Şimdi Ara

Ülkece Neden Geride Kaldığımızın Kanıtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Ülkece Neden Geride Kaldığımızın Kanıtı

Bakın arkadaşlar bu bakanlıklara ayrılan bütçe.Öyle saçma bir durumdayız ki sağlık bakanlığı diye bir bakanlık açılmış ve bu kadar para harcanmış ! Ne gerek var kardeşlerim sağlık bakanlığına, enerji bakanlığına vb. Hele birde teknoloji için bakanlık kurmuşlar o ayrı bir kamalist komedi hikayesi zaten.

Bu taktan bakanlıklara ayrılan bütçeler diyanete ayrılsaydı şimdi Osmanlı gibi olabilirdik. Hastaların iyileşmesi için en iyi ilaç duadır bunu inkar eden var mı ki zaten ? Teklifim şu ki tüm bakanlıklar diyanet altında birleştirilsin,her mahalleye 2 cami 1 medrese kurulsun, kızlı erkekli eğitime son verilsin ve T.C anayasasını kaldırarak yerine şeri hükümleri kabul edelim. Böylece Yüce Allah(c.c)'nin takidirini kazanmış oluruz ve O ne güzel vekildir ki bize yardım eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delgado.11 -- 13 Ocak 2016; 21:48:47 >

• Sen o fetvaları kolay yazılıyor sanıyorsun ?

10 milyar dolarlık işi 5 milyara hallediyorlar daha ne istiyorsunuz ? ( İroni )

O bütçenin 3 milyar doları hakeden öğrencilere burs olarak verilseydi bari veya direk teknoloji alanına yatırılsaydı güzel olurdu .

Komple SAAB'ı almak borçları ile beraber 300-400 milyon dolar kaldı ki diyanet bütçesi ile 10 tane SAAB alabiliyoruz düşünün yani 2010 yılında falan SAAB alınsaydı her yıl 5 er milyarın 1-2 milyarı buna harcansaydı bugün BMW MErcedese ile kapışan altyapısı hazır bir markamız olurdu ki zaten SAAB da boş marka değildi zamanında savaş uçakları üreten arabalarda ise teknoloji ve güvenliği ile bilinen bir marka .

Veya Volvo'ya ortak olabilirdik 2-3 sene önce .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 13 Ocak 2016; 22:02:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Şu diyanet amma batıyor varya size. Siz böyle yaptıkça inatla savunasım geliyor.

Neden anlamak istemiyorsun acaba abi ? Sen de inatla başkasına laf atacak yer arıyorsun

Diyanet değil onun bütçesi batıyor . 5.6 milyar TL bütçe alıyorsun camilerdeki halıların çoğu ayak kokuyor , hala bayram namazında bizden para alıyorlar .

Yav o bütçe ile ne oluyor peki ? Camiyi yaptıran halk . Yani sadece imamların parası mı çıkıyor oradan ? Hayır çok muhteşem projeler mi çıkıyor ? İslam alemine müthiş katkılar mı yapılıyor ?

Neyse abi sen şükret dinimizde komşun açken Mercedes S500'e binmek caiz hatta seneye Maybach geçilir süper olur .

Şu an diyanetin , ortaçağ avrupasındaki kiliseden farkını söyler misin bana ?

74 Milyon dolara adamlar Mars'ın yörüngesine uydu atıyor . Aradaki farka bakın !!

http://www.bbc.com/turkce/haberler/2014/09/140924_hindistan_uydu_mars

http://www.hurriyet.com.tr/hindistanin-marsa-gonderdigi-uydu-yorungeye-girdi-27264876

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 13 Ocak 2016; 22:38:47 >

• quote:

Şu diyanet amma batıyor varya size. Siz böyle yaptıkça inatla savunasım geliyor.

Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin, Diyanetin, Sağlık Bakanlığından daha yüksek bütçesi olması normal mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiGER001

quote:

Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin, Diyanetin, Sağlık Bakanlığından daha yüksek bütçesi olması normal mi ?

Bilgi sahibi olmadan görüş sahibi olma, benim diyaneti ne kadar sert eleştirdiğimi bilen bilir, şimdi gelelim asıl konuya...

Diyanet bütçesinin dağılımı nedir, bilgin var mı, yoksa konuşmaya hakkın yok!

Edit:
    Hadi sana bir ipucu, SGK bütçesi ve sağlık Bakanlığı bütçesinin toplamı nedir,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 13 Ocak 2016; 23:02:06 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

O bütçenin dağılımı biliyor musun ?

2014 Yılı diyanet bütçesinin %94 kısmı sadece personel maaşlarına ödendi. Geri kalanı ise vatandaşın yaptırdığı camilerin dışında devletin kendi yapmış olduğu bazı merkezi camiler ve tarihi eser olan ibadet yerlerinin bakım onarımı var.

Devlet din yalan yanlış çğretilmesin diye imamların sadece devlet memuru olmasına izin veriyor taa ülke kurulduğu günden beri. Hal böyle olunca her caminin imamı devlet tarafından atanıyor.

Ülke genelinde kaç tane cami var bu konuda bir fikrin var mı ? ( 84.648 bu rakam 2015 ilk yarısına ait )

Tamam farkındayım rakam büyük. Ama o kadar imamın maaşını düşününce yetmesine bile şaşırıyorum. Bu arada baan göre sorun diyanetin bütçesinin fazla olması değil. Bana göre sorun devlet erkanı bu kadar lüx yaşayacağına israfı bırakıp diğer kurumların bütçesini geliştirmemesi ile alakalı.

Bunu devlet neden sağlığa bu kadar az ayırıyor diye eleştirmek daha mantıklı geliyor bana.

Neden diyeceksin. Çünkü bu devletin varlığının sebebi halktır. Halk istediği için bu halk kendisine hizmet edilmesi için bu devleti var etmiştir. Eğer halk dini bir konuda hizmet bekliyorsa ona hizmet etmek için yaratılmış devlet ona beklediği konuda hizmet götürmek zorundadır.

Kağıt üzerine yazılmış kurallar önemli değil. O kuralları biz düzen içinde yaşamak için bize hizmet etmekle yükümlü olan insanlara hazırlattık zaten. Herşeyden önce halkın istekleri gelir. Sonuçta devletin ana yasanın hükümetin var olma sebebi bizim bize hizmet edilmesini istemiş olmamız ile alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 13 Ocak 2016; 23:55:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Amillian

asau Maliye Bakanı Baş Müsteşarı sanırsam, devlet bütçesi dağılımını falan mükemmel biliyor.

Sen göster öyleyse paylaşım nedir? Sen de tablo koy, grafik koy... Aa bu arada örtülü ödenek lerden de bahset biraz :))

O zaman istatistiki iddialarda bulunmayacaksın, bulunursan bunu ispatlayacaksın.
    Kopyala yapıştır mantığıyla işte bu kadar olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: asau

quote:

Orijinalden alıntı: Amillian

asau Maliye Bakanı Baş Müsteşarı sanırsam, devlet bütçesi dağılımını falan mükemmel biliyor.

Sen göster öyleyse paylaşım nedir? Sen de tablo koy, grafik koy... Aa bu arada örtülü ödenek lerden de bahset biraz :))

O zaman istatistiki iddialarda bulunmayacaksın, bulunursan bunu ispatlayacaksın.
    Kopyala yapıştır mantığıyla işte bu kadar olur

Alıntıları Göster
    İmamların maaşları diyanet bakanlığı tarafından karşılanıyorsa, sağlık personelinin maaşları da sağlık bakanlığı tarafından karşılanması gerekir.
    Yani bu imam maaşlarının diyanet bütçesi ile ödenmesi bana safsatadan da öte koskoca bir yalan gibi geliyor.

Oldu olacak devletin her atadığı (memur vs..) o birimin bakanlığınca ödenekler karşılansın(!) millet olarak bizlerde neyin, nereye, ne kadar harcandığının daha çok farkında olalım.

Örneğin avukat,savcıların ödeneğini adalet bakanlığı, polis,askerin ödeneklerini içişleri yada milli savunma bakanlıkları, öğretmen ve tüm öğretim görevlilerin ödeneklerini milli eğitim gibi gibi..

Saçma öyle değil mi

• quote:

quote:

quote:

2014 Yılı diyanet bütçesinin %94 kısmı sadece personel maaşlarına ödendi. Geri kalanı ise vatandaşın yaptırdığı camilerin dışında devletin kendi yapmış olduğu bazı merkezi camiler ve tarihi eser olan ibadet yerlerinin bakım onarımı var.

Devlet din yalan yanlış çğretilmesin diye imamların sadece devlet memuru olmasına izin veriyor taa ülke kurulduğu günden beri. Hal böyle olunca her caminin imamı devlet tarafından atanıyor.

Ülke genelinde kaç tane cami var bu konuda bir fikrin var mı ? ( 84.648 bu rakam 2015 ilk yarısına ait )

Tamam farkındayım rakam büyük. Ama o kadar imamın maaşını düşününce yetmesine bile şaşırıyorum. Bu arada baan göre sorun diyanetin bütçesinin fazla olması değil. Bana göre sorun devlet erkanı bu kadar lüx yaşayacağına israfı bırakıp diğer kurumların bütçesini geliştirmemesi ile alakalı.

Bunu devlet neden sağlığa bu kadar az ayırıyor diye eleştirmek daha mantıklı geliyor bana.

Neden diyeceksin. Çünkü bu devletin varlığının sebebi halktır. Halk istediği için bu halk kendisine hizmet edilmesi için bu devleti var etmiştir. Eğer halk dini bir konuda hizmet bekliyorsa ona hizmet etmek için yaratılmış devlet ona beklediği konuda hizmet götürmek zorundadır.

Kağıt üzerine yazılmış kurallar önemli değil. O kuralları biz düzen içinde yaşamak için bize hizmet etmekle yükümlü olan insanlara hazırlattık zaten. Herşeyden önce halkın istekleri gelir. Sonuçta devletin ana yasanın hükümetin var olma sebebi bizim bize hizmet edilmesini istemiş olmamız ile alakalı.

dinin devlet tekelinde olması demek hükümet propagandası demek.

• quote:

İnatla savunmaya devam et. Sen savunmaya devam ettikce sermayederlerin koltuklari kabariyor. Bunun sende farkindasin gerci.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cok yakinda

quote:

İnatla savunmaya devam et. Sen savunmaya devam ettikce sermayederlerin koltuklari kabariyor. Bunun sende farkindasin gerci.

Alıntıları Göster
    Millî Eğitim Bakanlığına bütçe ayrılmamış geçen sene?O niye yok listede?
  • Devletin bakanının "Türkler ara elemandır, icat yapamaz." dediği bie ülke düşün bu zihniyetinde 12 yıldır iktidara getirildiğini düşün.. Demek ki bu ülke halkı bildiğin Allah'lık. Bunca Allah'lık adama bukadar cami az bile. Adam başı cami yapsınlar, 75 milyon cami yapılsın ülkeye yoksa mazallah dinden çıkacak mü'minler yaww...

• Benim sadece bir faturaya %40 vergi ödediğimi düşünürsek, ve bu diyanetin paraları benim vergimle ödeniyorsa haram ediyorum lan. Buda demektir ki diyanet cehenneme gidecek, müslümanlar cehenneme gidecek bir kurumun fetvasına uyuyor bu da demektir ki onlar da cehenneme gidecek.. Benim gibi binlerce insan varsa demekki koca ülkede cennetlik adam kalmadı. Hadi geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: ComingWind

Benim sadece bir faturaya %40 vergi ödediğimi düşünürsek, ve bu diyanetin paraları benim vergimle ödeniyorsa haram ediyorum lan. Buda demektir ki diyanet cehenneme gidecek, müslümanlar cehenneme gidecek bir kurumun fetvasına uyuyor bu da demektir ki onlar da cehenneme gidecek.. Benim gibi binlerce insan varsa demekki koca ülkede cennetlik adam kalmadı. Hadi geçmiş olsun

Ve beyin kosarak uzakkasir...

• Maaşları maliye bakanlığı karşılamıyor mu ya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Eğitime bak, sağlığa bak. Kaç tane okul, kaç tane hastane var. O hastanede kaç çalışan, o okulda kaç öğretmen var. İmamlar 20 bin tl maaş alıyorlarsa bilmem tabi...

• rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Sen bilirsin artık. Kart atarsın bana şöyle yanarlı dönerli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 14 Ocak 2016; 1:12:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M4RLB0RO

İmamların maaşları diyanet bakanlığı tarafından karşılanıyorsa, sağlık personelinin maaşları da sağlık bakanlığı tarafından karşılanması gerekir.
    Yani bu imam maaşlarının diyanet bütçesi ile ödenmesi bana safsatadan da öte koskoca bir yalan gibi geliyor.

Oldu olacak devletin her atadığı (memur vs..) o birimin bakanlığınca ödenekler karşılansın(!) millet olarak bizlerde neyin, nereye, ne kadar harcandığının daha çok farkında olalım.

Örneğin avukat,savcıların ödeneğini adalet bakanlığı, polis,askerin ödeneklerini içişleri yada milli savunma bakanlıkları, öğretmen ve tüm öğretim görevlilerin ödeneklerini milli eğitim gibi gibi..

Saçma öyle değil mi

Devlette çalışanları kim ödüyor sanıyordun ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kara Ay

quote:

quote:

quote:

dinin devlet tekelinde olması demek hükümet propagandası demek.

Atatürk diyanet işleri bakanlığını kurduğu zaman bu sebeple kurmuştu zaten..

Din devletin kontrolü altında olacak , dinin öğretilmesi devlet okullarında zorunlu olacak , Kur an kursları vb. tekke ve zaviyeler kapanacak bu sayede herkes dini doğru ve tek bir kaynaktan öğrenecek. Aynı zamanda Atatürk'ün kendi ideolojisi gereği tek tip insan yetiştirilmesinde kullanılan enstrümanlardan biri olacak.

Yani zaten devlet okullarında zorunlu din eğitimi ve diyanet işleri bakanlığının sebebi buydu.. Ama aradan 70 80 yıl geçtikten sonra ummadıkları bir şey oldu ve muhafazakar kesim ülke deki iktidar sahiplerinin baskısından tamamen sıyrıldı. Artık seçtikleri hükümete müdahale edebilecek hiç bir güç kalmadı. Tabi o zaman ilk akıllarına gelen zorunlu din dersi ve dinayet oldu..

O zamanlar kendi amaçları için işe yarar olan bu kurumlar şimdi bu durumda onlar için büyük tehdit anlamına gelmeye başladı. Hali ile sosyal medya da sık sık gündeme getirilerek hem itibari düşürülmeye çalışılıyor hemde bu kurumlardan kurtulmaya çalışıyorlar.

Eğer bir gün laik kesim etkrar gücü ele geçirir muhafazakar kesimi tekrar baskı altına alıp istediği gibi at koşturmaya başlarsa o zaman bu kurumları tekrar önemli ve işe yarar listesine alacak. Bu kesin .

• quote:

Orijinalden alıntı: Emple

Maaşları maliye bakanlığı karşılamıyor mu ya
    ya arkadas, diyanet maas falan odemiyor, sunu yazıp durmayın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.