Şimdi Ara

Üniversite beni yalnızlaştırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar önce biraz kendimden bahsedeyim. 20 yaşındayım Üniversite 1. Sınıftayım (1 yıl da hazırlık okudum )
    Sosyal bir insanımdır bulunduğum ortamda hep kendimce bir arkadaş çevrem olmuştur(üni ye kadar). Tipimin iyi olduğunu düşünüyorum daha önce tipim nasıl konusu da açmıştım.

Her neyse efendim. Ben lisede güzel arkadaş grubu olan bir insandım ve kızlarla aram oldukça iyiydi hem arkadaş olarak hem sevgili olarak lise çok bereketliydi. Ama bu üniversiteye başladığım günden beri kendimi dışlanmış hissediyorum.

2 yıldır üniversitedeyim ama gerçek arkadaşım yok gibi. Ve 2 yıldır herhangi bir kız arkadaşı bırakın mesajlaştığım kız bile olmadı.

Ayrıca arkadaş çevremden de dışlanmış hissediyorum. Sanki ben bi ortamdan gidince herkes deliler gibi eğlenecek, ben geldiğimde is muhabbete limon sıkmış hissediyorum.

Sorunu kendimde aramayı denedim. Allah'a şükür iyi de bi insanım. Tipim düzgün, fiziğim de iyi sayılır, herkes çok zeki olduğumu söyler, muhabbetim de iyidir, müzikten vs.. anlarım.

Bulamadım üniversitede herkes mi böyle hissediyor acaba? Nasıl eğleniyorsunuz çevre kasıyorsunuz. Kulüplere girdim oralarda daha gergin bi ortam vardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversitede Dışlanmak: Arkadaş Gruplarından Soyutlanma

Üniversiteye adım attığında, yeni arkadaşlıklar edinmek ve ait bir topluluk bulmak için can atıyorsun. Ancak, bazı öğrenciler üniversitede dışlanma ve arkadaş gruplarından soyutlanma sorunuyla karşı karşıya kalabiliyor.

Bu dışlanma hissi, bir arkadaş grubundan tamamen dışlanmaktan 5 kişilik bir arkadaş grubunda göz ardı edilmeye kadar çeşitli şekillerde kendini gösterebilir. Öğrenciler, 3 kişilik bir arkadaş grubunda dışlanmış hissedebilir veya daha geniş bir arkadaş grubunda kendini yabancılaşmış bulabilir.

Üniversitede dışlanmanın birçok nedeni olabilir. Bazı öğrenciler farklı ilgi alanlarına veya sosyal geçmişlere sahip olabilirken, diğerleri daha utangaç veya içe dönük olabilir. Bu faktörler, arkadaş gruplarına katılmayı zorlaştırabilir ve dışlanma duygularına yol açabilir.

Dışlanmanın olumsuz sonuçları olabilir. Yalnızlık ve izolasyon duygularına neden olabilir, özgüvenlerini zedeleyebilir ve akademik başarılarını etkileyebilir. Dışlanmış öğrenciler ayrıca depresyon ve kaygı gibi zihinsel sağlık sorunlarına karşı daha savunmasız olabilirler.

Üniversitede dışlanma sorunu yaşıyorsan, şu adımları atabilirsin:

• Aktif katılım: Arkadaş gruplarında aktif olarak yer al ve sohbetlere katıl.
    • İlgi alanlarını keşfet: Yeni kulüplere veya topluluklara katılmak, benzer ilgi alanlarına sahip kişilerle bağlantı kurmana yardımcı olabilir.
    • Yardım istemek: Güvendiğin bir arkadaşına, aile üyene veya danışmana ulaş. Destek ve tavsiye sağlayabilirler.
    • Kendine odaklanmak: Kendi çıkarlarına ve gelişimine odaklan. Dışlanma, değerli olmadığın anlamına gelmez.

Üniversitedeki arkadaşlıklar, öğrencilik deneyiminin önemli bir parçasıdır. Dışlanmış hissediyorsan, bu sorunu çözmek için adımlar atabilir ve ait olduğun bir topluluk bulabilirsin. Unutma, yalnız değilsin ve bu sorunun üstesinden gelmek için sana yardımcı olacak kaynaklar mevcut.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kimseye ihtiyacın yok.
  • 4 yil ayni sinifta okuduğum 4 kişiden sadece biriyle 2-3 ayda bir ancak görüşüyorum.
    Üniversite desen isinamadim bir turlu bitsede is hayatına girsem gözüyle bakiyorum.

• Bölüm için ilk dönem öyle olur daha sonra açılırsın ama hazırlıkta nasıl kimseyi bulamadın ? Hazırlık okuyan tüm arkadaşlarım iyi bi çevre yapmıştı kendilerine
  • quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

Bölüm için ilk dönem öyle olur daha sonra açılırsın ama hazırlıkta nasıl kimseyi bulamadın ? Hazırlık okuyan tüm arkadaşlarım iyi bi çevre yapmıştı kendilerine

Valla bilmiyorum hocam. Hatta bunun yüzünden okula da gitmek istemiyorum açıkçası. İsteğim kaçtı resmen çünkü gergin bi ortam oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gus Fring

Beni özetledin. Üniversite ortamında hiç kimseye güvenilmediği için, herkes çıkar ilişkisi yaşadığı için senin gibi düzgün bi insanın böyle hissetmesi normal. Aynı şeyleri ben de yaşıyorum. Alışmaya başladım hiç kimseyi hiç bişeyi kafama takmamaya başladım. Kafam rahat. Sevgili isleri için de pek koşturmuyorum. Denk gelirse olur, olmazsa da olmaz diyorum.

Yani özet olarak diyorum ki alışmaya bak bu konulara takılma fazla. Kendine yatırım yap kendini geliştir. Üniversitedeki arkadaşlıklar geçici.

Galiba haklısın hocam. Gönül isterdi ki lisedeki arkadaşlıklar gibi orda da olsa. Dost edinsek sağlam. Samimi bir ortam olsa.

Ama üni de herkes kasıntı, egosu yüksek herkesin. Alışacağız galiba böylesine

• quote:

Orijinalden alıntı: MrBrownstone

quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

Bölüm için ilk dönem öyle olur daha sonra açılırsın ama hazırlıkta nasıl kimseyi bulamadın ? Hazırlık okuyan tüm arkadaşlarım iyi bi çevre yapmıştı kendilerine

Valla bilmiyorum hocam. Hatta bunun yüzünden okula da gitmek istemiyorum açıkçası. İsteğim kaçtı resmen çünkü gergin bi ortam oluyor.

İlgi alanına göre bi öğrenci kulübüne gir diyeceğim ama dönem bitti nerdeyse. Çok geç artık.

Zaten bölümden pek bir şey bekleme eğer hazırlıktan veya daha önceden tanıdığın birileri yoksa o çok da istenilen dostluk ortamı oluşmuyor. Derslere gir çık kafana takma bence bu kadar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bölümde gergin bir ortam oluşmasının sebebi bölümün ingilizce olmasından da kaynaklı. Büyük ihtimalle sizde de bizde olduğu gibidir. Dersler hep ingilizce, kimsede de düzgünce derste söz alıp konuşabilecek ingilizce yok. Çıt çıkmıyor derslerde. Milletin kafasında hep "aman ben konuşmayayım, az ingilizcemle millete rezil olmayayım" düşüncesi olduğundan ortam da gergin oluyor. Türkçe bölüm olsa gırgır şamata illa bişeyler olurdu diye düşünüyorum.
  • Kulüplere katıl nacizane tavsiyemdir. Üniversitede sıfırdan sosyalleşebileceğin yerlerdir kendileri.
  • Üniversite ortamı arkadaşlıkları tamamiyle samimiyetsizlik üzerine kurulu ilişkilerdir fazla sıkma bu konuda canını tek başına eğlenebilmeye çalış olursa zaten zamanla oluşur...Ahhh ah o lise zamanlarını özledim be
  • Benim senin hakkındaki düşüncelerim:
    -Bir arkadaş grubun başlangıcında yoksan sonradan dahil olmaya çekiniyorsun.
    -Vefasız olabilirsin. Yani eski arkadaşlarının (lise yada hazırlıktakileri) aramasını bekliyorsun kendin aramak yerine. (Cümle devrik oldu k.b)

• quote:

Orijinalden alıntı: Megurine Luka

Kimseye ihtiyacın yok.

Yalnızlık Allah'a mahsustur sözü boşuna söylenmemiş büyüklerimiz tarafından. İhtiyacı olmasa da ihtiyacı var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrBrownstone

quote:

Orijinalden alıntı: Gus Fring

Beni özetledin. Üniversite ortamında hiç kimseye güvenilmediği için, herkes çıkar ilişkisi yaşadığı için senin gibi düzgün bi insanın böyle hissetmesi normal. Aynı şeyleri ben de yaşıyorum. Alışmaya başladım hiç kimseyi hiç bişeyi kafama takmamaya başladım. Kafam rahat. Sevgili isleri için de pek koşturmuyorum. Denk gelirse olur, olmazsa da olmaz diyorum.

Yani özet olarak diyorum ki alışmaya bak bu konulara takılma fazla. Kendine yatırım yap kendini geliştir. Üniversitedeki arkadaşlıklar geçici.

Galiba haklısın hocam. Gönül isterdi ki lisedeki arkadaşlıklar gibi orda da olsa. Dost edinsek sağlam. Samimi bir ortam olsa.

Ama üni de herkes kasıntı, egosu yüksek herkesin. Alışacağız galiba böylesine

beyler bu şekilde anca kendinizi kandırırsınız yok herkes egoist herkes kasıntı hep çıkar ilişkisi vs. diyosunuzda bende üniversitedeyim güzel bi çevrem var gayet iyi arkadaşlarım var ve gerçekten çıkarla vs. ilgisi yok bu olayın hissediliyor.
    ego konusuna gelirsekte egosu olmayan insanlar illaki vardır sende onlarla takılırsın
    sizin sıkıntınız bence herkes gruplarını oluşturmuş sizde dışarıda kalmışsınız ve başkalarının grubuna katılmaktan çekiniyorsunuz ama emin olun böyle bir şey yok en azından kendi açımdan yeni insanlara açık olmuşumdur her zaman ve illaki böyle düşünen insanlarda vardır
    ama kolay bir şey değil bulunduğunuz durum birden yeni bir çevreye girmek zordur
    hocalar grup ödevleri veya çalışmaları veriyorsa en kötü bunlarla yeni insanlarla tanışıp kaynaşın onlar sarmasa bile başka arkadaşlarıyla aynı ortamda bulunup tanışabilirsiniz
    ayrıca sizin gibi tek başına oturanlar vardır gidin onların yanına oturun derste anlamadığınız bi şeyden muhabbet açın
    sınav zamanları kütüphane vs. tarzı yerlerde aynı dersi aldığınız insanlardan yardım isteyin
    böyle böyle bir çevreniz oluşur üniversite hayatı tek başına cidden çok sıkıcı bir hal alıyor
    bahçede bankta tek başına oturduğunu gördüğünüz biriyle bile muhabbet açsanız kafidir
    ayrıca 1. sınıfın ilk dönemi büyük ihtimal
    1. sınıf bitmeden arkadaş edinebilirseniz iyi olur 2. sınıftan sonra gruplar iyice oturuyor ve içlerine girmek hakikaten zor olmaya başlar benden söylemesi

• O kadar çok etken var ki buraya ne yazsam boş kardeşim. Ama kadıköy e yakınsan haber ver bir ara çay ısmarlayayım sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖmErenay

O kadar çok etken var ki buraya ne yazsam boş kardeşim. Ama kadıköy e yakınsan haber ver bir ara çay ısmarlayayım sana

Bana ısmarlasanıza

• quote:

Orijinalden alıntı: Psman

quote:

O kadar çok etken var ki buraya ne yazsam boş kardeşim. Ama kadıköy e yakınsan haber ver bir ara çay ısmarlayayım sana

Bana ısmarlasanıza

Kalabalık olacaksak fakülteye gidelim kardeşim malum kadıköyde 2 lira, fakültede 60kr

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Psman

quote:

Bana ısmarlasanıza

Kalabalık olacaksak fakülteye gidelim kardeşim malum kadıköyde 2 lira, fakültede 60kr

Hangı fakutle hocam bızımkınde 5 lıra.

• Bende daha kimseyi bulamadım bir tane var oda hazırlıktan ve oda arkadaşım öyle herkesle yüz göz olmayı sevmiyorum karı kız derdimde yok yani şunla konuşayım manitam olsun numarasını aliyim falan yok az ama öz dost tek istediğim oda birden olmuyor aslında üniversiteden önce kolay arkadaş bulurdum kendme

• üniversiteyi hep farklı hayallerdim ben de kardesim , ama şuan liseye dönmek için neler vermezdim
  • hocam üniverste candır ortam konusuna gelince sıkıntı yapma doğal ol
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.