Kullan-at tarzı birşey. Mavisi var,bağımlılık taptı.Noki Glory 7550'mi bıraktım bundayım.
hocam bende her rengi var
quote:
Orjinalden alıntı: MacroIceTR
quote:
Orjinalden alıntı: mrtbrc6378
FABER CASTELL TRI-CLICK işini görebilir. 1,25 TL.
Kullan-at tarzı birşey. Mavisi var,bağımlılık taptı.Noki Glory 7550'mi bıraktım bundayım.
hocam bende her rengi var
Feci bağımlılık yapıyor kalem.
ya o havuç kalemi bi yerde bulma imkanımız yok mu :D:D
quote:
Orjinalden alıntı: Deviilll
ya o havuç kalemi bi yerde bulma imkanımız yok mu :D:D
Havuç kalem?
birinci sayfada resmi varya havuç şeklinde bi kalem onu kastettim :)
faber castel grip.
1 hafta önce papermate 0.7 aldım bakalım problem çıkartacakmı beklemedeyım
quote:
Orjinalden alıntı: OzanCB
Rotring Papermate kullandığım en kötü kalemler arasında,tam bir fiyasko. Faber Castell 1345 alınabilir.1 sene sonra ''grip'' yazısınını olduğu yeri bantlamak şartıyla.Yoksa kırılabiliyor oradan. Veya Pilot Shaker güzel bir kalem.Çok rahat.Biraz yüklenince uç içine kaçabiliyor.Fiyatı grip 1345'e göre yüksek.15-20 arası. Rotring Rapid'de düşünülebilir.Özellikle normal tükenmez kalemler gibi içe girebilen ucu gayet hoş.
Bahsettiğiniz bantlama olayının yaşanmaması için alacağınız uçların 60mm olmasına dikkat edin. 60 ve 75 mm uçlar var, GRIP lerin uç yuvaları 60mm, 75 ler kırıyor kalemi. 60 mm uç klasik tombow uçlardır, onlardan alırsanız kırılmaz kaleminiz.
bu günkü aöf sınavında alttakinden kullandım hatta öss yede onla girmiştim.çalışırkende ceketimin cebinden eksik olmaz. tavsiye ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: jedi_master
Kalem alacaksan Parker alacaksın. Parker Vector ya da Jotter işini görür. 10 lira gibi bir fiyata da bulabilirsin.
Vector
Jotter
quote:
Orjinalden alıntı: Çağrı
quote:
Orjinalden alıntı: OzanCB
Rotring Papermate kullandığım en kötü kalemler arasında,tam bir fiyasko. Faber Castell 1345 alınabilir.1 sene sonra ''grip'' yazısınını olduğu yeri bantlamak şartıyla.Yoksa kırılabiliyor oradan. Veya Pilot Shaker güzel bir kalem.Çok rahat.Biraz yüklenince uç içine kaçabiliyor.Fiyatı grip 1345'e göre yüksek.15-20 arası. Rotring Rapid'de düşünülebilir.Özellikle normal tükenmez kalemler gibi içe girebilen ucu gayet hoş.
Bahsettiğiniz bantlama olayının yaşanmaması için alacağınız uçların 60mm olmasına dikkat edin. 60 ve 75 mm uçlar var, GRIP lerin uç yuvaları 60mm, 75 ler kırıyor kalemi. 60 mm uç klasik tombow uçlardır, onlardan alırsanız kırılmaz kaleminiz.
Aklımın ucundan bile geçmedi kırılmadının bu yüzden olduğu. Teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: Canér
Grip 2011 11TL
Bu kalemlerden var bende.Alalı 2-3 hafta oldu 1 kere uç kırmadı ciddi söylüyorum.Abartma yok 1 kere kırılmadı..
Arkadaşlar önceki sayfada da yazdım ama kimsenin bilmediği için pek dikkat çekmedi. Uçlu kalem deyince aklıma gelen tek şet Pilot'un Shaker modeli. Son derece kaliteli. Mekanizmasında, dışında düşürmeyle çarpmayla hasar oluşturmak çok zor; ancak belki ezmk gerekir. En çarpıcı özelliği de uç bittiğinde arkasına basmak yerine kalemi sallamanız gerekiyor. (arkasına basarak da çıkarabilirsiniz.) Sallayarak uç çıkarma olayı bir süre sonra alışkanlık yapıyor, başka kalem kullanamıyorsunuz. 1.5 yıldan uzun süredir kullanıyorum taş gibi maaşallah. Fiyatı biraz pahalıdır diğer kalemlere göre fakat çok uzun süre kullanırsınız. Kesinlikle öneririm.
quote:
Orjinalden alıntı: mrtbrc6378
FABER CASTELL TRI-CLICK işini görebilir. 1,25 TL.
O kadar yerlere düşürmeme rağmen bu kadar sağlam bir kalem olabilir.Boşuna para dökmeyin kalem budur.
quote:
Orjinalden alıntı: ra hmetli
Kesinlikle bunu öneriyorum, ben günde 5-6 kere yere düşürürüm kalemimi. Bu kalem bana 1 sene dayandı. Hala dayanmaktaydı ve arkadaşım elimden almaya çalışırken kırdı Çok beğendiğim için bir tane daha aldım ve hiç pişman değilim.
Kalem sağlam bir kalem emin olabilirsin, yazarken elini rotring gibi acıtmıyor. Ben bazen kalemi cebime koyarım, elimi cebime attığımda da kalemin ucu elime batar. Bunu aldıktan sonra kalemi kapatıp cebime koyuyourm :)
Uç olarakta bana tombow bıraktıran bir ucu öneriyorum. Tombowu ne micro ne faber castel nede başka bir uç bıraktırmıyordu. İçinde 10-15 tane olmasına rağmen 750 kuruş bayılıyodum. 2,5 yıl tombow kullandım. Fakat Magnum Leads diye bir uç kefettim.İçinde tam 100 tane uç var ve sadece 1,5 TL. Tomboyla aynı ve tombodan çok çok çok ucuz ve 2 günde bitmiyor. Fakat nette aramama rağmen bu ucu bulamadım bir türlü. Sanırım Monami üretiyor bu ucu.
Hocam dediğin uç bu mu oluyor?
quote:
Orjinalden alıntı: uohk061_TS
quote:
Orjinalden alıntı: Canér
Grip 2011 11TL
Bu kalemlerden var bende.Alalı 2-3 hafta oldu 1 kere uç kırmadı ciddi söylüyorum.Abartma yok 1 kere kırılmadı..
O kaleme süper derler ben hiç beğenmedim en önemli özelliği kavranabilmesiymiş elim bi türlü alışamadı.Favorim Faber Castell Grip Plus
9 TL olması lazım
quote:
Orjinalden alıntı: @li behr@m
3-4 aydır kullanıyorum daha da kullanırım gibi gözüküyor.
Kalem yere düşünce bile uç kırılmıyor ayrıca.
@rahmetli bahsettiğin 100lü ucu geçen gün arkadaşta gördüm. Sorayım nereden aldığını o kadar iyiyse.
Ben bursada sönmezden aldım.
tek geçerim hayvan gibide kaliteli silgi var arkasında, ben her sınavda silgi unuttuğum için harika oluyor
bunun 0.5 ini bul al hemen, ucu yaylı olduğundan kolay kolay kırılmıyor. zamanın da öss yi bununla kazanmıştım, vay bee ne günlerdi
Hort!
Şimdi arkadaş zaten almış da.Benim sormak istediğim ben de ilk çıktığından beri şu Grip 1347'den kullanmaktayım.Abartısız söylüyorum 2002'de 8. sınıftayken almıştım ilk kez;ondan sonra 4 sene lise ve 2 sene de üni. olmak üzere 7yıldır kullanıyorum.Ama bu 7 yıl içinde tam 5 sefer Grip 1347 aldım.
Sebebi de çok narin;bozuluyor ama yine de vazgeçemiyorum.Yazarken çok rahat.Bozulma dediğim şeyler hep ya yukarda denildiği gibi çatlaması/kırılması ya da benim garip bir şekilde anlayamadığım ucu içine takardım.Bunu da ya arkasına basıp önden takardım ya da arka silgiyi söküp içine katardım.Ama aldığım tüm kalemlerin uç mekanizması bir süre sonra bozuldu.Şu anda en son Lise 3'te aldığım Grip'i kullanıyorum ama onun da bu zamana kadar dayanmasının nedeni üni.ye gelmiş olmam ve artık çok sık kullanmamam kurşun kalemi. Bu kalemlere uç nasıl takılıyor? İkincisi bunun yedek silgisi var mıdır?Silgisi eridi gitti;arkası hiç hoş değil şimdi görüntü olarak.
quote:
Orjinalden alıntı: bucakli
Hort!
Şimdi arkadaş zaten almış da.Benim sormak istediğim ben de ilk çıktığından beri şu Grip 1347'den kullanmaktayım.Abartısız söylüyorum 2002'de 8. sınıftayken almıştım ilk kez;ondan sonra 4 sene lise ve 2 sene de üni. olmak üzere 7yıldır kullanıyorum.Ama bu 7 yıl içinde tam 5 sefer Grip 1347 aldım.
Sebebi de çok narin;bozuluyor ama yine de vazgeçemiyorum.Yazarken çok rahat.Bozulma dediğim şeyler hep ya yukarda denildiği gibi çatlaması/kırılması ya da benim garip bir şekilde anlayamadığım ucu içine takardım.Bunu da ya arkasına basıp önden takardım ya da arka silgiyi söküp içine katardım.Ama aldığım tüm kalemlerin uç mekanizması bir süre sonra bozuldu.Şu anda en son Lise 3'te aldığım Grip'i kullanıyorum ama onun da bu zamana kadar dayanmasının nedeni üni.ye gelmiş olmam ve artık çok sık kullanmamam kurşun kalemi. Bu kalemlere uç nasıl takılıyor? İkincisi bunun yedek silgisi var mıdır?Silgisi eridi gitti;arkası hiç hoş değil şimdi görüntü olarak.
ufak bir kağıt parçası kes ve onu yuvarla. sonra silgi yerine tak. aynen silgi görünümü oluyor ama arkadaşlarından birisi ödünç aldığı zaman "silmiyo lan bu ne biçim kalem" diyebiliyor
aynı kalem bendede var çatladı kalem ortadan. ama çatlağına alıştım öyle daha rahat geldi bi ileri bi geri yapa yapa elimde alışkanlık oldu resmen..