Şimdi Ara

Ulead Video Studio'da Görüntü Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ulead video studio programında resimleri filme dönüştürdüğümde görüntü kalitesi çok bozuk çıkıyor...Bunu düzeltmenin bir yolu var mıdır acaba?

Yani resimleri tek tek bilgisayarda açtığım zaman ekrana gelen görüntü netliğinin aynısını filme dönüştürdüğümde de almak istiyorum...

• VCD olarak yapıyorsan normaldir. VCD'nin kalitesi o kadar yani. DVD falan yaparsan olmaz öyle düşüncesindeyim.
  • Peki dvd olarak bilgisayara kaydettikten sonra bunu normal cd ye kaydedebilir miyiz?...Yoksa dvd ler için özel bir cd ye mi kaydetmek gerekir?
  • DVD ve VCD nin farkı zaten goruntu kalitesidir DVD kalitesindeki video yu VCD de izleyemezsin...
  • Bu linkteki dosyada mı dvd olaral hazırlanmış... Görüntü kalitesi oldukça yüksek...

http://rapidshare.de/files/5365021/foto_slayt.zip.html
  • Bu gönderdiğin dosya WMV dosyasıdır. Bunu oynatacak bir stand-alone DVD player yok diye biliyorum.
    Bilgisayarda oynatmak için istiyorsan başka çözümler önerebiliriz. Ancak salondaki DVD playerde izleyemezsin bu sefer de..

Bence bir DVD yapmayı dene.
  • Resimlerin kalitesi için Photodex Proshow Gold u öneririm. VCD yapsan dahi görüntüdeki (ki bu başlı başına VCD ninçöcünürlüğü ile alakalıdır) bozulmayı zar zor fark edersin. Birde resimlerinin çözünürlüğü önemli eğer 1024-768 ve daha büyükse dediğim program ile sorun yaşamazsın. Müzik ekleme gibi amator ama zevkli seçneklerde mevcut.

Ulead da israr edersende "Ulead Media Studio Pro" yu bir dene

Ulead Media Studio İçinhttp://www.ulead.com/msp/runme.htm
    Proshow Gold içinsehttp://www.photodex.com/downloads/go_proshowgold.html linklerine tıklayabilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende de öyle vcd olunca görüntü kalitesi düşüyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: keremim

Resimlerin kalitesi için Photodex Proshow Gold u öneririm. VCD yapsan dahi görüntüdeki (ki bu başlı başına VCD ninçöcünürlüğü ile alakalıdır) bozulmayı zar zor fark edersin. Birde resimlerinin çözünürlüğü önemli eğer 1024-768 ve daha büyükse dediğim program ile sorun yaşamazsın. Müzik ekleme gibi amator ama zevkli seçneklerde mevcut.

Ulead da israr edersende "Ulead Media Studio Pro" yu bir dene

Ulead Media Studio İçinhttp://www.ulead.com/msp/runme.htm
    Proshow Gold içinsehttp://www.photodex.com/downloads/go_proshowgold.html linklerine tıklayabilirsin

Arkadaşım program tavsiyelerin için tşk ederim...

Proshow gold programını indirdim ve bir film dosyası hazırladım ama vcd olarak kaydederken mpeg1 olarak kaydediyor ve bunun boyutları 352*240 olarak kaydediyor ve bu filmi bilgisayarda tam ekran yapıp oynattığımda görüntü çok bozuk olarak gösteriyor bunun boyutunu yükseltmeme de izin vermiyor bilgisayar... mpeg2 olarak 640*480 olarak kaydedilebiliyor fakat bu seferde bilgisayarda oynatırken hata veriyor...

Ben programda hazırlamış olduğum filmi önce bilgisayarda izleyip eğer hoşuma giderse cdwriterda yazdırmak istiyorum... Bunun için programda nasıl bir ayar yapmam gerekir...

Ayarlar esnasında yüksek verim almak için mpeg1 ,mpeg2 ,PAL,NTSC parametrelerinden hangilerini film oluşturma esnasında kullanmalıyım...

Bir de bu vermiş olduğun linkteki proshow gold V2.5.1635 versiyonunun ilacı var mıdır internette? Adresini istemiyorum sadece olup olmadığını soruyorum çünkü çok aradım ve bulamadım ...Eğer var dersen özelden ulaşıcam sana :)) Tabi izin verirsen...

Tşk ler...

• quote:

Orjinalden alıntı: palet34

Proshow gold programını indirdim ve bir film dosyası hazırladım ama vcd olarak kaydederken mpeg1 olarak kaydediyor ve bunun boyutları 352*240 olarak kaydediyor ve bu filmi bilgisayarda tam ekran yapıp oynattığımda görüntü çok bozuk olarak gösteriyor bunun boyutunu yükseltmeme de izin vermiyor bilgisayar... mpeg2 olarak 640*480 olarak kaydedilebiliyor fakat bu seferde bilgisayarda oynatırken hata veriyor...

mpeg olarak kaydetmesi çok doğal çünkü VCD Mpeg1 sıkıştırmasını kullanır. Maximum desteklediği çözünürlük ise orada yazan değerdir. görüntünün bozuk göstermesi resimlerinin çözünürlüğünden kaynaklanabileceğini söylemiştim ama orj. resim ile orada proshow da yaptıgın arasında çok fark var ise ayarlarında bir prob. vardır. MPEG2 yi bilgisayarda izleyememenin nedeni Gerekli codeclerin yüklü olmadığından olabilir.www.inndir.com da K-lite mega codec pack i indirip kurarsan ( başka birşeyden değilse) sorunun çözülür. senin yapacağın zaten VCD yi seçmek en iyi ayarları o oto. yapıyor.

quote:

Ben programda hazırlamış olduğum filmi önce bilgisayarda izleyip eğer hoşuma giderse cdwriterda yazdırmak istiyorum... Bunun için programda nasıl bir ayar yapmam gerekir...

yapman gerekenleri ilişikteki resimlerde gösterdim.

quote:

Ayarlar esnasında yüksek verim almak için mpeg1 ,mpeg2 ,PAL,NTSC parametrelerinden hangilerini film oluşturma esnasında kullanmalıyım...

Eğer vcd yapacaksan mecburen MPEG1 seçeceksin. ama bir DVD writerin var ise çok daha kaliteli filmler oluşturmak için DVD yi seçebilirsin. veya sacede bakmak istiyorsan.

quote:

Bir de bu vermiş olduğun linkteki proshow gold V2.5.1635 versiyonunun ilacı var mıdır internette? Adresini istemiyorum sadece olup olmadığını soruyorum çünkü çok aradım ve bulamadım ...Eğer var dersen özelden ulaşıcam sana :)) Tabi izin verirsen...

Mevcut İşlerimden fırsat buldukça takılıyorum buraya. ulaşıp bir süre cevap alamazsan kaygılanma

Edit: Bozuk linkler düzeltildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremim -- 4 Ekim 2005, 21:25:47 >

• Bilgilerin için tşk ederim....

Ben de resimde gösterdiğin şekilde yapıyordum hatta onun dışında farklı farklı ayarlar denememe rağmen olmuyor...Resimlerim de üstelik 1024*768... Hadi resimler üzerindeki görüntü bozuklukları bir yere kadar idare edilebiliyor hatta resimlerdeki ışık ve renk farklılıklarından dolayı bazı resimlerde görüntü bozukluğu daha az oluyor Ama diyelim her resim ekrana geldiğinde altına bir alt yazı eklediğimizde bu yazının bile okunabilirliği çok düşük... Bu program içinde yazı yazma seçeneği barındırdığına göre bunun kullanımı da normal olması gerekmez mi? Yani hadi resimler film oluşturma esnasında deforme oluyor peki yazılar programa ait bir özellik onların tam ekran esnasında net bir görüntü vermesi gerekmez mi? Tabi bu bir varsayım...

VCD çözünürlüğünü 352*288 den yukarıya çıkaran herhangi bir program yok mu acaba.... Yoksa bu bir standart mı?

Eğer standart ise bu kadar küçük boyutta bir görüntünün izleyene ne gibi bir izleme zevki vereceği ortadadır...

Vay be fotoğrafları filme çevirme işine girince neleri sorguluyorum:))
    Bu zamana kadar sadece cd den cd ye kaydedip geçer giderdim...

Keremim! Sana kolaylıklar diliyorum... İşinden arda kalan zamanında burada yorum ve yorumlarını bekliyorum Yakında film dosyaları üzerine bir çığır açarız artık :))

• VCD Standardı 352x288 çözünürlükte 1500kbit/s'dir. Standardı bozarak daha kaliteli yaparsan bu sefer VCD playerlar okuyamaz(veri aktarım hızı yetmez aletlerin.)
    SVCD yapmayı dene bir de.. Çözünürlük biraz daha büyük. Data rate ise 3000kbit/s.
  • Arkadaşlar
    Gerek Proshow gerekse Ulead dvd picture show programları ile yaptığım video dosyalarında görüntüler orj resim kadar net değil
    Bunu ben mi yapamıyorum yoksa video yaptığımız için kalite kaybolması mıdır
    DVD veya VCD de aynı kayıp var

Yani buzlanma veya karelenme değil de bulanıklanma var sanki görüntünün transparan beyaz tül örtmek gibi bir şey
    Standart ayarda da
    Yüksek kalite ayarında da aynı bozulma var
    Örnek VCD 5 dk video için 7000 kbs seçiyom

Görüntü bulanık

Bir tanee de sıkıştırmasız Avi yaptım 640 * 480 = 2,4 GB tuttu
    Hiç bir program göstermedi sadece ses vardı

Ace mega codec yüklü olduğu halde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 14 Ekim 2005, 8:54:35 >
  • arkadaşlar benim bu programda yapmak istediğim şey resimleri slayt yaparken bütün resimlere ve geçiş efektlerine aynı süre vermek istiyorum yani süreleri vermek için resimleri seçerek tek tek uğraşmak istemiyorum resim sayısı fazla olduğundan bunu nasıl yapabilirim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.