Şimdi Ara

Üniversite bitti, askerlik bitti. Yaş 23, şimdi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
17
Favori
23.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

Pre intermediate = Çöp Google translate olmadan ingilizce konuşmayı geç makale bile okuyamazsın.
    Native speaker altı sektörün işine yaramaz.

Alıntıları Göster
    Türkiyede native speaker mı?

Demek istediğin advance seviye ise evet C1 altı işe yaramaz.

Ama native arıyorlarsa daha çok ararlar
  • Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    Tipik karamsar bir insan...Yahu neden iş olmasın illaki bir yerden fırsat doğar.Şu var hakettiği parayı almaz ama az çok demeyip başlamak lazım sonrası gelir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tipik 1 Doksanbesli

Muhasebe bilmiyorum. İngilizce Pre intermediate. Bilgisayar işletmeni sertifikam var :)
    Anladım. B1 seviye ingilizce pek etkilemez. A grubu şirketler genelde çok iyi İngilizce (+C1) + fazladan yabancı dil istiyorlar (Tabi bunun dışında CV + Katıldığın organizasyon, faaliyetler de çok önemli).
    Fakat öne çıkan tarafların varsa İngilizce dışında yabancı dilin olmamasını göz ardı edebildiklerini söylemişlerdi (Tabi bunları söylerken İngilizcenin çok iyi olmasını gerektiğini bir kere daha söylüyorum)

Sertifikayı sorma sebebim ise CV'lerde Yabancı dilden sonra en çok önemsenen şeylerden biri.

Muhasebe bilgim iyi deseydin mali müşavirlik deneyebilirsin dicektim.

Fakat dünyanın sonu değil. İş kovaladıktan sonra mutlaka bulursun (alanınla ilgili kovalamanı tavsiye ederim). Hatta pek haddime olmayacak ama (ben mezun değilim çünkü) ilgin olan bir alanda yüksek lisans yapıp. O sırada İngilizceni geliştirebilirsin. Bu sayede diplomanı alınca İyi bir İngilizce + İyi bir bilgi sahibi olduğun alan olur (İnsan kaynakları mesela)

EDIT= Yukarıda arkadaşlar ne iş olursa olsun yap demişler. Katılmıyorum onlara üniversitenin bir anlamı olması gerekiyor. Öncelikle kendi alanında iş kovalamanı tavsiye ederim hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 6 Ocak 2019; 18:20:41 >

• Bir yılınızı herhangi bir dış ülkede gönüllülük yaparak değerlendirmeyi düşünün. AGH, workaway tarzı programları araştırın.
  • quote:

Pre intermediate = Çöp Google translate olmadan ingilizce konuşmayı geç makale bile okuyamazsın.

komiksin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam okuduğun bölüm çöp tıp hariç bu devirde düzgün iş yok. Yapabileceğin en mantıklı şey bir kafede çalışmak. Ayda 2000 tl civarı temiz maaşın olur. Diğer türlü ailenin avcunun içine bakacaksın. 3 yıl bu şekilde para biriktirdikten sonra kredi çekip evleneceksin ve hayatın boyunca borç ödeyeceksin. Eğer hayatından memnun değilsen evlendikten sonra korunmayı unutma aynı kaderi doğabilecek başka insanlar da yaşamasın.
    Yaş 18 muhtemelen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Alıntıladığım kişiyi ciddiye almayın. Daha native speakerın ne olduğunu bilmiyor.
  • trolleri bloklayıp geçin.
  • Gir bi yere iş öğren. İyi bir bölüm olmadıktan sonra Üniversite mezunu olmanın bi dalgası yok bu memlekette.

• yeni polis alımları var git polis yada bekçi ol iş aramakla uğraşma

• Kpss çalışıp gelir uzman yardımcısı olabilirsin. İibf'de iş bulma olasılığı en yüksek bölüm iktisattır. Banka sınavlarına gir. İngilizcen biraz iyi olsa denetim şirketlerine de girebilirdin aslında.
  • Benim yeğen denizcilik okudu. Hem yurtdışı hem İstanbul Bilgi'de %100 burslu. 2 yabancı dil. Askerlik tamam. 5 aydır part time 1000 tl + tip ile cafe'de çalışıyor.

• Kendihi geliştir yatırım yap para kazanma yollarını öğren herşey okumak değil ben 18 yaşındayım lise gitti üniversiteye gitmiyorum aylık 2000 TL maaşım var artı ek gelir sağlıyorum grafik Web İnternet

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-10D285547

Asgari ucret bile 2020 ya biraz iyi sallayin .d
    Asgari ücret bile 2020 tl ama bi durup düşünün, herkes* 2020 TL asgari ücret veriyor mu diye.

Isparta da öğrenciyim en baba kafe saatlik 4.5 TL veriyor, sigorta vs. hiç birşey yok. Hadi bahşişten kazansın desek öğrenci şehrinde 50 kuruş bırakanı bile bulamazsın.

Kafelerin geneli 3, 3,5 tl veriyor saatine.

Hesap yapın, günde 10 saat çalışan birisi 45 tl alır. Ayda 4 gün izin yapsa 26 gün çalışmış olur. 26x45= 1170 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night_Noise -- 6 Ocak 2019; 20:2:19 >
  • Bende 25 yaşında aynı durumdayım. İş bulamıyorum. Gittikçe kötüye gidiyorum. Gelir yok dışarıya çıkma yok eve kapattım kendimi resmen. Son zamanlarda panik atak belirtileri de başladı ne yapacam bilmiyorum berbat yaşamım var malesef

• Şuan yapabileceğin en mantıklı yol,teğmen rütbesiyle bitirdiğin askerliğe geri dönüp tekrar o tek yıldızı takmak.

Kendi mesleğini yaparsan sanmıyorum 5-6 bin teğmen maaşı alacağını.

• İnterneti açıp, programcılık öğrenmeye başla.
  • Renk körlüğü var dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: Tipik 1 Doksanbesli

Renk körlüğü var dostum
    Alım şartlarında gözlere bakıldığını bilmiyordum.eğer tedavisi varsa tedavi olupta girmeni tavsiye ederim,aksi halde kpss kasarak uzman yardımcılığı gibi kadrolarda şansını dene.

Bu arada 1 sene askerlik nasıl yaptın ya kısa dönem yapıyorum 100 günüm kaldı geçmiyor kafayı yiyecem

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.