi olursun......

diğer türlü 1.500 lirayla ne uzalır ne kısalırsın... düşünsene.... 1500 lirayla nasıl evleneceksin... 2 kişiye bile yetmez.... yani hayatında birçok şeyden fedakarlık yapman gerekir... ama yok ailemin (üni okutmak için) harcayacağı parayı ben alırım , maaşımı da biriktirir kendi işimi kurarım falan diyorsan bu olabilir... (okuacağın bölümden hiçbir şekilde fayda yoksa)

edit:

son not: kuzenlerim arasında üni okumayanlar var ben üni2 deyim onların yanında çocuk sayılırım (5-6 yaş büyükler) benim yanımda bir yerde ezik duruma düşüyorlar... (asgari ücretle çalışıyor.) bu gibi sosyal statü farklarını da göz önünde bulundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jizzy quatily -- 20 Eylül 2014; 12:07:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jizzy quatily

şimdi sen 1500 tl maaş alabileceğin bir iş sahibisin ve neden okumuyorum mu diyorsun ?

bazı şeylere açıklık getirmek lazım ? öncelikle hangi ildesin , bölümün ne ? bölümünden en iyi kim çıkmış , şuan da nerede ?

ne okuduğunu ya göremedim ya da yazmadın.... misal öğretmenlik falan... bu işler belli olmaz... bakarsın bi ihtiyaç olur , seçim olur atamalar fırlar...

ya da ne biliyim özel bir yerde şans yüzüne güler kaliteli bir iş sahibi olursun......

diğer türlü 1.500 lirayla ne uzalır ne kısalırsın... düşünsene.... 1500 lirayla nasıl evleneceksin... 2 kişiye bile yetmez.... yani hayatında birçok şeyden fedakarlık yapman gerekir... ama yok ailemin (üni okutmak için) harcayacağı parayı ben alırım , maaşımı da biriktirir kendi işimi kurarım falan diyorsan bu olabilir... (okuacağın bölümden hiçbir şekilde fayda yoksa)

Hocam normalde istanbulda yaşıyordum. İşyerimde yine istanbuldaydı. üniversiteyi antalyada kazandım. 4 yıllık işletme. Şimdi benim kız kardeşim daha geçen sene işletme okuyup mezun oldu. Dumlupınar üniversitesinde. Şimdi asgari ücret maaşla bi çağrı merkezinde çalışıyor. İstanbulda, istanbuldaki üniversiteleri okumayıpda düzgün maaşla iş bulmak zor. ben Üniversiteyi bitirmeden bu işi buldum. Hem çalışıp hem açıktan okusam mı diye günlerdir düsünüyorum.

• Oku bitir okulunu başka şehire gittiğin için karasız kalmışsın aileni ara konuş nasılsınız filan diye ozlesiysen ortamlara dal sonra bırakmak istemiceksin zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gogogo.

Oku bitir okulunu başka şehire gittiğin için karasız kalmışsın aileni ara konuş nasılsınız filan diye ozlesiysen ortamlara dal sonra bırakmak istemiceksin zaten.

Başka şehire gitmekle pek fazla alakası yok. Gelecek kaygısı çekiyorum sadece. Beni birebir tanışasınız emin olun sosyalleşmekden yana hiç bi sıkıntı olmadı, heryere uyum sağlayabiliyorum. ve aslında Hocam bende biraz ondan korkuyorum. Ortama çok alışma yüzünden. Ortam Antalya gibi biyerde olduğumdan Belkide Türkiye'nin en güzel ortamlarından birine sahipdir. Şimdi arkadaş ortamı yüzünden, gençliğimi yaşayıp okulu bitirip asgari ücret tarzı çok düşük bi ücrette calışmak istemiyorum.Başka şehire gitmekle pek fazla alakası yok. Gelecek kaygısı çekiyorum sadece. Beni birebir tanışasınız emin olun sosyalleşmekden yana hiç bi sıkıntı olmadı, heryere uyum sağlayabiliyorum. ve aslında Hocam bende biraz ondan korkuyorum. Ortama çok alışma yüzünden. Ortam Antalya gibi biyerde olduğumdan Belkide Türkiye'nin en güzel ortamlarından birine sahipdir. Şimdi arkadaş ortamı yüzünden, gençliğimi yaşayıp okulu bitirip asgari ücret tarzı çok düşük bi ücrette calışmak istemiyorum.

• Dostum acı ama gerçek odtü, boğaziçi koç,bilkent vb yerlerde işletme okumadıysan 2.5 3 ve üstü parayı unutmalısın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu olayı önce bu olayı bir ailenle düzgünce konuş.
    İşletme bölümüne gidip başarılı olan insanları incele. Büyük şirketleri falan bir bak bakalım. İşinde iyi olursan herkes seni ister zaten.(Ve maaşlarda iyidir genelde)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tarih İçin En İyi Üniversite
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gold_Spear

Dostum acı ama gerçek odtü, boğaziçi koç,bilkent vb yerlerde işletme okumadıysan 2.5 3 ve üstü parayı unutmalısın

bende ondan bahsediyorum hocam. sonucta elini sallasan bu ülkede işletme,iktisat mezunu adama çarpıyor. istanbul,boğaziçi,marmara mezunu olmayan işletmeciler ya bi çağrı merkezine yada smmm'lerde ayak işleriyle uğraşıyorlar. benim kaldığım şirkette yükselme imkanım var. Çalıştığım şirkette çok güzel arkadaşlık ortamı var. Muhasebe müdürüm bile işi bırakmama bi hafta kala KDV Beyannamesinde ince detayları anlatıyordu. O derecede benimle ilgilenip, bişiler öğretme cabasındalardı.
  • Puanın kaç ?
    gelecek kaygısı yaşıyorsan ablan da o bolumden çıkıp işsiz kalmışsa okumanın ne anlamı var.
    Aynı şeyi defalarca yapıp farklı sonuçlar çıkmasını beklemek delililtir.Einstein sozunden yola çıkarsak ablan işsiz kalmış sende kalabilirsin . Başka bolume geçebilirsin.

• trafo2014 kullanıcısına yanıt
    Hocam ailemle kurban bayramı tatiline İstanbul'a döndüğüm zaman konusacam. Bide maddi durumumuzda çok ama çok iyi değil. Kıt Kanaat geçinen işçi ailelerden biriyiz. Şimdi ben 4 sene okuyup bi milyar maaşla işe başlasam, 3-4 sene Antalyada harcadığım parayı anca cıkarmış olurum. Anneme hafiften cıtlattım konuyu :) onlarda klasik düsünüyolar. üniversite mezunu olmazsan iş bulamazsın diyolar. Halbuki bilmiyorlar ki İstanbul dışında okuyanlara iş tecrübesi gibi şeyler bahane edilerek düşük ücretlerle calıştıklarını
  • gogogo. kullanıcısına yanıt
    Hocam istanbulda meslek lisesi çıkışlı biriyim. o Yüzden sadece Lise-1'de matematik dersi görüp, Muhasebe ve Finansman okuyup, hiç matematik görmeden, eşit ağırlık bölümünde 260 puan yaptım. Ablam sonunda bi iş bulabildi. Oda bi bankanın çağrı merkezinde günde 170-200 kişiyle konusuyor saatler boyunca, peki aldığı maaş? 900 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: Samet C. C.

Hocam istanbulda meslek lisesi çıkışlı biriyim. o Yüzden sadece Lise-1'de matematik dersi görüp, Muhasebe ve Finansman okuyup, hiç matematik görmeden, eşit ağırlık bölümünde 260 puan yaptım. Ablam sonunda bi iş bulabildi. Oda bi bankanın çağrı merkezinde günde 170-200 kişiyle konusuyor saatler boyunca, peki aldığı maaş? 900 TL

Hocam meslek lisesi bahane değil isteyen dışarıdan okuyup bile hiç öğretmen görmeden kazanıyor.(Amcamın kızı gem çalışıp hem dışarıdan okudu 320 aldı özel univesitede %50 bursla sağlık okuyor istanbul)yani imkansız diye bir şey yok.Ama artık geçmiş bolu tüneli ileriye bakman gerekiyor.Hayat öyle acayip birşeyki ağlarken birden karşına acayip fırsatlar çıkabiliyor. Ve kahkaha atabiliyorsun.

Aynen öyle hocam. Ama herkes başarabilecek diye bişi yok. Bizde o yetenek yokmuş. Ben şu an ne yapsam okulu bıraksam mı? yada istanbula geri dönüp, özel bi okulu tekrardan kazanıp burslu okuyum calışsam mı? Hiç bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Samet C. C.

Aynen öyle hocam. Ama herkes başarabilecek diye bişi yok. Bizde o yetenek yokmuş. Ben şu an ne yapsam okulu bıraksam mı? yada istanbula geri dönüp, özel bi okulu tekrardan kazanıp burslu okuyum calışsam mı? Hiç bilmiyorum.

Orası sana kalmış hocam bir erkek bir karar veriyorsa ödülüne veya sonuçlarına katlanmalıdır.

• 1 yıl mezuna kaldım sonra %50 Bahçeşehir ünv bilgisayar müh kazandım.Şuan hazırlıktayım.

Aylık 1400 gönderiyor.Kuzenimin evinde kalıyorum.
    5 Yıl'da +200 bin tl küsür masraf olacağım babama.

Mezun olunca, +3-4 bin tl maaşlı işler de hazır.Ya ben iş buluyorum ya okul koyuyor.Hatta bölümde okurken coop özelliği ile anlaşmalı şirketlere (Türkcell,Bankalar,Microsoft İstanbul, Apple İstanbul vs.) stajyer olarak gönderiyor.

--
    Yaş 20.
    25 yaşında mezun oluyorum.Sonra tecrübe kazanma vs derken, iş hayatı, evlilik vs zaman gidiyor.

Okulu bırakmayı düşünüyorum.
    Ben iş projeleri yapıyorum.İşlerim yolunda giderse, okulu bırakıp ticarete atılıp, güzel kazandıktan sonra müteahhitlik yapmaya çalışacağım.

Sana tavsiyem Ticarete atılman veya okulunu okuman yönünde.

İş planlarımı en ince ayrıntısına kadar planlayıp, Hayallerimin peşinden koşacağım sanırım.
    20 yaşında ticarete atılmakla, 25-26 yaşında atılmak çok farklı

Selametle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyWizard007 -- 20 Eylül 2014; 12:38:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orası öyle hocam. ama daha yaşımız genç. Belki yanlış karar veriyorumdur. Yanlış karar vermesem bile ailem gençliğime verip takmicaklar bile. seneler sonra ailemi dönüp sizin yüzünüzden bu hale geldim. İş bulamıyorum dogru düzgün maaşla demek istemiyorum.
  • Samet C. C. S kullanıcısına yanıt
    ingilizceni geliştir 2 yıllıkta aöf dış ticaret bitir bak bakalım üni okuadan 2000 tl maaş nasıl alınıyormuş..haa aöf okurken para almadan ihriacaat yapan bir firmada çalış..diplomanı aldıktan sornada zaten dil ve deneyimle bulursun..
  • Bende senin kadar masraf cıkmasada hocam, maddi durumumuzdan ötürü yinede çok büyük bi külfet olacam aileme. Hiç bilmiyorum. Ya misal verim, Muhasebecilerde defter tutmak vardır. benim arkadaşlarım İstanbul Halk Otobüsünde calışıyorlar. Aylık 100-200 Tl arası bi ücret veriyolar muhasebeciye. Çevreleri çok ama çok geniş. Onlarca tanıdığı var sadece otobüsde 50'den fazla. Onunla beraber Bi müşavir diplomasıyla SMMM tarzı bi dükkan açsak, ve o 70 kişinin defterlerini tutsak ayda ortalama 150 TL'den 70 kişi. 70x150=10.500 yapıyor. bu sadece otobüs. ikimizide istanbulda çevresi çok geniş. İki kişi ayda 15.000 TL brüt ücret kazanabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M-A-R-S

ingilizceni geliştir 2 yıllıkta aöf dış ticaret bitir bak bakalım üni okuadan 2000 tl maaş nasıl alınıyormuş..haa aöf okurken para almadan ihriacaat yapan bir firmada çalış..diplomanı aldıktan sornada zaten dil ve deneyimle bulursun..
    yahu neden insan çok çok iyi bir üni değilse iibf okur ki ?

bunu 2-3 yıldır insanlara anlatmıyorum... sırf üni okuyorum demek için herhalde ?

hocam sana gelince de ne desem bilemedim.... ilk mesajımı tekrar oku... kararını ver.
  • jizzy quatily kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi Ailelerde üniversite okumuş olsun, diploması elinde olsun takıntılığı var. Bide bizim mahalle biraz varoş semtlerdendir. Çevremizde çok okuyan yok.Hal böyle oluncada Üniversitede kazanan hele 4 yıllık kazanan Aileler için semtte gurur tablosu oluşturuyor. Çok kararsızım hocam. Şimdi aileme nasıl bu durumu anlatacam tam bilemiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.