Şimdi Ara

Ukrayna Tatili Planlaması Noktasında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam dostlar , seneye haziranın başı gibi eşimle birlikte ukraynaya gidelim diyoruz. Fakat aklımızda deli sorular var. Onları size bi aktarayım , sonrasında sizin yorumlarınızı bekliyorum.

    ukrayna diyince insanların ilk aklına gelen soru kiev mi lviv mi? açıkcası ben ikisini de görmek istiyorum. hatta lvivi daha çok görmek istiyorum. fakat ankaradan direk lviv e uçuş yok. o bakımdan mecbur kieve gitmemiz gerekecek. işte ilk sorum burada başlıyor. kieve pegasus ve ukrayna hava yolları gidiyor. pegasus gecenin bir vakti indirirken ukrayna hava yolları sabahtan indiriyor. gecenin üçünde kiev havaalanında kalacağımız yere geçmek problem olur mu ?

    kiev lviv e göre daha mı pahalı bir şehir. yoksa yeme içme açısından fiyatlar yaklaşık aynı mı ?

    kievde nerede kalmalı. ikimizde ilk defa yurtdışına çıkacağız ve güvenlik bizim için önemli. ev mi kiralamalı yoksa otele mi gitmeli.

    4 gece kievde kaldıktan sonra trenle lvive gidelim diyoruz. yataklı kompartmanlar varmış. tren güvenli mi ? gidişte sıkıntı yaşar mıyız ? tren yerine uçakla mı gitmeli ?

    3 gece de lviv de kalalım diyoruz. sizce bir çift için hangi şehir daha eğlenceli. gece dışarı çıkacağız elbetteki fakat bekar adam değilim ki sürekli kop kop yapayım. bunu göz önünde bulundurursanız sevinirim.

    lviv den istanbula oradan da ankara yapalım diyoruz.

    bu sorular dışında merak ettiğim bir iki soru daha var:

    -ukrayna hava yollarını nasıl bilirsiniz ? saatleri gerçekten çok uygun çünkü
    -haziran başı civarı oralar nasıl olur ?
    -hanzo erkek gruplarından nasıl kaçabiliriz? daha doğrusu onlar nerelere giderler( biz gitmeyelim )

    yapacağınız yorumlar için şimdiden müteşekkirim.







  • Eşinizle gitmeniz gereken en son yere gidiyorsunuz bilginiz olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abstergo industries

    Eşinizle gitmeniz gereken en son yere gidiyorsunuz bilginiz olsun.

    siz gittiniz mi önceden ? arkadaşlarımdan bir sürü insan çift halinde gitmişti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abstergo industries

    Eşinizle gitmeniz gereken en son yere gidiyorsunuz bilginiz olsun.

    Birde Tayland.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar

    Ben gideceğiniz yerlerde bulundum, ayrıca minskte dil eğitimi aldım, rusyada 2 yıl çalıştım,rusçam iyidir,ama rehber değilim :)

    Tavsiyem iki şehride görün, bildiğiniz üzere donetsk ve luhansk iç savaş yaşamakta.şundan anlatayım, kievin doğusu rusça konuşur,batısı ukraynaca konuşur. biraz karışık yapı var.

    kieve ineceksiniz gece, otel veya ev hangisinde kalacaksınız,önceden bilgi verin sorun olmaz.

    kiev ukraynanin başkenti, türkiyede başkent ankara ama en büyük şehir istanbul, ukraynada herşeyin en iyisi kievde.

    lviv, polonya sınırında,sscb den çok polonya kültürünü barındırıyor. bizde karşılığı izmir-eskişehir karışımı şehir.

    kiev de konaklama lvive göre pahalı, yeme içmede pek fark yok fiyat olarak.

    kievde , khreshchatyk caddesi,arena,gulliver avm merkez tavsiye ederim,turistler için ideal. lvivde konaklamayı rynok meydanı,opera yakın tutarsanız avantajlı,herşey yürüme mesafesinde.

    ben ev kiralarım, otelde kalmadım pek bilgim yok, booking,airnb fiyatlara bakilabilir. yerel ev siteleri doba.ua var, ordan whatsaap,viber üzerinden ev sahiplerine ulaşabilirsiniz. kievde 2 kişi kalabilceği evler günlük 600-1000 grivna arası ,lvivde 400-900 griva günlük arası, tabi ultra lüx evlerde var fiyatlar artiyor.

    1 dolar : 26.9 grivna , 1 lira : 6,9 grivna

    bildiğiniz üzere dolar,euro artması aşırı,paramız bu aralar değersiz, bir zamanlar 1 lira : 10 grivna yapiyordu, ama değer kaybı ile düştü alım gücümüz grivnaya karşı.

    Kesinlikle tren, ukraynada otobüs taşımacılığı kötü ve yollar bozuk, tren daha çok sık kullanılır ve güvenli. plakart,kupe şekli.fiyat değişiyor. zamanınız az ise ukrayna havayolları iç hat uçuşuda yapabilirsiniz,tabi trenden pahalı olur.

    kiev başkent, parklar,müze,barlar,kafeler,gece hayatı herşey var..bunlar lvivde var, tabi lviv kieve göre küçük, sanat şehri. lvivde opera var tavsiye ederim,kafeleri çok iyi bu yaz 40 gün tatil yaptım, bol bol et yiyin ucuz,eskiden daha ucuzdu,ama yine bize göre ucuz,kahveleri,çikolataları var kendi yapımları,tadın,hediyelik alın, pravda bira fabrikası var 3 katlı,kendi üretimleri 4-5 lira bardakta bira için :) canlı müzikte oluyor.

    kievde gece hayatı lvive göre pahalı, orta halli club forsage var,caribbean tavsiye.

    lvivde, malevich, fashion elit club,rafinad var ayrıca.


    1.ukrayna hava yolları kullanmadım bilgim yok

    2.Haziranda derken? hava mı ortam mı? lvivde yaz kış tüm mevsim hayat var,kieve 3 yıldır gitmiyorum tam konuşamam, lvivde 4 ay önce döndüm, kafeler,sokakta resim çizen,müzik yapan,canlı şehir. hava olarak sıcak haziranda,ama yinede yelek polar,alın bazen soğuyor,geceleri,yağmurda olabiliyor yazın.

    3.Bu tarz insanlar var, genelde klüpte,barlarda..lviv çok popüler 3 havayolu uçuyor,arada çürük elmalar çıkıyor,genelleme yapmayalım,iyi şekilde takılan vatandaşlarımız çok var,nezih.10 yıldır bu ülkelerde bulundum, ama arap,zenci,hintli bunlardan kaçın, bunlar hanzoluğun daniskası yazarlar,esmer olduğumuzdan genelimiz,bizide öyle sanıyorlar.(

    Yinede herkes kendinden sorumlu,hiç olay yaşamadım, çok büyük olay,tartışma yaşamazsanız, tanımadıklarınızla fazla muhatap olmazsanız sıkıntı yok.

    Ukrayna fakir olduğundan, cepçiler,sigan(çingene) bunlara dikkat, cüzdan,paranızı,telefonunuza dikkat edin.

    Taksi için uber, ben kullandım,çok ucuz.

    Polislik işiniz olmasın çok, rusya,belarus,ukrayna gibi ülkelerde polisler yabancıya pek yardımcı olmaz,batı avrupa gibi değil.

    Şimdiden iyi tatiller ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 5 Kasım 2017; 22:2:22 >




  • Bookinle yuzde elli indirim kodlariyla ucuza tatil imkani var. Yurt ici yurtdışı farketmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam , verdiğiniz uzun cevap için çok teşekkür ederim. aklımdaki planı aynen uygulamayı düşünüyorum. desteğiniz için teşekkürler.
  • Yaniltiyorlar. Kiev hic oyle cift olarak en son gidilecek bir yer degil. Guzel mekanlarda yemek yersiniz, tarihi yerlerini gezip alisveris yaparsiniz. Hala oradan getirdigim kahveleri iciyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.