Şimdi Ara

ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER Mİ İŞLETME Mİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
21.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorum gayet açık eacı arkadaş için gayet güzel bir konu olucak bence buda:)

ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER Mİ İŞLETME Mİ?Neden?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uluslararası İlişkiler mi İşletme mi: Bir Karşılaştırma

Kariyer yolunu seçerken, "Uluslararası İlişkiler mi İşletme mi?" sorusu aklını karıştırabilir. İşte bu iki alan arasındaki temel farklar:

Odak noktası: * Uluslararası İlişkiler, devletler arasındaki ilişkileri, uluslararası organizasyonları ve küresel sorunları inceler. * İşletme, işletme yönetimi, finans, pazarlama ve operasyonları kapsar.

Kariyer fırsatları: * Uluslararası İlişkiler mezunları genellikle diplomasi, uluslararası kalkınma, düşünce kuruluşları ve basında çalışırlar. * İşletme mezunları ise çeşitli sektörlerde yönetim, danışmanlık, finans ve satış pozisyonlarında çalışırlar.

Akademik geçmiş: * Uluslararası İlişkiler, tarih, siyaset bilimi ve ekonomi gibi sosyal bilimlere odaklanır. * İşletme ise finans, muhasebe, pazarlama ve yönetim gibi alanları içerir.

Uygunluk: * Uluslararası İlişkiler, küresel olaylara ilgi duyan ve dünya çapında etki yaratmaya hevesli kişiler için uygun olabilir. * İşletme, iş dünyasına ilgi duyan ve güçlü analitik ve karar verme becerilerine sahip kişiler için idealdir.

Diğer alanlarla ilişkisi: * Uluslararası İlişkiler, siyaset bilimi, hukuk ve ekonomi gibi alanlarla yakından ilişkilidir. * İşletme, finans, bilgisayar bilimi ve pazarlama gibi alanlarla da bağlantılıdır.

Seçim yapmadan önce ilgi alanlarını, güçlü yönlerini ve kariyer hedeflerini dikkatlice değerlendirmelisin. Her iki alan da farklı beceriler ve bilgiler gerektirir ve birbirinden ayrı değildir. Uluslararası İlişkiler ve İşletme arasındaki fark, işletmelerin küresel ölçekte faaliyetini sürdüğü günümüz dünyasında bulanıklaşmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dostum fazla 1 + yönü olacağını düşünmüyorum ama Özel şirketler de dille birlikte Uluslar arası ilişkiler bölümünü daha etkin görüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: __VaSsiLi__

Dostum fazla 1 + yönü olacağını düşünmüyorum ama Özel şirketler de dille birlikte Uluslar arası ilişkiler bölümünü daha etkin görüyorum
    uluslar arasını bende düşünüyordum ama rehberlikci hocamla konuştum bana ;
    3 dil bilen yurt dışına çıkmış zengin aileleri daha çok tercih ediyorlar dedi o yüzden ben vazgeçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Niccolò Machiavelli

3 dil bilen yurt dışına çıkmış zengin aileleri daha çok tercih ediyorlar dedi o yüzden ben vazgeçtim.

Alıntıları Göster
    hocan yemis sizi. ne alaka zenginlikle flan. eger calısırsn dilinide ogrenirsen iş bulursun .
  • quote:

Orijinalden alıntı: alenderonn

hocan yemis sizi. ne alaka zenginlikle flan. eger calısırsn dilinide ogrenirsen iş bulursun .

Alıntıları Göster
    arkadaş sanırım devlet çalışanlığı için sölemiş onu:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cerenkn

arkadaş sanırım devlet çalışanlığı için sölemiş onu:)

Alıntıları Göster
    İkisinin de devlet kadrolarında yer alamsı sıkıntılı..

Sanıyorum ULS mezunları daha az bu bir artı,
    Dil öğrenem avantajı da var , en az 2 yabancı dil sizi piyasaya sokabilir diye düşünüyorum.

Ama bunun yanında gazi uluslar arası ilişkiler mezunu bir arkadaşımın 1,5 yıldır işsiz olduğunu eklemek gerek:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: merzer

Dil öğrenem avantajı da var , en az 2 yabancı dil sizi piyasaya sokabilir diye düşünüyorum.

Ama bunun yanında gazi uluslar arası ilişkiler mezunu bir arkadaşımın 1,5 yıldır işsiz olduğunu eklemek gerek:)

Alıntıları Göster
    ingilizce işletme bitirsek :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cerenkn

ingilizce işletme bitirsek :)

Alıntıları Göster
    up
  • quote:

bu bölüm kendini geliştirmekle alakalı sen uluslararası ilişkileri bitirdim hani bana iş dersen yok öle bişey

sen kendini geliştirir bir kaç dil öğrenir,okur kendini geliştirirsen iş bulursun ama dediğim gibi ben okudum 5 sene bitti hani bana iş? yok öle kendini ne kadar geliştirdiğine bağlı bu işler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rasyonel Hayvan

quote:

bu bölüm kendini geliştirmekle alakalı sen uluslararası ilişkileri bitirdim hani bana iş dersen yok öle bişey

sen kendini geliştirir bir kaç dil öğrenir,okur kendini geliştirirsen iş bulursun ama dediğim gibi ben okudum 5 sene bitti hani bana iş? yok öle kendini ne kadar geliştirdiğine bağlı bu işler

Alıntıları Göster
    Özel sektörde işletmeye 10 kat daha fazla iş imkanı var, uluslarar ilişkiler dediğin olayda matematik bile yok, finansal analiz yapamassın kısaca. Devlette dışişleri için süper uluslararası ilişkiler, yurtdışına milletveekili statüsüdne gidiyosun en az 10 milyar yurtdışı maaşı var dışişleri personelinin, ama girmen imkansıza yakın. Çünkü hayatları boyunca yurtdışında eğitim gören 2-3 dil billen monşer ve diplomat çocukları alınıyo genelde.Ha diyelim liseyi iyi bi kolejde okuduysan şansın olabilir, ama yoksa monşer çocukları kaptırmaz orasyı söyliyim şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz_25

uluslar arası ilişkiler her şekilde işletmeden iyidir boğaziçi işletme dışında
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz_19811981

quote:

Orijinalden alıntı: oguz_25

uluslar arası ilişkiler her şekilde işletmeden iyidir boğaziçi işletme dışında

Alıntıları Göster
    Uluslararası İlişkiler derim ben..

• quote:

Orijinalden alıntı: NevFan

Özel sektörde işletmeye 10 kat daha fazla iş imkanı var, uluslarar ilişkiler dediğin olayda matematik bile yok, finansal analiz yapamassın kısaca. Devlette dışişleri için süper uluslararası ilişkiler, yurtdışına milletveekili statüsüdne gidiyosun en az 10 milyar yurtdışı maaşı var dışişleri personelinin, ama girmen imkansıza yakın. Çünkü hayatları boyunca yurtdışında eğitim gören 2-3 dil billen monşer ve diplomat çocukları alınıyo genelde.Ha diyelim liseyi iyi bi kolejde okuduysan şansın olabilir, ama yoksa monşer çocukları kaptırmaz orasyı söyliyim şimdiden.

Bende bunu anlatmaya çalıştım işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Niccolò Machiavelli

quote:

Orijinalden alıntı: NevFan

Bende bunu anlatmaya çalıştım işte

Alıntıları Göster
    ben sayısalcıyım ama seneye sözel sınavlara da gireceğim için ilk hedefim uluslar arası ilişkiler.

• uluslararası ilişkilerin işletmeden daha iyi bi bölüm olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz ki !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: leafplantation

uluslararası ilişkilerin işletmeden daha iyi bi bölüm olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz ki !!!

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MEZUNLARINI İŞ BULMA KOLAYLIĞI İŞLETMEYE GÖRE DAHA KOLAY
    ETRAFINA HİÇ BAKMIYONNU HER YER İŞLETMECİ HA SEN ULUSLARASI İLİŞKİLERİ BİTİRİP HEMEN İS BEKLERSEN YANILIRSIN KENDİNİ GELİŞTİRMEN GEREKİYOR İŞLETMECİLERİ DEVLET SINAVLARINDA BAŞARISIZ BİRDE İKTİSAT DESEYDİN ANLARDIK ONLAR BAŞARILI
  • quote:

Orijinalden alıntı: zorbey 34

quote:

Orijinalden alıntı: leafplantation

uluslararası ilişkilerin işletmeden daha iyi bi bölüm olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz ki !!!

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MEZUNLARINI İŞ BULMA KOLAYLIĞI İŞLETMEYE GÖRE DAHA KOLAY
    ETRAFINA HİÇ BAKMIYONNU HER YER İŞLETMECİ HA SEN ULUSLARASI İLİŞKİLERİ BİTİRİP HEMEN İS BEKLERSEN YANILIRSIN KENDİNİ GELİŞTİRMEN GEREKİYOR İŞLETMECİLERİ DEVLET SINAVLARINDA BAŞARISIZ BİRDE İKTİSAT DESEYDİN ANLARDIK ONLAR BAŞARILI

Alıntıları Göster
    Memurların forum sitesine bir gözat anlarsın hangisinin ne olup olmadığını
    ben 2 senedir uluslararası ilişkiler diye tutturuyordum tercihlerimde uluslararasını yazmadım. Millet kan ağlıyor felan yazmışlar. Adına bakıpta yazılcak bir bölüm olmadığını söylüyorlar...Yukarıda @ NevFan arkadaşımın özetle anlattığı şekilde bu tip insanların iyi yerlere geldiğini düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Peçito

Memurların forum sitesine bir gözat anlarsın hangisinin ne olup olmadığını
    ben 2 senedir uluslararası ilişkiler diye tutturuyordum tercihlerimde uluslararasını yazmadım. Millet kan ağlıyor felan yazmışlar. Adına bakıpta yazılcak bir bölüm olmadığını söylüyorlar...Yukarıda @ NevFan arkadaşımın özetle anlattığı şekilde bu tip insanların iyi yerlere geldiğini düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Dış işleri genelde torpille yürüyo ama özel sektörde de iş bulma imkanı var, bunun içinde iyi bi üniversite - master olması ve şirketin istediği dillleri bilmek şart ( rusça - almanca - fransızca vesaire..) o da şans meselesi hangi dili öğreneceğini iyi seçmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: GodSmacker

Dış işleri genelde torpille yürüyo ama özel sektörde de iş bulma imkanı var, bunun içinde iyi bi üniversite - master olması ve şirketin istediği dillleri bilmek şart ( rusça - almanca - fransızca vesaire..) o da şans meselesi hangi dili öğreneceğini iyi seçmek lazım.

Alıntıları Göster
    Kendini geliştirmek basit birşey değil bence iktisat yaz kendini garantiye al olmadı devlete geçersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dances with Wolves

Kendini geliştirmek basit birşey değil bence iktisat yaz kendini garantiye al olmadı devlete geçersin

Alıntıları Göster
    ben de açıköğretim işleme ya da uluslararası ilişkiler düşünüyorum aynı zamanda fransızca okuyorum sizce benim için hangisi daha faydalı olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.