Şimdi Ara

üniversite için ipad? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YEY

quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Bence önceliğin laptop olmalı.

Cunku iPad vede iphone denen zimbirtilar bilgisayarlar olmadan hiç birşeye yaramıyor maalesef. Çalışma prensipleri bilgisayarlara bağlı. Yani bilgisayar yoksa iPad almaya hiç gerek yok

Evet bu zimbirtilar bilgisayardan %100 bagimsiz calismiyor fakat ipad ile haber pdf ders notlari video vesaire izlemek,iphone ilede maillerini aninda evde iste yolda izde alabilmek ve yanitlayabilmek bilgisayar bagimliligini ortadan kaldiriyor.Mesela babam ipad kullanmaya basladiktan sonra 13`sony laptopunu asla yaninda tasimiyor hatta yurtdisi seyahetlerindede bazen goturmuyor.Bundan buyuk ayricalik var mi yahu ? Bende eskiden sirtimdan laptopumu ayirmazdim fakat 2 yildir iphone sahibi oldugumdan beri laptop hamalligi yapmiyorum.Cunku elimdeki cihaz akilli nokiamdan farkli olarak ihtiyaclarima cevap verebiliyor.

+1990
    Ben de evde bile artık laptobumu açmıyorum iphone daha pratik geliyor.

• artık aklımda şöyle bir şey oluştu sayenizde.şimdi orta derecede bi notebook alıp,kendi paramı kazanmaya basladıgım zaman(ki o zaman sanırım makale okumaya falan baslanır) artık o zamanın olayı neyse ipad 4 5 :D onu almak.sizce de mantıklı diil mi?
  • Kesinlikle almalısın tıp ogrencisiysen. Babam beyin cerrahı uygulamaları görünce bizim zamanımızda da olsaydı diye pek iç geçirmişti. Özellikle tıp egitimi programları çok çok başarılı eğer biraz da ingilizcen varsa çok işine yarar.
  • Bakın ortak nokta hepinizde bir laptop olması ve bunun yanında iPad kullanmamız.

iPadi ilk çalıştırmak, icine mp3 atmak video atmak icin bile dandikte olsa şart. Versiyon yükselteceksiniz, jb yapacaksınız vs vs vs...

Sonrasında zaten iPad yetiyorda artıyor bile...

Ha dersenizki cocuklar gibi sürekli arkadaşlarımın bilgisayarlarını kullanıp bu isleri yaparım; eyvallah.

Ama dandikte olsa bir bilgisayar şart...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bakın ortak nokta hepinizde bir laptop olması ve bunun yanında iPad kullanmamız.

iPadi ilk çalıştırmak, icine mp3 atmak video atmak icin bile dandikte olsa şart. Versiyon yükselteceksiniz, jb yapacaksınız vs vs vs...

Ha dersenizki cocuklar gibi sürekli arkadaşlarımın bilgisayarlarını kullanıp bu isleri yaparım; eyvallah.

dandik bir laptop (paran varsa macbook air 11 veya 13) + 3g bir ipad alabilirsin.

-ipad de tıbbi uygulama çok. ilk sene anatomi vs. derslerde işini çok kolalaştırır.

-itunes U ile dünyanın büyük üniversitesinin (harvard gibi) ders notlarına erişmek mümkün. ses ve video kayıtarı da var. hem dilini geliştirirsin, hem de mesleki olarak gelişirsin.

- pdf okuyabilirsin. kindle da bir çözüm. ama sırf pdf okumak için bu maliyete değer mi bilmiyorum...

laptopta da diğer işlerini yaparsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: sukrukasikci

@onrakc teşekkür ederim yorumlarınız için:) sanırım dediginiz gibi normal düzeyde bir dizüstü alıp daha sonra uzun vadede,sanırım yeni ipadden sonra,ipad2 almak için hazır olucam :) teşekkürler:)

türkiye de o programları nasıl kullanacaksın ipad'de. eğer türkçe işleyeceksiniz, o iş yaş gibi. ya da ingilizce işleseniz bile hoca o kitabı tavsiye edecek mi bu da var.

yurtdışında çok güzel olaylar var, mesela arkadaşım almanyada nürnberg üniversitesinde, notları okul itunes'a yüklüyormuş, derse gelmeyen öğrenci oradan indirip dersinden geri kalmıyor.
  • laptop istemiyorsan illa tablet istiyorsan Androidli tabletlere bak (ben asus eee pad transformer alırdım dockuyla beraber hem klavyesi olmuş oluyor hem faresi olmus oluyor hem tablet hem netbook gibi gözüküyor ) çünkü usb sayesinde harddisk FARE KLAVYE bağlanabiliyor, hdmi zaten var, bağladığın usb flashi içinin tamamını hiç bilgisayara gerek duymadan kopyalama kolaylığına sahipsin, zaten androidde ofis (world excel powerpoint) bedava geliyor gelmese bile yaz googlea istediğin uygulamayı direk çıksın karşına oyun için ipad kadar geniş bir kütüphaneye sahip değil zaten başını kaşıyacak vaktin olmayacak ama ben ipad istiyorum diyorsan + laptop gerekebilir

edit: pdf, kamera (5mp kamera olanları var) felan zaten standart onları saymıyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NDS -- 17 Ağustos 2011; 17:38:10 >

• quote:

Bakın ortak nokta hepinizde bir laptop olması ve bunun yanında iPad kullanmamız.

Bu devirde evinde bilgisayari olmayan birinin ipad almasi sacma degil mi ? Benim konudan anladigim sudur ki : iyi performansli bir laptop yerine ipad iphone vs kabil midir ? Evet kabildir.Cok ust duzey laptop sahibi olacagima basit bir laptop ve ipad sahibi olmayi tercih ederim.Yada basit laptop + iphone.

Sonucta 600 lirayada sifir ofis tipi laptop var 6000 tl yede var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 17 Ağustos 2011; 17:36:40 >

• Bayağı yazı olmuş. Ben tekrar bir özet geçeyim.
    Sadece okumak ve video izlemek içinse ipad. Ama 1 satırdan uzun ifadeler yazacaksan, hatta bu 1-2 sayfalık şeyler olacaksa ipad'in bir faydasını göremezsiniz. ipad'i okumak dışında kullanırım diye alan hayal kırıklığı yaşar. Sunum hazırlarım, ödev yazarım filan diye ummayın. Kamerasının kötü çektiğini, çekilen bir yazının okunaklı olmadığını da hatırlatıyorum tekrar. İdeal çözüm: Notebook+ipad
  • oncelikle okulun hayirli olsun insallah cok basarili bir doktor olursun, benim arkadaslarimdan gordugum kadariyla pdf okuyabilecegin sunum hazirlayabilecegin herhangi bir cihaz sana yeter. bilgisayara sahip olmadigi halde suan ilk 3e girmis bi arkadasim var;) hatta abartip, ne kadar az ozelligi olursa o kadar iyi, cunku ders calismamak icin vaktini calan bisey olmaz, diyebilirim:) orta kalite bi laptop rahatlikla isini gorur bence

iyi gunler:)
  • Spss diye bir istatistik programini kullanman gerekecegi icin sadece ipad le idare edemezsin.
  • Spss i gazi tipta kullanan ogrenciyi bırak asistan bile yok... Halk saglıgı uzmanı değil arkadas, tip 1. Sınıf bile değil :) kaldı ki bir elektronik cihaz 2 3 yilliktir... Arkadas 3. Sınıf olunca zaten neler neler çıkar :) alsın ipadi kurcalasın PDF okusun power point okusun yeter de artar bile... 4. 5. Sınıfa gelince iyi kamerali iPad tarzı cihazlar çıkar ondan alır yani ömrü boyunca alacağı tek cihaz değil sonuçta :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furky86

Spss i gazi tipta kullanan ogrenciyi bırak asistan bile yok... Halk saglıgı uzmanı değil arkadas, tip 1. Sınıf bile değil :) kaldı ki bir elektronik cihaz 2 3 yilliktir... Arkadas 3. Sınıf olunca zaten neler neler çıkar :) alsın ipadi kurcalasın PDF okusun power point okusun yeter de artar bile... 4. 5. Sınıfa gelince iyi kamerali iPad tarzı cihazlar çıkar ondan alır yani ömrü boyunca alacağı tek cihaz değil sonuçta :))

Bize marmara tipta 4 ve 5. Sinif haricinde her sene spss le arastirma falan yaptirdilar.
    Cok bilimsel biseyler buldugumuzdan degil ama maksat ogrenciye iskence olsun.

Bu arada yok pdf ten ders calismakmis yok kaynaklara internetten ulasmakmis bunlar yalan .
    Nice idealist genc textbook kasarken okulun 2 sene uzatti.
    Tip egitimi turkiye de fotokopiciler ders notlari ve cikmis sorular sayesinde oluyor.
    Ayrica ilk 3 senen icin en faydali olacak program laptopta u Torrent.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakki.sert

Bayağı yazı olmuş. Ben tekrar bir özet geçeyim.
    Sadece okumak ve video izlemek içinse ipad. Ama 1 satırdan uzun ifadeler yazacaksan, hatta bu 1-2 sayfalık şeyler olacaksa ipad'in bir faydasını göremezsiniz. ipad'i okumak dışında kullanırım diye alan hayal kırıklığı yaşar. Sunum hazırlarım, ödev yazarım filan diye ummayın. Kamerasının kötü çektiğini, çekilen bir yazının okunaklı olmadığını da hatırlatıyorum tekrar. İdeal çözüm: Notebook+ipad

Kamerasiyla arkadasimin defterini cektim ve yil boyunca kullandim desem :) 60 kusur sayfaydi..

Yazi yazma ve sunum hazirlama olayi tamamen hikaye..Belki kisa notlar alinabilir stylus yardimiyla ama uzun uzun derse notunu klasik methodlar disinda almak mumkun olmayacaktir.

• ipadi filan boşverde kendine güzel bir ses kayıt cihazı al. Hesap makinesi mühendislik fakültesi için neyse, ses kayıt cihazı da tıp fakültesi için o..
  • arkadaşlar bana laptop almıslar bile konusulan gibi gayet orta halli bir laptop hatta kötü bile sadece açılıyor artık durumumuz oldugu zaman ipad isteyecegim ya da eger ben para kazanana kadar durumumuz olmazsa kendim alacagım yorum yapan herkese çok teşekkürler :) iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonatina

Bence iPad tamamen bir lüks... Eğer ki dizüstü bilgisayarınız yoksa, dizüstü almanızı öneririm. Ama halihazırda iyi çalışan bir dizüstü bilgisayarınız varsa ve siz bir de iPad istiyorsanız, o zaman alın tabii... Bu benim fikrim; katılan olur, katılmayan olur.

Arkadasa katiliyorum

Hayirli olsun hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-Slim -- 18 Ağustos 2011; 12:14:43 >
  • Laptop
  • Tıp fakültesi için İpad2 cok gsl gider.... ama eğer bi dizüstü bilgisayarın yoksa dizüstü bilgisayar al daha sonra cok istersen alırsın bi ipad2 xD
  • quote:

Orijinalden alıntı: sukrukasikci

arkadaşlar bana laptop almıslar bile konusulan gibi gayet orta halli bir laptop hatta kötü bile sadece açılıyor artık durumumuz oldugu zaman ipad isteyecegim ya da eger ben para kazanana kadar durumumuz olmazsa kendim alacagım yorum yapan herkese çok teşekkürler :) iyi forumlar.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.