Şimdi Ara

ülkemizde devre elemanı üretimi varmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • direnç, kondansatör, transistör.........yoksa hep uzakdoğudanmı geliyor ?

• http://www.kondas.com.tr/index.asp
    kond üretimi yapan kondaş var bildiğim kadarıyla...
  • Aydın'da pasif devre elemanlarını (R,L,C) üreten bir fabrika varmış galiba.

doğru mudur bilmiyorum.

???
  • Biraz büyük dirençlerde olsalar bu firma Bursa'da direnç üretiyor. Sanırım yurt dışına çalışıyorlar:
    http://www.ozdirenc.com

Aselsan'a yaptığımız gezide, bazı dirençlerin* kolay bulunamadığını bu sebeple kendilerinin özel direnç üretimi yaptıklarını söylemişlerdi(*tam hatırlamıyorum ama toleransı düşük direnç olabilir)
  • Bir ara ram chip üretenbir firma vardı tepesine vurdular adamlar mühedisi ve teknikeride şimdi amerikada kingstn dalar...
  • yazık yazık...üzüldüm..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mutevaggil

Aydın'da pasif devre elemanlarını (R,L,C) üreten bir fabrika varmış galiba.

doğru mudur bilmiyorum.

???

çinde ürettiriyorlarmış, şeklinde bir duyum almıştım zamanında sanırım şirketin adı alp elektronik idi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • testaş eskiden nanofaradlık kondansatörler üretirdi, tv lerin falan içinden çıkardı ama şu an öyle bir şirket kaldı mı bilmem
  • sonuç olarak; ülkemizde devre elemanı üretimi yok diyebilir miyiz?
  • abi şimdi kalkıp transistör fabrikası kuruyum desek nasıl yaparız bilmiyorum..

daha doğrusu intel benden transistör istese 1 işlemciye yüzmilyonlarca transistör sığdırıyor.

kafam karıştı....nerede o eski 3 bacaklar..
  • evet gözüm haklısın. ben de bunu demek istiyorum. felaket derecede geriyiz bu konuda ve sanırım hiç ilerleyemeyeceğiz. bi başka topicte bu konudaki düşüncelerim tartışma yarattı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 01ferhat

testaş eskiden nanofaradlık kondansatörler üretirdi, tv lerin falan içinden çıkardı ama şu an öyle bir şirket kaldı mı bilmem

testaş özelleştirildi, ben dolaşmıştım orayı ama öyle bi teknolojileri yok gibiydi. eskiden devletin olduğundan belki mühür gibi bir şey vurmuşlardır ondan yazıyordur, zannetmiyorum kapasitör üretebileceklerini.
  • bende 1998 yılında duymuştum aydında entegre üretimi yapan bir firma olduğunu
  • TEKNOLOJİ KONUSUNDA RAKS VARDI YERLİ...AMA ŞUAN NE DURUMDA BİLMİYORUM...

BİR SORU DAHA........ÜLKEMİZDE CD ÜRETİMİ VARMI ?
  • Türkiye'de cd üretimini birçok firma yapıyor artık
  • OKULDA HOCALAR YAKINMIŞLARDI...CD ÜRETİMİ BİLE YAPAMIYOZ DİYE...BULGARİSTAN CD ÜRETİMİNDEN DELİ PARA KAZANMIŞTI..

RAKS DURUNCA MANYETİK KAYITTA BAYAĞI GERİDE KALMIŞTIK..NEYSEKİ AÇIĞIMIZ KAPANMIŞ GÖRÜNÜYOR...

DARISI HAFIZA KARTI FABRİKASINA....
  • entegre vb. yarıiletken üreten ülkelerde, (malezya tayvan çin), bu tür üretimler bizzat o ülkelerin insanları tarafından mı yapılıyor, yoksa "çinde ucuzluk var, fabrikayı oraya taşıyalım" mantığından mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbbilici

entegre vb. yarıiletken üreten ülkelerde, (malezya tayvan çin), bu tür üretimler bizzat o ülkelerin insanları tarafından mı yapılıyor, yoksa "çinde ucuzluk var, fabrikayı oraya taşıyalım" mantığından mı?

bence iş gücü ucuz olduğu için o ülkeler seçiliyor. Ben inanıyorum ki Türkiye'de de bu işler yapılabilir.Yapacak bilgide avrdır teknikte vardır lakin iş maliyet noktasında tıkanıyor. Yani burada üretmektense dışarıdan getirmek daha ucuza mal oluyor.
  • Yabancı program da izlemiştim chip üretim makinası fiyatı 500 bin $ dı .bunu şahıs getirmez o riske girmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı program da izlemiştim chip üretim makinası fiyatı 500 bin $ dı .bunu şahıs getirmez o riske girmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.