Şimdi Ara

Uefi tür bios tan normal tür biosa geçme (Acil yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün ilk defa bilgisayara format atma deneyimi yaşadım. Bu yüzdem biraz acemiyim. Normalde sistem özetinde bious modu ''eski'' yazıyordu ben de ona göre rufus programından format için mbr'li flash disk oluşturdum. Burada sıkıntı yok ama format atarken boot menü de yanlışlıkla uefi'li flash diski seçtim. Flash disk için 2 tane seçenek çıkıyordu birincisinin başında uefi yazısı vardı yanlışlıkla onu seçtim, 2. seçeneği seçmem gerekiyordu.
    Anlayacağınız üzere yanlış format atmışım.
    Şimdi tekrar format atıp eski tür biosa geçmek istiyorum. Format nasıl atılır bunu biliyorum ama bunun öncesinde bios ayarlarında bir değişiklik yapmam gerekiyor mu ya da diskler üzerinde bir değişiklik yapmam gerekiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polizom -- 26 Mart 2019; 13:10:37 >

• Forumda biri demişti ki işletim sistemini uefi kurduktan sonra eski biosa geçmek için format atarsanız disk seç kısmında (format atarken disklerin gösterildiği bölüm) d diskini de silmeniz gerekir demişti. Böyle bir şey var mı gerçekten? Ben D diskinin silinmesini istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polizom -- 26 Mart 2019; 10:45:22 >
  • up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polizom -- 26 Mart 2019; 10:46:38 >
  • Merhaba, UEFI kurulumunda diskin boot düzeni değiştiği için D diskini de silmeniz daha verimli olacaktır. Diskinizi 2'ye böldüyseniz, D diski hariç kalan tüm bölümleri silip tekrar disk oluşturup format atabilirsiniz.
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    Hocam ekran görüntüsünü atayım. d diskinin boot düzeni değişmiş mi?
    Edit: Format atarken C diskine ait tüm verileri ve disk parçalarını sildim ve sistemi oraya kurdum. D diskine hiç karışmadım.
    Uefi tür bios tan normal tür biosa geçme (Acil yardım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polizom -- 26 Mart 2019; 13:16:27 >
  • C diskini uçurup tekrar kurmanız yeterli ama UEFI daha iyidir Legacy'ye göre. Neden baştan legacy kurmak istiyorsunuz?
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkürler.
    Hocam daha önce bilgisayarcılar 2 defa format atıllar pc. ye her ikisinde de legecy'ye göre sistemi kurmuşlardı bu yüzden yine legecy'ye göre kurmak istiyorum. Belki anakart uefi yi desteklemiyor bu yüzden legecy olarak kurdular. Pek bilgim yok bu konularda bilgisayarcıya göre gidiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polizom -- 26 Mart 2019; 14:0:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarcılar uğraşmamıştır ondan... Siz UEFI kurduysanız kalsın, daha iyidir.
  • uefi candır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.