Şimdi Ara

Üniversite dönem uzaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
46.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dönem ortalamam açıklanmayan 1 ders ile beraber 1.25
    AA Ba sistemli not kullanılıyor okulumuzda
    Genel not ortalamam 2 nin üstünde ama dönem not ortalamam 1.25 bu durumda dönemim uzar mı arkadaşlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversitede Dönem Uzaması

Üniversitede dönem uzaması, öğrencinin belirtilen süre içerisinde mezun olmak için gerekli dersleri tamamlayamaması durumunda gerçekleşir. Dönem uzaması, öğrencinin akademik başarı durumuna göre farklı şekillerde meydana gelebilir.

Dönem Uzaması Nasıl Olur?

Üniversitelerde genellikle, öğrencilerin her dönem alabilecekleri kredi limiti bulunur. Bu sınır, öğrencinin dönem boyunca kaç ders alabileceğini belirtir. Öğrenci, kayıtlı olduğu dönemde aldığı derslerin kredi toplamının belirlenen limiti aşması halinde dönem uzaması gerçekleşebilir.

Üniversitede Kaç Dersten Kalınca Dönem Uzar?

Her üniversitenin dönem uzamasıyla ilgili kendi yönetmeliği vardır. Genellikle, öğrencinin dönem sonunda aldığı derslerin belirli bir yüzdesinden (genellikle %50 veya daha fazla) kalması durumunda dönem uzaması uygulanır. Ancak, bazı üniversitelerde belirli derslerden kalınması veya genel not ortalamasının belirli bir değerin altına düşmesi de dönem uzamasına neden olabilir.

Dönem Uzaması Ne Gibi Etkilere Sahiptir?

Dönem uzaması, öğrencilerin eğitim hayatını ve geleceğini olumsuz etkileyebilir:

• Mezuniyet süresinin uzaması
    • Ek eğitim ücretlerinin ödenmesi ihtiyacı
    • Sosyal ve psikolojik sorunlar
    • Mezuniyet sonrası iş bulma zorlukları

Dönem Uzaması Nasıl Önlenir?

Dönem uzamasını önlemek için öğrencilerin şu hususlara dikkat etmesi önerilir:

• Ders yükünü dikkatlice planlamak
    • Düzenli ve etkili bir çalışma programı uygulamak
    • Derslere düzenli olarak katılmak
    • Gerektiğinde öğretim görevlilerinden ve danışmanlardan yardım almak
    • Akademik zorluklarla erken dönemde yüzleşmek

Üniversitede dönem uzaması yaşamamak için öğrencilerin akademik sorumluluklarını yerine getirmeleri ve gerekli önlemleri almaları büyük önem taşır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Genel Not Ortalaması 2'nin üstündeyse dönem uzamaz. (Okulun dönem geçme notuna bakmanız lazım, bazı okullarda 2.5 olabiliyor.

Orijinalden alıntı: purpleandbeyond

Genel Not Ortalaması 2'nin üstündeyse dönem uzamaz. (Okulun dönem geçme notuna bakmanız lazım, bazı okullarda 2.5 olabiliyor.

Bizim okulda 2.00 dönem sınırı var peki hocam size sorum ertesi sene ders alma konusunda sıkıntı yaşarmıyım verilerin kredi normale göre az mı olur

Mustafa Kemal ATATÜRK
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingb04

quote:

Genel Not Ortalaması 2'nin üstündeyse dönem uzamaz. (Okulun dönem geçme notuna bakmanız lazım, bazı okullarda 2.5 olabiliyor.

Bizim okulda 2.00 dönem sınırı var peki hocam size sorum ertesi sene ders alma konusunda sıkıntı yaşarmıyım verilerin kredi normale göre az mı olur

Sorun olmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: kingb04

quote:

Sorun olmaz.

Sağolasın hocam ramazan ramazan içime tazyikli su serptin

Mustafa Kemal ATATÜRK

• kingb04 kullanıcısına yanıt
    Ders alma konusunda sıkıntı yaşayabilirsin. Şöyle ki bizde bir dönem en fazla 40 saat ders alabilirsin. Mesela normal dönem 26 saat. 14 saatlik hakkın var alttan dersler için. Ve seneye ders kaydı yaparken öncelikli olarak kaldığın dersleri almak zorundasın. Diyelim 3 dersten kalmışsın toplam 15 saat. Normal dönem ise 26 saat. 40 saati aştığın için normal dönemden 1 ders alamıyorsun. Okul uzar o zaman. Sizin ünide farklı bir uygulama olabilir tabi.

Orijinalden alıntı: D@yWaLKer35

yoo 2 tane dersim kaldı ben alamadım mesela.. 2 tane boru gibi kredili ders kalırsa ve ortalaman gerekenin altına düşerse gayette güzel ders alamazsın

Düşük kredili dersler için demeyi unuttum

Orijinalden alıntı: mesutbaba12

quote:

Orijinalden alıntı: D@yWaLKer35

yoo 2 tane dersim kaldı ben alamadım mesela.. 2 tane boru gibi kredili ders kalırsa ve ortalaman gerekenin altına düşerse gayette güzel ders alamazsın

Düşük kredili dersler için demeyi unuttum

aynen öyle dostum genç beyinler ilerde üzülmesinler sonra

• Benim ilk dönem ortalamam 1.60 ikinci dönem 3.25 toplam ortalama ise 2 .60 falan bu durumda ilk dönem uzatirmiyim yoksa seneye alttan alsam olurmu

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.