Şimdi Ara

#Ucuz PC Kullanıcıları Kulübü# !! G3258 @4.2 Ghz GPGPU EKLENDİ!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
192
Cevap
7
Favori
4.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sen ne saçmalıyorsun arkadaş? Burada bilgimiz yok diye hiçbir şey bilmiyor değiliz. Burada boş konuşan da sensin, ben değil. Ben gayet mantıklı şeyler söylüyorum. "E7300'ün bile GT 450'ye darboğaz yaptığını söyleyenler oldu" diyorum, bu neyin kafası? E7300, E6300'den çok daha üst model bir işlemci, R7 250 ise, GT 450'den 4 jenerasyon sonrası ama 3 jenerasyon sonrasının GPU'sunu kullanıyor. Altı üstü R7 250 dediğin ekran kartı, altı üstü! E6300'ü kullanıyor. Senin dediğin "İşlemci ne kadar güçlüyse GPU'dan ve Ram'den alabileceğiniz maksimum performansı alırsınız" mesajın hiçbir mantığı yok. Biir de kalkmış R9 295X2 değil demiş çattık ya. Oldu olacak R9 295X2 CFX değil deseydin. Demek ki darboğaz yapıyor ki R7 240'tan daha düşük performans vermiş arkadaşım, yoksa daha düşük modele ve frekanslara sahip ekran kartından nasıl daha yüksek performans versin? Ben burda sidik yarışında değilim, arkadaş, kimi çağırıyorsan çağır, ben bilgim dahilinde bir şeyler anlatmaya çalıştım sadece, atar yapmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptak -- 14 Aralık 2014; 13:48:26 >
    Obsesif Kompulsif Bozukluk hastalığı olan biriydim, artık kalmadı fakat insanlarla istemeden olsa yanlış anlaşılma sorunları yaşama ihtimali yüksek olan biriyim. Obsesif Kompulsif Bozukluktan kurtulmuş olsam bile antidepresanların beyni yıpratmasından hala kurtulabilmiş değilim, tartışırken bunu göz önünde bulundurarak yargılamadan cevap verilirse kavga etmeden tartışma ortamı oluşturulabilir.

Eski nick: Doppelgangbanger

• mulobbo kullanıcısına yanıt
    Çok şaka yaparım ben korkmayın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: enesgs35

quote:

Orijinalden alıntı: raptak

Neden bir türlü işlemcinizin ekran kartınıza darboğaz yaptığını kabul etmiyorsunuz? Bu olay aynı işlemcili bir sistemde R7 240 ve R7 250'nin ayrı ayrı test edilmesiyle çok rahat anlaşılır.

Azıcık bilgin orsa burda durup boş konuşmazdın. Altı üstü R7 250 sonuçta R9 295X2 değil. 3,5 Ghz dual-core intel işlemci darboğaz yapıyorsa bu ekran kartına oldu olacak Fx8350'yle kullansınlar. Hatta bu işi benden iyi anlayan birkaç kişiyi çağıralım bakalım onlar ne diyecek.

Enes ben o alıntıladığın arkadaşı blokladım onla bir işim yok.Sen sordun diye cevaplıyorum osd programlarıyla gpu ve cpu kullanımlarını kontrol edersin.İlla gpu kullanımı düşük cpu kullanımı yüksek her zaman darboğaz alameti değildir düşük fps alıosundur belki ama kasma donma ani fps düşmesi shutter yoksa oyun akıcıysa darboğaz yoktur denilebilir gpu load %100 olmasada ama tabi %100 gpu load ile oynuyan adam kadarda fps almazsın tabi bu oyunun optimizasyonuna vs göre değişen şeylerdir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

La modelini bul, alıcaz. Ayrıca şimdi sistem dizeceğimi kim söyledi ki?
    Obsesif Kompulsif Bozukluk hastalığı olan biriydim, artık kalmadı fakat insanlarla istemeden olsa yanlış anlaşılma sorunları yaşama ihtimali yüksek olan biriyim. Obsesif Kompulsif Bozukluktan kurtulmuş olsam bile antidepresanların beyni yıpratmasından hala kurtulabilmiş değilim, tartışırken bunu göz önünde bulundurarak yargılamadan cevap verilirse kavga etmeden tartışma ortamı oluşturulabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

quote:

Orijinalden alıntı: enesgs35

quote:

Neden bir türlü işlemcinizin ekran kartınıza darboğaz yaptığını kabul etmiyorsunuz? Bu olay aynı işlemcili bir sistemde R7 240 ve R7 250'nin ayrı ayrı test edilmesiyle çok rahat anlaşılır.

Azıcık bilgin orsa burda durup boş konuşmazdın. Altı üstü R7 250 sonuçta R9 295X2 değil. 3,5 Ghz dual-core intel işlemci darboğaz yapıyorsa bu ekran kartına oldu olacak Fx8350'yle kullansınlar. Hatta bu işi benden iyi anlayan birkaç kişiyi çağıralım bakalım onlar ne diyecek.

Enes ben o alıntıladığın arkadaşı blokladım onla bir işim yok.Sen sordun diye cevaplıyorum osd programlarıyla gpu ve cpu kullanımlarını kontrol edersin.İlla gpu kullanımı düşük cpu kullanımı yüksek her zaman darboğaz alameti değildir düşük fps alıosundur belki ama kasma donma ani fps düşmesi shutter yoksa oyun akıcıysa darboğaz yoktur denilebilir gpu load %100 olmasada ama tabi %100 gpu load ile oynuyan adam kadarda fps almazsın tabi bu oyunun optimizasyonuna vs göre değişen şeylerdir

OSD nedir varsa link atar mısın ? Benim FPS'de sorun-takılma olmuyor. Genlede oyunda hep sabit seyir alıyor +25 se 30-25 arası falan geziniyor.

E o daha kötü. R9'da darboğaz yaşasan o kadar koymaz, zaten onun performansı sana yeter ama düşük sistemde darboğaz yaşarsan en ufak FPS bile önemli olduğu için o daha kötü.

• quote:

Sen ne saçmalıyorsun arkadaş? Burada bilgimiz yok diye hiçbir şey bilmiyor değiliz. Burada boş konuşan da sensin, ben değil. Ben gayet mantıklı şeyler söylüyorum. "E7300'ün bile GT 450'ye darboğaz yaptığını söyleyenler oldu" diyorum, bu neyin kafası? E7300, E6300'den çok daha üst model bir işlemci, R7 250 ise, GT 450'den 4 jenerasyon sonrası ama 3 jenerasyon sonrasının GPU'sunu kullanıyor. Altı üstü R7 250 dediğin ekran kartı, altı üstü! E6300'ü kullanıyor. Senin dediğin "İşlemci ne kadar güçlüyse GPU'dan ve Ram'den alabileceğiniz maksimum performansı alırsınız" mesajın hiçbir mantığı yok. Biir de kalkmış R9 295X2 değil demiş çattık ya. Oldu olacak R9 295X2 CFX değil deseydin. Demek ki darboğaz yapıyor ki R7 240'tan daha düşük performans vermiş arkadaşım, yoksa daha düşük modele ve frekanslara sahip ekran kartından nasıl daha yüksek performans versin? Ben burda sidik yarışında değilim, arkadaş, kimi çağırıyorsan çağır, ben bilgim dahilinde bir şeyler anlatmaya çalıştım sadece, atar yapmaya gerek yok.

Bak öncelikle R7 240 "DDR3" , benim kullandığım R7 250 is "DDR5" yani R7 240'ın 3 katı daha performanslı. Orda 500-600 Mb Read-Write farkı olmuş kafanı onlara takmışsın. Alttaki G/FLOPS vs.'leri de bi gözlemle istersen.

Örnek verirsek LoL'de Ultra'da :

R7 240 : 40 FPS civarı.
    R7 250 : Sürekli +70 FPS.

• Şu arkadaşa bir sorsana, peki madem darboğaz yok o zaman neden R7 240, R7 250'den daha fazla performans vermiş? Bilmediğimden soruyorum yani olay ne?

• R7 240 da GDDR5 arkadaşım, yalan yanlış bilgi verme.

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1226&pid=2030&lid=1

Ha diyorsan ki "bu kart GDDR3 olan model" ben öyle bir şey göremedim resimde. Arkadaş, ben ona bir şey demiyorum zaten de darboğaz yoksa R7 240 neden R7 250'den daha fazla performans veriyor? Bana bunu açıkla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptak -- 14 Aralık 2014; 13:57:36 >

• quote:

Arkadaş, ben ona bir şey demiyorum zaten de darboğaz yoksa R7 240 neden R7 250'den daha fazla performans veriyor? Bana bunu açıkla.

Hangi programda hangi oyunda daha çok performans vermiş ? Sen doğru GPGPU SS'ine baktığına emin misin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SLowDeaD

Ekle beni de :D

Pentium T4300 2.10 GHZ
    2 GB DDR2
    Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family (Intel GMA 4500M)

Oynadığım oyunlar Pes 13 (1366 X 768 low ayar sabit 30 fps) serious sam 2 medium ayar 1280x720 akıcı

İmzamızı imza yaparsan bizim kulübe eklenmiş olursun , teşekkürler.

Performanstan kastım bellek okuma değerleri, FPS değil. Yanlış ifade etmiş olabilirim.

100 ve 250 MB'lık fark var. Fakat Copy'de 30K'ya yakın fark atmış R7 250. Ve arkadaşımın kullandığı kart DDR5 değil DDR3.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 14 Aralık 2014; 14:04:37 >
  • Ben sana bir link atmıştım geçen hafta Pentium g3358 ile ilgili hatta bandicam ile video atmıştın.O konuda 2.ci videoda oyunda osd öğelerini nasıl gösterildiğini anlattım bf4 ile anlaytığımı yapma orda videoyu izlerken görürsün aida64 ve rivatuner ile yaptığım ayarlara bak çektiğim videodaki gibi sol üst köşede gpu cpu kullanımlarını görüceksin o programlarla dediğim ayarları yapıp oyuna o programlar açıkken girersen.

http://www.guru3d.com/files-details/rtss-rivatuner-statistics-server-download.html

http://www.gezginler.net/indir/aida64-extreme-edition-everest-ultimat.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Orasını bilemem de neden R7 240, R7 250'den daha fazla bellek okuma performansı vermiş? "İllaki darboğaz vardır" demiyorum sadece baştaki düşüncem buydu ama nedenine takıldım, hepsi bu.

• quote:

Orasını bilemem de neden R7 240, R7 250'den daha fazla bellek okuma performansı vermiş? "İllaki darboğaz vardır" demiyorum sadece baştaki düşüncem buydu ama nedenine takıldım, hepsi bu.

Mimarı farkı var ve Chipsetler aynı değil. Biliyor musunuz bilmiyorum ama her anakart her karta-belleğe eşit koşul sunmuyor.
  • sizin basiniza geliyor mu bilmiyorum ama ben cok tavsiye veren biri oldugum icin en ufak sorunda buluyorlar beni pm'den.forumda benden cok 240 ve 250 tavsiye eden olmamistir.biraz gariban x2'lere amd x2 4000 gibi 240 biraz daha eli ayagi duzgun x2'lere hep 250 tavsiye ettim Allah belani versin diye donen olmadi demek ki iyi kotu kullaniyorlar.dual core 3.5 ghz biraz eli ayagi duzgun sinifina giriyor ve x2 diye 240 tavsiye etmem ben sahsen.250 bir gun kullandim phenomII x4 islemciyle ve bf3 bioshock takir takir oynatmisti cozunurluk dusuktu yalniz.elimdeki 6850'en yavasti biraz yani x4 iyi islemcide 250 kullanmissin x2'de kullanmissin farketmez diye bir tartisma degil sanirim bu.x2'de kullanirsan tabii ki karttan %100 verim alamazsin ama adam ölsün mü x2 kullaniyor diye 240 mi aldiralim?oyununa gore degisir ama x2 ise bile 250 kullanabilir 240'tan daha iyi olur fps olarak ama sizin tartistiginiz yazma vs olaylari gpu ile degil de ramle alakali ya da islemciyle alakali ya da gpgpu dedikleri olay olabilir o yuzden bench oyun filan karsilastirin.atiyorum %15-20 darbogaz yapiyor diye o karti kullanma dusuk kullan diye bir sey yok dusugunden daha fazla fps veriyorsa olay bitmistir.

https://ibb.co/JFcsQyQL

• İmza eklenmiyor hocam
    (1) Koyduğunuz resim uzak sunucuda
    bulunamadığından boyutu belirlenemedi. Bu yüzden
    imza kurallarına uygun olup olmadığını da
    bilemiyoruz, işlem iptal edildi.

Diyor

• E tamam güzel kardeşim, böyle anlatmak varken "bilmiyorsun", "boş konuşuyorsun" gibi kırıcı sözler sarfetmek niye? Ben zaten bildiğimi iddia etmedim ki, aksine bilmediğimi kabul de ettim. Anakartlar hakkında pek bir bilgim yok. Bu dediğiniz mantıklı olabilir. Fakat anakartların chipsetleri bildiğim kadarıyla yalnızca işlemcilerde farkediyor, sizin dediğiniz şey chipset değil de PCI slotlarıyla alakalı olsa gerek.

• Saolun hocam deniyorum.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.