Şimdi Ara

Ülkücülük vs Türkçülük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ülkücünün savunduğu ideoloji; türk-islam sentezidir. müslüman olmadıktan sonra türk olmanın kıymeti yoktur. sözleri görünürde "türklük gururu ve şuuru, islam ahlak ve fazileti"dir. gerçekte ise "türklük bedenimiz, islam ruhumuzdur" yani ruhsuz beden cesettir, boştur, çürümeye mahkumdur. islam'a bağlı olmayan türk, değersizdir, etrak-ı biidraktır.

türkçülüğe göre türk anadan türk babadan doğmuş olacak yani genetik olarak türk olacaksın. çünkü her millet eşit değildir, türklük eşitler arasında daha öndedir ve önde olmalıdır. türk hükmedendir, güçlü olandır...

türkçüler ırkçılığa kaçan milletçiler, ülkücüler ise sözde milletçilik içinde ümmetçilerdir.

türkçülerde başbuğ atatürk, ülkücülerde alpaslan türkeş'tir.

türkçüler nihal atsız'ı sever, ülkücüler sevmezler.

türkçüler 3 mayıs 1944 olaylarında davadan dönen alpaslan türkeş'i genelde sevmez, ülkücülerin ise kurucu önderidir, sorgulanmaz.

soner yalçın yazısından alıntı yapalım

(1960 amerikan darbesini yapan cuntacı kadrodan başta alpaslan türkeş olan 9 subay mkmp'nin yönetimini ele geçirip bozkurt'un yerine oy alabilmek için islami motiflerle üç hilali getirir. türkeş'in "davadan döneni vurun" talimatından sonra türkçü ali balseven ülkücülerce öldürülür vs. devamını yazıdan okuyabilirsiniz.

mhp kongresinde hüseyin nihal atsız “allah, tanrı’yı kovdu…” dedikten sonra bozkurtların ayrılması geri dönmemek üzere başlamış olur. türkçüler kendilerine göre davalarında daima sadık kalmışlardır fakat ülkücüler dönmüş, değişmişlerdir. )

türkçü göktengrici, ülkücü müslüman’dır.

türkçü tüm türklerin menfaatini savunur, ülkücü müslüman hatta sünni olmak kaydı ile tüm ümmeti savunur.

ülkücülük muhafazakardır, türkçülük laiktir.

ülkücü ise islam için çalışır, türkçü vatanı için çalışır.

ülkücülükte hedef nizam-ı alem, türkçülükte turan’dır.

ülkücülük osmanlı'yı hedef alır, türkçülük göktürk’ü.

ülkücüler sağcıdır, türkçüler solcu.

türkçü için türkten başka dost yoktur, ülkücü için tüm müslümanlar kardeştir.

ülkücüler, lider olarak alparslan türkeş "i benimserler ve ona "başbuğ" sıfatı takarlar. türkçülerin başbuğ olarak tanıdığı kişi ise, mustafa kemal atatürk "tür. çünkü türkeş, 1944 davasında nihal atsız "ı satmış ve davasından dönmüştür.
    bu hiçbir milliyetçiye yakışmayan bir davranıştır. ayrıca türkeş, başbuğ sıfatını hak edecek bir savaş da vermemiştir. o yüzden türkeş"in, türkçülerin gözünde pek değeri yoktur.

“Ne mutlu TÜRK’üm diyene!”
    . Başbuğ Atatürk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elino -- 14 Aralık 2021; 18:50:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Al birini vur ötekine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kürtçülerden yeğdir ikiside

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "ülkücüler sağcıdır, türkçüler solcu." :D?

• bi kere geldiğimiz şu dünyada bana ne la hangi ırk olduğumdan niye böyle bir şeyin savunuculuğunu yapayım ben refah yasamak istiyorum istediğim konsolu almak istiyorum istediğim arabayı motoru almak istiyorum yazın tatile gitmek istiyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Din Meselesi..
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.