Şimdi Ara

üniversite için ipad?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba:) inşallah önümüzdeki ay tıp fakültesine kaydımı yaptırıcam.tabii işte dersler falan bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum.ama aklımda sürekli ipad var.mühendislik gibi kullanmam gereken özel programlar falan yok sanırım tıp fakültelerinde,bu durum beni iyice ipad e yönlendirdi.sorum cok acık.tecrübe edinmiş bu durumda kalmış arkadaşlardan da yardım bekliyorum.sizce ipad alınmalı mı yoksa bir dizüstü bilgisayar mı alınmalı?

• Bence iPad tamamen bir lüks... Eğer ki dizüstü bilgisayarınız yoksa, dizüstü almanızı öneririm. Ama halihazırda iyi çalışan bir dizüstü bilgisayarınız varsa ve siz bir de iPad istiyorsanız, o zaman alın tabii... Bu benim fikrim; katılan olur, katılmayan olur.
  • öncelikle hayirli olsun, basari ile baslar ve bitirirsin umarim..

soruna gelince, tip fakultesinde okuyan arkadaslarimdan henuz bugune kadar oyle bilgisayarda ugrasmasi gereken bir uygulama oldugunu duymadim.. arkadaslarimi soracak olursan eger bitiren de biliyorum hala okumakta olan da.. temel internet ihtiyaclarin için iPad yeterli olacaktir, hatta derslerde not bile tutabilirsin, kullanacagin kitaplarinin pdf formatli olanlarini bulursan onlari da okuyabilirsin..

umarim bi fikir verebilmisimdir..
  • ipad güzel gider tıp fakültesi eğitimine ancak bi süre sonra kovalak gözüyle bakacaklar insanlar sana ve evden çıkaramayacaksın cihazı.. Türkiye'de böyle bi olay var ihtiyaç için alıyorsun mahalle baskısından cebinden çıkaramıyorsun telefonu bile. eğer hali hazırda bir bilgisayarın yoksa eğer laptop almanı öneririm.. yok var diyorsan ipad2 güzel olur
  • yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar :) @monsieurje iyi dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim :) öyle bir bilgisayar ugrası olmaması beni cok sevindirdi.aklımda garip garip planlar olustu yorumlar için tekrar teşekkürler :)

(ps arkadaşlar yorumlarınız bekliyorum hala her türlü fikri dinlemek gerek :) )
  • @TuffkiLLe malesef güzel bir laptopum yok hazırda.ve dediginiz şey çok dogru.en güzeli sanırım inşallah asistan oldugum zaman para biriktirip o zamanın ipad ya da adı her ne olursa onu satın almak olucak.sonrasında zaten mezun olacagım için dediginiz mahalle baskısı da üzerimden kalkmıs olur.cok tesekkürler yorum için :)
  • Ben kesinlikle sadece ipad2 yi önermem. Her dönem farkli farkli derslerden hocalar projeler ödevler veriyor ve bunlari ipadden yapamiyorum cünku akademik prosedure göre yazmam gerekiyor. Eğer bilgisayarda oyun merakin yoksa ben sana ucuz bi bilgisayar almani oneririm. Sonrasindada maddi olarak kendini ayarladiginda ipadi alirsin zaten. Okulun hayirli ugurlu olsun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sukrukasikci

@TuffkiLLe malesef güzel bir laptopum yok hazırda.ve dediginiz şey çok dogru.en güzeli sanırım inşallah asistan oldugum zaman para biriktirip o zamanın ipad ya da adı her ne olursa onu satın almak olucak.sonrasında zaten mezun olacagım için dediginiz mahalle baskısı da üzerimden kalkmıs olur.cok tesekkürler yorum için :)

Bence mahalle baskisini hiç düsünme. Herkez hayranlikla bakiyor, aa bu ipadmi falan diye. Sahsen rahatsiz olmuyorum hiç. Hic biriside gormemis falan demedi ki diyeceginide dusunmuyorum o diyen kişinin kendi gormemişliginden kaynaklaniyordur.
  • @onrakc teşekkür ederim yorumlarınız için:) sanırım dediginiz gibi normal düzeyde bir dizüstü alıp daha sonra uzun vadede,sanırım yeni ipadden sonra,ipad2 almak için hazır olucam :) teşekkürler:)
  • alabilirsin ve aldıktan sonra eğer saçma sapan işler için kullanma haricinde ciddi bir yardımcı olarak kullanmayı düşünürsen çok faydalı bir ürün olduğunu göreceksin. Önemli bir tavsiye mutlaka 3G özelliklisini al.
    Hem şu an Tıp için iPad'e program yazan firmalar da var mesela örnek:
    http://www.imaios.com/en
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezersunar

alabilirsin ve aldıktan sonra eğer saçma sapan işler için kullanma haricinde ciddi bir yardımcı olarak kullanmayı düşünürsen çok faydalı bir ürün olduğunu göreceksin. Önemli bir tavsiye mutlaka 3G özelliklisini al.

verdiginiz site gerçekten çok hoş ve epey çalışmışlar bu konuda.teşekkürler yorumunuz için :) tekrar ipad baskın gelmeye basladı:)

• quote:

Orijinalden alıntı: sukrukasikci

quote:

Orijinalden alıntı: sezersunar

alabilirsin ve aldıktan sonra eğer saçma sapan işler için kullanma haricinde ciddi bir yardımcı olarak kullanmayı düşünürsen çok faydalı bir ürün olduğunu göreceksin. Önemli bir tavsiye mutlaka 3G özelliklisini al.

verdiginiz site gerçekten çok hoş ve epey çalışmışlar bu konuda.teşekkürler yorumunuz için :) tekrar ipad baskın gelmeye basladı:)

Rica ederim...

• 2005 istanbul tıp fakültesi mezunu olarak, öncelikle geçmiş olsun. iPad alsan bile tıp fakültesi için çok kullanamazsın. İlk 3 sene zaten alacağın kitaplar belli, bunların pdf formatı mevcut ama iPad'den okumak zor olur. En iyisi kitabı almak. Onun dışında zaten kazandığın fakültenin yakınında bulunan kırtasiyeden ders notlarını alacaksın. Sorun varsa yardımcı olabilirim.
  • Benim önerim notebook+ipad. ipad 2 nin kamerası var diye aldık ama kamera bayağı kalitesiz. Ben ders notlarının resmini çekip gerektiğinde bakarım demiştim ama o resimden okumak mümkün değil.
    ipad almaya neden olabilecek şeyleri yazarsam
    En önemlisi ekran kalitesi bence. ipad ekranında birşeyi çok rahat okurken pc ekranında uzun metinleri okumak rahatsız edici oluyor.
    Pil ömrü iyi. İnternete bağlı değilken bağlantı ayarlarını da kapıyorum. Ekranı orta seviyede bile aşırı parlak onu da azaltıyorum. Ne kadar uzun süre de kullansan pili bitmiyor.
    app store bayağı gelişmiş. 1-2 dolarlık yazılımları parasını verip alırım dersen app store farkı düşünülebilir. Ama üzerinde gelen yazılımlar yeter dersen app store farkının bir önemi olmaz.
    navigasyon farkı var 3g için ama üzerinde navigasyon yazılımı yok. Kaliteli olanları da 60-70 dolar. O kadar navigasyona vermem dersen navigasyon özelliğinin de bir önemi olmaz.

Apple sahibi olmak güzel. Ne de olsa başarısını kanıtlanmış insanlar. En az bir apple ürünü alıp bu duyguyu yaşamak gerek.

Diğer tabletlere göre bir avantajı tekel olması. Yani tüm tasarımcılar senin ürününe ve modeline yazılım yazıyor. diğer android tabletlerde şuan öyle bir karmaşa oldu. Bir sürü sürüm oldu, kimi alet kimi işletim sistemini çalıtırıyor. Yükleyeceğin bir programın çalışıp çalışmayacağı veya senin sürümüne uyup uymayacağı meçhul. Ama ipad ile ipad 2 arasında bir fark görmedim ben. Birinde çalışan diğerinde de çalışıyor. Muhtemelen ipad 3 geldiğinde de çoğu uygulama çalışacak. Hatta iphone için olan tüm uygulamalar bütün ipadlerde çalışıyor.

Tabletler ısınmıyor, içinde hdd yerine katı diskler var. bu hem ısı hem pil ömrü, hem sessizlik hem güvenlik açısından avantajlı.
    Klavye sorunu. Türkçe klavye yok. Türkçe harf yazmak için ingilizce harfe basılı tutup ileri itiyorsunuz. Aslında çok pratik ama 10 parmak yazmayı unutmak gerekiyor. Bu belki bir yandan iyi de bir fikir sayılabilir ingilizce klavyeye alışanlar türkçe harfleri de yazabilmiş oluyorlar.

Sonuçta ipad çok fazla doküman okuyanlar için iyidir. Ama yazanlar için notebook almak gerekir. ipad de bir ödev hazırlarım diyemezsin. Ancak ödevi okursun. Diyeceğim Notebook+ipad almalısın. Kamera netliği önemliyse de başka tabletleri düşünmelisin. Bir tartışma da tablet boyutları fazla büyük olmasın cebe sığsın diyorlar. Bu gibi boyut sorunu nedeniyle 7" tablet tercih edenler de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakki.sert -- 16 Ağustos 2011; 12:29:58 >

• Projeler vs. de olucagini dusunuyorum. Tam verim icin sana MacBook Air cok iyi gider.

Derslerinde yaninda tasima derdi olucagi icin tam ogrenci bilgisayari 11" MacBook Air
  • Bir ekleme yapayım. Maddi duruma da bağlı tabi ama notebook+ipad diyince notebook'u pc mi almalı mac mi almalı diye bir ayrım çıkıyor. Ben pc kullanıyorum ama insanların aklında acaba mac'e mi geçsek diye fikirler oluşmaya başladı. Bu önemli bir seçim. Windows ile apple arasında geçiş için çok iyi düşünmek gerekiyor. Windows işletim sistemini kullanacak tabletler de yayılmaya başlıyor.

Yani şu da iyi bir fikir olabilir. Ya mac+ipad
    Ya pc+windows kullanan tablet.

işletim sisteminle tabletin uyumlu olmasının bazı avantajları olacaktır.

Microsoft windows 8 ile bu uyumu bayağı bir artıracak. youtube dan windows 8 tanıtımlarını izlerseniz windowsu terketmeden önce birde bu yönünü düşünmeli. Windowsa alışan mac de yabancılık çekebilir belkide.
  • Hatta tıp icin ipad uygulamalari var. Vucuttaki kemik kaslari falan gosteriyor. Guzel uygulamalar var yararli olur
  • benm tavsiyem macbook air 11 yada 13, bende bu sene benzer bir bölümden mezun oldum, akademik olarak çalışmak bilgisayarda daha kolay. ipad gazete dergi okumak için. PDF okuyacaksın, atlas açacaksın, sunum poster hazırlayacaksın, ipadte de yapabilirsin ama bilgisayarda daha kolay olur.

Bende uzmanlık kazandıktan sonra Macbook almayı düşünüyorum.
  • hocam bende ipad da var iphone de notebookda :D ama sana tavsiyem iyi bir notebookun varsa iphone almalısın ipadı en son almalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

Projeler vs. de olucagini dusunuyorum. Tam verim icin sana MacBook Air cok iyi gider.

Derslerinde yaninda tasima derdi olucagi icin tam ogrenci bilgisayari 11" MacBook Air

aynennn macbook aır valaa para olsa ondan alacam melet cok pahalııı D:
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.