Şimdi Ara

#Ucuz PC Kullanıcıları Kulübü# !! G3258 @4.2 Ghz GPGPU EKLENDİ!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
7
Favori
4.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SessizCral

Konuyu favoriye ekledim zaten,istediğiniz testleri atin bana

sen de bize oyun testlerini özel mesajdan bana veya enesgs35 35e atabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

CPU Türü:QuadCore AMD Phenom X4 9500, 2200 MHz (11 x 200)
    Anakart :Gigabyte GA-M61PME-S2P
    Ram:3GB DDR2 Kingston ve Samsung
    Görüntü Bağdaştırıcısı:AMD Radeon R7 240 (2 GB)

AKSESUARLAR
    Klavye:Logitech MK220
    Mouse:Everest DLM-355
    Kulaklık:Philips SHL3000WT/00

Birazdaha para biriktirisem psu eklenecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortal_anl -- 14 Aralık 2014; 1:04:06 >

Orijinalden alıntı: raptak

R7 240, R7 250'den nasıl daha fazla performans vermiş? Bir de R7 250'li sistem yerine ondan daha pahalıya, ondan daha düşük ekran kartına yakın performans verecek sistem almak pek de mantıklı değil.

Soldaki R7 240 sadece memory read ve copy'de daha iyi bunun sebebi arkadaşın işlemcisinin quad core olması.

Orijinalden alıntı: 480mrt

Güzel başlık, teşekkürler. Bütçeyi 1500'e kadar çıkartabilir misiniz peki? Pek ucuz olmuyor ama orta halli oluyor işte.

Birazdan ekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptak -- 14 Aralık 2014; 10:46:23 >
    Obsesif Kompulsif Bozukluk hastalığı olan biriydim, artık kalmadı fakat insanlarla istemeden olsa yanlış anlaşılma sorunları yaşama ihtimali yüksek olan biriyim. Obsesif Kompulsif Bozukluktan kurtulmuş olsam bile antidepresanların beyni yıpratmasından hala kurtulabilmiş değilim, tartışırken bunu göz önünde bulundurarak yargılamadan cevap verilirse kavga etmeden tartışma ortamı oluşturulabilir.

Eski nick: Doppelgangbanger
  • quote:

Nasıl, anlamadım? Diğer işlemci ekran kartına darboğaz mı yapıyor yani? Eğer darboğaz gibi bir durum söz konusu değilse bu saçma. Ayrıca işlemcilerin arasında 1133 MHz fark var.

#Ucuz PC Kullanıcıları Kulübü# !! G3258 @4.2 Ghz GPGPU EKLENDİ!!
     #Ucuz PC Kullanıcıları Kulübü# !! G3258 @4.2 Ghz GPGPU EKLENDİ!!

Bakın soldaki R7 240 ve Phenom'lu sistem. Sağdaki ise benim sistemim. GPU tarafında sadece Memory Write ve Read kısmında biraz daha iyi. Kalanda is R7 250 ,, 240'dan çok daha performanslı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 14 Aralık 2014; 10:50:12 >

• Evet, o kısmı yeni gördüm de işlemciye ekran kartının bellek okuma hızının daha fazla olması arasında bir bağlantı kuramadım? Yanlış anlamayın pek bilgim olmadığı için saçma geldi sadece.
    Obsesif Kompulsif Bozukluk hastalığı olan biriydim, artık kalmadı fakat insanlarla istemeden olsa yanlış anlaşılma sorunları yaşama ihtimali yüksek olan biriyim. Obsesif Kompulsif Bozukluktan kurtulmuş olsam bile antidepresanların beyni yıpratmasından hala kurtulabilmiş değilim, tartışırken bunu göz önünde bulundurarak yargılamadan cevap verilirse kavga etmeden tartışma ortamı oluşturulabilir.

• quote:

Evet, o kısmı yeni gördüm de işlemciye ekran kartının bellek okuma hızının daha fazla olması arasında bir bağlantı kuramadım? Yanlış anlamayın pek bilgim olmadığı için saçma geldi sadece.

İşlemci ne kadar güçlüyse GPU'dan ve Ram'den alabileceğiniz maksimum performansı alırsınız. Benim işlemci dual-core olduğu için çok büyük fark olmasa da biraz düşük performans göstermiş.
  • Tamam da işlemci eğer ekran kartına darboğaz yapmıyorsa ekran kartından alabileceğiniz maksimum performansı alırsınız, zaten, ekran kartından alacağınız performansı kısıtlayan şey işlemcinin ekran kartına darboğaz yapmasıdır ki sizin işlemci o ekran kartına darboğaz yapıyordur, büyük ihtimalle. Benim bir önceki işlemcim E7300'dü ve onun bile GT 450'ye falan darboğaz yapacağı söyleniyordu ki sizinkisi E6300. Fakat benim işlemcim 2.66 GHz hızında çalışıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptak -- 14 Aralık 2014; 10:56:39 >

• quote:

Tamam da işlemci eğer ekran kartına darboğaz yapmıyorsa ekran kartından alabileceğiniz maksimum performansı alırsınız, zaten, ekran kartından alacağınız performansı kısıtlayan şey işlemcinin ekran kartına darboğaz yapmasıdır ki sizin işlemci o ekran kartına darboğaz yapıyordur, büyük ihtimalle. Benim bir önceki işlemcim E7300'dü ve onun bile GT 450'ye falan darboğaz yapacağı söyleniyordu ki sizinkisi E6300. Fakat benim işlemcim 2.66 GHz hızında çalışıyordu.

Dediğinizi düşünürsek o zaman haklısınız. Dğrudur ufak da olsa demekki read ve write kısmında r7 240 azıcık daha performanslı.

• Elimdeki Amd64 X2 5200+, 4gb DDR2 Ram ve GTX480 ile bu gruba ait hissediyorum kendimi. Su an yeni bir f/p sistem planlama asamasindayim. GTX480'i kullanmaya devam etmeyi dusunuyorum.

Katki olarak f/p kasa Deepcool Tesseract BF'i onerebilirim. Ayrica sistem ne kadar f/p (hatta ucuz) olursa olsun, guc unitesini ayrica almak taraftariyim. Su an gozumu bir Seasonic S12II'ye diktim (620W lazim mi, tartisilir. Benim gtx480 dolayisiyla ihtiyacim olacagini dusunuyorum).

Herkesey iyi forumlar, gunumuz ekonomik sartlarini ve sirtimizdaki hunharcvergi yukunu goz onunde bulundurursak, bu kulubun acilmasi cok iyi olmus.

not: 6 Ay eski de olsa, su listeye dikkatlerinizi cekmek isterim.
    Pcper(Kaynak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A5776C7B6 -- 14 Aralık 2014; 11:43:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: maeldor

Elimdeki Amd64 X2 5200+, 4gb DDR2 Ram ve GTX480 ile bu gruba ait hissediyorum kendimi. Su an yeni bir f/p sistem planlama asamasindayim. GTX480'i kullanmaya devam etmeyi dusunuyorum.

Katki olarak f/p kasa Deepcool Tesseract BF'i onerebilirim. Ayrica sistem ne kadar f/p (hatta ucuz) olursa olsun, guc unitesini ayrica almak taraftariyim. Su an gozumu bir Seasonic S12II'ye diktim (620W lazim mi, tartisilir. Benim gtx480 dolayisiyla ihtiyacim olacagini dusunuyorum).

Herkesey iyi forumlar, gunumuz ekonomik sartlarini ve sirtimizdaki hunharcvergi yukunu goz onunde bulundurursak, bu kulubun acilmasi cok iyi olmus.

not: 6 Ay eski de olsa, su listeye dikkatlerinizi cekmek isterim.
    Pcper(Kaynak)

Öncelikle katkınız için çoook teşekkür ediyorum. Bu paralara kasa arıyordum ben de. Acaba güvenip o kasayı alabilir miyim ?

Birde yeni sistem toplayacaksanız F/P olarak G3258 veya FX 6300 tavsiyemizdir.

• Neden bir türlü işlemcinizin ekran kartınıza darboğaz yaptığını kabul etmiyorsunuz? Bu olay aynı işlemcili bir sistemde R7 240 ve R7 250'nin ayrı ayrı test edilmesiyle çok rahat anlaşılır.

• raptak R kullanıcısına yanıt
    Darboğaz adam öldürmüyor merak etmeyin

Şaka bir yana o pc darbogazdaysa ben yeni kart alırsam kesin islemcide değişeceğim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Neden bir türlü işlemcinizin ekran kartınıza darboğaz yaptığını kabul etmiyorsunuz? Bu olay aynı işlemcili bir sistemde R7 240 ve R7 250'nin ayrı ayrı test edilmesiyle çok rahat anlaşılır.

Azıcık bilgin orsa burda durup boş konuşmazdın. Altı üstü R7 250 sonuçta R9 295X2 değil. 3,5 Ghz dual-core intel işlemci darboğaz yapıyorsa bu ekran kartına oldu olacak Fx8350'yle kullansınlar. Hatta bu işi benden iyi anlayan birkaç kişiyi çağıralım bakalım onlar ne diyecek.

Tamam da işlemci eğer ekran kartına darboğaz yapmıyorsa ekran kartından alabileceğiniz maksimum performansı alırsınız, zaten, ekran kartından alacağınız performansı kısıtlayan şey işlemcinin ekran kartına darboğaz yapmasıdır ki sizin işlemci o ekran kartına darboğaz yapıyordur, büyük ihtimalle. Benim bir önceki işlemcim E7300'dü ve onun bile GT 450'ye falan darboğaz yapacağı söyleniyordu ki sizinkisi E6300. Fakat benim işlemcim 2.66 GHz hızında çalışıyordu.

sen ilköce bitr tornavida al

• La adam öldürmüyor da darboğaz yapan sistemdeki ekran kartı boşa yatmış oluyor işte, sorun orda.

• quote:

Orijinalden alıntı: SessizCral

Darboğaz adam öldürmüyor merak etmeyin

Şaka bir yana o pc darbogazdaysa ben yeni kart alırsam kesin islemcide değişeceğim

sanki r9 bağlıyoruz güldürme beni
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.