Şimdi Ara

ÜCRETSİZ AVUKATLIK HİZMETİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
4
Favori
18.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ciddi manada haksızlığa uğramış ve mağdur olmuş kişi yada kurumlara ücretsiz avukatlık hizmeti vermeyi düşünüyorum...

Bu mağduriyetlerin tamamını gidermeye gücümün yetmeyeceğinden eminim ancak elimden geldiğince yol göstermeye ve yardımcı olmaya çalışacağımı belirtmek isterim...

Ücretsiz hukuk hizmetinden yararlanmak için şu şartları içeriyor olmanız gerekmektedir:

1-Kesinlikle haklı olduğunuzu düşünüyor olmalısınız.

2-Olayınızı anlatırken içine abartı veya yalan sayılacak ifadeler katmamış olmanız gerekiyor.

3-Mağduriyetiniz sadece sizi değil sizin gibi birçok kişiyi ilgilendiriyor olmalıdır. ( Böylece faydamızın dokunduğu insan sayısı dahada artmış olacaktır )

Mümkün oldukça her konuda yardımcı olmaya çalışacağım ancak özellikle aşağıdaki dallarda daha uzman olduğumu belirtmek isterim.

a) İCRA-İFLAS HUKUKU (senetlerle ilgili sorunlar)

b) TİCARET HUKUKU

c) İDARİ DAVALAR

d) Amerikan hukuk sistemiyle Türk hukuk sistemi arasındaki uyuşmazlıklar

Sorularınızı ve beklentilerinizi burada ifade edebilirsiniz.Herkese saygılar...

• eğer söylediklerinde ciddiysen nokiayla aramızda sorun var yardımcı olursan seviniriz şu linke bi bak

http://forum.donanimhaber.com/m_11059581/tm.htm
  • Böyle hayırlı bir amaç üst konu yapılmalı
  • Linkten anladığım kadarıyla Nokia ve KVK ile belli bir sorun yaşanıyor...

Bu sorunun çözümü ne herberaber toplanıp bu kurumları aramaktır ne de protestolardır...sizi ciddiye almayan bu işletmelere karşı hakkınızı mutlaka aramalısınız..

Burada Nokia 3250 cep telefonlarında belli bir sorun vardır..

Bu sorun 4577 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanunda belirtilen (ayıplı mal) kavramına girer..
    Kişinin malın kullanımından beklenen faydayı azaltan veya hiçe indiren ayıplar bir malda varsa o mal ayıplı maldır...Ki buradaki ekranda sabit bir kırmızı leke malı ayıplı mal niteliğine sokar..

Bu ayıba karşı tüketicinin sözleşmeden geçmişe yönelik dönme ,sözleşmeyi ileriye yönelik feshetme,malı iade edip bedelini geri alma veya maldaki ayıbın tamirini isteme hakları vardır...
    Bu haklardan size uygun olanını (ki burada iade daha mantıklıdır) tercih ederek kaymakamlığınız bünyesinde bulunan tüketici Hakem heyetine başvurunuz...Bunu ihmal etmeyiniz..
    Arzu ederseniz ve uyuşazlık konusu mal 750YTL' den yukarıda ise ilinizdeki tüketici mahkemelerine başvurmanızı öneririm...

Tüketiciyi korumak adına bu davalarda harçlar oldukça düşüktür...ben benzer bir davaya harç olarak 8 YTL ödemiştim:)

Tavsiyem, hakkınızı forumda veya diğer ortamlarda değil sizin lehinize karar verme ihtimali çok yüksek olan tüketici hakem heyeti veya tüketici mahkemelerinde aramanızdır.Bu konuda eğer dava açmaya karar verirseniz örnek dava dilekçesi gönderebilirim...
    Umarım yardımcı olabilmişimdir...
    saygılar...

• Hocam sen aşmışsın Allah bu yaptıklarını görür mukafatını er yada geç alırsın
  • Telekom'a karşı da bir şey yapılma ihtimali var mıdır?
  • öncelikle çok teşekkür ederim. böyle bir şeye ihtiyaç vardır. benim şu anda bir sorunum yok ama ben dava açma ile ilgili bilgi istiyorum. yani başımıza birşey gelse ya da haksızlığa uğrarsak direk savcılığa mı gidicez yoksa mahkemeye mi? mahkemeye başvuru nasıl oluyor? kısaca açıklarsan çok ama çok sevinirim.

çok yararlı bir topik olucak. emeğine sağlık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence Türktelekom'la alakalı bişey olsa çok güzel olur eminim ki tüm dh arkamızda olur
  • süpersin tahir hocam

bende stajer avukatım.. forumdaki arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı oluyorum
    bu konuda bende yardımcı olabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: irfanyus3

öncelikle çok teşekkür ederim. böyle bir şeye ihtiyaç vardır. benim şu anda bir sorunum yok ama ben dava açma ile ilgili bilgi istiyorum. yani başımıza birşey gelse ya da haksızlığa uğrarsak direk savcılığa mı gidicez yoksa mahkemeye mi? mahkemeye başvuru nasıl oluyor? kısaca açıklarsan çok ama çok sevinirim.

çok yararlı bir topik olucak. emeğine sağlık

tahir hoca nın izniyle ben yardımcı olayım

dava açma olayı basit bi açıklama değildir..
    yani başına birşey gelince şuraya git olay tamam şeklinde özetlenemez..

öncelikle uyuşmazlığın niteliğine bakmak gerekir..
    işçi işveren ilişkisi ise iş mahkemesi
    alacak davası ise paranın miktarına göre asliye veya sulh hukuk
    boşanma ise aile mahkemesi
    gibi görev dağılımına göre uygun mahkemeyi bulacaksınız...

daha sonra yetki aşaması gelecek..
    acaba hangi mahkeme yetkili ?? istanbulda ödenmesi gereken bir para borcu için ankarada dava açabilirmiyim?
    bütün bunlar çok detaylı şeylerdir.. böyle anlatmak imkansız
    somut olarak başınıza gelen olaylar belirtilirse , o olay üzerinden açıklayalım
    daha faydalı olur

• Avukat_ nikli arkadaşımızın konuya katılımından büyük bir sevinç duydum...

Keşke hukukun parayla alınıp satılan bir meta olmadığını , tüm avukat arkadaşlarımla birlikte herkese ispatlayabilsek...

Ücretsiz olarak ihtiyacı olan herkese hukuk yardımı verebilecek diğer Avukat arkadaşlarımıda bu konuya davet ediyorum.

Ayrıca bir konuya da açıklama getirmek istiyorum...

Avukat_ nikli arkadaşımın da belirttiği gibi bazı konulardaki hukuki yardım için sorun yeterince ayrıntılı olarak anlatılmalıdır ki size yardımda doğru ve eksiksiz olsun...

Ayrıntılı olarak anlatılan ve ciddi bir haksızlığı ihtiva eden her olayın hukuki çözümünü elimizden geldiğince buradan anlatacağız...
  • Öncelikle bilgilendirme için çok teşekkürler. Sorum ise, geri iade halinde faturamdaki ücret mi bana geri ödenecek yoksa bugün geçerli olan fiyat mı ödenecek? Yardımlarınız ve bilgilendirmeniz için tekrar teşekkürler.
  • Sigara zararlıdır.
    Bu üzerinde de yazar.
    Peki zararlı bir ürün,belgeli olmasına rağmen nasıl satılır..

-Zararı tescil edilmiş ve hala satılan bir ürünü en azından bu ülkedeki yasaları kullanarak yasaklamak mümkün mü?
  • benimde çok büyük bi problmim var ve çok çaresizim.gerçekten size ihtiyacım var.

yenibosna semtinde bi dükkanım var.v burada kapkaç diz boyu.ve bunu yapanlar tanınıyo.ve onuda geçin her gün aynı yerlerde takılıyolar.ve polislerde biliyo.telefonlarının çalındıgı halde kimse bişi yapamıyo.sebebi çalarken onalrın yüzlerini görmemeleri.ama onlardan başka herks biliyo.ben yılbaşı gecesi kendi gözümle gördüm.kadının kulağından aldı telefonu gitti.bende arkadaşlarımla orada beklerken sadece izlemeyle yetindim.çünkü orada dükkanım var ve o şerefsizler ailemi evime kadar herşeyi biliyolar.bişi yapsalar başa bela.yani diyeceğim burada belki bin tane telefon çaldıgı kesin olan bu adamlar.çete halinde köşe başlarında bekliyolar.ve kesnlikle telefonları çalıyolar.buna ne gibi bi çare yapılır.esnaflar olarak bıktık.valla hayatımdan bıktım.kim vurduya gidecekler belkide benm tarafımdan.taktikler geliştirmeye başladım.milletin karısına kızına laf atarlar.telefonlarını çalarlar.gece gündüz mahallenin huzurunu bozarlar.hukuksal bi yöndn bunların bi çaresine bakılabilir mi acaba.

• bence bu konu alt sıralara hiç düşmemeli. çok teşekkür ederiz. yararlı başlıklara ihtiyacımız var.
  • sırayla cevaplamaya çalışacağım

quote:

Orjinalden alıntı: Force_User

Öncelikle bilgilendirme için çok teşekkürler. Sorum ise, geri iade halinde faturamdaki ücret mi bana geri ödenecek yoksa bugün geçerli olan fiyat mı ödenecek? Yardımlarınız ve bilgilendirmeniz için tekrar teşekkürler.

iade durumunda ödediğiniz parayı bunun sonucunda bir maddi zararınız olduysa onu ve parayı veya hizmeti aldığınız dönemde ödediğiniz paradan , iade tarihine kadar olan faiz ücretini alabilirsiniz.. bugünkü ücreti alamazsınız...

quote:

Orjinalden alıntı: codderial

Sigara zararlıdır.
    Bu üzerinde de yazar.
    Peki zararlı bir ürün,belgeli olmasına rağmen nasıl satılır..

-Zararı tescil edilmiş ve hala satılan bir ürünü en azından bu ülkedeki yasaları kullanarak yasaklamak mümkün mü?

malesef yürürlükte olan kanunlar ile bu mümkün değil
    yeni bir kanun çıkarsa ancak...

quote:

Orjinalden alıntı: cemalefendi

benimde çok büyük bi problmim var ve çok çaresizim.gerçekten size ihtiyacım var.

yenibosna semtinde bi dükkanım var.v burada kapkaç diz boyu.ve bunu yapanlar tanınıyo.ve onuda geçin her gün aynı yerlerde takılıyolar.ve polislerde biliyo.telefonlarının çalındıgı halde kimse bişi yapamıyo.sebebi çalarken onalrın yüzlerini görmemeleri.ama onlardan başka herks biliyo.ben yılbaşı gecesi kendi gözümle gördüm.kadının kulağından aldı telefonu gitti.bende arkadaşlarımla orada beklerken sadece izlemeyle yetindim.çünkü orada dükkanım var ve o şerefsizler ailemi evime kadar herşeyi biliyolar.bişi yapsalar başa bela.yani diyeceğim burada belki bin tane telefon çaldıgı kesin olan bu adamlar.çete halinde köşe başlarında bekliyolar.ve kesnlikle telefonları çalıyolar.buna ne gibi bi çare yapılır.esnaflar olarak bıktık.valla hayatımdan bıktım.kim vurduya gidecekler belkide benm tarafımdan.taktikler geliştirmeye başladım.milletin karısına kızına laf atarlar.telefonlarını çalarlar.gece gündüz mahallenin huzurunu bozarlar.hukuksal bi yöndn bunların bi çaresine bakılabilir mi acaba.

hukuki olarak yapabileceğiniz tek şey şikayetçi olmak
    kolluk görevlilerine şikayetçi olmalısınız , bu şikayetiniz birazcık da toplu bir nitelik kazanırsa daha etkili olacağı kanısındayım...
    bunun dışında eğer imkanınız varsa görüntü alın ve daha sonra savcılığa başvurun.. siz başvurduktan sonra zaten savcılık soruşturma başlatmak zorunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rechtsanwalt -- 2 Ocak 2007; 23:50:36 >

• yani yeri gelir görüntüde alınır.yani o kadar açık ve alenen yapıyolar.ama korkuyorum işte.bi gün gelirler dükkanıma bişi yaparlar.aileme yaparlar.bu şerefsizler o derece ciddiler yani.geçende birbirlerini bizim dükkanın köşe başında vurdular.9 el silah.bizde vurulabilirdik.dükkaın camına geldi.iki kurşun hala kırık orada duruyo camlar.biz bütün esnaflar olarak toplansak.imza toplasak gidip savcılığa versek.bu adamların evi takıldıgı yerler belli.buradan alamazlarmı yada uzaklaştıramazlarmı.adamalar polislerle bile dalga geçiyolar.yarın gel bizim yerimiz burası diyolar.çok çaresizim.ve çevredeki vatandaşlarda çaresiz.ben kamerada koyarım dükkanımın köşe başına gece gündür kaydder.elbet bir ay içinde belki daha yakın sürede bişiler yaparlar orada.ama sonra o görüntünün benden alındıgını öğrenirlerse emin olun bnm dükkanım sağlam kalmaz.
  • @cemalefendi

endişelerinizi çok iyi anlıyorum
    ancak bahsettiğiniz şeyler bu işin tabiatında var..
    anlattıklarınızdan çıkan sonuca göre zaten bir risk altındasınız , şikayetçi olsanızda olmasanızda tehlike orada mevcut..
    muhakeme aşamasında yeri gelecek tanıklık yapacaksınız. çekincelerinizi anlıyorum bu yüzden birşey diyemiyorum vereceğiniz karar sizi bağlıyor çünkü..
    ama ne olursa olsun bir hukukçu olarak hukuka güvenmenizden başka bir yol tavsiye edemem.. siz şikayetçi olacaksınız ki bu suçlular elini kolunu sallayarak dolaşamasınlar.. emin olun kimse şikayet etmiyor üstünde durmuyor diye bu kadar rahatlar..
  • çok teşekkür ederim.yarın çevredeki esnaflarla bi görüşme yapcam.imza falan toplasak.yani nasıl bi dilekçenin yapmalıyız hepimiz altına imza atmalıyız nery götürüp vrmeliyiz.ne yapmalıyız.nasıl bişey yapacağımızı tavsiye edersen.bende ona göre bişler yapcam çevreyi ona göre toplucam.
  • @cemalefendi

şikayetçi olup olmama konusunda kararınızı size bırakarak işin teknik kısmı ile ilgili bir kaç bilgi vermek istiyorum

biz burada rahat anlaşılması açısından şikayetçilik diyoruz ancak
    asıl itibariyle sizin savcılığa başvurunuz daha çok bir ihbar niteliğinde olacaktır...
    şikayet suçtan zarar görenin yaptığı başvurudur.. herneyse bu şu an için çok önemli değil
    yazacağınız dilekçede dikkat etmeniz gereken unsurlar şunlar olmalıdır..
    bir yerden metin olarak almıştım umarım size faydası olur

SAVCILIĞA ŞİKAYET DİLEKÇESİ

Size yönelik bir eylemin ya da hak ihlalinin Ceza Hukuku açısından bir suç oluşturduğunu düşünüyorsanız, suçun gerçekleştiği yer savcılığına bir dilekçeyle baş vurabilirsiniz. Örneğin eylem Kadıköy ilçesi sınırlan içinde gerçekleşmişse, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na başvurmak gerekir.

Savcılığa yazılacak dilekçede dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır:

1. Hangi savcılığa başvuruluyorsa, o savcılığın adı başlık olarak konulmalıdır.
    2.Eylemden zarar gören şikâyetçi ya da şikâyetçilerin ad ve adresleri yazılmalıdır.
    3.Suç tarihi yer almalıdır
    4.Olaylar başlığı altında suça konu olan olay kısa, öz ve mümkünse sıra takip edecek şekilde anlatılmalıdır.
    5.Deliller başlığı altında şikâyeti kanıtlayan tüm deliller bildirilmeli; elde hazır bulunan belge, varsa tutanak gibi yazılı deliller şikâyet dilekçesine eklenmelidir. Olayın tanıkları varsa, bunların ad ve adresleri de belirtilmelidir.
    6.Kamu davası açılması talebi, dilekçenin sonuç bölümünde dile getirilmelidir.

siz bu başvuruyu yaptıktan sonra
    savcılık gerekli soruşturmayı yapmak ve suç unsurları varsa iddianame hazırlayarak dava açmak zorundadır
    o yüzden bu şikayet dilekçesinin sonunda ne kadar imza olursa ve bununla beraber iddialarınızı kanıtlama şansınız ne kadar yüksek olursa sonuç alma şansınız da o kadar artar ..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.