Şimdi Ara

Dershaneden AYRILMAK isteyenler için açıklama (AYRILABİLİRSİNİZ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
14
Favori
87.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, malum bu sene artık okulların açılma ihtimali çok düşük ve dershanelerede para verenler var ama gidemiyorlar. Sanal eğitim ya da soru çözümleri yapan dershaneler var ki oraya vereceğiniz paraya internette çok daha hızlı soru çözen platformlar ve çok daha iyi konu anlatan yerler var dolayısıyla dershaneye fiziki olarak gitmedikçe para çöpe atılmış gibi oluyor, haliyle şu an dershaneden ayrılmak isteyen çok kişi var ama dershanelerin oluşturduğu ön yargılar sebebiyle insanlar korkuyor. Gelin anlatayım.

    Olay çok basit: dershaneye gidiyorsunuz ve kayıt sildirmek istediğinizi söylüyorsunuz. Öncelikle derdinizi anlatın ve anlaşın büyük ihtimalle zorluk çıkarmazlar çünkü zorla insanlardan para almak pek hoş olmuyor.
    Baktınız anlaşamıyorsunuz o zaman haklarınızı bilmeniz gerekir şöyleki: ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ MADDE 56 gereği eğitim yılı başladıktan sonra ayrılmak isteyenlerden "toplam ödenmesi gereken ücretin %10'luk kısmı + gidilen günlerin ücreti" alınır ve kalan para iade edilir.
    Örneğin 1000TL'ye anlaştıysanız dershaneyle %10'u olan 100TL ve gidilen günü alma hakları var, kalan taksitleri zorla ödetme ya da verilen parayı iade etmeme gibi bir durum söz konusu değil.

    Direkt Yönetmelik maddesini de ekleyeyim. LİNK:http://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_02/25111828_Ozel_Ogretim_Kurumlari_Yonetmeligi_19022020.pdf
    Ücretlerin iadesi
    MADDE 56 – (1) (Mülga:RG-13/1/2017-29947)
    (2) (Mülga:RG-13/1/2017-29947)
    (3) (Mülga ibare:RG-13/1/2017-29947) (…) (Değişik ibare:RG-13/1/2017-
    29947) Kurumlara (Mülga ibare:RG-12/4/2016-29682) (...) kaydolan öğrenci ve
    kursiyerlerden;
    a) (Değişik:RG-21/7/2012-28360) Öğrenim ücretini yıllık olarak belirleyen
    okul öncesi eğitim kurumu, ilkokul, ortaokul, özel eğitim okulu, ortaöğretim
    okullarında (Mülga ibare:RG-20/6/2017- 30102) (…) öğretim yılı başlamadan (Ek
    ibare:RG-19/2/2020-31044) sınavla öğrenci alan resmî okulların 9 uncu sınıflarına
    kayıt yaptırdığını belgelendirenler hariç, okuldan ayrılanlara yıllık ücretin yüzde onu
    dışındaki kısmı iade edilir. Öğretim yılı başladıktan sonra ayrılanlara yıllık ücretin
    42
    yüzde onu ile öğrenim gördüğü günlere göre hesaplanan miktarın dışındaki kısmı iade
    edilir.
    b) Öğrenim ücretini ders saati ücreti olarak belirleyen kurumlarda dönem
    başlamadan ayrılanlara öğrenim ücretinin yüzde onu dışındaki kısmı iade edilir.
    Dönem başladıktan sonra ayrılanlara öğrenim ücretinin yüzde onu ile öğrenim
    gördüğü ders saati sayısına göre hesaplanan miktarın dışındaki kısmı iade edilir.
    c) Öğretime başladıktan sonra ayrılan öğrenci veya kursiyerlerden alınacak ücret
    kurumun öğrenim ücretinden fazla olamaz.
    (4) (Ek:RG-19/2/2020-31044) Kurumlardan ayrılan öğrenci/kursiyerlerin
    ücret iadeleri ayrılış tarihinden itibaren en geç bir ay içerisinde yapılır


    Şimdi yapmanız gereken; hiçbir kuşku duymadan gitmek ve kaydınızı sildirmek. Eğer gidilen günlerin ücreti diye gözle görülür derecede yüksek bir ücret çıkarırlarsa ödemeyeceğinizi söyleyin ve daha uygun bir ücret talep edin. Kitap parası isterlerse ağızdan çıkan söze bakmayın kitapların faturalandırılmasını isteyin gözle görmeden ödemeyeceğinizi söyleyin. Bu kadar kolay, o sözleşme sebebiyle her türlü alırlar gibi bir kanı var artık bu kanıyı silebilirsiniz.
    not: kayıt sildirmeniz gerekir eğer kafanıza göre dershaneyi bırakıp ödeme yapmayı keserseniz o zaman zorla alırlar. kayıt sildirin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dust2 -- 10 Nisan 2020; 16:36:55 >







  • Ben kayıt silmek istediğimde 2000tl kitap ücretini istediler. Birde şöyle çakallık yapıyorlar. Siz orada ders görürken kayıt oldunuz diye dersleri indirimli alıyormuşsunuz. Mesela ders başı 14₺. Kayıt sildiğinizde indirimi hesaba katmıyorlar 28₺ oluyor ders ücreti. Böylelikle dershaneye ödediğiniz ücretten daha fazlasını ödüyorsunuz.

  • Up
  • yararlı up
  • Ayrılmazsak ve kalan taksitleri vermezsek sözleşmeye göre alamazlar mı ?
  • saykolog S kullanıcısına yanıt
    alırlar arkadaşımın evine kağıt gelmişti
  • diğerize D kullanıcısına yanıt
    Ne zaman geldi hocam ? Bu ne hız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saykolog

    Ayrılmazsak ve kalan taksitleri vermezsek sözleşmeye göre alamazlar mı ?
    Yönetmelik gereği sadece bu ücretleri alabilirler ayrılmak istediğinizi söylerseniz kimse sizi zorla orada tutamaz ayrılmayı kabul etmezlerse de ödemezsiniz mahkemeye taşınırsa ve olay çok büyürsede zaten siz haklı oluyorsunuz. eğer söylerseniz benim ayrılma hakkım var gerekli ücretleri ödeyip çıkacağım diye zaten kabul ederler. insanların bilgisizliği üstünden korkutmaya çalışabiliyorlar bazen.
    edit: ayrılmazsak demişsin görmedim ayrılmak zorundasın. eğer kayıt sildirmeden kafana göre taksit ödemezsen alırlar evet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dust2 -- 1 Nisan 2020; 18:57:23 >
  • dust2 D kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saykolog -- 1 Nisan 2020; 21:3:17 >
  • saykolog S kullanıcısına yanıt
    bu sene değil hocam 2018 mezunuyuz. 2019 başlarında gelmişti.
  • Up
  • up
  • Up yararlı tartışmak, araştırmak lazım.
  • Açık senet imzalandığı zaman o hak olmuyor ama değil mi
  • hocam aynı olaydan bende muzdaribim kasım aralık ayında dershaneye yazılmıştım meslek liseli mezunu olduğum için temel falan atarım amacıyla yazılmak istedim bana haledilr özel ders veririz yetiştiririz seni diye vaadler verdiler lakin hiç birini uygulamadılar taksit ile yazıldım bende aklıma girmişlerdi yazılırkende sözleşme senet vs gibi şeyler vardı bugunde ayrılmak istediğimi söylediğimde ayırlmamın mümkün olmıycağını ayrılırsam kalan borcun hepsini ödemem gerektiğini söylerek geri çevirdi şehir dışına çıkacağımı orda okuycağımı falan söyledm yine de öyle bi hakın yok deyip durdu ben paramın hepsini alırım kaydını silemem diyor bana faydası olmayan dershaneye neden gideyim yokmu bunun yolu yordamu sözleşme senet falan çayma hakım yokmudur beni zorla mı tutacaklar memnun değilim bana fayadası olmayan olan dershaneye neden para ödeyeyim yardımcı olacak arkadaşlar varmıdır nasıl çıkarım bu olaydan ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamikazeeeee -- 3 Nisan 2020; 2:9:9 >




  • kamikazeeeee K kullanıcısına yanıt
    Hocam yukarda bahsetmiş hakların var uzatırsa yukardaki maddeleri söyleyin kabul etmesse mahkemeye taşınır
  • Hocam orda yazıyor da bana dershane sahibi senet sözleşme imzaladın diyor icra ile alırım ödemezsen diyor zorunlu konuşuyor haklılık payı varmı onu merak ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamikazeeeee

    hocam aynı olaydan bende muzdaribim kasım aralık ayında dershaneye yazılmıştım meslek liseli mezunu olduğum için temel falan atarım amacıyla yazılmak istedim bana haledilr özel ders veririz yetiştiririz seni diye vaadler verdiler lakin hiç birini uygulamadılar taksit ile yazıldım bende aklıma girmişlerdi yazılırkende sözleşme senet vs gibi şeyler vardı bugunde ayrılmak istediğimi söylediğimde ayırlmamın mümkün olmıycağını ayrılırsam kalan borcun hepsini ödemem gerektiğini söylerek geri çevirdi şehir dışına çıkacağımı orda okuycağımı falan söyledm yine de öyle bi hakın yok deyip durdu ben paramın hepsini alırım kaydını silemem diyor bana faydası olmayan dershaneye neden gideyim yokmu bunun yolu yordamu sözleşme senet falan çayma hakım yokmudur beni zorla mı tutacaklar memnun değilim bana fayadası olmayan olan dershaneye neden para ödeyeyim yardımcı olacak arkadaşlar varmıdır nasıl çıkarım bu olaydan ?
    bu dedikleri tamamen göz korkutmaktan başka bir şey değil. Tekrar git ve ayrılmak istediğini söyle yukarıda belirttiğim maddedeki gibi sadece %10 ve gelinen günleri öderim hepsini almaya hakkınız yok de ve bu olayları kayıt altına al. Eğer kabul etmezler ve tartışma çıkarılarsa kayıt altına aldığını söyledi ve ya anlaşmaya varırız ya da benden bu parayı alamazsınız diyerek çık MEB çağrı merkezini ara durumu anlat sana yapman gerekenleri söyleyeceklerdir.
    kayıt derken: ayrılma talebini reddedip hepsini ödemekle tehdit ettiklerine dair ses kaydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dust2 -- 4 Nisan 2020; 11:30:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamikazeeeee

    Hocam orda yazıyor da bana dershane sahibi senet sözleşme imzaladın diyor icra ile alırım ödemezsen diyor zorunlu konuşuyor haklılık payı varmı onu merak ediyorum
    Göz korkutmaya çalışıyorlar hocam hepsinin yaptığı şey karşısında öğrenci olunca bu beni şikayet edemez diyorlar. Kimse zorla para alamaz sözleşme denilen şey bunu vaat etmiyor.
  • Dersanelerin bircoğu böyle maalesef arayın meb i gerekeni yaparlar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.