Şimdi Ara

Ülkemizdeki Tüketim Çılgınlığı! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

Orijinalden alıntı: UnluckyPsycho

Aksine fiyatları dibe çekiceksin, bizim millet hava atmayı sever
    Telefonun özelliklerine değil markasına
    Arabanın güvenliğine değil görünüşüne bakar
    Fiyatlar dip olur değersizleştirirsen bir süre sonra yüzüne bakmazlar
    Örneğin yurtdışında 3000 dolara aldığı aracı ömürlük kullanan insanlar var, zengin olmayan aç gözlülük yapmıyor
    2 Aynı üründen birinin üzerine 10 lira yaz birine 3000 lira, birine marka yapıştır diğerine yaz bişey
    3000 liralık olanı kredi çekip alır

O kadar anlatiyorum, sonunda ne demek istedimi anlayanlar cikti.

Bizi niye konuya çağırdın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  Ülkemizdeki Tüketim Çılgınlığı!

• quote:

Orijinalden alıntı: Augustus Hill

Ülkemizdeki Tüketim Çılgınlığı!

Olmamis haci. Benimki siyah quattro. Bir kac gun icinde otomobil bolumune detayli bir inceleme yazacagim, takip edersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyle dusunuyorsan akpye oy atmaman gerek.

• Herkesin hayatı kendine isteyen istediğini alır sana ne kime ne? Parası varken gidip tuşlu telefon mu kullanacak yoksa eski araba mı? Parayı harcamayıp ev mi alsın herkes gibi yoksa bankaya koyup parası hiç değer kazanmasın mı?
    Sanki çok yatırım yapılacak yerler var ya ülkede bir tasarrufumuz eksikti.
  • isteyen istediğini alır kime ne diyor.. lafa gelince ekonomi kötü, yok efendim kredi kartına bağımlıyız. yok bilmem ne.. Birde 2000 li yıllarla bugünleri mukayese eden nohut beyinliler var. genelde bunlar solcular. Bunlara ne yapsan yaranamazsın arkadaş!!

Bence konuyu açan arkadaş şöyle dese daha iyi olurdu.. Kibir çılgınlığı.. O kadar kibirli ve havacı bir milletinzki iphone kullanınca kendimizi zengin zannediyor, bmwye binince avrupalı oluyoruz.
  • Çözüm yöntemi çok basit vergiler çokkk arttırılmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Herkesin hayatı kendine isteyen istediğini alır sana ne kime ne? Parası varken gidip tuşlu telefon mu kullanacak yoksa eski araba mı? Parayı harcamayıp ev mi alsın herkes gibi yoksa bankaya koyup parası hiç değer kazanmasın mı?

Yahu su konuya bakin kac kere anlamiyorsunuz dedim soylediklerimi. Yeter artik cildiracam.

Git al neyi aliyorsan al beni ilgilendirmez. Ben diyorum ki adam tuketimde oyle bir yere gelmis ki iphone 6 aliyor. Sonra s'i cikiyor. Gidip daha 1 sene bile olmamis cihazi atip 6s aliyor.

Onceki mesajlarimi oku ne demek istedigimi anlayacaksin.

Yeter artik geberecem. Beni konuda anlayan sadece birkac kisi var. Herhalde anlamyanlar soylediklerimi yapiyor onun icin gormezden geliyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: P. Alemdar

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: UnluckyPsycho

Aksine fiyatları dibe çekiceksin, bizim millet hava atmayı sever
    Telefonun özelliklerine değil markasına
    Arabanın güvenliğine değil görünüşüne bakar
    Fiyatlar dip olur değersizleştirirsen bir süre sonra yüzüne bakmazlar
    Örneğin yurtdışında 3000 dolara aldığı aracı ömürlük kullanan insanlar var, zengin olmayan aç gözlülük yapmıyor
    2 Aynı üründen birinin üzerine 10 lira yaz birine 3000 lira, birine marka yapıştır diğerine yaz bişey
    3000 liralık olanı kredi çekip alır

O kadar anlatiyorum, sonunda ne demek istedimi anlayanlar cikti.

Bizi niye konuya çağırdın

Alıntı yaptığı kişi, sen ve ben. Üçümüzün konuyu anladığını söylüyor.

Anladım.

• quote:

quote:

Herkesin hayatı kendine isteyen istediğini alır sana ne kime ne? Parası varken gidip tuşlu telefon mu kullanacak yoksa eski araba mı? Parayı harcamayıp ev mi alsın herkes gibi yoksa bankaya koyup parası hiç değer kazanmasın mı?

Yahu su konuya bakin kac kere anlamiyorsunuz dedim soylediklerimi. Yeter artik cildiracam.

Git al neyi aliyorsan al beni ilgilendirmez. Ben diyorum ki adam tuketimde oyle bir yere gelmis ki iphone 6 aliyor. Sonra s'i cikiyor. Gidip daha 1 sene bile olmamis cihazi atip 6s aliyor.

Onceki mesajlarimi oku ne demek istedigimi anlayacaksin.

Yeter artik geberecem. Beni konuda anlayan sadece birkac kisi var. Herhalde anlamyanlar soylediklerimi yapiyor onun icin gormezden geliyorlar.

Sana mı soracak millet? Hayat benim para benim. Ben yaşıyorsam hayatı kimseye sormam. Ayrıca otorite misin bu konuda? İktisat profesörü falan mısın? Gerçi olsan da hikaye bu devirde kimse takmaz bunları.
    Geçti o devirler kaldır at bu kafayı 1980 yılında değiliz.Açık ekonomi var tüketim var sermaye serbestliği var burada konuşacağına bu pastadan pay kapmaya çalış. Öyle kapalı ekonomi döneminde değiliz. Artık bir televizyonu 10 sene telefonu 5 sene kullanmaz kimse.

• Indigo I kullanıcısına yanıt
    O zaman kimse fiyatlardan sikayet etmesin. Fiyatlarin yuksek olmasi tuketicinin tamamen talebinin cok olmasindandir.

Bu elektronik esyaya gore degisir. Mesela bir TV 5 sene bile kullanili. Bir telefon 2-3 sene kullanir. Ben sana diyorum ki s'ini bile 1 sene olmadan gidip aliyor. Tamam yine alsin ama fiyata gelince sesini cikarmayacak. Benim soylemek istedigim bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkishwarriors

isteyen istediğini alır kime ne diyor.. lafa gelince ekonomi kötü, yok efendim kredi kartına bağımlıyız. yok bilmem ne.. Birde 2000 li yıllarla bugünleri mukayese eden nohut beyinliler var. genelde bunlar solcular. Bunlara ne yapsan yaranamazsın arkadaş!!

Bence konuyu açan arkadaş şöyle dese daha iyi olurdu.. Kibir çılgınlığı.. O kadar kibirli ve havacı bir milletinzki iphone kullanınca kendimizi zengin zannediyor, bmwye binince avrupalı oluyoruz.

2000'li yılların nesi varmış be? 2000'li yıllarda büyüme hızı daha yüksekti. Hele 80 ve 90'lı yıllarda daha da yüksekti.Ne biliyorsun ki ne konuşuyorsun? Altı üstü ekonomi krize girdi ilk kez oldu sanki. 1994 yılında da girdi daha sonra da daha önce de. Dünyada her ülkenin başına bunlar gelir. Amerika da bütçe açıkları yaşadı krizlere girdi. Sizin gibi öyle yandık bittik edebiyatı yapmadılar. Yok solcularmış yok sağcılarmış oturduğun yerden salla dur.
    Vatandaşın eline kredi kartını verirsen kredi verirsen kullanır tabi. Önceden vermiyorlardı alamıyordun. Peşin paraydı herşey.
    80-90 ve 2000'li yıllarda ülke yönetimi sağcılardaydı boşuna eleştiripte kendi ayağına sıkma.

• quote:

O zaman kimse fiyatlardan sikayet etmesin. Fiyatlarin yuksek olmasi tuketicinin tamamen talebinin cok olmasindandir.

Bu elektronik esyaya gore degisir. Mesela bir TV 5 sene bile kullanili. Bir telefon 2-3 sene kullanir. Ben sana diyorum ki s'ini bile 1 sene olmadan gidip aliyor. Tamam yine alsin ama fiyata gelince sesini cikarmayacak. Benim soylemek istedigim bu.

Niye şikayet etmesin? Avrupa ve amerikada ucuzken burada niye pahalı? Türkiye dediğin toplasan 80 milyonluk ülke çok büyük bir pazar değil. Devlet vergiyi arttırmasın cebimizden elini çeksin yeter. Ben 90'lı yıllardaki vergilere razıyım devlet bu kadar soymuyordu.
    İyi yaşamak herkesin hakkı.Amerikada 200 dolar olan telefon burada 1000 liraysa hesap sorarım. Burada 10 lira olan araba bulgaristan gibi geri bir ülkede 5 liraya çok güzel itiraz ederim. Tüm dünyada gıda ucuzlarken türkiyede pahalanırken yine itiraz ederim.Üreticide 1 lira olan domates markette 5 liraysa yine itiraz ederim. Devlet bu işlere karışmayacaksa ne işe yarıyor muş? Biz vergiyi yesin içsinler diye vermiyoruz her vatandaşın verdiği paranın hesabını sormaya hakkı var.

• Para onun isteyenin istediğini yapma konusunda özgür olduğu hususunda ısrar edenlere:İradesizliğin iradesi özgürlüğü olamaz zira diyalektikten yoksun bir modern yaşam kültürü ilizyonlar silsilesi demektir.Hani demokrasi şu özgür olduğu söylenen

Size tanıdık geldi mi

• Herkesin hayatına kimse karışamaz

• Indigo I kullanıcısına yanıt
    Acaba gurcistanda sifir arac alan biri bir sene kullanip ondan sonra kenara atip yenisini aliyorlar midir ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turkishwarriors

isteyen istediğini alır kime ne diyor.. lafa gelince ekonomi kötü, yok efendim kredi kartına bağımlıyız. yok bilmem ne.. Birde 2000 li yıllarla bugünleri mukayese eden nohut beyinliler var. genelde bunlar solcular. Bunlara ne yapsan yaranamazsın arkadaş!!

2000'li yılların nesi varmış be? 2000'li yıllarda büyüme hızı daha yüksekti. Hele 80 ve 90'lı yıllarda daha da yüksekti.Ne biliyorsun ki ne konuşuyorsun? Altı üstü ekonomi krize girdi ilk kez oldu sanki. 1994 yılında da girdi daha sonra da daha önce de. Dünyada her ülkenin başına bunlar gelir. Amerika da bütçe açıkları yaşadı krizlere girdi. Sizin gibi öyle yandık bittik edebiyatı yapmadılar. Yok solcularmış yok sağcılarmış oturduğun yerden salla dur.
    Vatandaşın eline kredi kartını verirsen kredi verirsen kullanır tabi. Önceden vermiyorlardı alamıyordun. Peşin paraydı herşey.
    80-90 ve 2000'li yıllarda ülke yönetimi sağcılardaydı boşuna eleştiripte kendi ayağına sıkma.

1 - Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük ekonomik krizi 2001 yılıdır.

2 - Başbakan sahi sağcıydı değil mi? Bülent ecevitin başbakan olduğunu unuttun sanırım. Birde kalkmış sağcılar vardı diyor. DSP - MHP - ANAP

Şimdi bas git benimle muhattap olma, bol bol nohut yemeye devam et sen... komik adam.. :)

• Zaten dünya kadar vergi alıyorlar, daha ne yapacaklar. Bazı ürünlerin zaten yarısından çoğu vergi (araba, benzin vs. ) Bu saçmalık hangi ülkede var acaba? Bunu kaldırmaları gerek diyeceğine, daha da bizi soysunlar diyorsun pes doğrusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

Yahu şu her şeyde hükümet suçlu kafasını bırakın. Hiç insanlarımızda suçu bulmuyorsunuz. Şöyle bir hadisi şerif vardır. Nasılsanız öyle yönetilirsiniz.

Ben sana burada tüketiciden bahsediyorum. Sen bana başka bir konuda hükümetin yaptığı yanlışları getiriyorsun. Yaptığı yanlışları savunmuyorum zaten. Ben başka bir şey anlatıyorum.

Bak sana bir tecrübe edindiğim şeyi söyleyeyim. Mesela playstation önceden plus üyeliğinden para almıyordu. Plus ile güzel oyunlar falan veriyordu. Satışlar arttı. Fiyat aynı kaldı ama bazı değişikliklere gitti. Mesela plus üyeliğini paralı yaptı. Konsolu ucuza sattı ama oyunlar biraz daha pahalı yaptı. Şimdi playstation kullanıcıları her ne kadar şikayetçi ise de yine de böyle olmasına rağmen alınıyor.

E peki, neden önceki hükümetleri "Bankaları hortumlattılar" diyerek suçluyorsunuz? Ecevit servetle mi öldü?

Bak şimdi, dünyanın heryerinde ekonomi ve insanların yaşam kalitelerini düzenleme işlerinden hükümet sorumludur, AKP de buna dahildir. Aksi halde, karşımıza çıkıp "Ülkeyi büyüttük", "Ekonomiyi büyüttük" diyemezler.

Diğer bir konu ise;

Hızlandırılmış tren nedeniyle yüzlerce kişi öldü; suçlu "makinist".
    Madende yüzlerce kişi öldü; suçlu "fıtrat".
    Libya'ya müdahaleye destek sonrası milyarlarca dolar zarar edildi; suçlu "bedeviler".
    Mavi Marmara'da insanlar öldü; suçlu "İsrail".
    Dolar rekor kırdı; suçlu "faiz lobisi".
    Gezi olayları oldu; suçlu "paralel".
    Yasadışı olmasına rağmen, teröristlere silah gönderildi; suçlu "haberciler".

Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar suçsuz bir iktidar yok. Ben bugüne kadar AKP'nin suçu olan bir olay görmedim. Adamlar ekonomiden sorumlu fakat olan her olayda ya paralel ya da CHP suçlu oluyor.

Birde şey var,teknolojinin akp ile geldiğini sanmaları var...Yahu teknoloji bu yeni şeyler icad edildiğinde tüm dünyaya yayılıyor...Çok komikler gerçekten..

Utanmasalar bu troll capsleri bile paylaşırlar
    https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/12088514_613516525454338_6430317441038002265_n.jpg?oh=245057f1c2ee9fccf533977a62d3b014&oe=574F7CD6

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/11224721_614073795398611_2809828817472447796_n.jpg?oh=66b43a452e1dc92b9d355d4fcb4674cd&oe=578D71BA

• quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

Yahu şu her şeyde hükümet suçlu kafasını bırakın. Hiç insanlarımızda suçu bulmuyorsunuz. Şöyle bir hadisi şerif vardır. Nasılsanız öyle yönetilirsiniz.

Ben sana burada tüketiciden bahsediyorum. Sen bana başka bir konuda hükümetin yaptığı yanlışları getiriyorsun. Yaptığı yanlışları savunmuyorum zaten. Ben başka bir şey anlatıyorum.

Bak sana bir tecrübe edindiğim şeyi söyleyeyim. Mesela playstation önceden plus üyeliğinden para almıyordu. Plus ile güzel oyunlar falan veriyordu. Satışlar arttı. Fiyat aynı kaldı ama bazı değişikliklere gitti. Mesela plus üyeliğini paralı yaptı. Konsolu ucuza sattı ama oyunlar biraz daha pahalı yaptı. Şimdi playstation kullanıcıları her ne kadar şikayetçi ise de yine de böyle olmasına rağmen alınıyor.

E peki, neden önceki hükümetleri "Bankaları hortumlattılar" diyerek suçluyorsunuz? Ecevit servetle mi öldü?

Bak şimdi, dünyanın heryerinde ekonomi ve insanların yaşam kalitelerini düzenleme işlerinden hükümet sorumludur, AKP de buna dahildir. Aksi halde, karşımıza çıkıp "Ülkeyi büyüttük", "Ekonomiyi büyüttük" diyemezler.

Diğer bir konu ise;

Hızlandırılmış tren nedeniyle yüzlerce kişi öldü; suçlu "makinist".
    Madende yüzlerce kişi öldü; suçlu "fıtrat".
    Libya'ya müdahaleye destek sonrası milyarlarca dolar zarar edildi; suçlu "bedeviler".
    Mavi Marmara'da insanlar öldü; suçlu "İsrail".
    Dolar rekor kırdı; suçlu "faiz lobisi".
    Gezi olayları oldu; suçlu "paralel".
    Yasadışı olmasına rağmen, teröristlere silah gönderildi; suçlu "haberciler".

Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar suçsuz bir iktidar yok. Ben bugüne kadar AKP'nin suçu olan bir olay görmedim. Adamlar ekonomiden sorumlu fakat olan her olayda ya paralel ya da CHP suçlu oluyor.

Birde şey var,teknolojinin akp ile geldiğini sanmaları var...Yahu teknoloji bu yeni şeyler icad edildiğinde tüm dünyaya yayılıyor...Çok komikler gerçekten..

Utanmasalar bu troll capsleri bile paylaşırlar
    https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/12088514_613516525454338_6430317441038002265_n.jpg?oh=245057f1c2ee9fccf533977a62d3b014&oe=574F7CD6

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/11224721_614073795398611_2809828817472447796_n.jpg?oh=66b43a452e1dc92b9d355d4fcb4674cd&oe=578D71BA

Geçen biri chp 1923'te iktidara geldiğinde okuma yazma oranı %10'du, 2016 yılında akp iktidarında %99 oldu diyordu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.