Şimdi Ara

Uluslararası İlişkiler Bölümü (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
316
Cevap
14
Favori
31.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam o zaman o kadar kişi arasından gitmek zor olsa gerek
  • @ekmek arası sakız hocam sağolun. Fransızca olayını bilmiyordum bir bakayım .
  • Hacettepe Üniversitesi'nde yüzde kaç İngilizce dersler acaba??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet artık bende bir egeliyim
    Ege uluslararası İlişkiler İ.Ö

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık egeli oldum uluslararası ilişkiler i.ö.
  • Bende İstanbul Üniversiteliyim artık iyi mi oldu bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ederim arkadaşlar.
    Egelilere de hoşgeldiniz diyorum.
  • Celal bayar ingilizce geldi hocam bölümü ingilizce okumak için burayı tercih ettim yardımların için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbdlgc

    Celal bayar ingilizce geldi hocam bölümü ingilizce okumak için burayı tercih ettim yardımların için teşekkür ederim

    Hayırlı olsun, Manisa'da CBÜ'de yıldan yıla gelişiyor.
    Arada bir üniversite hastanesinin önünden otostopa durur, yarım saate Bornova'ya geçebilirsin. Böyle yapan onlarca, yüzlerce öğrenciyi gördüğünde sen de ilk bi' şaşıracaksın. Sonra 'aslında mantıklı ha' diyeceksin.

    Her şey gönlünce olsun.




  • Özel mesaj olarak şöyle bir soru soruldu. Normalde özelden cevap vermiyordum; ama istisna oluştu. Buraya da cevabımı aktarayım.

    Soru;

    quote:

    Merhaba öncelikle bugün Ege Üniversitesi ui kazandım ama İnternetteki olumsuz Yorumları görünce gerçekten çok üzüldüm %90ı olumsuz.Ben bu bölümü isteyerek yazdım ama şu an çok tedirginim.Özellikle Ege hakkındaki yorumlardan.Sizin yorumlarınız rahatlattı ama "Ege iibf lise gibi binası da öyle 2. Lise okumak gibi bir şey eğitimi berbat" Tarzı yorumlar gördüm ve size sormak istedim daha önce izmire gitmedim çünkü ve yaptığınız yorumlarda samimiyetinizi gördüm. Benim İngilizce konusunda bir sıkıntım yok ikinci bir dil olarak İspanyolca öğrenmem kolay ve özel sektör istiyorum.Sizce özel sektörde iş imkanım nasıl olur? Erasmus programları iş bulmada ne kadar etkili? Gerçekten Ege'nin eğitimi çok mu kötü? Bir de mezun olduktan sonra Yeni Zelanda da yaşama ihtimalim de var.O Yüzden de bu bölümü Seçtim açıkçası. Yani kendimi ne kadar anlatabildim bilmiyorum çünkü şu an gerçekten kötü hissediyorum ama cevap verirseniz ve yardımcı olursanız çook mutlu olurum.şimdiden teşekkür ederiim


    Cevap;

    quote:

    Merhabalar,
    Evet, bina liseyi andırıyor da; bunun bir önemi var mı :)
    Mühim olan içeriği. Kalitesine 'lise okumak' diyen halt eder. Bunlar oldukça subjektif yorumlar. Okulda adam bir şeye sinir oluyor, geliyor internetten çamur atıyor. Müsterih ol dostum, yanılıyorlar ve sallıyorlar.

    İçini rahatlatmak istiyorsan, bölümdeki beş profesörün isimlerini google'da arat;

    Tanju Tosun (Bölüm Başkanı)
    Siret Hürsoy
    Engin Berber
    Süleyman Doğu
    Aydın İbrahimov

    zamanın varsa; hocaların hepsine tek tek bak:http://www.iibf.ege.edu...rarasi-iliskiler-bolumu

    İspanyolca öğrenmek istiyorsan, fakültedeki Zerrin Ayşe Öztürk hocanın yanlış hatırlamıyorsam İspanyolcası vardı. Kurs konusunda o seni iyi bir yere yönlendirebilir.

    Özel sektörde erasmusa bakılıyor, ekstra değer katıyor. 'Aha bu çocuk dünyayı görmüş, biliyor; daha farklı düşünebiliyordur.' deniyor. İki yabancı dilin olursa zaten boş kalmazsın, iyi bir yere gelirsin.

    Ege'nin puanı son 5 yılda çok düştü. Ben de farkındayım. Ama akademik kadro aynı kadro. Hatta gelişme bile var. Ege'nin belirli bir adı var; İzmir'de marka. Yurtdışı bağlantıları güçlü. Eğitim kalitesi çok iyi değil; ama iyi.

    Her yoruma aldanmayın. Türkiye'nin en yaşanılabilir şehrinde, ülkenin standartlarının çok üzerinde bir kampüste, ortalamanın üstünde bir eğitim alacaksın.

    Tadını çıkar




  • Hocam egede konaklama için yurt tavsiyeleriniz nereleridir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masterkan kullanıcısına yanıt
    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • juithe kullanıcısına yanıt
    Hangi fakülte ve hazırlık okuyacak mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İibf hazırlık var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine bir arkadaşımıza özelden daha önceden yazdığım mesajı buraya bırakıyorum. Umarım faydalı olur.

    Yurt konusunda verebileceğim tavsiyeler fakültenize göre değişir. Zira kampüs çok büyük olduğundan bir fakülteye yakın olan yurt, bir diğer fakülteye çok uzak olabiliyor.
    Aşağıda yer alan tavsiyelerimi İİBF'ye göre yaptım. İİBF ile aynı adada bulunan Hemşirelik, Sağlık YO, Tıp, Bilgisayar Mühendisliği için de aynı tavsiyeler geçerlidir.

    'Yurt beğenirken dikkat etmen gereken üç nokta' adlı bölümdeki tavsiyelerim ise, bölüm fakülte farketmeksizin herkes için geçerlidir.


    quote:

    Fakülteye yürüme mesafesinde Yükseliş Öğrenci Yurdu var. Oldukça lüks ve kaliteli; ama biraz ücreti tuzlu olabilir.
    Yürüme mesafesindeki tüm yurtlar diğerlerine göre daha pahalıdır.

    Buna istisna olarak Safa Erkek Öğrenci Yurdu var. Fiyatı makul, okula yürüme mesafesinde, Küçükpark'a çok yakın, merkezi yerde. Ben de burada kalmıştım.
    Yürüme mesafesinde başka erkek yurdu yok sanırım. Çoğu kız yurdu. Belki yeni açılanlar vardır.

    Bazı yurtlar okula uzak olsa da servisleri var.

    Bornova'daki çoğu yurt kampüsün arkasında kalan mevlana mahallesinde.
    Maalesef bu mahalle İzmir'in gettolarından. Gece gir çık yapmak zor olur; yurttan çıkmak istersin, merkezi yerlere uzaktır çıkası kaçar insanın. Dolayısıyla burada yurtlar senin son seçeneğin olsun.

    Kayıt için okula geldiğinde -ki kayıtlar merkez kütüphanede olacak- kampüsün ana kapısının önünde yurtlar stant açar.
    O stantlardan da bilgi edinebilirsin. Hepsinin özel servisi var. Gidip götürür, gezdirirler sizi.

    Yurt beğenirken dikkat etmen gereken üç nokta şu;

    > Konum: Google mapsi aç. Ege Üniversitesi kampüsünü bul. Yurtların çoğu kampüsün güneyinde bulunur. Ama bizim fakülteye yürüme mesafesinde değildir. Mevlana Mahallesi Bornova yaz. Haritadaki mahalleyi kafana yaz. Dediğim gibi son seçeneğin buradaki yurtlar olsun.
    Peki neredeki yurtlara yönelmelisin? Kampüsün hemen kuzeyinden, dibinden Ankara Caddesi/D300 geçiyor. Buradan yukarıya doğru Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesine kadar olan alanlar senin yurt tercihinde öncelikli olsun. Yani Kazimdirik mahallesi, büyük park, küçük park, bornova merkez buraları tercih et.

    > Yemekler: Herhangi bir standartları var mı? Örneğin her gün et yemeği çıkar mı? Yurt ucuzdur, hoşuna gider; ama her gün bol yağlı patlıcan yemeği çıkar. Yemekhaneye inesin gelmez.

    > Son Giriş Saati: Böyle bir uygulaması var mı yurdun? Varsa, yurdun bulunduğu konumdan -Bornova'nın en merkezi, hareketli yeri olan -KüçükPark'a- gece gidip gelmene mani olacak mı? Gece saat 12'de bir tur atasın gelir, canın sıkılır. Dışarıya çıkmak istersin vs.


    *Mustafa Tomak Öğrenci Yurdu var. FETÖ'nün yurdu. Yurt çok güzel, kanıp da kayıtlanma oraya.
    *Bornova'daki en kaliteli yurt kız-erkek karışık olan Sabancı Öğrenci Yurdu. O da mevlana mahallesinde; ama yurdun kendine özel ufak bir kampüsü var. Bir de mahallenin nispeten daha iyi tarafında bulunuyor.
    *Son olarak, yürüme mesafesinde, fiyatı uygun, merkezi yerde aklıma gelen ilk yurt Safa Öğrenci Yurdu. Bu yurt İlim Yayma Cemiyetinin. Ben de başta cemiyet falan şüphelendim de sandığın gibi değil. Herhangi bir baskı, zorlama yok. Benim kaldığım sene son giriş saati 12'ydi. Ama esneklerdi çok deldik o saatleri. Gidip bir gör istersen.




  • bir şey sormak istiyorum ben istanbul üniversitesi iktisat fakültesindeyim yani siyasal bilgiler fakültesiyle farkı nedir veya dezavantajı var mıdırr?
  • Durumlar nasıl hocam? Bu yıl mezun oldunuz sanırsam. Dış işleri bakanlığının sınavına falan mı hazırlanıyorsunuz yoksa stajyer olarak bir yerde mi çalışıyorsunuz? Yüksek lisans mı yapacaksınız ya da?
  • Benim bir sorum var da yardımcı olabilirseniz mukemmel olacak. İstanbul üniversitesi iktisat fakültesinde ui okumaya başlayacağım bu sene. Siyasal bil. fakültesinede tutuyordu puanım. Seneye acaba siyasala gecsem mi diye çok arada kaldım simdilik ozel sektör düşünüyorum ama fikrim degisirse ileride siyasalda okumak her sekilde avantajlı olmaz mı. Cunku siyasaldan mezun olmasına rağmen özelde çalışan kisilerde duydum. Ama kamu icinde gözüm korktu. Kpss a dan aldığın puanla direk atanmıyormuşsun ardından kurum sınavına girmen gerekiyormus ardından da mülakat yapılıyormuş. Baya zorlu bir süreç. Siz ne dersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: juithe

    Benim bir sorum var da yardımcı olabilirseniz mukemmel olacak. İstanbul üniversitesi iktisat fakültesinde ui okumaya başlayacağım bu sene. Siyasal bil. fakültesinede tutuyordu puanım. Seneye acaba siyasala gecsem mi diye çok arada kaldım simdilik ozel sektör düşünüyorum ama fikrim degisirse ileride siyasalda okumak her sekilde avantajlı olmaz mı. Cunku siyasaldan mezun olmasına rağmen özelde çalışan kisilerde duydum. Ama kamu icinde gözüm korktu. Kpss a dan aldığın puanla direk atanmıyormuşsun ardından kurum sınavına girmen gerekiyormus ardından da mülakat yapılıyormuş. Baya zorlu bir süreç. Siz ne dersiniz?

    İstanbul Üni. Siyasal'da dil eğitimi daha iyi. Kamuya yönelirsen şansın daha yüksek.
    İktisat özel sektör meyilli profil yetiştirir.

    Gelgelelim kamu süreci yine de zahmetli.

    1. KPSS var.
    2. Bazı meslek alanları YDS istiyor.
    3. Bazı kurumların mülakatı var.
    4. Atama bekleme var.

    Süreç zorlu. Ki bence en zoru da KPSS-A'dan 85 üstü alabilmek. 90'a yaklaşmak.

    Her kurum mülakat ve YDS istemiyor. Mesela Maliye Bakanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı için 85 KPSS puanı yetiyor. Maaşı 3700 idi en son.

    Benden yaşça büyük pek çok arkadaşım -ki hepsi benimle aynı yerden mezun- bu süreci yaşadı. 2 yıllık bir hazırlığın ardından çoğu atandı.
    Evet, 2 yıl.
    En iyisi 1.5 yıl KPSS hazırlandı.

    Siyasal'ın ve özellikle İstanbul Siyasal'ın mülakatlarda olumlu etkisi olabiliyor.
    Ama KPSS sınavına herhangi bir katkısı olmaz. Zira bu bölüm KPSS'ye girecek olanlar için en gayri müsait bölüm. Daha önce bunu yazmıştım.

    Umarım açıklayıcı olmuştur.
    İyi çalışmalar.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Carpe Vita

    Durumlar nasıl hocam? Bu yıl mezun oldunuz sanırsam. Dış işleri bakanlığının sınavına falan mı hazırlanıyorsunuz yoksa stajyer olarak bir yerde mi çalışıyorsunuz? Yüksek lisans mı yapacaksınız ya da?


    Durumlar fevkalade. Haziran ayında mezun oldum. Mezuniyetten önce ALES'e girmiştim, Temmuz ayında dil sınavına girdim ve ağustosta da mülakata girdim. Netice olarak lisansı okuduğum yerde yüksek lisans yapma hakkı kazandım. :)




  • Cok teşekkür ederim. Bunlari aklıma iyice bir yazip karar vereceğim sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.