Şimdi Ara

Üniversite çok önemli midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tabi ki Türkiye'de ki en iyi 10 üniversiteyi falan bu sorunun içine almıyorum.
    ben samsunda yaşıyorum. sayısalcıyım. samsundaki mühendislikler yaklaşık 400-420 puan arası ve bende bu puanın biraz daha üstünde yapabiliyorum. üniyi şehir dışında okuyup aileden uzaklaşmak gibi bir gayem yok üstelik burada kalmak beni daha mutlu eder çünkü ailem sıkı değil , il dışında sıkıntı çekmekten daha iyidir

neyse soruma geleyim; şimdi itü odtü falan bunları saymıyorum bunlar tabi ki fark eder ama o ilk en iyi üniversiteyi düşünmediğimiz zaman. 400-450 arası puanla alan bir üniversite arasında çok bir fark olur mu ? yani istanbul izmir eskişehir iö'yle falan samsun un normaline denk geliyor, o üniversitelerde okumak bana iş hayatına geçerken aşırı bir katkısı olucak mı sonuçta hiç biri ülkenin enleri arasında yok. kafam karıştı biraz

• Türkiye şartlarında belli başlı 4-5 üniversitenin adı var. Dünya'ya genel olarak bakalım : Bilkent'in bile esamesi okunmuyor ki Bilkent Türkiye'nin en iyi mühendislik eğitimini veren üniversite.

Sen uluslararası bir eğitime sahip olmak istiyorsan İTÜ'de okuman da sana büyük faydalar sağlamayacak. Ama Türkiye şartlarında İTÜ , ODTÜ en iyi üniversiteler. Elbette isim olarak da olsa katkısı olacaktır diye düşünüyorum. Ancak İTÜ'de okuyup sadece okuyan birisi , Samsun'da okuyup kendini bölümü ile ilgili geliştirmiş birisiyle iş hayatında rekabet edemez.

Ben de bu sene sınava giriyorum ve bu tür şeyleri sorgulamaya başladım yeniden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock3699

Türkiye şartlarında belli başlı 4-5 üniversitenin adı var. Dünya'ya genel olarak bakalım : Bilkent'in bile esamesi okunmuyor ki Bilkent Türkiye'nin en iyi mühendislik eğitimini veren üniversite.

Sen uluslararası bir eğitime sahip olmak istiyorsan İTÜ'de okuman da sana büyük faydalar sağlamayacak. Ama Türkiye şartlarında İTÜ , ODTÜ en iyi üniversiteler. Elbette isim olarak da olsa katkısı olacaktır diye düşünüyorum. Ancak İTÜ'de okuyup sadece okuyan birisi , Samsun'da okuyup kendini bölümü ile ilgili geliştirmiş birisiyle iş hayatında rekabet edemez.

Ben de bu sene sınava giriyorum ve bu tür şeyleri sorgulamaya başladım yeniden.

itü nün falan hem eğitim kadrosu hem ismi tabi ki samsuna takla attırır bunu kimse inkar edemez fakat benim dediğim 400-450 puan arası alan üniversiteler arasında ki rekabet fazla mı diye merak ediyorum. eskişehir osmangazi veya samsun 19 mayıs çok fark eder mi diye merak ediyorum , benim okumam açısından samsun çok çok daha faydalı olur fakat eğitim ve iş imkanıda çok önemli tabi ki kafam karıştı benim de işte.

• O puan aralığında Ege,Gazi Makine Mühendisliği var ki ben bu üniversitelerin bu bölümlerinin kötü olmadığını düşünüyorum.
  • açıkcası odtü,boğaziçi,itü,yıldız teknik,böyle birkaç üniversite daha sayabilirim bunları kazanamadıktan sonra bence samsun 19 mayısla ,eskişehir osmangazi arasında pek fark olacagını sanmıyorum ama ben farklı bir şehir görmek ,ortamımı degiştirmek istiyorum diyorsan yazabilirsin zaten çoğuda bu yüzden bulundugu şehiri yazmıyor biraz aileden uzak daha rahat yaşamak için ama senin gibi düşünüp bulundugu şehirde bir üniversite yazanda çok kişi var ayrıca samsun 19 mayıs üniversite olarakda iyidir sonuçta senin tercihin herkes farklı düşüncelere sahiptir
  • mühendislik gibi teorik ve pratiğin uygulandıgı bir meslekte mezunan olunan üniversite işe ilk girişte sorulurken elbette öenmlidir ancak dediğim gibi pratik çok önemlidir.yaptıgınız stajlar dil eğitminiz sosyalliğiniz iletişiminiz mesleki tecrübeniz üniversitenin adından önce gelir.kendini ispatlayamayan dil bilmeyen staj yapmayan iitü mezunu öyle havada falan kapılmaz.önemli olan tecrübedir.
  • İTÜ'de ya da ODTÜ'de okumanın en büyük getirisi İstanbul ya da Ankara gibi büyük şehirlerde okuyacak olmandır, staj imkanı, organizasyonların fazla olması, .. bir de İTÜ ve ODTÜ ye gelebilmiş insanlarla aynı sınıfta okuyacak olman onun dışında okulun öğreteceği şeyler anlamında çok fazla bir fark olmayacaktır tahminim. Okul, hocalar yol göstermekle yetinir, gerisi bizlere kalmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendi şehrini seviyorsan ve mutluysan bide istediğin bölümü kazanacaksan samsunda kal derim. Şehir dışına gidince kendini geliştirirsin, ailenden uzaksın çünkü birçok işi kendi başına halledersin, ama biraz sıkıntı da olur. Mesela ben kendi şehrimde istediğim bölümü okuyorum ve çok rahat gerçekten. Tavsiye ederim, insanın kendi evi gibi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayata gülümse -- 30 Mart 2012; 4:17:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.