Şimdi Ara

Ülkemizdeki Tüketim Çılgınlığı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarihçi kullanıcısına yanıt
    kuzey kore ile anlatılanın ne alakası var yoksa ironi mi yaptın
  • 2005'ten beri bu forumdayım, bu kadar boş bir konuyu nadiren görmüşümdür. Kredi kartına bağımlı yaşatılan bir ekonomide fiyatlar iyi midir? Millet öteleyerek hayatını yaşıyor.

Git bak bakalım pazarda, markette gıda fiyatları ne alemde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881 -- 11 Mart 2016; 15:37:56 >
  • ben ekonominin kötü olduğuna inanmıyorum. az önce bir işim için belediyeye kadar gittim. istisnasız her sokak başında 2-3 bmw mercedes vs. (yer antalya)

bakıyorsun artık tuşlu telefon kullanan insan sayısı 100 kişide 1-2 kişi olmuş. belediyedeki işçi iphone kullanıyor.

bu mu kötü ekonomi?
  • bekar biri telefon alır o sorun değil bir iki maaşlık brişey daha fakir ülklerede gittim arap yarım adasında çoğu ülkeyi gezdim onların deve çobanlarının elinde bile iphone tarzı lg g3 vardı besliycek ailesi yok kendine harcıyor gençlik heryerde, benim çevremde yada semtimde aile olup (orta üstü gelir sayılır oturduğum yer) oyle her sene araba değiştirende yok telefonda hayal kurup yazma......ayrıca istanbulda tüketim çılgınlığıda görmen doğal şehir 15 milyona dayandı %10 u bile dışarı çıksa o avmler in ağzına kadar dolar..yaklaşık 100 km bir alana 15 milyonu düşün bakalım bir çok ülke nüfusundan fazla...anadolunun köhne biyerine git bakalım o çılgınlığı görücenmi millet aiş iş yok diye kaçıyor illerinden gençlik ya yurtdışına yada ist ankaraya.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Mart 2016; 16:27:36 >

• Tüketim denilince insanlarımızın aklına hemen telefon, araba filan geliyor.
  • Artık bu sloganı kullanın:

"Fakirlik hakkımız, söke söke alırız"

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asau

Artık bu sloganı kullanın:

ükemizdeki fakirliğin bitmini 1000-2000 lik cep telefonuyla bitren zekalara onur belgesi vermek lazım.....anadolunun başka bir iline gitte gör o tüketim çılgınlığını gençler iş aş yok diye kaçıyor illerinden memleketlerinden %80 ni moruk nüfus anadolunun çoğu ili oyle...o istanbul 15 milyon keyftenmi oldu sanıyon ...adam bekarsa alır onu en basit şey nevar? her senede değiştiirir....90 larda anap hükümetinde bu kafalarda vardı adamlar renkli tv yi zenginlik sayıyordu aynı kafa....halkımız tv alıyor zenginledik diyorlardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Mart 2016; 16:39:21 >

• sanane isteyen istedigini alir sen kimsin

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

Orijinalden alıntı: asau

Artık bu sloganı kullanın:

ükemizdeki fakirliğin bitmini 1000-2000 lik cep telefonuyla bitren zekalara onur belgesi vermek lazım.....anadolunun başka bir iline gitte gör o tüketim çılgınlığını gençler iş aş yok diye kaçıyor illerinden memleketlerinden %80 ni moruk nüfus anadolunun çoğu ili oyle...o istanbul 15 milyon keyftenmi oldu sanıyon ...adam bekarsa alır onu en basit şey nevar? her senede değiştiirir....90 larda anap hükümetinde bu kafalarda vardı adamlar renkli tv yi zenginlik sayıyordu aynı kafa....halkımız tv alıyor zenginledik diyorlardı

Sen de şu sloganı kullan artık:

Zenginlik hakkımız, söke söke alırız!

• Abi şu telefonları ve arabaları sadece AKP liler alsın ya yeter artık .

Ben Cehapelilerin telefonla konuşmasını istemiyorum konuşacaksa benim olduğum ortamda konuşamaz . Bir de trafikte ben Cehapeli görmek zorunda mıyım ?

Yeter artık ya polise falan başvurucam geçen gidiyorum önümde bir araç var Türk bayrağı koymuş hemen arka camına yanımda bulunan Osmanlı Sancağını yapıştırdım

Kork ve Titre diye bağırdım . ( İroni Alert İroni Alert !!!!! )
  • Lenovo k3 note 300 lira mis gibi telefon . Eshot izban mis gibi ulaşım araçı Beyaz eşya 10 yıl oldu taş gibi . Az paranızın kıymetini bilin yakında ülkede para suyunu cekince gidişat bunu gösteriyor şu anda iphone ları bmw mercedesleri satamazsınız.
  • İstersem gider ayda bir 5000lik telefon alırım yahu sana ne oluyor ? Dolar 3 lirayı görmüş geçirmiş yıl içinde, adam çok tüketim var diye fiyatlar yüksek diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 11 Mart 2016; 18:01:06 >
  • insanlar her gun ikiser ucer ekmek aliyor. bu tuketim cilginligia dur demek icin ekmek fiyatlarini 20 lira yapalim.

-bakin avrupada ekmek 20 liradan satilir.
  • İstediğini alır adam hesapmı vericek

• 2012 yilinda euro 2.34 lira imis.http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/201203/12032012.xml

otv 40 ve kdv %18 idi.

bugun ise otv %45 , kdv %18 euro kuru 3.19 lirahttp://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/tcmb+tr/tcmb+tr/main+menu/istatistikler/doviz+kurlari/gosterge+niteligindeki+merkez+bankasi+kurlarii

simdi basitbir matematik hesabi yapalim. 43000= x*1.40*1.18, x=26460 lira = 11308 euro(2012 aracin vergisiz net satis fiyati)

65000=x*1.45*1.18, x= 37990 lira= 11908 euro (2016 aracin vergisiz net fiyati)

yani satilan aracin vergisiz bayi fiyati toplamda 600 eurocuk artmis. ( tabii ayni artimin model yenilendigi icin avrupada oldugunu da ekleyelim.) aradaki diger farkin bize ureticilerin degil hukumetin hediyesi oldugunu anlarsin umarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 11 Mart 2016; 11:32:03 >

• Yahu beni ilgilendirmez zaten kimin ne aldigi. Cogunuz ne demek istedimi anlamamis. Lafi nerelere getirmissiniz!

Benim isyanim zaten hem gidip o fiyata alip "her sene" hem de fiyatlar niye boyle yuksek diyenlere. Zaten isini bilen ayni ozellikte telefonu 1000 liraya aliyor.

Yine altini ciziyorum. Ben baska bir sey anlatmaya calisiyorum. Siz yanlis anliyorsunuz. Simdi biri iphone 6s almis biri 1 yil kullanmis. 7 cikiyor daha 6 yi 1 senedir almis. Gidip hemen 6 yerine 7 aliyor. Yahu yenisini birak adam 6 nin s'i cikmis gidip 6 yi satiyor s'i aliyor. Sonra gelip fiyatlardan sikayet ediyorlar.

Tabii her sene telefon cikarirlar. Bunu da 6, 6s diye yaparlar. 3000 lirada fiyat cekerler. Iyide yapiyorlar diyorum bende. Keske 6000 lira yapsalar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aksine fiyatları dibe çekiceksin, bizim millet hava atmayı sever
    Telefonun özelliklerine değil markasına
    Arabanın güvenliğine değil görünüşüne bakar
    Fiyatlar dip olur değersizleştirirsen bir süre sonra yüzüne bakmazlar
    Örneğin yurtdışında 3000 dolara aldığı aracı ömürlük kullanan insanlar var, zengin olmayan aç gözlülük yapmıyor
    2 Aynı üründen birinin üzerine 10 lira yaz birine 3000 lira, birine marka yapıştır diğerine yaz bişey
    3000 liralık olanı kredi çekip alır

• quote:

Orijinalden alıntı: UnluckyPsycho

Aksine fiyatları dibe çekiceksin, bizim millet hava atmayı sever
    Telefonun özelliklerine değil markasına
    Arabanın güvenliğine değil görünüşüne bakar
    Fiyatlar dip olur değersizleştirirsen bir süre sonra yüzüne bakmazlar
    Örneğin yurtdışında 3000 dolara aldığı aracı ömürlük kullanan insanlar var, zengin olmayan aç gözlülük yapmıyor
    2 Aynı üründen birinin üzerine 10 lira yaz birine 3000 lira, birine marka yapıştır diğerine yaz bişey
    3000 liralık olanı kredi çekip alır

O kadar anlatiyorum, sonunda ne demek istedimi anlayanlar cikti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Yazdığından ben şöyle bir sonuç çıkardım;

Biz, yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, tüketim konusunda bir Avrupalı ta da Amerikalının hak ettiklerini hak etmiyoruz, çünkü fakiriz. Otomobil fiyatları da iyice artmalı ki, zengin ile fakir arasındaki fark belli olsun ve sadece zenginler arabaya binebilsin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.