Şimdi Ara

Ücretsiz Masaüstü Apartman Yönetim Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle bu konu başlığı sadece burda bahsedilen programa aittir.


    Apartman yönetim sistemi, web sitesi, uygulaması satıcıları reklam ve pazarlama amaçlı mesaj yazmasınlar. Aradığını bulmak isteyenlerden ağır küfür yedikleri belli ve kulakkları çınlatabilir. Böyle konulara b.. sineği gibi üşüşüyorlar.


    Programı anlatmaya geçelim;

    2014 yılında yapmaya başladığım ve halen üzerinde çalıştığım bir programım var. Access veritabanı alt yapısını kullanmaktadır. Birçok apartmanda ve sitede faal olarak da kullanılıyor. Kullanım mantığını anlayınca kullanımı gayet basit. En önemlisi ise banka hesabı kayıtlarına göre kayıt tutabiliyor ve işletme defteri sayfalarını elle yazmamak için sayfa şablonu çıktısı verebiliyor. Programı bir sonraki mesajdaki linkten indirebilirsiniz. Ayni anda birden fazla yönetimve onlara ait bloklarin hesabını tutabilir.


    Aidat borç listesi oluşturma ve yazdırma....

    İşletme defteri gider gelir sayfalarını hazırlama ve yazdırma.

    Kişiye göre, daireye göre, belli tarihler arasına göre aidatları sorgulama.

    Yıllık ve ay ay harcamaları görebilme.


    Topluca aidat ekleme.


    Bu aidat belirleme ve ekleme yöntem ve stratejilerini biraz açıklamak gerekli:

    Genelde aidatların çoğu sarfiyat türünde oluyor. Yani elektrik su asansör gibi genel giderler, yani kiracıların kendi cebinden katılacağı giderler diyelim. Faturaları ve diğer giderleri excell de bir elektronik tablo oluşturdum ve oraya giriyorum. Orda paylaşımı belirleyen formüller var. Kimi binalarda burda esas metrekaredir, kimi binalarda pay ölçer olur, bazı giderlere eşit katılım gerekir vs. Bunun her apartmana göre binlerce değişik varyasyonu olabilir. O nedenle bu kısmı excellde bir elektronik tablo ile hallediyorum. Bir defa yaptım ve sürekli aynı şablonu kullanıyorum. Yani aidat miktarını elektronik tablo hesaplıyor kayıt, takip ve ödemeler borçlar vs tüm diğer işlemleri bu program yapıyor. Mantıklı olan da bu her apartman için değişebilecek aidat belirleme şartlarınj programa gömmek yerine esnek excel tablosu daha mantıklı. Misal apartmanımda her daire eşit metrekare olduğundan bir daireninkini hesaplamak yetiyor.


    Üstelik diyelim ki payölçere göre ısınma giderini her daire için ayrı ayrı hesaplayacak bir elektronik tablo kolayca yapılabilir. Tek bilinmesi gereken dağıtım formülüdir. (hani %30 her daireye eşit vsvsvs gibi) her daire için farklı aidatlar çıkacaktır. Programda ise aidat girişi her daire için önce topluca aidat oluşturup sonra eldeki tutarlara göre değiştirerek yapılabilir.


    Ama burda isteyenlere özel bir kolaylık var. Diyelim ki 400 daireli 4 bloktan olışan payölçerli bir site yönetiyorsunuz. Elektronik tablo şablonununz hazır ise sadece endex, fatura bilgilerini tabloya girip 400 dairenin aidatını bir şablona göre oluşturup bunu tek seferde programa aktarabilirsiniz. Payölçer endex bilgileri bilgisayar ortamında kaydedilmiş ise tüm bu işlem çok kısa sürer. İsterse 400 isterse 1000, 100000 daire olsun farketmez.


    Gelirleri sarfiyat, demirbaş varsa kira geliri vsvsvs gibi birçok kalemde kaydedip takip edebilirsiniz. Eldeki paranın ne kadarı demirbaşta kullanılabilir, ne kadar sarfiyat harcamalarına ait kolayca görebilirsiniz.


    Aynı anda birden fazla apartman yada site yönetiminin kayıtlarını birden çok blok var ise ona göre tutabilir


    Hesap kontol işlevleri sayesinde bir yanlışlık var ise kolayca saptanabilir. Hesap kuruş şaşmaz.


    https://www.bilgisayarbilisim.net/konular/apartman-yonetim-programi.149078/#post-1616244


    Programın nasıl kullanıldığını soranlar oldu. O nedenle kısaca açıklıyorum.


    Bazı arkadaşlar için program karmaşık gelmiş. Oysaki arayüzdeki herşey apartman yönetimiyle ilgili. E biraz da üzerine çalışmak gerekiyor. Yoksa bende isterim şöyle konuşarak derdimi anlatavağım ve beni dinleyerek şeyleri şeyedecek bir program olmasını... [sm=s17.gif]


    Program açılınca sizden ilk önce bir yönetim oluşturmanızı ister. Yönetim adı vsvs bilgileri girerek kolayva oluşturabilirsiniz. 


    Sonrasında yönetime ait bir blok bilgisinin girilmesini ister yani apartmanınızın bilgilerini.... Birden çok bloktan oluşan bir yönetim ise her bloğu ekleyebilirsiniz. 


    Sonrasında aynı pencereyi kullanarak apartmanda bulunun dairelerin kapı numaralarını girmeniz gerekir.


    Tüm bu girişleri tamamladıktan sonra artık hazırsınız. Aidat belirleme sayfasına gidip aidatları tanımlayabilirsiniz. Isterseniz bunu da blok bazında topluca yapabilirsiniz. Bir yıl ve ay girersiniz ve topkuca o bloğun tüm daireleri için aidat tanımlarsınız. Sonrasında ise demirbaz, sarfiyatı vsvsvs hangi kalemde ne kadar aidat toplanacaksa seçerek oluşturulan aidatlara topluva ödeme turarları belirleyebilirsiniz.


    Örneğin mayıs ayına 100 tl sarfiyat yani genel elektrik asansör vsden olışan gider, 150 lira da demirbaş gideri yani bir tadilat için gerekiyor olabilir, toplamda 250tl lik aidat belirleyebilirsiniz. 


    Birisi apartmana ödeme yaptığında ödeme bilgilerini gellirler penceresinde gireesiniz vs yapılan ödemenin nerelere ait olduğunu alttaki kısımd paylaştırabilirsiniz.


    Mesela bir kişi topluca aidat yatırdı. Bu bir gelir işlemidir ve gelir penceresinden eklenir. Tutar aynı pencerede ödenmemiş aidatlar seçilerek paylaştırılır. Varsa aidat dışı bir borcu, ona da paylaştırılır. Aidatlara paylaştırılan tutar ödeme tutarına eşit olmalıdır. Bir hata var ise hesap kontrol kısmında zaten görüntülenir. 


    Örneğin apartmana ait bir kapıcı dairesi var ve siz burayı kurul kararı ile kiraya vermişseniz, kiracının tek seferde yatırdığı parayı hem kiraya hemde aidatına paylaştırabilirsiniz. 




    Aidat borcu olanları blok bazında listeleyebilir, çıktı alabilirsiniz. Diğer borçlarıda aynı şekilde. 


    Gelişmiş hesap kontrol ve özetleme seçenekleriyle her türlü kontrolü yapabilirsiniz. 


    Mesela biri geldi dedi ki şu isimle yatırılan paraları göster, yada şu dairenin şu tarihler arasında yatan aidatları gibi. Giderleri de yıllık ve aylık olarak görebilirsiniz. 




    Benim için en önemlisi ise şuydu. Gelir giderleri işletme defterine yazmak zor oluyordu. Bu program sayesinde gelir ve giderleri işletme defterinin bir sayfasına sığacak şekilde ayarlayıp elle yazılacak kısmı çıktı alabiliyorum. Bu sayfada sıra nunarasına göre herşey yazılı sayfa başında nakli toplam altta da devir toplamı yazılı oluyor. Bu çok önemli, çünkü bunları hesaplamak zor ve karışabiliyor. Bu şekilde kuruşu kuruşuna tutuyor. Aldığım çıktıları işaretleri yerlerden kesip noter tasdikli işletme defterinin yazı yazma kısmına yapıştırıyor, alt ve üst sınırları üzerine yarısı işletme defteri sayfasında yarısı yapıştırdığım kağıt üzerinde kalavak şekilde mühür vurup, imzalıyorum ki bir değişiklik yapılamasın.


    İşletme defteri farklı şekilde basılabilir ama sorun değil, çıktı şekli buna göre ayarlanabilir. İsterseniz benimle iletişime geçebilirsiniz.


    Zamanının, vaktiniz ve naktiniz size kalır.


    Firmalara verilerinizi emanet ederek sürekli onlarla çalışmak zorunda kalmazsınız. Tüm verilerininiz kendi bilgisayarınızda yada onedrive, google drive gibi bulut depolama alanında durur. İstediğiniz yerden erişirsiniz. Yıllarca kayıt yapsanız dahi ufak bir dosya boyutu tutar. 




    Saygılarla. Mantıklı istek ve taleplerinize açığım. [sm=s18.gif]Whatsapp, telegram vs gibi yollardan yazarak ulaşmanız tercihimdir. [:'(]


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu mesajın altına başka apartman site yönetim programı, sitesi vs reklamını yapmak için yazanının.... Kendilerine kendim ve konuya gelen araştırmacılar adına birçok duyulmamış ağır küfür hediye ediyor ve bunları hayal gücünüze bırakıyorum. Bi bitmediniz. Az karakterli, şerefli olun, yazmayın buralara.


    Ayrıca normal vatandaş gibi ılımlı başlayıp yine işi reklama bağlayanlarda yukarıdaki gruba dahildir. Forumlara üye olup böyle konu başlıklarını müşteri avı için kullanıyorlar. Normal vatandaş gibi tavsiye veriyor şark kurnazları.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exelsior -- 17 Ocak 2021; 18:42:25 >
  • Programınızı deniyorum zaman zaman çok sıkıldığım anlar oldu ön tanımlarda ve ön tanımları kaydederken zorlanmadım desem yalan olur. takıldığım konu işletme defteri tanımı nasıl olacak toplam 26 satır var standart olan defterde 1.satır nakil gelen değere ayrılıyor son satır ise toplam yeküne ayrılıyor net kalan 24 satır bu durumda 26 satırmı tanımlamam gerekir yoksa 24 satırmı.? şimdiden çok teşekkür ederim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.