Şimdi Ara

ü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • p



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GotikKedi -- 29 Mart 2024; 20:22:10 >



  • Geleneksel uni gereksiz ben her seyi udemyden ogrendim konusu acilmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Yazılımcı değilim. Mesleğimi Udemy vs. sitelerden öğrenmedim. Kaldı ki yoğun eğitim gerektiren bir meslek değil benimkisi. Sahada çalışarak öğrendim mesleği zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GotikKedi -- 4 Ekim 2022; 0:26:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Torpil varsa niye olmasın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayatı hardcore'da yaşamaya bağışıklık kazanıyosun o yüzden önemli

    He bir de  

  • pandie kullanıcısına yanıt
    Hani yatarak geçilen bölümler vardı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • GotikKedi G kullanıcısına yanıt

    Doğru pols falan okuyanlar yatıyo üniversite hayatı onlara güzel valla. Her ne kadar verilen eğitim ideal olmasa da mühendislik/temel bilim vs için okula gidilmeli bence, siyaset uluslararası ilişkiler gibi bölümlerin olayını pek bilmiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz daha net yazmalısın, ne iş yapıyorsun tam olarak, meslek veren ve o işi sadece diplomalı kişilerin yapabileceği işler için üniversite okunmalıdır ama tam olarak meslek vermeyen girdiği kadroya göre mesleği şekillenen şeyler de var örneğin insan kaynakları bölümü yetkinlik bazlı bir alan. Mesela veteriner olmak istiyorsan kendini geliştirmenin bir anlamı yoktur önce o ünvanı veren diplomayı alman gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zanaat, meslek sahibi olmak üniversite mezunu olmaktan çok daha iyidir.

    Üniversite mezunu olduğunda çoğunluk bir işverenin işçisi olursun. Sabit maaş yıllar boyu çalış alabileceğin şeyler maaşın kadar ile sınırlıdır.

    Zanaat, meslek sahibi olduğunda işinin patronu olursun. Ticaret ile kazandıklarının miktarı iş hacmi büyür ve sermayen artar ve alabileceklerin sınırsızdır.

    Bu kadar net.

    Zanaat, meslek = Altın Bilezik


    Birde bazı sektörlerde belli konumlarda kendini ispatlamış piyasada isim yapmış zamanla yönetici koltuğuna oturmuş piyasada aranan adamlar vardır.

    Öyle ki bu kişiler lise mezunu bile olmayabiliyor, ama kendini işinde geliştirmiş ve yıllar boyu sonrası deneyimi ile yönetici konumuna gelmiştir.

    Bunlara da alaylı derler, okuyanlara da diplomalı.

    Bu alaylı denilenler, nice üniversite mezunu kişileri altında asgari ücretle çalıştırıyor.


    Üniversite okunacaksa da nitelikli bir meslek üzerine okunmalıdır. Yoksa işletme halkla ilişkiler kamu yönetimi vs işlerden mezun olduğunda alacağın asgari ücret yada bi tık üstü maaş. Müdür maaşı beklenirse hayaller yalan olur. Müdürlerin bile bu enflasyonda maaşları eridi :)





  • Cahil muamelesi neden görüyorsun onu da anlamadım tam olarak, neden kendi çevreni seçemiyorsun? Sana bu muameleyi yapanlar çalışma arkadaşların mı yoksa ipsiz sapsız ya da halihazırda üniversite okuyan para kazanmayan kişiler mi? Eğer öyle iseler zaten para kazanmaktan anlamadıkları için odakları baştan bozuktur ve senle dalga geçmeleri aslında seni çevrelerinde görmek istemedikleri anlamına gelebilir. Eğer çalışma arkadaşların ise işe alan elemanın vizyonsuz kişileri seçtiğini gösterir, çünkü önemli olan işi düzgün teslim edebilmektir ve ekibin benzer tiplerden oluşması gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpereNN7 kullanıcısına yanıt
    Aslında bu pisliği işveren yapıyor en çok. Kalifiye olmama rağmen olumsuz geri dönüş alıyorum çoğunlukla. Vasıfsız olduğum da yok, illa ayaklarına kadar gidip dilenelim istiyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yok cnmmm ne kalması. zengin olmak için üni okunmaz. zengin olmak isteyenler %0,0001 şansını deneyip ilkokul mezunu olarak zengin olmaya çalışabilir.

  • iyi üniversitelerse okunur gerisi için şüpheliyim. Tesisatçıya zor randevu alıyoruz. Geçen senelerde bir kere kombici çağırmıştık adam söylediğimiz saatten biraz geç geldi aşağıda arabayı bıraktı koşarak eve geldi sonra halletti parayı aldı koşarak arabaya gitti işlere yetişemiyordu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.