Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan Ümit Karan, avukatı aracılığıyla yazılı açıklama yaptı. Ümit Karan, "Savcı ifademi almaya başlamadan önce bir savcıya yakışmayacak önyargıyla bana inanmayacağını söyledi" dedi.
Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan Eskişehirspor'un eski sportif direktörü Ümit Karan yazılı açıklama yaptı. Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ümit Karan, iki sayfalık açıklamasını avukatı Ayhan Sağıroğlu aracılığıyla yaptı.
SAVCI VE POLİSE SUÇLAMA
Gözaltına alındıktan sonra tutulduğu nezarethanede 3 gün boyunca tek başına kaldığını söyleyen Karan, "Üç günlük süre içerisinde psikolojik baskılara maruz kaldıktan sonra ifadem alındı. Savcı ifademi almaya başlamadan önce bir savcıya yakışmayacak önyargıyla bana inanmayacağını söyledi. Adalet bunun neresinde? Mahkemeye çıktığımda bu yaşananlardan sonra zaten umudum kalmamıştı" dedi.
Sorguda kendisine başka insanların arasında geçen telefon görüşmelerinin sorulduğunu hatırlatan Karan, "Ben bu konuşmalara ne gibi bir yorum yapabilirim. Benden başkalarını suçlamamı bekliyorlar sanırım. Bülent Uygun ile ilgili birçok soru soruldu. Hepsine de net bir şekilde cevap verdim. Benimle alay edercesine bütün cevaplarıma gülüp geçtiler. Çünkü inanmak istemiyorlardı" ifadelerini kullandı.
Soruşturma kapsamında tutuklanan Ali Kıratlı ve ailesiyle dostluğunun 10 yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Karan, "10 dakikayı bile bulmayan kısa sürelerle oynatıldığım maçlar için beni nasıl suçlayabilirler, bu kadar kısa sürede bir maça nasıl etki edebilirim?" diye sordu.
"GÖRÜNTÜ VE PARA VARSA NEDEN SUÇÜSTÜ YAPILMIYOR?"
Karan açıklamasına şöyle devam etti:
"Bu zamana kadar elde edildiği iddia edilen ses kayıtları, görüntüler ve paradan bahsediliyor. Peki tüm bunlar olurken neden suçüstü yapılmıyor, iddia edilen paralara el konmuyor? Yapılamaz, çünkü burada ne Ali Kıratlı'dan ne de bir başkasından alınan bir para vardır, var olduğu iddia edilen telefon konuşmaları da iki aile dostunun yaptığı muhabbetten başka bir şey değildir.Tamamen suçlama yoluna gidip polisin yanlış yaptığı operasyonu ortada hiçbir şekilde para yokken yapılan hatayı telafi etmek adına kamuoyunu yanlış bilgilendirip bizi suçlu ilan ediyorlar. Şu ana kadar hakkında hiçbir adli işlem yapılmamış olan ben haksız yere Metris Cezaevi'nde tutuklu olarak bulunmaktayım. Gerek şahsım gerekse ailem ve özellikle 5 yaşındaki oğlum bu durumdan muzdarip bulunmaktayız. Haksız tutukluluğum sebebiyle profesyonel yaşantım da büyük yara almıştır. Soruşturma bitiminde suçsuz olduğumuz ortaya çıktığında bu onur kırıcı davranışın benim maneviyatıma yapılan bu saygısızlığın bedeli kim tarafından nasıl ödenecektir?"
7 TEMMUZ'DA TUTUKLANDI
Eski futbolcu Ümit Karan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 'Futbolda şike soruşturması' kapsamında 07 Temmuz 2011'de tutuklandı.
Bu arada Korcan Çelikay'ın kız kardeşine araba alındı denmiş. Adamın kız kardeşi yokmuş.
Halen içeri boşa adam almazlar desinler. Kendi yakınlarının başlarına gelse Allah korusun görürdüm onları.
Konuşun beyler onların yaptıkları gibi kartlarınızı oynayın, yoksa kimse bu işin iç yüzünü göremeyecek ve öğrenemeyecek.
quote:
Orijinalden alıntı: solidfb
Ahaha az önce açmıştım başlığı. Denk gelmiş.
Bu arada Korcan Çelikay'ın kız kardeşine araba alındı denmiş. Adamın kız kardeşi yokmuş.
Halen içeri boşa adam almazlar desinler. Kendi yakınlarının başlarına gelse Allah korusun görürdüm onları.
Eldekileri şöylece bir toaparlayalım hadi:
1.İçeridekilerden ilk tepki hatırlarsanız MEcnun Otyakmaz'dan gelmişti. Kulüp başkanlarına yazdığı mektupta , size yaptığımız pastırma , tatlı ikramlarını önümüze şike diye koydular,Sorulan soruları görseniz , gülmekten cevap veremezsiniz, diyor.Biz aklanacağımıza eminiz , bu yüzden sakın ha , bizim yüzümüzden kulüpleri yakmayın diyor.
2.Tam bu sırada İbrahim Akın'ın itirafçı olduğu bilgisi ortaya atılıyor. Bu defa İbrahim Akın'ın avukatından , savcının soruşturmayı manipüle ettiği , "namazında niyazında adamsın , sen şike yapmazsın çocuğunu bu akşam görmek istemez misin" gibi cümlerle Akın'a psikolojik baskı uygulandığını beliritip baskı altında alınan bu ifadenin geçersiz olduğunu söylüyorlar.
3.Basın tarafından Fenerbahçe'yi yalnız bırakmak için , Akın'ın sadece FB maçına ait şike tekliflerini iddia ettiği , basında ön plana çıkartılıyor.
4.ŞEkip Mosturoğlu'nun itirafçı olduğu basına sızıyor.Ancak suçlamalara sebep olan tutuklamasında kanunen etkin pişmanlık kriterinin söz konusu olmadığı daha sonra hukukçular tarafından ortaya konuyor.Mosturoğlu'nun itirafçı olduğu haberlerinin kaynağı konuyla ilgili açıklama yapamıyor.
5.Fenerbahçe taraftarının ses getiren eylemleri ile birlikte savcınında izine çıkmasında tam ilgili soruşturma rutine girerken , gazetelerde Korcan'ın şike diyalogları yayınlanıyor.Ancak bu diyaloglar beklenenin aksine Korcan'ın suçluluğunu değil , masumiyetini ifade ediyor.Tam da bu sırada Korcan'ın avukatından bir açıklama geliyor.Korcan'dan isim istendi , ifadeyi alan komiserin , Korcan'ın suçsuz olduğunu biiliyoruz , dediğini öne sürdü. Korcan'ın minicooper marka bir araba nedeniyle içeri tutulduğu sızdırılırken buna ilişkin cevap da kardeşi İlhan Çelikay'dan geliyor.Korcan'ın böyle bir arabası yok.Arabanın kızkardeşimiz üzerine yapıldığı iddia ediliyor.Bizim kızkardeşimiz de yok...
6.Bu arada spor kamuoyunda FB'nin acil küme düşürülmesine ilişkin haberler yayınlanıyor.Erman Toroğlu bile Aziz Yıldırım'ı şikayet etmeye Organize İşler Bürosuna gidiyor.Şikayet konusu iş hukukunu ilgilendirir.En fazla kıdem tazminatı ile sonuçlanacak bir şikayetle organize suçlar ilgilenmez.ORganize işler Erman Toroğlu'un TV'deki destekleyici konuşmalarından başka destekler de istiyor.Elimizdeki deliller yetersiz (bu benim düşüncem), siz de birşey varsa onları da paylaşın deniyor.
7.SAnıkların avukatları , soruşturmadaki gizliliğin kalktığı gerekçesi ile belgelerin kendilerine teslim edilmesini istiyorlar.
8.Bu arada basına 3.bir dalganın daha olacğaı bilgisi sızdırılırak , tedirginlik yaratılıyor.3.Dalga ile ilgili olarak da Erman Toroğlu da açıklama yapıyor.
9.TFF , federasyonuna 26 klasör belge seçlerek gönderiliyor.Göndeirlen 26 klasörün neyi işaret ederek seçildiği konusunda endişeler ortaya çıkıyor.TFF başkanı Etik kurulu karar verecek bizde uygulayacağız diyor.
10.Hukuçular TFF , küme düürmeyi uygulayamaz bu hak sadece PFDK ve Tahkim kuruluna aittir deniyor.
11.Tahkim'den öteye gidilmemesi için alelacele talimatname'de değişiklik yapılıyor.Tahkim'in kararı nihai hale getiriliyor.
12.Bu arada BJK'ın kupa teslim etmesi , GS'ın bu hadiseyi tebrik etmesi FB'nin yalnızlaştırılması konusundaki çalışmalar.
13.Fırsatçılar , transfer görüşmelerinde bu hadiseyi kullanıyorlar.GS'ın Forlan'ın transferi için ikna çalışmalarında , en büyük rakiplerimizz küme düşüyor , önümüzdeki 2-3 sene çok kolay şampiyon olabiliriz sen de bu kadroda oynarsın , deniyor. Ancak Forlan'ın o anki kaptanının Lugano olduğu unutuluyor.Haber spor kulislerinde bomba etkisi bırakıyor.GS'ın her teklifinin "fırsatçılık" sıdatı taşıdığı bilgisi tüm kulüp yöneticilerine aktarılıyor.
14.Serdar Adalı ve Tayfur Havutçu , kulüplerinin kupayı geri vermesinden şikayetçiler.Kulüple bağlanırını kopartmak istiyorlar.Bu isteklerini açıkça ifade ettikleri için son 1-2 gündür özellikle bu ikiliye güvenin tam olduğuna dair resmi istelerden yayın yapılıyor.Ancak ikilinin kararı kesin.Aklanıp , beşiktaşın kapısından bir daha geçmeyecekler.
15.Aziz Yılmaz , Aziz Yıldırım'ı bombalıyor.Kumar oynarken emniyet tarafından basılan Aziz Yılmaz , bir dönem Zaman gaztesinde yazarlık yapıyor ve 2007'de istanbul 1.bölgeden Akparti'den milletvekili aday adayı olduğunu açıklıyor.Konuşmasının en komik tarafı , Aziz Yıldırım'ı hep şike yapmakla suçlarken , FB'lilerin gönlüne su serpmek için merak etmeyin daha binlerce Aziz Yıldırım gelir diyor.Cümlesinin manasının binlerce daha şikeci Aziz yıldırım daha var'a gideceğini maalesef çok geç anlıyor.
16.Aziz Yıldırım'ın hakem odası bastığı iddia edilirken , soyunma odasına gelip , fazla sevinmeyin Trabzon'a yatacağız diyen futbolcunun kim olduğu ve hangi formayı giydiği FB'li medya tarafından kaleme alınmıyor.
17.Ümit KAran'ın açıklamaları
18.Türkiye'deki çoğu rektörün değiştiği atamalarda sadece 2 rektör değişmiyor.Bunlardan bir tanesi Sadri Şener'in kız kardeşi.
19.Nevzat bey , kalp rahatzılığı sebebiyle salınıveriliyor.10 gün sonra ifadeni alacağız deniyor , bugün 13.gün , Nvzat Bey olimpik açılımlarda objektiflere gülebiliyor.
daha çook sayılır , daha çook sayılır.
Emenike'nin transfer haberi sizi yıkmasın. SPK'ya tabiyiz.Bu açıklama bu yüzden yapılmayacaktı.Emenike , ciddi bir teklik gelmediği sürece (15m >) satılmayacak.
Minicooper isteyen minik korcan'ın boyuda 1.94 bu arada
Korcan'ın tapeleri aslında 5 Temmuz günü gazetelere de yansıdı. Diyaloglardaki İlhan , gazeteler tarafından FB yöneticisi İlhan Ekşioğlu olarak gösterildi.Şimdi şu diyalogdaki İlhan , FB yöneticisi olan İlhanmış gibi düşünün.
İlhan : Hiç zorlamayacağım maçı sen gidecek misin abi? Yusuf Turanlı: Yok ya ne işim var... Korcan şimdi ağlardan şey 90'lardan çıkaracak sonra Fener bilmem üzerimize yüklenecek bak ulan mahvettiniz bizi şampiyonluktan ettiniz bana ne televizyondan izleyim. İlhan : Hiçbir şey olmaz abi. Yusuf Turanlı: Kaç olur 4 mü olar (Gülüyor). İlhan : Ben 3'e razıyım abi.
FB'ye medya tarafından nasıl bir linç yapıldığını ve herkesin bu linci sessizce seyrettiğinin belgesidir.Yukarıdaki İlhan eğer FB yöneticisi olarak lanse edilirse , 4-3 Maçının bağlandığı iddia edilebilir.
Ancak görüşmedeki İlhan , Korcan'ın abisi. Tapedeki 3 ve 4 rakamı ise FB'nin yeemesi muhtemel gol adedini gösteriyor.Ve bu diyalog , FB'nin şike yaptığına dair belge olarak sunuluyor.
Bizi bitirecekler artık belli oldu...
Şampiyonluk elimizden alınmayacak Fenerbahçe küme düşmeyecek,puanı dahi silinmeyecek.
olacağı söyleyim size
etik kurulu inceleme yaptıktan sonra,şike yapıldığı ama sahaya yamsımadığı kararı çıkacak,bu kararla takımlar aklanacak.fakat şike görüşmesi yapıldığı için şahıslar ceza alacak...
bu mesajımı bi kenara not edin.
Başından sonuna kadar yöneticilerimizin ve sayın başkanımızın suçlu olduğunuza zerre kadar inanmıyorum.Bu işin altından tahmin ettiğimiz gibi cemaat çıkacak belli ki.Geçen senenin en rezil takımı şu an en temiz, herşeyi yolunda giden bi süreç yaşıyor farkındamısınız?İnşa edilen stadyumun kim tarafından yapıldığı da çok manidar.
bence Fenerbahçe düşürülecek,şike yaptığı için değil,siyasi otorite böyle istediği için.ha, diyebilirsiniz başbakan neden böyle bişey yapsın?onu bilemiyorum,ama mutlaka yakında kokusu çıkar,bildiğim tek şey var,o da türkiyede yargı sistemi başbakana bağlı,o ne derse o,hiç bir savcı kafasına göre hareket edemez.Türkiyede bağımsız yargı yok,aksi olsaydı AİHM'E EN ÇOK TAZMİNAT ÖDEYEN ÜLKE TÜRKİYE olmazdı.bu saatten sonra ne olur;TFF derse biz Fenerbahçeyi küme düşüremeyiz,şike yapmamıştır,yeterli kanıt göremedik vs.vs.,yargı(siyasi otorite)demez mi federasyona,ne yani biz yalan mı söylüyoruz,işte o zaman M.A.Aydınlar zor durumda kalır,bu sefer hedef o olur.o iyi bir Fenerbahçeli,o adamı Fenerin başında görmek isterdim,ama adama öyle bi tezgah kurdular ki,Feneri küme düşürmek zorunda kalacağı için,başkanlık yolunu kapattılar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme