Şimdi Ara

uçaktan düşüreken yere tam 3 m kala havaya son gücümüzle zıplasak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uçaktan düşüreken yere tam 3 m kala havaya son gücümüzle zıplasak ölürmüyüz nolur?

• Fazla çizgi film seyrediyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

Fazla çizgi film seyrediyorsun

gecenin saat 2 bucuğu olmuş saçma sapan yorum yapma ben çizgi filmi bırakalı 10 sene geçti tv izlemeyi bırakalı 3 yıl!
  • Uçaktan düşerken değilde uçak düşerken demek istediniz heralde , yoksa yani boşlukta zıplamaya çalışıyorsun bu yapılamaz:)

Uçaktaysan diyelim ve uçak serbest düşüyorsa ,
    zıplama pozisyonu al, ayaklarının tabana değdiğinden emin ol ve 3m kala uçağın o anki düşüş hızı ile yukarı zıpla. Bu son harekete insan kas gücü yetmez tabi. Bu yüzden sonuç ölümdür.
    Yetseydi, uçağı aşağı doğru ve kendini yukarı doğru hızlandıracak momentum etkisiyle yere göre hızını sıfırlaman mümkün olabilirdi.

Şöyle bir şey geldi aklıma, uçak koltuğunda güçlü bir fırlatıcı olsa ve 3m kala sizi ,o anki düşüş hızıyla yukarı fırlatsa, gibi.

Not:Bunun asansör versiyonları çok tartışılmıştır, hatta mythbusters ekibi deneyini yapmıştı.
  • savarog kullanıcısına yanıt
    Uçakta fırlatıcı olsa, yere düşmeden uçağın fızıyla yukarı fırlatsa bile o ivme değişimine insan vücudu dayanamaz bence.
  • :) uçak düşerken veya asansör düşerken veya her neyse, kurtulabilmek için cismin yere çarpma anındaki g kuvveti kadar zıplama gerçekleştirmek gerekir ki bu da zaten yere çarpma ile aynı etkidir
  • Evet son yorumlarda doğru, düşenin normal bir insan olduğu düşünüldüğünde bu etkiler eşdeğer etkiler ve insanın kaldırması mümkün değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • savarog kullanıcısına yanıt
    aynen hocam uçak düşerken demek istedim teşekkürler
  • serbest düşüşteki bir uçağın içinde zıplayamazsın. zıplamak için sabit bir zemine kuvvet uygulaman lazım, bahsettiğimiz durumda ayağının altında sabit bir zemin olmayacak.
    zıplarsan da kafanı düşmeye devam eden uçağın tavanına vurarak ilk sen ölürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 2 Ekim 2014; 16:25:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

serbest düşüşteki bir uçağın içinde zıplayamazsın.
    zıplarsan da kafanı düşmeye devam eden uçağın tavanına vurarak ilk sen ölürsün.

peki ya uçak dik düşüyorsa yani çakılır gibi düşüyorsa
  • nasıl düştüğü önemli değil.
    dediğim gibi, zıplamak için ayağının altında kuvvet uygulayabileceğin bir zemin olması gerekir.
    uçak düşerken ayağının altındaki zemin sabit olmayacak.
  • quote:

nasıl düştüğü önemli değil.
    dediğim gibi, zıplamak için ayağının altında kuvvet uygulayabileceğin bir zemin olması gerekir.

hmm anladım
  • düşme anındaki kütle x yerçekimi kuvveti kadar zıplaman lazım zaten o kadar zıplayabiliyorsan şimdi zıpla atmosfere gidersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: _PReSTiJ_

düşme anındaki kütle x yerçekimi kuvveti kadar zıplaman lazım zaten o kadar zıplayabiliyorsan şimdi zıpla atmosfere gidersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 3 Ekim 2014; 1:06:42 >
  • Uçakda değilde asansörde denenemişti böyle birşey hemen hemen aynı cansız mankenin bacakları kırılmıştı tabi... Uçakta ne olır sen düşün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

nasıl düştüğü önemli değil.

Dostum hatalı sollama yapıyorsun bir daha düşünür müsün bu olayı benim için. Hatayı bulamassan ben yazacağım. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seni dinliyorum.
  • quote:

seni dinliyorum.

Uçak saatte 1500km hızla düşüyor diyelim sende içindesin ve uçakta yere dik şekilde zıpladığında çarpacağın birşey yok. Sen bu durumda uçağın hareketli olduğunu, destek alacağımız sabit bir cisim olmadığından dolayı zıplayamayacağımızı söylüyorsun mesajlarından o anlaşılıyor doğru mudur. (Vücudumuzu g kuvveti ne olursa olsun dayanabiliyor ve istediğimiz gibi ivmelenebiliyor hesap edeceğiz bunu biliyoruz zaten de söyleyeyim dedim. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • uçak saatte 1500 km hızla düşemez limit hıza takılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedy_

uçak saatte 1500 km hızla düşemez limit hıza takılır

Limit hızı hesaplayamayacağım için herhangi bir değer salladım. Bu ortamda limit hız hesaplama gibi bir durum olamaz zaten uçağın modeli bile belli değil. Limit hız için değişik faktörler hesaba katılmalı. Tabi dostum standart diyebileceğimiz bir yolcu uçağının 4 metre yükseklikteki limit hızını biliyorsan hesabımızı onun üzerinden de yapabiliriz bende memnun olurum. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.