Bildirim
Ufo çokmu yakıyor
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
değil. -
tum gunde 1 ytl yakarsa . 3 tane alırım 3 odaya koyarım ayda 90 ytlye ev mis gibi ısınır. Ama hiç sanmıyorum gelir 250 kaat sonra ağlarız -
Yaktıkları elektrik belli. Mesela 1800 watt olan saatte 1.8 kW, 3000 watt olan ise saatte 3kW elektrik tuketir.
Mesela ben kısa sureli kullanımlar icin yakın zamanda 2600 watt lık aldım. Yani saatte 2.6 kW elektrik harcıyor.
Mesela gunde 4 saat kullanım icin 2.6 kw x 4 saat = 10.4 kW yapar.
10.4 kW x 30 gun = 312 kW toplam ayda harcanan elektrik.
Elektirgin 1 kw ucretide bildigim kadarı ile su anda yaklasık 16 kurus.
16 x 312 = 50 ytl yapar. Surekli gunde 4 saat acık kalırsa ayda gelecek rakam bu. Bu ısıtıcı termostatlı ve surekli calısmayacagı icin bu rakamın biraz daha altına dusecektir diyebiliriz. Burda odanın buyuklugu, konumu, yalıtımı vs etki edecektir tabi. Ayrıca sanırım belli kw tı gecince tarife yukseliyor.
Malesef pazarlama icin yalan yanlıs degerler soylenir. Fatura gelincede gercekler ortaya cıkar. İnfraredler kısa sureli ısıtmak icin hızlı ideal cozumdur. Surekli kullanım icin cep yakar, dikkat edin iyi hesap yapın.
Asagıda ufo nun sitesinden alıntı bulunmakta. Acıkca 3000 wattlık ısıtıcının gunde 10 saat kullanımda gunde 4.8 ytl den 30 gunde 144 ytl fatura gelecegi belirtilmis.
"Uzaktan kumandalı UFO ısıtıcılar 4 kademe çalışır ve kademelerdeki elektrik sarfiyarları 1,8 Kw.,2,2 Kw., 2,6 Kw ve 3 Kw saatte elektrik tüketir.Elektrik saat tüketimi yaklaşık 16 YKRŞ. Olduğunu düşünürsek iki değeri birbiriyle çarpınca parasal miktarı buluruz.Minimum saatte 28,8 YKRŞ ve maksimum saatte 48 YKRŞ maliyet getirecektir .Bir gün içerisinde en fazla 10 saat kullanılır genelde ve bu durumda minimum ayarda 2,88 YTL,maksimum ayarda 4,8 YTL maliyeti olur cihazın size... "
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 9 Kasım 2007; 17:16:15 >
-
Bence de kısa süreli kullanım için iyi ama sürekli kullanıma uygun değil. -
bir klima fabrikasında çalışmama rağmen evimde ısınmak için infrared ısıtıcı jvc markası 3000w lık ısıtıcı kullanıyorum faturam 2 ayda bir geliyor ve en yüksek 70 ytl ödedim en fazla günde 8 saat açık kalıyor o da uyurken sadece uyumak için eve giriyorum:) -
quote:
Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK
bir klima fabrikasında çalışmama rağmen evimde ısınmak için infrared ısıtıcı jvc markası 3000w lık ısıtıcı kullanıyorum faturam 2 ayda bir geliyor ve en yüksek 70 ytl ödedim en fazla günde 8 saat açık kalıyor o da uyurken sadece uyumak için eve giriyorum:)
70ytl,2 aylıkmı 1 aylıkmı,ve cengiz bu infrared ıstıcıların saglıklı olmadıgının üzerinde durmuştu ve başka forumlardada bundan bahsediliyor siz araştırdınızmı bu konuyu. -
gene baktınız ama görmediniz galiba
bir araştırma yapmadım 2 oda bir salon müstakil bir evim var yalıtımı falan ahım şahım değil kiracıyım zaten birazda nemli olduğu için klima almadım bu daha avantajlı geldi bana içerideki havayı kurutuyor ama odam havalandığı için çok problem teşkil etmiyor bana
quote:
Orjinalden alıntı: mutklima
quote:
bir klima fabrikasında çalışmama rağmen evimde ısınmak için infrared ısıtıcı jvc markası 3000w lık ısıtıcı kullanıyorum faturam 2 ayda bir geliyor ve en yüksek 70 ytl ödedim en fazla günde 8 saat açık kalıyor o da uyurken sadece uyumak için eve giriyorum:)
70ytl,2 aylıkmı 1 aylıkmı,ve cengiz bu infrared ıstıcıların saglıklı olmadıgının üzerinde durmuştu ve başka forumlardada bundan bahsediliyor siz araştırdınızmı bu konuyu.
-
quote:
bir araştırma yapmadım 2 oda bir salon müstakil bir evim var yalıtımı falan ahım şahım değil kiracıyım zaten birazda nemli olduğu için klima almadım bu daha avantajlı geldi bana içerideki havayı kurutuyor ama odam havalandığı için çok problem teşkil etmiyor bana
quote:
quote:
70ytl,2 aylıkmı 1 aylıkmı,ve cengiz bu infrared ıstıcıların saglıklı olmadıgının üzerinde durmuştu ve başka forumlardada bundan bahsediliyor siz araştırdınızmı bu konuyu.
Bunu gördümama arkadaşlarla konuşurken işyerimizde hep bu yanılgıya düşüyorlar,2 ayda bir geliyor 55 diyorlar ama megersem arkadaş aylık 55 ytl diyormuş,burada sadece kastettikleri faturanın 2 ayda geldigi ama ücretin aylık oldugu içinmiş o yüzden sordum ,kusura bakmayın.,bu tarz anlayacaklarada açıklık getirmiş oldum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutklima -- 10 Kasım 2007; 22:32:25 >
-
öncülüğünüz için teşekkürler
quote:
quote:
quote:
quote:
Bunu gördümama arkadaşlarla konuşurken işyerimizde hep bu yanılgıya düşüyorlar,2 ayda bir geliyor 55 diyorlar ama megersem arkadaş aylık 55 ytl diyormuş,burada sadece kastettikleri faturanın 2 ayda geldigi ama ücretin aylık oldugu içinmiş o yüzden sordum ,kusura bakmayın.,bu tarz anlayacaklarada açıklık getirmiş oldum
-
quote:
yukarıda arkadaş ufonun sitesinde, 3000w - günde 10 saat - aylık 144 ytl faturadan bahsetti.
sizde 70 ytl den bahsetmişsiniz. sizinkinin jvc olmasından mı kaynaklanıyor. yada siz tam 30 gün mü çalıştırmıyorsunuz. -
MARKASI NE OLURSA OLSUN INFRARED ISITICILARDA ELEKTRIK SOBALARI GİBİ VERDİKLERİ ISI KADAR ELEKTRIK ENERJİSİ HARCARLAR VE ISINMADA ÇOK EKONOMİK OLMAYABİLİRLER. TABİİ Kİ KULLANICIYA YADA BAKIŞ AÇISINA GÖRE DEĞİŞEBİLİR.
OYSA BU ELEKTRIKLİ ISITICILARIN YERİNE COP DEĞERİ 2,5 OLAN KÖTÜ BİR KLİMA KULLANMAMIZ DEMEK 1 KW ENERJİ HARCADIĞIMIZDA 2,5 KW ISI ELDE ETMEK DEMEKTİR, BİRDE BU KLİMANIN İYİ KALİTEDE VE COP DEĞERİNİN 4,0 OLDUĞUNU DÜŞÜNÜN OZAMANDA ELEKTRIKLİ ISITICILARDAN 4 KAT DAHA AZ ENERJİ HARCAYARAK AYNI ISIYI ELDE EDEBİLİRSİNİZ.
ELEKTRIKLI ISITICI İÇİN BİR ÖRNEK :
2,5 KW LIK BİR ISITICI İLE 2,5 KW ISI ELDE EDERSİNİZ, 10 SAAT KULLANIRSANIZ 30 GÜNDE
(1 KW = 0,15YTL YAKLAŞIK OLARAK ALINMIŞTIR)
2,5KW x 10 SAAT x 30 GÜN = 750 KW x 0,15 YTL = 112,5 YTL
AYNI KAPASİTEYİ ELDE ETMEK İÇİN
COP DEĞERİ 3,6 OLAN BİR KLİMA İLE
2,5KW/3,6=0,694 KW ENERJİ HARCAR 1 SAATTE
0,694 KW x 10 SAAT x 30 GÜN = 208,33 KW x 0,15 YTL = 31,25 YTL HARCAR İŞTE ARADAKİ FARK
112,5 - 31,25 = 81,25 YTL 1 AYDA
-
Bence çok yakıyor. 3000 watt düşünsenize. Hergün 10 saat kullansanız ay sonunda sadece Ufo'nun harcayacağı elektrik:
3000 watt * saati 15 ykr'den 300 saat = 135 ytl yapar.
Sadece birkaç saatliğine kullanılacaksa ideal bence de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 16 Kasım 2007; 20:46:00 > -
bencede cok yakıyodur eger bu kadar ekonomık olsa komur madenlerı kapanır kımse soba kullanmaz ama sanmıyorum,mutlaka cok yakıyodur ve klımadan daha kullanıslı ve ekonomık oldugunu sanmıyorum
ızmırden selamlar -
Sevgili arkadaşım günde en fazla 8 saat kullanıyorum diye belirtmiştim jvc ufo yada herhangi marka aynı kw kullanacaktır. Benimki sadece iç ortamı ısıtmak amaçlı ısıtıcımı kullanmadan önce derece ye bakıyorum enfazla 11°C ısıtıcıyı açıyorum uyandığımda tekrar baktığımda yaklaşık 8 saat 26 derece bu tabi 15dakika çalışıyor ve 4 dakika duruyor bu şekilde bir hesapla yaklaşık 6 saat çalışmış oluyor ve hergün kullanmıyorum imkanım olsa bunun yerine bir kömür sobası tercih ederim üzerinde bir kahve pişirip içmenin keyfi ayrı oluyor:) Yalnız yaşadığımdan dolayı bu ısıtıcı bana daha pratik oluyor.
quote:
Orjinalden alıntı: demirkanat
quote:
yukarıda arkadaş ufonun sitesinde, 3000w - günde 10 saat - aylık 144 ytl faturadan bahsetti.
sizde 70 ytl den bahsetmişsiniz. sizinkinin jvc olmasından mı kaynaklanıyor. yada siz tam 30 gün mü çalıştırmıyorsunuz.
-
Diğer topic'ede yazmıştım alıntı yapıyorum;
Dostum UFO'dan şaşmıyacaksın diğer markalar quartz sobanın uzun hali ama UFO çok farklı hem dikkat ederseniz İnfrared Isıtıcı'yı öncelikle UFO çıkardı daha sonra diğer markalar çıkarmaya başladı.UFO'ya çok para vereceksiniz fakat kullandıktan sonra göreceksiniz verdiğiniz paranın hakkını fazlası ile verecektir.Bende 4 gün önce 16m2 odama UFO Line 1800 aldım çok memnunum termostat ayarını maksimumda çalıştırmama imkan yokk çalıştırdıktan sonra maksimumda hiç sönmeyince sıcaktan bayılıyorum.Şuan termostatı yarım ayarda kullanıyorum bana fazlası ile yetiyor.Fazla elektrik çekmiyor yarım termostat ayarında çalıştırırsan 14ykr saatte yakıyor e ben günde 5saat çalıştırıyorum.Günde 70ykr ayda 21ytl bence çok iyi ısıtmasına göre çok az bir fatura bile sayılır.Günde 24 saat yarım termostat ayarında kullanırsanız günde 3ytl ayda 90ytl maliyeti olur. 1800 watt lığı kullanıyorum ısıtması böyle 2000watt üzeri ısıtıcıları düşünemiyorum bile 3000 watt ların bile fazla yakmayacagına eminim.Fakat bazı sorunlar oluyor eğer elektriğiniz çok zayıf ise fazla verim alamazsınız makineden ve bu kesinlikle makinenin sorunu değildir elektrikten dir o ısıtmaması ogün en düşük termostat ayarında 30dk. çalıştırdım içe 22-24 derece olmuştu.Yarım termostat ta ise 24-26 derece aralığını yakalayabilirsiniz.Maksimum!a getirdim termostat'ı ve dışarı çıktım 1saat sonra geldiğimde içe 26-27 derece olmuştu.Birde arkadaşlar UFO yu alıyor çalıştırıyor elektrik saati fazla dönüyor diye memnun kalmıyorlar o saatin dönecegi en fazla 10dk. dir hemen ısıtıp hemen duruyor.Gerçi odamda klima var 9.000btu sanyo marka odama yetmiyor du UFO yu aldıktan sonra iliklerime kadar ısındım.Bakın bazıları diyor UFO sadece gördüğü ısıtır başta doğru önce gördüğü yeri ısıtıyor daha sonra içeriyi ısıtmaya başlıyor ve kapattıktan sonra bayağı bir süre içeri sıcak kalıyor.Son sözüm UFO dan şaşmayın saygılarımla...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X