Burada herhangi bir taraf içerisine girmeyeceğim. Herhangi bir siyasi partinin destekçisi değilim. Herhangi bir devlet dışı yapının ya da oluşumun destekçisi değilim. Herhangi bir yönetim şeklini desteklemiyorum. Tamamen tarafsız bir şekilde yazıyorum.
Türkiye'de siyasetten anlayan bir insan evladı bulunmuyor. 80 milyon insandan 1 tanesi de demiyorki;
Ulan? Biz böyle taraf/takım tutar gibi parti destekliyoruz ama bu ülkenin gelişmesi için acaba ne lazım??...
Gerçekler can yakıyor anlaşılan...
Takım tutar gibi parti tutma medyadan kaynaklanıyor. Medya ne istiyorsa halk onu ister.
Diğer sorunun cevabını da alttakini kullanmaktan geçer
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Tamamen haklısın kardeşim. Bu işin ideolojik taraflarını bir yana atarsan bence sorun çok net bir şeyden kaynaklanıyor. Biz ciddi anlamda vatanseverlik ne bilmiyoruz. Vatanseverlik bizim için çoğu zaman birkaç kelimeyi kullanmak ile sınırlı kalmış. Oysa sonuçta vatan, biz olmadan basit bir toprak parçası. Vatanseverlik ise bu yükün altına beraber yaşadığımız milletin haklarını, geleceğini gözetlemekten geçiyor.
Türkiye'de tam bir goygoy siyaseti var. Her görüş kendisini en haklı görüyor, ayrı bir vatanseverlik anlatıyor. Sağda da, solda da bu sıkıntılara dair çözüm yok, en azından ben kendimi bildim bileli yok. Belki de 70'lerden beri tüm siyasetimiz bir çeşit çatışma üzerine kurulu, yani işimiz vatanın milletin kazanması değil, "BİZİM" kazanmamız. Her siyasi görüş de -Atatürkçüsü, İslamcısı, solcusu, sağcısı, milliyetçisi, sosyalisti fark etmez- hep kendisinin kazanması üzerine kuruyor vatanseverliği. Bu yüzden de hep milletin bir yarısı umursanmıyor.
Siyasi görüşler kazanmak ister, kendi yollarının doğruluğuna inanır. Ki bu da bir haktır. Ancak bizde bu kazanma işi hep milletin bir kısmının aşağıya çekilmesiyle oluyor. Herkesin aklında karşıt görüşe hayatı zindan etmek var.
Galiba hepimiz az biraz vatana ihanet ediyoruz.
Bu ülkede işler ters işler.Başka ülke'de ülke menfati için yapılan şeye siyaset denirken.Bizde ülkeyi düdükleyenlerin yaptığı işe siyaset denir.A partisi B partisi hiç fark etmez.Hepsinin davası koltuk davası nasıl devleti düdüklerim davası.Bunlar Meclis'te Tv'de kanlı bıçaklı Meclis yemekhanesinde birilerin düğünü nişanı,işyerinin açılısında ise kırk yıllık dost olurlar.