Şimdi Ara

Uluslararası Bakalorya Diploma Programı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu program tam olarak nasıl oluyor? Ne gibi avantaj ve dezavantajları var? Bu programı okuyan var mı?

• Uluslararası Bakalorya Programı'nın kısaltılmış ismi IB'dir. IB eğitimi veren okullar uluslararası bir eğitim verir. Türkiye'de ve dünyada bir çok üniversite sadece IB notu ile de kayıt kabul etmekte. Türkiye'de sadece özel okullarda IB eğitimi verilirken ABD'de bir çok devlet lisesi IB eğitimi de verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: polkol

Bu program tam olarak nasıl oluyor? Ne gibi avantaj ve dezavantajları var? Bu programı okuyan var mı?
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CB5E314-5 -- 14 Temmuz 2012; 12:16:17 >
  • Özellikle öğrenmek istediğim Prof.Dr.Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesinden bu diplomayı alan var mı?
  • IB eğitimi veriyorsa alanlar vardır elbette :)
  • Ben o okuldan mezun oldum. Alanlar var tabi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tommiks

Ben o okuldan mezun oldum. Alanlar var tabi :)

Bir kaç sorum olacak...

İb diploması alanların ne gibi avantajı oldu?
    İb okumak için özel şart aranıyor mu ? Yoksa isteyen okuyabiliyor mu?
    İb ye başvurup bitiremez isen mezun olamaz mısın?
    Ayrıca SoBilin ne avantajı var? Sportif faaliytleri özellkle basketbol imkanı nasıl?
    SoBilin hocalarını yurdunu derslerinden de biraz baseders isen çok sevinirim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Özellikle öğrenmek istediğim Prof.Dr.Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesinden bu diplomayı alan var mı?

ben o liseyi bitirdim bu sene ancak ib programına katılmadım ama istersen katılan arkadaşlarımla görüştürebilirim :)
  • quote:

quote:

Bir kaç sorum olacak...

Ayrıca SoBilin ne avantajı var? Sportif faaliytleri özellkle basketbol imkanı nasıl?

başvurup bitiremezsen bile okuldan mezun olabiliyorsun öss kasabilrsn. ayrıca parayı basan okuyabilir, sobilin hazırlık + osmanlıca+ projeler+ her hafta olan konferansları en büyük artılarıdır. hocaları da iyidir, devlet yurdu da vardır özel yurtlar da vardır. özel yurt daha konforlu ama :)

• İb ye parayı basan giriyor su aşamada herhangi bir eleme falan yok. Ama bir kaç seneye eleme yaparlar diye düşünüyorum. Açıkcası İb yabancı üniversiteler için bir avantaj oluşturuyor somut bir belge olarak .

Ama İb bizim MEB programına bes basar bunu da bil yani.elestirel düşünceyi olaylar arasında neden sonuc iliskileri kurmayı kendini geliştirmeni gercekten saglar.

Sosyal bilimlere ilgin varsa gel cidden ufkunu acacak bir okul olur . Çok sesli bir ortam sonuçta . Her hafta olmasa da siklikla konferans vesaire olur.Ama ilgin pek yoksa bu tür seylere o 5 sene senin için kayıp olur.

Basket salonu var okulun. Fena da değil . Yurtta kötü değil açıkcası .arkadasin özel yurt dediği cemaat yurtları . Alakan yoksa hiç bulaşma :D

• quote:

İb ye parayı basan giriyor su aşamada herhangi bir eleme falan yok. Ama bir kaç seneye eleme yaparlar diye düşünüyorum. Açıkcası İb yabancı üniversiteler için bir avantaj oluşturuyor somut bir belge olarak .

Ama İb bizim MEB programına bes basar bunu da bil yani.elestirel düşünceyi olaylar arasında neden sonuc iliskileri kurmayı kendini geliştirmeni gercekten saglar.

Sosyal bilimlere ilgin varsa gel cidden ufkunu acacak bir okul olur . Çok sesli bir ortam sonuçta . Her hafta olmasa da siklikla konferans vesaire olur.Ama ilgin pek yoksa bu tür seylere o 5 sene senin için kayıp olur.

Basket salonu var okulun. Fena da değil . Yurtta kötü değil açıkcası .arkadasin özel yurt dediği cemaat yurtları . Alakan yoksa hiç bulaşma :D

he evet cemaatin yurtları bence de sakın bulaşma :) ama bence 1 sene fln denemek için kalırsın eger gidersen. hadi ama hepimiz bu hataya düşmüşüzdür tommiks 1 gece de olsa :):):)

• quote:

İb ye parayı basan giriyor su aşamada herhangi bir eleme falan yok. Ama bir kaç seneye eleme yaparlar diye düşünüyorum. Açıkcası İb yabancı üniversiteler için bir avantaj oluşturuyor somut bir belge olarak .

Şu para konusunu biraz açabilir misiniz? Ne kadar ödeniyor? Ayrıca öss ile ib beraber yürütmenin imkanı var mı? Birde SoBil bazı bölümlere ek puan veriyor diyorlar. Doğruluk payı var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: aykız208

quote:

quote:

Bir kaç sorum olacak...

başvurup bitiremezsen bile okuldan mezun olabiliyorsun öss kasabilrsn. ayrıca parayı basan okuyabilir, sobilin hazırlık + osmanlıca+ projeler+ her hafta olan konferansları en büyük artılarıdır. hocaları da iyidir, devlet yurdu da vardır özel yurtlar da vardır. özel yurt daha konforlu ama :)

Şu para konusunu biraz açabilir misiniz? Ne kadar ödeniyor? Ayrıca öss ile ib beraber yürütmenin imkanı var mı? Birde SoBil bazı bölümlere ek puan veriyor diyorlar. Doğruluk payı var mı?

• 1000 pound olması lazım. 3000 liraya yakın yani . İb ile ÖSS yi yürütmek sana bağlı tamamen. Ama yüksek bir disiplin gerektiriyor onu söylemek gerek : )

• Ek puan olayı yalan bu arada :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.