Iktisat işletme ekonomi için YTÜ mü Türk Alman Üniversitesi mi?
-
-
+
_____________________________ -
Ytü ingilizce iktisattayım. Türk Alman hakkında bilgim yok pek, okulum özelinde yorum yapacak olursam genel olarak eğitimi kaliteli. Temel ekonomi ilkeleri doğrultusunda eğitim veriliyor. Bir bilim dalı olduğu için dünya standartlarında bir müfredata tabii tutuluyoruz. Bu bir yandan çok güzel, bir yandan kötü. Güzel yanı dünyaya hakim olabileceğin kapsamlı bir eğitim görecek olman, kötü yanı eskiden kalma bilgileri ısıtıp ısıtıp tekrar önüne koyması oluyor genelde. Akademisyenleri bence çok yerinde. Aktarımlarının iyi olduğunu düşünüyorum. Sıkıntılı tipler her zamanki gibi olmuyor değil tabii. Öğrencide bitiyor bir noktada.
prestij yönünden Türkiye’deki devlet üniversitelerini “iyi” den “kötüye” sıralandığında güzel bir konumda. Ekonomi bazında bilindik şirletlerde çalışan mezunlarımız vardı. Bir ara bilindik denetleme firmalarının insan kaynakları müdürleri iş başvurularında YTÜ’yü öne çektiklerini söylemişlerdi geldikleri seminerde. Yine çokça şirketin iş standları açılıyor dönem içinde. Yetkilileriyle görüşebiliyorsun.Bahsettiğim “iyi” okuldakilerle aynı statüye giriyorsun ama yine ilk 1k ile alan iktisat bölümlerindeki gibi rağbet görmüyorsun. Fakat verilen eğitim 1k’daki okullarla çok benzer, yurt dışındaki okullarla da paralel. İngilizce iktisat özelinde konuşursak derslere hazırlanmak için bulacağın kaynaklar zaten dünyada ilk 10-50 arasındaki okullardan çıkma makaleler oluyor. Bu bağlamda bilgi birikimin güçlü bir öğrenci oluyorsun ama bu kişiye bağlı daha çok.
iş imkanları çok komplike, ben 1.sınıftayken de staja kabul almıştım 3.sınıftayken de. İş bulabilmek tamamen iş verenin ihtiyacına göre. Normalde 1.sınıfta staja başlamak zorken, 3.sınıfta bulduğum staja göre daha kolay bir geri dönüş almıştım. Şans yani. Nerede, kime, ne kadar ihtiyaç olduğuna göre değişiyor alımlar. Okulun adı pozitif bir etki sağlıyor.
henüz lisans eğitimimi tamamlamadığım için yurt dışı yüksek lisans hakkında bilgim yok, yanlış yönlendirmeyeyim ama üst dönemlerde yurt dışından kabul alan birkaç kişi olduğunu duymuştum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoluSuŞişesi -- 20 Temmuz 2022; 1:32:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Yıldız Teknik Üniversitesi
-
Hocam YTÜ türkçe işletme nasıldır sizce?
_____________________________ -
bu bölümlerden çıkınca ne işler yapmak mümkün? kardeşim işletme düşünüyor da
_____________________________ -----------------------------THE FORUMLORIAN-------------------------- -
Hocam çok bilgim yok. Aynı fakültedeyiz ama işletmecilerle hiç rastlaşmıyoruz. Ders günlerimiz vs. ayrı olduğu için. Ama genel olarak yine işletmenin de ingilizcesi daha iyi diye düşünüyorum. Türkçe programına sırf okulun adı yüzünden gelen çok öğrenci oluyordur diye tahmin ediyorum. Eğitimin kalitesini düşüren bir etmen olabilir bence. Ama işletmeyi bilinçli yazan bir öğrenci kendisine epey bir şey katabilir. Benim zamanımda aldığım işletme seçmelilerinin akademisyenleri çok başarılıydı (fakat ingilizceydi). Ama dediğim gibi çok hakim değilim işletmeye, bir işletmeci daha sağlıklı cevap verebilir belki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Yıldız Teknik Üniversitesi -
TAU'ya İlahiyat Fakültesi açılıyor. Diyeceklerim bu kadar.
_____________________________ Non est ad astra mollis e terris via
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
Hızlı