Merhabalar, hedefi "elektrikle daha iyi ısınmak" olan bir müşteri olarak infrared ısıtıcılar arasında araştırmalarım sonucunda Ufo almamaya karar verdim.
Çünkü anladım ki marka, sadece malzemeyi etkiliyor. Yani iyi demek= çok ısıtıyor demek değil. İyi malzeme kullanılmış daha uzun süre dayanır, servisi iyi gibi anlamlar taşıyor. Kullanılan teknik aynı hepsinde. O halde daha iyi ısınmak için Ufo almama gerek yoktu..
Peki hangi marka alacağım konusunda biraz araştırdım. ve diğer markalarda görmediğim bir ürün gördüm. MAXIMUS AR 2002. Diğerlerinden farklı olarak 2 tel var. Biri infrared- 2000 watt ; diğeri normal quartz sobalardaki tellerden ve 900 watt. Böylece 3 seçenekli. İster 900, ister 2000, ister 2900 watt kullanabiliyorsunuz.
Üretildiği yeri, Kayseriyi aradım almadan önce. Kullanımı ve servisi hakkında bilgi aldım. Çok ilgilendiler, zannediyorum ki servisi de iyi.
Fiyatı ise 60 lira:) internette daha pahallı ama ben üsküdarda bir yerden aldım. bir de teleskopik, kalitelisinden bir ayak aldım 25 lira. Tamamı 85 liraya mal oldu(bi de taksi parası 10 lira, toplam 95:)
Kullanmaya başlayalı 3 hafta oldu. Gerçekten çok memnunum. Hiç bir şikayetim yok. Açılır kapanırken ses yok. Durmadan durma sorunu yok, görünümü sağlam. taş gibi ısıtıcı yani kaba tabirle:) Ama şunu anladım ki ayak ta önemli. Çünkü ısıtıcıyı o taşıyor ve sağlam durması kullanımını kolaylaştırıyor. Ayağı kaliteli almanızı tavsiye edeceğim.
Ev arkadaşımda 1200watt Ufo var. Ama ben çok çok daha memnunum. O fiyatları vermeyin boşuna.
Yalnız bir sorun daha var gözden kaçan. Bu ısıtıcılar yukarıdan ısıtıyor ve ayaklar üşüyor. Ben onun için de yerden ısıtan düşük wattlı bir ısıtıcı aldım. İkinci eli 10 liradan:) (Üsküdarda bir hacı abi vardı çok dürüst bir satıcı, ondan aldım) 550watt onu açıyorum. 900watt veya 2000watt yukarıdakini açıyorum. Harika sıcacık oluyorum.
Tabi henüz elektrik faturası gelmedi:S Ama o da yine tüm ısıtıcılarda aynı. Yani kaç watt ise o kadar elektrik çekiyor. Hani tasarruflu filan diyorlar ya, o arada durduğu için filan çalıştığı kadar yakıyor diye tasarruf diyorlarmış. Halbuki kaç wattsa elektrik o kadar yani.